ägarskap

Flashback – En lögn om vårt ägarskap

Läste på friaordet.org att man på hatforumet Flashback påstår vi är skapare och ägare av det forumet (fan’va trött man blir). Det är under alla omständigheter helt fel. Vi vet inte heller vem som äger det och kommer aldrig ta reda på det. Vi säger av taktiska skäl 😉 att vi har ett konto på friaordet.org och det är “civilis”… Nästa gång kanske vi blir utpekade som ägare till familjeliv, hade varit roligare.

Köpt forumkod

friaordet.org använder sig av en köpt forumkod. Vi skulle aldrig köpa en sådan kod utan istället använda phpbb som vårt forum om vi skulle komma på andra tankar och skapa ett forum.

[Flashback] sprider alla tänkbara lögner om Friaordet. Friaordet har ingen koppling till någon hatgrupp eller skelettgäng. Kommer aldrig ha det heller till något annat gäng.
Källa: Friaordet

Vårt namn är SIG-gruppen men admin på friaordet väljer att använda vokabulären från hatforumet Flashback för att galningarna där skall förstå vad han menar. De lever nämligen i en förljugen värld omgivna av lögnare, knähundar, fascister och incels.

Borde tänka på sig själva

Flashbacks medlemmar borde istället tänka på sig själva och sin säkerhet när de hänger där.

Några månader sen stod den här texten under integritet på hatforumet flashback:

Allmänt
All information som lagras är konfidentiell och ingen tredje part har tillgång till denna. Vi lagrar inte din ip-adress och hämtar inte heller in någon övrig information som kan användas för att identifiera dig som person. Du är alltid anonym, och forumet sparar så lite som möjligt.

Men nu har den sen några månader tillbaka tagits bort. Varför? För att IP-adresser lagras. https://web.archive.org/web/20200121212804/https://www.flashback.org/integritet
Källa: friaordet

De har alltså tagit bort texten att de inte samlar på IP. Det är ett alarmerande tecken som medlemmarna där borde ta på högsta allvar. Dock är det enkelt att lösa problemet med att installera detta i webbläsaren. Man kan skydda sig ännu bättre med detta: OVPN. Tyvärr kommer nötterna på hatforumet inte förstå vikten av att skydda sig. Flashback är förmodligen den enda platsen på nätet där admin kan komma undan med att påstå de inte samlar in något fast det så tydligt går att läsa på samma plats.

Flashback säljer info om sina medlemmar

Samlar de verkligen in information om sina medlemmar? Ja, det gör de och det är tveklöst så. De säljer nämligen annonsplats mot att informationssamlande aktörer får samla in information om de som besöker platsen. Dessa företag säljer i sin tur vidare informationen. Var det till slut hamnar vet ingen, men organisationer bland Judar, Muslimer, fascister, kommunister, diktaturländer, “säkerhetsföretag” och många fler kan få tillgång till informationen om dig. Det mest skrämmande är att admin på forumet förnekar det som samma forum har skrivet i klartext. Som tidigare nämnts är förmodligen Flashback den enda plats på nätet som någon kan komma undan med det.

Flashback – Söker aktivt efter medlemmars identiteter

Flashback – Lämnar ut medlemmars position

Flashback – En exakt position

Flashback – Spåras reg- och inloggningar

Flashback – och obekväma sanningar

Flashback – Sparar inte på IP

Flashback – Vilka tar del av insamlade uppgifter

Flashback – Spårar effektivt användare

Det finns fler som samlar in information om sina besökare som Flashback gör men det finns två viktiga skillnader:

  1. Flashback är ett forum där medlemmar skriver på ett sätt att de inte bör bli hittade
  2. Flashback lovar sina medlemmar och besökare att de är skyddade

Ni är inte skyddade på Flashback! Vem som får ta del av de insamlade uppgifterna om er till slut är det ingen som vet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer