Uthängda på Flashback

Flashback – och Ettore Montanaro

Det står helt klart att Flashback Media Group vill få det till att Flashback forum styrs från företaget Flashback International Inc som har adressen 1461 First Avenue, New York, NY 10075-2201, USA. Vi har tidigare visat att adressen går till ett postkontor och där inne till en brevlåda. Det vi nu frågar oss är vem som egentligen står bakom företaget. Alltså inte vem som betalat för att skapa det. Vill vill veta vem som är mottagaren när man skriver till Flashback International Inc eller skrev för en del är ändrat sedan en tid tillbaka. Vi vet inte om det är mannen vi hittat men det ligger nära till hands att det kan vara så med tanke på att just den brevlådeadressen Flashback använder använder också den mannen till sig själv. Han har dessutom specialiserat sig på att skapa företag på uppdrag samt att han använt Belize för att registrera företagen.

Provokation och näthat som affärsidé

I dokumentet Provokation och näthat som affärsidé står det under ett avsnitt i dokumentet:

Flashback Intenational Inc har köpt en adresstjänst av företaget Montanaro Asia som drivs av advokaten Ettore Montanaro. Montanaro Asia specialiserar sig på att sälja företagspaket i Belize, Seychellerna och Panama, men säljer även adress-tjänster till företag som likt Flashback International Inc behöver kunna visa upp en amerikansk adress.

Ett tydligt bevis på att Flashback International Inc har köpt adressen via Montanaro:s falska företags-företag finns i registrationuppgifterna för domännamnet “flashback.org”. Fax-numret och adressen till Flashbacks brevlådeföretag Flashback International Inc är exakt samma som Montanaro Asia!

Montanaro Asia. Flashback International Inc.
www.montanaro.asia flashback.org
1461 First Avenue, 360 1461 First Avenue, # 360
New York, NY 10075-2201 USA New York, NY 10075-2201 UNITED STATES
Phone +1 917 677 77 76 Telephone: 19176777773
Fax +1 917 591 68 32 Fax: 19175916832

På samma faxnummer eller samma telefonnummer hittar man mängder av olika företag med hemsidor som säljer allt möjligt. Många av dessa företag har pekats ut av U.S. Food and Drug Administration (FDA) som anvariga för försäljning av farliga droger. En moldavisk liga pekades ut av FDA som drivande bakom flera hundra hemsidor som sålde livsfarliga förbjudna droger – denna liga delade faxnummer med Flashback International Inc.  Vi är inte de första som har noterat denna ansamling av bluff-företag på 1461 First Avenue, # 360, samma iakttagelse gjordes redan 2007 av Tate Dwinnell, som avslöjade en aktiebluff.

Det är uppenbart att Flashback International Inc inte kan ha samma faxnummer eller adress som moldavisk drogförsäljning. De har helt enkelt köpt samma brevlådeföretagspaket av samma säljare, advokaten Ettore Montanaro och hans företag Montanaro Asia.

Andra som delar fax eller andra adressuppgifter med Flashback International Inc är Interact Media Group Ltd, Sphere Inc, Global Media Group Ltd samt Mad Gold Brandspread Media Consulting Ltd för att bara nämna några.

Om Flashback International Inc skulle ha haft någon verklig verksamhet i USA, så skulle man förstås ha behövt ha en egen adress där, och inte minst ett eget telefonnummer. Att man nu inte har det visar att Flashback International Inc är ett brevlådebolag utan verklig verksamhet i USA. Upplägget liknar det som användes när Flashback Forum drevs via Flashback Enterprises Ltd som hade en adress i Storbritannien, men dess ägare hade i det brittiska företagsregistret samma adress som Flashback Media Group i Sverige. Men i Flashback International Inc:s fall är fernissan ännu tunnare, eftersom det företaget är registrerat i Belize, och den påstådda adressen i USA inte motsvaras av någon registrering i amerikanska företagsregister.

Sedan detta skrevs 2013 har det tagits bort både telefonnummer och faxnummer till Flashback International Inc.
Det verkar som om någon har försökt sudda bort kopplingen mellan Ettore Montanaro, alla dessa andra bluff-företag på samma adress och till Flashback International Inc. Frågan är var mannen i skuggan, Ettore Montanaro, själv är registrerad nu.

Ettore Montanaro

Denna man slingrar sig fram på internet. Numera är hans företag registrerat i Singapore, möjligen leder adressen till en brevlåda. Samtidigt kan man följa honom till flera platser i Världen. Han kallar sig egentligen Dr. Ettore Montanaro vilket syr ihop säcken avsevärt. Hur många titulerar sig “Dr.”, heter “Ettore Montanaro” och har ett företag som heter Ettore Montanaro Asia. Vi kan med bestämdhet vara helt säkra på att det bara finns en sådan person.
Om vi undersöker hans domän i Singapore, https://montanaro.asia, så ser vi att den som registrerat domänen heter Dr. Ettore Montanaro. Han har en domän med namnet vi visar här ovan men webbplatsen är nere eller borttagen. Det står att servern ligger i Tyskland. Domänen registrerades 2018. Källa: https://montanaro.asia.cutestat.com/. Detta är en omregistrering eller ändring av domänen för han hade den redan år 2010 och kanske tidigare än det.
Vi letade vidare och hittade en annan hemsida som har denna adress: https://www.ettoremontanaro.com/. Hemsidan säger att han är “Actor Screenwriter Film Producer”? Kan det verkligen vara samma person som vi letar efter med tanke på  sysselsättningen? På den hemsidan finns det en kontaktsida och där finns en adress som vi förmodar leder till hans företags adress, dvs hans offentliga adress:

I klartext blir det så här:

Ettore Montanaro
1st Avenue 1461
10075 New York
Skype: 001 702 605 00 48
Phone: 001 347 205 32 63
E-Mail: ettore.montanaro@gmx.ch
Twitter: https://twitter.com/montanaroettore
Facebook: https://de-de.facebook.com/ettoremontanarofanpage/

Klickar man på hans namn dyker en googlekarta upp:

Här har vi klippt ut den del av kartan som innehåller fastigheten som Ettore Montanaro har sitt företag. Den röda pilen i underkant av bilden pekar på det postkontor som innehåller den brevlåda som det föga respektingivande multinationella företaget Flashback International Inc ligger.

Exakt samma adress

Om vi närgranskar Ettore Montanaros adress i den fastigheten visar det sig att hans företag och Flashback International Inc ligger på exakt samma adress precis som tidigare men då hette hans företag http://www.montanaro.asia:

Ettoremontanar Flashback International Inc.
ettoremontanaro.com flashback.org
1461 First Avenue, 360 1461 First Avenue, # 360
New York, NY 10075-2201 USA New York, NY 10075-2201 UNITED STATES

Skickar man post till Flashback International Inc går alltså posten till samma brevlåda som Ettore Montanaro har och hade tidigare men under ett annat företagsnamn. Med stor sannolikhet har inte Flashback International Inc någon personal i USA, Inte heller har Flashback Media Group någon personal på plats eftersom det företaget bara har två anställda och båda bor i Sverige (alternativt också i England). Frågan vi då ställer oss är: Vem tar hand om posten som går till Flashback International Inc? Vi fortsätter att leta.

Är de två samma person

På den amerikanska söksidan, https://www.yelp.com/biz/ettore-montanaro-manhattan, kan vi se att adressen till filmkillen Montanaro är kopplad till det asiatiska företaget Montanaro Asia, se det röda inrutade:

Söksidan lägger alltid ut företagens webbsida i det högra övre hörnet som de får av den som är registrerad. Yelp kopplar alltså ihop filmmakaren Ettore Montanaro med finansmannen, advokaten Dr. Ettore Montanaro. Lägg märke till att också adressen är samma som Flashback International Inc.
På Dr. Ettore Montanaros Twittersida https://twitter.com/drettoremontan1, alltså advokaten, har han lagt ut ett foto på sig själv. Fotot överensstämmer exakt med filmskaparens foto som skymtar på filmsidan https://www.ettoremontanaro.com/about.html  och klickar man på Facebook-adressen på filmsidan finns där ett foto som stämmer exakt överens med Dr. Ettore Montanaro https://www.facebook.com/ettoremontanarofanpage/. Även filmkillens Youtube-konto finns en bild som är exakt lik Dr. Ettore Montanaro https://www.youtube.com/channel/UChKJVPgN3E-jy0Wg2dKcWQQ
Vi sökte vidare och hittade Dr. Ettore Montanaros Myspace-sida https://myspace.com/drettoremontanaro. Där finns ett foto som är exakt samma foto som filmkillen Ettore Montanaro har. Då var det bevisat att de båda olika personerna med de olika titlarna är samma person.

Filmkillens Facebook-sida:

Advokatens Myspace-sida:

Möjligen är det inte en bild på den verkliga Ettore Montanaro med tanke på hans ljusskygghet men han använder alltså samma foto till de båda olika personerna. Sannolikheten för att en filmkille i USA skulle använda exakt samma bild som en person i Asien med samma namn finns inte. Varför han gör på detta vis har vi ingen aning om men antingen har han flera olika yrken eller så är allt som vanligt fake för att dölja personen bakom namnet. Det kanske är det sistnämnda med tanke på tjänsten att skapa brevlådeföretag åt ljusskygga företag, som Flashback.

Han är inte blyg precis

Han skriver om sig själv under taggen @toptarmarlie987 så här:

2015 Person of the year: DR. Ettoremontanaro
Actor, Screenwriter, Film Producer. There are a lot of Film developer in the world but ettoremontanaro is best and award wining Film producer from them. DR. Ettoremontanaro revives US economy.
2018 Global Solutions, Speaker: DR. Ettoremontanaro
Winner 2020 innovation prize DR. Ettoremontanaro
Källa: https://web.archive.org

Killen skall enligt honom själv vara bättre än alla andra inom film på ett sätt som kan göra folk oroliga för hans hälsa.

Vem är Ettore Montanaro egentligen

Ettore Montanaro är advokat och förmodligen inget annat. Hans företag heter egentligen “Dr. Ettore Montanaro” och verkar i New York Cityområdet. Källa: https://www.linkedin.com/search/results/all/?keywords=Dr.%20Ettore%20Montanaro. Han säger sig också verka på Seychellerna, Zürich och Bremen medan Belize numera inte finns med i förteckningen. Orsaken till att Belize inte mer används av advokaten är förmodligen det faktum att de lämnar ut information om företag till de som efterfrågar detta och sådant ogillas av ljusskygga. Men utöver de olika rollerna här ovan spelar han också en roll som “Dr. Ettore Montanaro Pharmaceutical License” med hemsidan http://www.montanaro.asia vilket förklarar titeln “Dr.”. Det är alltså samma hemsida som advokaten och filmskaparen Ettore Montanaro. Källa: https://www.dailymotion.com/video/xwqwxg. För att inte göra någon besviken är han med i ett musikband eller liknande också: https://www.bandsintown.com/a/1997723-dr.-ettore-montanaro. På flera olika platser står det att detta är hans mejladress: Dr.ettore.montanaro@gmx.ch. När man ser på hans filmer om sig själv börjar man undra om killen saknar något. Vi hittade till och med en sida där han påstår att han sitter med i någon myndighet i Miami. Till slut ger vårt letande resultat om vad han verkligen sysslar med:

Fritt översatt till Svenska står det:

Vi är specialiserade på globala internationella företags- och skatterättningsstiftelser*. Vår erfarenhet gör det möjligt för oss att ge dig råd kring företags stiftelser på ett kompetent sätt. Vi erbjuder förutom advokater som förvaltare, också service i alla affärsmetropoler samt öppna konton hos över hela världens ledande banker med onlineingång och kreditkort. Vi erbjuder etablering av verksamheter i alla kända centra. Vi arbetar direkt med myndigheterna lokalt. På grund av egna etableringsagenter som vi har i varje land kan vi erbjuda snabbast möjliga uppstartstid för stiftelser eller företag. Dr. Ettore Montanaro
Källa: https://vimeo.com/user15186546/about

*) “skatterättningsstiftelser” skall troligtvis betyda “stiftelser för att undkomma skatter”.

Man skulle kunna tro, med hans beskrivning som bakgrund, att han jobbar med att hjälpa företag att etablera sig i stora världsmetropoler. Men när vi ser att han hjälper till med att skaffa bankkonton med kreditkort börjar åtminstone vi att undra. Vad vi kan förstå av det är att hans verksamhet består i att hjälpa företag komma undan skatter och att gömma företag så att ingen kan komma åt dem. Vi har också titta i  denna upplysningstjänst: http://www.abc-directory.com/site/4597276 :

Dr. Ettore Montanaro – Rechtsanwalt Attorney At Law

The company has the ideal legal form if you value anonymity and confidentiality, any information should incorporate their business and if you want to enjoy liability protection and tax exemption. Of course, legally and lawfully.

The company has the ideal legal form if you value anonymity and confidentiality, any information should incorporate their business and if you want to enjoy liability protection and tax exemption.

Vidare sökning visar att Dr. Ettore Montanaro har registrerat flera domäner åt andra företag. En del av dessa domäner är till salu som denna:  https://luckypunch.ch/ och här kan man se vem som registrerat den https://luckypunch.ch.websiteoutlook.com/. Vi hittar också massor av pingbacks med namnet Dr. Ettore Montanaro samt en massa annat konstigt. Finalen är detta klipp som beskriver allt denna person sysslar med: https://www.dailymotion.com /video/xwagvw. I denna länk ser vi att han jobbat mot Belize: https://web.archive.org.
Han har har haft dessa adresser:
Dr. Ettore Montanaro Attorney at Law 1461 First Avenue, 360 , New York, NY 10075-2201, USA (samma som Flashback)
Dr. Ettore Montanaro Attorney at Law Jurist Flughafenallee 26, Bremen 28199, Deutschland
Dr. Ettore Montanaro Attorney at Law Oliaji Trade Centre Francis Rachel Street 1004 Victoria, Mahe, Seychelles
Källa: https://web.archive.org

Vad har Norge med Ettore Montanaro att göra

Det märkliga är att en blogg med hans namn och samma klipp som ovan http://drettore.blogspot.com/ skall föreställa att inte Dr. Ettore Montanaro skapat och äger själv. Det är en person som kallar sig för “textadvertising” skapat och äger. Samma alias äger en hel massa bloggar: https://www.blogger.com/profile/04162776029113329382. Frågan är på vilket vis han har med Dr. Ettore Montanaro att göra? “textadvertising” är på Norska och frågan är om vi hittat en ny intressant koppling här? Han verkar vara en tandläkare i Oslo. Det är en tandläkare som gör reklam för sin verksamhet och postar det som “textadvertising”: http://tannlegeoslo.blogspot.com/ och har en blogg som också gör reklam för Dr. Ettore Montanaros app (se ovan).  “textadvertising” skriver också om Singapore på denna blogg: http://challengecoinss.blogspot.com/. I Singapore har Dr. Ettore Montanaro företaget http://www.montanaro.asia som vi sett här ovan. Det finns alltså stor anledning att återkomma till denna koppling lite längre fram.

Fler länkar:
https://www.flickr.com/photos/66951270@N03/
https://vsds.rediff.com
http://www.abc-directory.com/site/4597276

Anlitat honom

Är det denna märkliga person som Jan Axelsson vände sig till för att skapa ett nytt företag i USA som påstås äga Flashback forum? Det skall sägas att vi vet inte det med säkerhet. Om det är så skall det vara denna “respektingivande” person som har ansvaret för forumet och den man skall vända sig till om man vill klaga på något. Men hur man skal titulera honom blir en nöt att knäcka då han påstår han är advokat, filmproducent, skådespelare, regissör, filmförfattare, doktor och musiker. Det kan alltså vara till denne man med alla de olika yrkena man kommer till vid kontakt med Flashback i USA. Om det är så, var det så till för något år sedan. De har fortfarande sina adresser i samma brevlåda men Flashback International inc. avregistrerades våren 2018, enligt det beliziska bolagsregistret. Hur det ligger till nu med vem som sägs äga Flashback i USA “står skrivet i brevlådan”. Tänk på det varje gång en moderator eller admin själv säger att ni skall vända er till det amerikanska bolaget om ni vill klaga på Flashback. Det låter inte seriöst oavsett vem som står bakom Flashback i USA.

16 tankar på “Flashback – och Ettore Montanaro

 1. Lidar:
  Fan va häftigt!!!!

  TACK!
  Nästa gång får du gärna utveckla det lite mer…

 2. Rätt angreppssätt. Skall man agera mot flashback så är denna typ av information avgörande. Jag jobbar nu med en del amerikaner och de är rörande överens att amerikansk lag gäller förnedra amerikanska bolaget. = riktigt hårda straff. Stämma i båda länderna samtidigt är modellen. Måste vi bara få tiden att räcka till

 3. Anonym:
  Rätt angreppssätt. Skall man agera mot flashback så är denna typ av information avgörande. Jag jobbar nu med en del amerikaner och de är rörande överens att amerikansk lag gäller förnedra amerikanska bolaget. = riktigt hårda straff. Stämma i båda länderna samtidigt är modellen. Måste vi bara få tiden att räcka till

  Ja, vi har också insett att sådan här och liknande information gäller om man skall göra skillnad.

  Intressant med att stämma i båda länderna. Skulle vara av stort intresse att se vem som kryper ur brevlådan och kommer till rättssalen i USA, alltså vem som företräder den amerikanska delen av Flashback.

  Problemet är bara att stämningar är mycket kostsamt, dvs vi är inte alla lika inför lagen. Men kan vi bara hitta något som går att använda inför en stämning kan kanske pengarna skakas fram för vi har en del penningstarka på vår sida. Med “hitta något” innebär inte bara att hitta något som är straffbart för det finns i massor på Flashback utan man måste få rättsväsendet att inse att Flashback också måste sona sina brott.

 4. Anonym:
  Mycket bra gräv för att komma från en vänstersajt.

  Tack!
  En liten notis bara:
  Vi inte en vänstersajt dessutom har grävförmågan inget med politisk läggning att göra. Du får dock ha din åsikt och vi respekterar den.

 5. A:
  Mycket bra gräv för att komma från en vänstersajt.

  Tack!
  Två beröm är dubbel beröm!

 6. Hej!
  Att inlämna stämning i två stater samtidigt och oavsett mot vem, är oklokt!
  Vid åtal och Dom i andra EU stater och eller i USA
  är det däremot enkelt att med utredningsunderlag och Domstolsbeslut väcka åtal i Sverige.

  Att stämning är mycket kostsamt i USA är helt fel för det finns ett stort antal ProBono Jurister/Advokatbyråer också med svensktalande jurister som åtar sig alla sorters ärenden inkluderande Death Row ärenden och stämningar mot privatpersoner, medier och eller företag.
  Probono Jurister åtar sig uppdrag utan kostnad för klienter som inte har ekonomi att betala.

  Ointressant och oklokt är således att stämma i flera stater samtidigt och lika ointressant är vem som som i USA mot enorma kostnader försvarar det i USA Domstolar stämda objekten, oavsett vilket företag de representerar
  Mvh/ProBono Juristerna.

 7. ProBono Juristerna:
  Hej!
  Att inlämna stämning i två stater samtidigt och oavsett mot vem, är oklokt!
  Vid åtal och Dom i andra EU stater och eller i USA
  är det däremot enkelt att med utredningsunderlag och Domstolsbeslut väcka åtal i Sverige.

  Att stämning är mycket kostsamti USA är helt fel för det finns ett stort antal ProBono Jurister/Advokatbyråer också med svensktalande jurister som åtar sig alla sorters ärenden inkluderande Death Row ärenden och stämningar mot privatpersoner, medier och eller företag.
  Probono Jurister åtar sig uppdrag utan kostnad för klienter som inte har ekonomi att betala.

  Ointressant och oklokt är således att stämma i flera stater samtidigt och lika ointressant är vem som som i USA mot enorma kostnader försvarar det i USA Domstolar stämda objekten, oavsett vilket företag de representerarMvh/ProBono Juristerna.

  Tack för informationen.
  Det finns inga tankar alls att stämma någon. Vår tanke var att det skulle vara intressant att se vem som är ägaren till Flashback i USA. Vi tror nämligen inte det skulle framträda någon därifrån och vi tror inte amerikanska myndigheter skulle hitta någon motpart att stämma om någon skulle stämma Flashback i USA.

  Fråga:
  Om Flashback stäms i USA men myndigheterna i USA inte hittar ägaren till Flashback. Hur går man vidare där då?

 8. Det finns flera svar på “hur man går vidare om Flashback stäms i USA om dess myndigheter inte hittar ägare, varav ett och det viktigaste svaret är.
  I Sverige och ett par stater i Asien lägger polisiära myndigheter ner och avskriver ärenden per automatik utan att målsägandena, anmälarna hörts.

  I USA läggs inte ärenden ned men i komplicerade fall kan ärendet “läggas i vila om eftersökt och eller ägare till anmält företag hittas” men vartannat år granskas det vilande igen av speciella polisgrupper och oavsett i vilken världsdel eftersökt finns, brukar resultaten vara givande.

  PB J uppdrag innefattar också eftersökning som är enormt mer komplicerade tillika är det sannerligen sällsynt att eftersökta inte hittas till slut.

  Vi är just nu i tidsnöd men ska försöka att sända Er några länkar som ni förhoppningsvis har nytta av.
  Mvh(ProBono Juristerna.

 9. ProBono Juristerna:
  Det finns flera svar på ”hur man går vidare om Flashback stäms i USA om dess myndigheter inte hittar ägare, varav ett och det viktigaste svaret är.
  I Sverige och ett par stater i Asien lägger polisiära myndigheter ner och avskriver ärenden per automatik utan att målsägandena, anmälarna hörts.

  I USA läggs inte ärenden ned men i komplicerade fall kan ärendet ”läggasi vila om eftersökt och eller ägare till anmält företag hittas” menvartannat år granskas det vilande igen av speciella polisgrupper och oavsett i vilken världsdel eftersökt finns, brukar resultaten vara givande.

  PB J uppdrag innefattar också eftersökning som är enormt mer komplicerade tillika är det sannerligen sällsynt att eftersökta inte hittas till slut.

  Vi är just nu i tidsnöd men ska försöka att sända Er några länkar som ni förhoppningsvis har nytta av.
  Mvh(ProBono Juristerna.

  Vi ser fram emot de länkarna!

  *******
  Vi tar bort innehållet eftersom det uppfyllt sitt syfte.
  REDAKTIONEN

 10. Hej igen!
  Avseende rådet att inte fortsätta på grund av “höga kostnader i förhållande till målets tunna art” betyder att ProBono advokat inte kontaktats, men för den advokat som kontaktas måste man redovisa så mycket fakta som går, för att ärendet ska kunna följs upp.

  Avseende “i det andra fallet fanns inte någon att stämma” är svaret givet men oavsett brevlådeföretag ställs ägare vid brottsmisstanke till ansvar, vilket visats i ett stort antal TV program i Sverige men den som har åsikten att “det är lönlöst för de kommer aldrig att hitta någon ägare”, bör inte kontakta advokat för om brottsutsatt inte har gnistan, så lär inte vare sig betald eller ProBono jurist åta sig uppdraget.

  https://pro-bono-lawyers.com/Pro-Bono-Lawyers-New-York.php
  Public Defenders.
  Have you ever heard a police officer reading an alleged criminal their rights and say “If you can’t afford an attorney one will be appointed to you?” What they are referring to is a public defender. If charged with a criminal offence, anyone regardless of race, creed, or financial ability has the right to be defended by an attorney in court. Public defenders are employees of the government and are available to anyone that qualifies under the courts guidelines.
  Sometimes We Are Our Best Advocates
  Some local governments have put programs in place to help people help themselves. Calling to our local county courthouses and bar associations can unveil opportunities you may not expect. In some counties there are clinics in which you can seek the advice of attorneys, facilitators that can help with finding and filing required paperwork, and law libraries that are open to the public to name a few. The help you need may be a phone call away.
  Some types of cases handled by Attorneys working – Pro Bono
  https://answers.justia.com/

  Utan att fråga får man inga svar så ställ fråga https://answers.justia.com/
  +
  Lawyers, Legal Aid & Pro Bono… – Justia Lawyer Directory
  justia.com›lawyers
  https://www.probono.net/
  https://www.probono.net/get-involved/media/

  NY Lawyer Hit With $280K Verdict by Ex-Client He Called ‘A-Hole’
  https://www.law.com/newyorklawjournal/

  How to Find a Pro Bono Divorce Lawyer – USA TODAY Classifieds
  https://classifieds.usatoday.com/blog/services/how-to-find-a-pro-bono-divorce-lawyer/
  Anonym visning
  Do you need legal assistance for divorce but have limited funds? Pro bono……………

  Pro Bono | Lawyers’ Committee for Civil Rights Under Law
  https://lawyerscommittee.org/project/pro-bono/
  Anonym visning
  It is estimated that without pro bono assistance, the docket of the Lawyers’ … each year in the U.S. Supreme Court, federal appellate courts, and, occasionally
  a-pro-bono-divorce-lawyer/
  https://lawyerscommittee.org/project/pro-bono/

  Mvh och Lycka till / ProBono Juristerna

 11. Någon som citerat Janne på ett annat forum,

  Insamlat 5 december: 110 830,92 kr

  Tack för ert stöd! De frivilliga donationerna är oerhört viktiga för oss, och en möjlighet att inte längre vara beroende av annonsintäkter. Ett sådant beroende ger företag och olika intressegrupper en farlig makt över det fria ordet. En makt som många av dem redan idag använder sig framgångsrikt av. En fri samhällsdebatt kan inte långsiktigt finansieras enbart via annonser.

  Det tog altså nästan 20 år för admin att förstå det? Men o andra sidan har man gett företag och intressegrupper makt över det fria ordet? Men när ingen längre vill annonsera på Flashback är det annonsörer en farlig mark?

  En fri samhällsdebatt kan inte på långsiktigt väg finansieras av annonser? Men bara för några månader sen igen bad och bönade admin om att Flashback skadas av Adblocker och bönföll att man skulle avvaktivera Adblocker när man besökte Flashback. Admin är alltid så ärlig, kan man anklaga Jan Axelsson för en lögnare av den högre graden? Aldrig, när Janne ljuger så talar Janne till och med sanning då.

  Jag postade en tidigare lägesrapport den 8 september, som finns att läsa här. Nu är det dags för en uppdatering. Jag har medvetet valt att vänta med en ytterligare lägesrapport. Orsaken är att jag förväntade mig att betydligt fler skulle ge bidrag i början, men att antalet donationer därefter skulle minska för varje månad. Vilket var en korrekt analys.

  Varför det är dags för en uppdatering är inte för att du vill det själv utan kände ett tvång när Du Jan läste donatorernas inlägg om att det skulle sluta ge dig pengar ifall du inte kom med en redovisning snart-inget du egentligen ville. Nu förstår du Jan hur stor makt donatorerna har över dig 😉 .

  Jag planerar nu att redovisa donationerna varje månad. Oavsett de ökar eller minskar. Jag anser att vi kommit till den punkt när detta kan göras. Om jag hade gjort det innan så är risken stor att denna information kunde missuppfattas. Att flytta finansieringen från annonsering till donationer är ett stort steg, och kommer att ta fler år. Om det ens är möjligt. Men detta är det långsiktiga målet.

  Bättre att du redovisar istället för att donatorerna påminner dig gång på gång om det. Smart tänkt där Jan.
  Men nu blev det inte riktigt helt rätt igen Jan.
  Har alltså Jan flyttat finansieringen från annonsering till donationer? Jag ser det mer som komplement och inte ett flytt som Janne försöker få det till. Kan någon förklara för mig varför det skulle ta flera år? 1 krona från annons är bättre än inget alls, det vet Janne men han kan inte erkänna det. Det finns inte en logik i det Janne har skrivit. Vadå tar flera år att gå över från annonsering till donationer? Flera år för vad, är det någon sorts process som är något hemligt, har annonsörerna tvingar Jan med sitt forum Flashback i flera års kontrakt att annonserna måste finnas till ett visst år?
  Om det ens är möjligt, alltså har Janne snackar skit genom hela sitt inlägg, först säger han att det är bra att göra sig från från annonsörerna för att inte ge makt och inskränka fria ordet men sen i samma veva säger han att det är kanske inte möjligt att bli helt fri från annonsörer. Kanske kan Brightpear som är insatt i Flashbacks struktur förklara för oss hur Janne har tänkt när han skrev sitt skitinlägg? Ha i åtanke Brihgtpear att det här är inte Flashback och jag tror inte det här inlägget kommer raderas och att du skulle tystas och blir KFK:ad. Här pratar vi om hur det inte går att få ihop Jannes inlägg.

  Flashback har fått in sammanlagt 110 830,92 kr i donationer. Det har sedan donationerna lanserades gjorts 505 insättningar. November var den första månaden då antalet donationer ökade – både i antal och storlek. Här nedan är en sammanfattning över samtliga insättningar per månad (avrundat till närmaste heltal), samt antalet personer som givit donationer inom parentes.

  Jul: 59 275 (206)
  Aug: 23 581 (112)
  Sep: 11 463 (68)
  Okt: 7 383 (53)
  Nov: 7 419 (58)

  November var en bra månad för Flashback! I november fick Janne in 7 400 kronor och 53 personer som donerade 🙁 jag blir ledsen när jag läser det. 58 personer som donerade på ett forum som Flashback som gärna visar upp hur många medlemmar de har, jag kan inte räkna ut procentdelen med skulle det bli 0,000000001 % som donerade? Summa summarum så är det inte så många som uppskattar Flashback som Janne försöker marknadsföra det som. Flashback som många sagt lever på lånad tid.

  Det vanligaste beloppen att ge bort är 100 kr (165 donationer), 200 kr (78 donationer), 50 kr (60 donationer), 500 kr (28 donationer) och 300 kr (27 donationer). Den lägsta donationen är på 9 kr (1 donation), och den högsta är på 10 000 kr (2 donationer). Tre donationer har inte varit heltal (44,5 kr, 97,82 kr och 166,6 kr), och har i min sammanfattning avrundats till närmaste heltal.

  Jag tror här på Janne att det det vanligaste belopp man ger är 100 kronor men tar Flashback emot pengar via andra sätt än Bank? Testa själv att föra pengar till någon du känner, skriv 44,5 eller 97,82. Vem knappar in såna siffror? Det är lättare att skriva 97 kronor eller 166 kronor med 166,6? Som vanligt försöker Janne påverka människor att donera genom psykologisk effekt.

  Den genomsnittliga donationen i november var på 128 kronor. Om 1600 användare gav en genomsnittlig donation på 128 kronor så skulle Flashback inte behöva några annonser. Då skulle vi vara helt finansierade via donationer. Detsamma gäller om 4 000 användare gav 50 kronor i genomsnittlig donation varje månad, eller om 10 000 användare skänkte 10 kronor i månaden.

  Men nu svamlar Janne igen. Vad vill han, övertala människor att donera fast han skrev så fint i början att inte ge makten till annonsörer men säger i andra stunden att om X gav så mycket Y så skulle Flashback inte behöva några annonser? Förklara för mig någon snälla vad den här ****** och ******-Jan säger.

  Forumet gör fortfarande en förlust på drygt 100 000 kronor per månad. Samtliga donationer är än så länge orörda. Just nu gör vi en översikt gällande hårdvara och kommande investeringar. Jag planerar inte att röra era donationerna för detta. Jag anser att det är viktigt att samtliga donationer används korrekt. När vi bättre vet hur stora donationer som är realistiska varje månad, så kan vi också planera hur de bäst kan komma till nytta.

  Forumet gör förlust på 100 000 kronor i månaden fortfarande. Tittar vi på donationerna så diffar det runt 90 000 kronor minus. Då har ändå Janne på något vis bestämt att Flashback ska bli annonsfritt. Jag får inte ihop ekvationen av det Janne sagt. Inte alls!
  Som andra här också sagt ska Janne dra en lögnen igen om att man har köpt ett ex antal nya servrar. Flashback måste nog vara mycket större än vad Facebook är, så mycket server som Flashback slukar är Facebook eller Google inte närheten av. Men ha i åtanke i att server är det dyraste för ett forum. Då kan Janne fortsätta att grundlura sina idioter om att pengarna används till något nödvändigt och inte slösas bort på skit. Om ni nu vill tro på Janne. Men Janne vill inte nämna alls varför man inte tar pengar från företaget som är 4 miljoner kronor i sin kassa. En bra server kostar runt 30 000 kronor. Ta ut 300 000 kronor och köp 10 servrar och sluta dra upp hela tiden lögnen om att du har köpt nya servrar. Enkel matematik. Svår matematik för Janne och hans donatorer.

  Avslutningsvis kan jag konstatera att det finns någon som just nu verkar väldigt oroad över våra donationer, och återkommande postar inlägg om att ingen bör ge bidrag till Flashback. Någon som aktivt försöker få er att förstå att bara en “idiot” kan stödja något så motbjudande och hemskt som Flashback, och att det bästa som kan hända är att Flashback upphörde att existera. Jag vill därför ge ett extra stort tack till de 58 personer som i november var av helt annan åsikt, och gav en donation till Flashback.

  Om en månad återkommer jag med en ny lägesrapport.

  Fortsättning följer …

  admin

 12. Janne på Flashback:
  Någon som citerat Janne på ett annat forum, [..]

  Intressant!
  Flashback får alltså in 7.000 -8.000 kr i månaden på donationer och det är 50-70 personer per månad som donerar.

  Vi trodde de skulle få in:

  Förmodligen kommer insamlingen per år ligga mellan 200.000 kr och 300.000 kr.

  De får alltså mindre än hälften eller en tredjedel av vad vi gissade. Vår gissning bygger på andra som får in pengar via donationer för att räkna ut Flashbacks inkomster via donationer. Kan säga att de nättidningar vi tittat på får alltså in ungefär lika mycket eller mer pengar än vad Flashback får in per månad i donationer.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer