Flashback

Flashback – Sparar inte på IP

Det är helt korrekt som admin säger. De spara inte på IP och de använder inte IP för att kunna para ihop olika konton. De använder en annan metod som ofta kan vara bättre än IP. Vi vet för vi har testat att posta utmanande med flera konton i samma tråd med samma IP men med allt annat olika, de kunde inte spåra att det var samma person som postade alla inläggen. Därefter har vi testat att posta utmanande med olika IP i samma webbläsare, det kunde de spåra. Normalt använder vi en metod som inte går att para ihop olika konton, de kontona har aldrig bannats fast vi haft dem sedan år 2013. Alltså stämmer det som admin skriver men han säger inte hela historien.

Säger inte hela sanningen

I Sverige måste alla webbleverantörer spara IP mm i några månader. Således sparas också Flashbackbesökarnas IP hos Flashbacks webbleverantör, dvs Bahnhof. Om polisen snabbt vill få ut vilket IP en användare på Flashback har och alla andra krav uppfyllts kommer de att få användarens IP. Alltså sparas alla Flashbacks IP och polisen får ut dem om lagkraven för detta är uppfyllda enligt en IT-polis vi talat med. Det är alltså ingen skillnad mot att Flashback själv sparat dem därför kan man generalisera och faktiskt säga att Flashback sparar IP. Detta speciellt med tanke på hur nära Bahnhof och Flashback står varandra.

Flashback

Om admin var rädd om sina användare

Om admin var rädd om sina användare skulle han poängtera att polisen faktiskt kan få ut IP om dem. Eftersom han inte gör det gör vi det, alltså använd alltid VPN eller liknande. Tänk också på att ni kan spåras genom det annonssystem Flashback har vilket också visar att pengarna är viktigare än er säkerhet för admin. Därför bör ni också använda tillägg i Webbläsaren som stoppar spårare. Det är viktigt för rätt som det är sitter ni i saxen.

Källa: flashback.org

 

EDIT:
Någon frågade “ni då?”. Nu har vi stängt kommentarsfunktionen men vi har sedan tidigare mer än 5.000 kommentarer. Vi lämnar aldrig ut IP till någon som inte begått brott mot vår nättidning. Vår webbleverantör behöver inte heller lämna ut några IP för de ligger i Danmark.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer