Flashback går med förlust

Flashback – På ruinens brant

Det har talats en del om Flashbacks ekonomi på senare tid. Vi menar då om Flashback Media Group (FMG) som inkasserar Flashback forums annonsinkomster. Ekonomin har sedan några år tillbaka bara gått neråt. År 2018 blev det sämsta året hittills. Blå kurva är omsättningen medan röd är vinsten.

Åtgärder 2018

De åtgärder som gjorts för att minska vinstfallet  är att minska personalstyrkan från 3 till 2 och att ingen utdelning till ägarna gjorts. Till detta kommer en inkomst som kallas “Externa ränteintäkter” på 586.000 kr. Utan den inkomsten skulle förlusten för år 2018 hamna på 859.000 kr istället för 273.000 kr som diagrammet ovan visar. Vad de externa ränteintäkterna består av är svårt att svara på. Med bara annonsinkomster och ingen försäljning i övrigt kan man undra hur externa ränteintäkterna kan uppstå och speciellt ett år med en förlust på 859.000 kr. Man kan lätt säga att de externa ränteintäkterna kom lägligt.

Fritt fall med ovanlig räddningsaktion

Flashback står under ekonomiskt fritt fall. Mycket tyder på att 2019 inte kommer att bli bättre än 2018, snarare tvärtom. Åtgärden man valt att sätta in är att be om gåvor från sina läsare. Det är en åtgärd som visar att företaget är ekonomiskt svårt pressat. Det sägs att pengarna skall öronmärkas för driftkostnaderna. Vad vi kan läsa ut ur de redovisade siffrorna kostar driften mellan 1,2 milj. och 1,6 miljoner beroende på problem som uppstått eller införandet av ny teknik. Om läsarna i genomsnitt donerar 50kr/månad krävs att runt 2.000 läsare varje månad donerar 50kr. Vis av andras erfarenheter kommer de mest inbitna medlemmarna skänka i genomsnitt 50kr/månad. Uppskattningsvis kan det röra sig kring 100 personer. Övriga som kan tänka sig donera pengar kan röra sig kring några hundra och då handlar det om ett eller ett par engångsbelopp per år. Vi uppskattar att under 2019 kommer Flashback att få in under 200.000kr den vägen och åren efter kommer detta att minska om inte radikala förändringar av forumet görs som ger medlemmar och läsare medbestämmande. Utan medbestämmande kommer doneringar att ligga på en relativ låg nivå eftersom de flesta vill få något för pengarna inte minst en redovisning av var och hur de används.

Framtiden

Framtiden för Flashback ser inte ljus ut om inte drastiska förändringar görs. Flashback är på väg att kollapsa under sin egen tyngd så de första åtgärderna borde vara att minska ner på forumet, följa sina egna regler noggrant så att en känsla av rättvis moderering infinner sig och följa Svensk lag som vi krävt under 7 år. Eftersom vi och flera andra mot vår vilja “lånat ut” våra personuppgifter med tillhörande idiotiska kränkningar av oss till forumet ser vi oss absolut delaktiga i forumets framtida utveckling. Utan oss uthängda och skinnflåddas medbestämmande kommer forumet inte ha någon framtid, med eller utan donationer. Vi kommer längre fram föreslå hur forumet borde se ut för ett hållbart överlevande som kan accepteras av de flesta, inte minst av de uthängda.

14 tankar på “Flashback – På ruinens brant

 1. He,he, ni är ta mig fan helt orädda. admin tar till åtgärder som skrämmer skiten ur vem som helst. Men ni agerar som inget hänt och nu detta inlägg om fb’s ekonomi och era krav på att vara med eller vad ni nu menade. det är bara så häftigt att jag tror ni kommer att lyckas!

 2. Helge:
  He,he, ni är ta mig fan helt orädda. admin tar till åtgärder som skrämmer skiten ur vem som helst. Men ni agerar som inget hänt och nu detta inlägg om fb’s ekonomi och era krav på att vara med eller vad ni nu menade. det är bara så häftigt att jag tror ni kommer att lyckas!

  Svaret är enkelt:
  Det finns inget att vara rädd för. Flashback är en uppblåst Anka men tror själv den är en rebell.

 3. Det torde finnas tillgångar externt därav den externa räntan. Förmodligen är det inte något lite kapital heller. Frågan är här snarare varför Admin Jan Axelsson inte använder det kapitalet vilket sannolikt kommer från just Flashback, innam ham går ut i världen på tiggarfärd.

  Störande att han använder Svenskt bankgiro, kan man inte bara skicka pengarna till postboxen i USA där huvudkontoret finns enligt trollet självt…

 4. Jan Axel J Pamela:
  Det torde finnas tillgångar externt därav den externa räntan. Förmodligen är det inte något lite kapital heller. Frågan är här snarare varför Admin Jan Axelsson inte använder det kapitalet vilket sannolikt kommer från just Flashback, innam ham går ut i världen på tiggarfärd.

  Störande att han använder Svenskt bankgiro, kan man inte bara skicka pengarna till postboxen i USA där huvudkontoret finns enligt trollet självt…

  Externa ränteinkomster är oftast räntor på pengar man ligger ute med åt kunderna. Kunderna för Flashback är besökarna på forumet. Vad för andra kundfodringar kan finnas? Ekonomin gäller alltså Flashback Media Group och kundfodringarna måste vara till deras kunder. Frågan är vilka kunder de har mer än besökarna på forumet?

 5. Gissar att det rör sig om någon helt intern affär. Dvs att porrsajterna eller reseforumet är “kunder” till flashbacks lina eller något sådant. Alltså ett bollande med tillgångar mellan egna konton och entiteter.

  Något som dessutom möjliggör att flashback kan gå med förlust när som helst fastän det inte drabbar ägaren för denne har bara bollat lite… för att få in mer pengar från andra källor… Travelforum kanske lånat pengar av Flashback i form av en jätteserver eller nått?

 6. Jan Axel J Pamela:
  Gissar att det rör sig om någon helt intern affär. Dvs att porrsajterna eller reseforumet är ”kunder” till flashbacks lina eller något sådant. Alltså ett bollande med tillgångar mellan egna konton och entiteter.

  Något som dessutom möjliggör att flashback kan gå med förlust när som helst fastän det inte drabbar ägaren för denne har bara bollat lite… för att få in mer pengar från andra källor… Travelforum kanske lånat pengar av Flashback i form av en jätteserver eller nått?

  Ja, du kan ha rätt i den frågan.
  Det viktiga är dock att Flashback Media Group utan de pengarna gick med ca 850.000 kr i förlust.

 7. Varje år slår näthat tusentals personers liv i spillror och ytterligare begår tusentals för det mesta mycket unga personer självmord och de facto utgör fråga: Vad är orsak till att I Folkets Intresse redaktion ett stort antal gånger och ännu en gång publicerat nonstoptrolls psykopatoida näthat.

  Att ni samtidigt som ni säger er kämpa mot Flashbacks näthatare släpper fram dem i debattfältet är diametralt motsatsen till allt vad logik, civilkurage och trovärdighet innefattar.
  Mvh.

 8. Anonym:
  Varje år slår näthat tusentals personers liv i spillror och ytterligare begår tusentals för det mesta mycket unga personer självmord och de facto utgör fråga: Vad är orsak till att I Folkets Intresse redaktion ett stort antal gånger och ännu en gång publicerat nonstoptrolls psykopatoida näthat.

  Att ni samtidigt som ni säger er kämpa mot Flashbacks näthatare släpper fram dem i debattfältet är diametralt motsatsen till allt vad logik, civilkurage och trovärdighet innefattar.
  Mvh.

  Vi släpper fram ungefär 30% av alla kommentarer vi får in. Ibland kan det vara svårt att avgöra var vi skall dra gränsen. Kan du peka på någon kommentar som är från psykopatoida troll?

 9. Tack för replik. Tyvärr publicerade vi inlägget av misstag under fel artikel, rubrik.

  Det var tänkt att publiceras under artikel med rubrik
  Flashback – Yttrandets frihet i fritt fall – vilket är svaret avseende din fråga: Kan du peka på någon kommentar som är från psykopatoida troll.
  Mvh.

 10. Anonym:
  Tack för replik. Tyvärr publicerade vi inlägget av misstag under fel artikel, rubrik.

  Det var tänkt att publiceras under artikel med rubrik
  Flashback – Yttrandets frihet i fritt fall –vilket är svaret avseende din fråga: Kan du peka på någon kommentar som är från psykopatoida troll.
  Mvh.

  OK!
  Jag skall titta där vad för kommentarer det finns.

 11. Då kommer nog Flashback att gå i konkurs innan året är slut om omsättningen och rörelsevinsten sjunker allt snabbare, och om inte medlemmarna ger stöd i form av gåvor och kryptovaluta så kommer nog forumet tvingas att säga upp sin serverplats och sen gå i konkurs.

 12. Spion:
  Då kommer nog Flashback att gå i konkurs innan året är slut om omsättningen och rörelsevinsten sjunker allt snabbare, och om inte medlemmarna ger stöd i form av gåvor och kryptovaluta så kommer nog forumet tvingas att säga upp sin serverplats och sen gå i konkurs.

  Så fort går det inte. Flashback Media Group har sparade pengar, har för mig det är lite över 3 miljoner.

 13. Men ni hänger ju själva ut personer som först hängts ut på Flashback. Och ni hänger även
  ut personer som FB bannlyst för tid och evighet ! Samma andas barn men lite olika liturgi
  bara.

  Alla som någon gång någonsin skrivit någonting på FB, oavsett vad, är som man får förstå
  ert handlande, bannade för tid och evighet och därmed fria att förödmjuka. För det gör ni
  ju.

 14. Anonym:
  Men ni hänger ju själva ut personer som först hängts ut på Flashback. Och ni hänger även ut personer som FB bannlyst för tid och evighet ! Samma andas barn men lite olika liturgi bara.

  Alla som någon gång någonsin skrivit någonting på FB, oavsett vad, är som man får förstå ert handlande, bannade för tid och evighet och därmed fria att förödmjuka. För det gör ni ju.

  Nej, det är helt fel! Du har gått på lögnerna på Flashback.
  Visa exakt var vi hänger ut och förtalar någon. Posta en länk dit där vi gör detta. Fega inte ur utan posta en länk nu!

  De vi hittat och talat med blir ofta inte alls omskrivna hos oss.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer