Flashback – Är högerextremt

Vi har länge påstått att Flashback är ett högerextremt forum. Visserligen säger sig ägaren, Jan Axelsson, att han själv är Libertarian men eftersom han struntar i vad medlemmarna på forumet har för politisk syn blir det medlemmarnas huvudsakliga inriktning som sätter den politiska dagordningen. Bilden här ovan åskådliggör den politiska inriktningen. Det är hundra procent mellan de båda strecken och “Vänster” är normalt det vi kallar Vänsterblocket och “Höger” är det vi normalt kallar Alliansen och resten är Sverigedemokraterna och de andra högerextrema nazzarna.

Vilket parti ska du rösta på 2018, och varför?

Så lyder rubriken till en omröstning på Flashback år 2018. Det deltog 1136 personer i omröstningen och med tanke på att ca 5000 medlemmar är någorlunda aktiva postare måste resultatet sägas vara statistiskt säkerställt. För att få mer lättöverskådliga siffror lägger vi ihop resultatet för Vänster, Höger och Högerextrem. Då ser resultatet ut så här:

Vänster            8,28 %
Höger             16,27 %
Högerextrem       77,28 %

Största partier blev:

  Sverigedemokraterna    41,11 % 
  Alternativ för Sverige  23,68 %
  Medborgerlig Samling   3,87 %

Av medlemmarna på Flashback skulle alltså mer än 93 % rösta på högerpartier och av dem hela 77,28 % på extremhögerpartier. Bara 8,28% skulle rösta på Vänster, dvs det vi idag kallar rödgröna blocket.

Högerextremt forum

Man kan alltså med eftertryck säga att Flashback forum är extremhögerorienterat. Allt snack om att alla värderingar finns på forumet är alltså inte sant med ett så ofantligt övertag av extremhögersidan. Våra utredningar visar dessutom att den absoluta majoriteten av Flashbacks medlemmar är fattiga, har psykisk ohälsa och ofta saknar arbete. Teorin om att trasiga människor ofta röstar högerut stämmer alltså väl in på Flashback.

Varför röstar utsatta på extremhögern

Det finns säkerligen utredningar som visar varför fattiga och utsatta oftast röstar höger. Vi har dock aldrig sett en sådan utredning och har svårt för att förstå att folk som enligt deras behov borde rösta på partier som kan fylla dessa behov, dvs till vänster efter som partier till vänster har en social ådra i sin syn på människor. Detta sagt utan att vi själva tar ställning, det bara är så i ett historiskt perspektiv. Vår egen hemsnickrade syn på varför de röstar tvärt emot sina behov tillskriver vi dålig kunskap och i vissa fall korkade människor som inte vet sitt eget bästa. Den synen passar väl ihop med hur ointelligent det skrivs på forumet.

Det förklarar tonen på Flashback

Tonen på Flashback är mycket hård och fullständigt fri från empati och omsorg om anda människor. Undertecknad som skriver detta har goda erfarenheter av Moderaterna som inte är högerextremt och Kristdemokraterna som vi anser är högerextremt parti. Jag har ofta haft anledning att diskutera med medlemmar ur dessa partier och kan direkt säga att när mikrofonen inte är på är deras syn på människor kall, där kommer alltså sällan ordet omtanke om medmänniskor fram. De har en hård syn om att man får skylla sig själv hur livet blir och man måste ha vassa armbågar. Någon hjälp eller medkänsla finns inte i stort. De är alltså av samma skrot och korn som partierna till höger om dessa men med en mer putsad fasad. De högerextrema har ingen putsad fasad även om Sverigedemokraterna försöker men lyckas dåligt. Synen på människan är i dessa läger sådan att man inte skyr några medel alls för att uppnå sina mål och att gå över lik skall tolkas bokstavligen. Det är den inställningen till människor som förklarar den hårda tonen på Flashback.

4 tankar på “Flashback – Är högerextremt

 1. Exakt det jag kommit fram till!
  Skönt att få det bekräftat!

 2. Rubrik:
  Exakt det jag kommit fram till!
  Skönt att få det bekräftat!

  Ja, och man kan säga att det är statistiskt säkerställt.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer