Flashback - Söker aktivt efter medlemmars identiteter

Flashback – Söker aktivt efter medlemmars identiteter

(Texten i bilden ovan är nedklippt)
Flashback håller medlemmarnas identitet hårt. Ägaren, dvs admin, ser det som en hederssak att lova anonymitet. Han har nämnt det löftet flera gånger under åren med veckad panna. Men håller det vid en noggrannare granskning eller är det bara munväder för att lugna medlemmarna? Som vi tidigare skrivit spricker hela idén när de sedan 2021 tillåter spårare som effektivt spårar medlemmarna vilket vi skrivit om i flera artiklar. Men vad många inte känner till letar de också aktivt efter anonyma alias på forumet om de inte gillas.

Först en liten kommentar

Ägaren skriver att det inte är olagligt att outa alias vilket han har helt rätt i. Men han skriver också att det kan vara olagligt på grund av upphovsrätten och menar då bilder. Just detta med bilder kan bli en stor sak i efterhand om bildernas ägare får reda på vilka det är som snott deras alster. Vi tänker naturligtvis på avatarerna. Flera av kontona på Flashback använder upphovsrättsskyddade bilder som avatarer. Vi skickar regelmässigt namnen på de vi hittar till bildernas ägare med information om hur många gånger och hur länge kontona använt bilderna.

Inte bara vi söker efter identiteter till alias

Det är inte bara vi som söker efter vissa anonymas identiteter. Flashbacks moderatorer och särskilt inbjudna gör det också i hemliga dedikerade forum, här är ett exempel:

 

Det är tydligen allmänt så att reglerna på Flashback inte gäller moderatorer:

 

Denna medlem av den “hemliga klubben” säger att en av uppgifterna är att söka efter identiteten på en anonym medlem. I detta fall skall det gälla bara en utpekad medlem men det visar hur de tänker och att de inte alls drar sig för att leta upp identiteter på sina egna medlemmar. Medlemmarnas anonymitet på Flashback är bara säkert om Flashback vill det och det vill de tydligen inte alltid.

 

(Inlägget ovan är förminsnkad)
Detta alias ifrågasatte Hamilkar och uteslöts genast. Orsaken är naturligtvis att de verkligen skall hålla grävandet efter identiteter strängt hemligt för officiellt sker det inte. Det röda understrukna visar återigen tydligt att de avser leta efter användares verkliga identiteter.

 

Medlemmarna som fattat vad det handlar om, som ovan, instämmer medan de som inte förstår vad det handlar om tycker det är fel att hänga ut Hamilkar som redan innan inte var anonym.

 

Fler som börjar ifrågasätta.

 

Detta alias tar här fel på att det skulle varit en omröstning bland moderatorer, det har inte varit någon sådan omröstning. Han tycker det är oroväckande att de letar efter anonyma på Flashback, minst sagt.

 

De flesta moderatorerna har hållits utanför vetskapen att vissa av dem letar efter identiteter. Däremot deltar vanliga medlemmar också i letandet. Dessa vanliga medlemmar har tydligen en högre “rang” än de flesta moderatorer.

 

Tack för förtydligandet moderator BigFatCone. Men tyvärr har du fel för om något alias på Flashback avslöjar ett annat alias rätta namn på exempelvis en blogg utanför Flashback kommer han/hon stängas av direkt! Om det är ett alias som Flashback sanktionerat sökandet efter är det en helt annan sak, då är det ok att avslöja identiteten.

 

Här i det citerade fältet skriver admin att de som utanför Flashback avslöjar andras identiteter bannas. micro113 ifrågasätter det eftersom hon inte kände till att admin sanktionerar letandet efter alias som de inte gillar.

 

Ja, det hade varit bra om de visste det men det gör de inte för denna tråd togs bort och slängdes i “papperskorgen” snabbt. Det strider inte mot reglerna att leta efter identiteter om det sanktionerats av Flashback. Sådana sanktioneringar hålls naturligtvis strängt hemligt för att inte Flashbacks hårda hållning skall avslöjas att det bara är munväder.

 

Detta alias menar att moderator BigFatCone har fel. Han har helt rätt för det är förbjudet också utanför Flashback att söka efter medlemmars id. Men bara om sökandet inte i hemlighet sanktionerats.

 

BigFatCone tror inte på att vissa moderatorer och vissa medlemmar tillsammans gräver efter användares identiteter trots att en av dem som var inbjuden såg detta och kritiserade det med följd att han blev utesluten.
Det andra stycket att Flashbacks regler inte gäller utanför Flashback har BigFatCone som sagts helt fel i. Testa med att i din alias namn hänga ut någon från Flashback på ett annat forum, du blir avstängd direkt.

 

En till som sett detta, BigFatCone har alltså fel!
Vi tycker inte det är fel alls att leta efter id på Flashback, ju fler som hittats ju bättre. Men det är mycket illa när Flashbacks ledning går ut och säger att de gör allt för att skydda medlemmarna oavsett vem det är när de samtidigt och bakom ryggen på sina medlemmar faktiskt gräver efter dem som de sedan aktivt förnekar.

Admin är den store allsmäktige guden

Flashbacks Admin, ägaren, har som ägare naturligtvis rätten att göra som han vill med regler eller utanför reglerna och han gör det också. Enligt flera moderatorer och medlemmar anses han vara allsmäktig:


(Inlägget är nedklippt)
I detta inlägg ser vi hur moderatorerna fostrats i att se på admin, dvs han är gud den allsmäktige.
Om Admin själv gått med på att vissa moderatorer och medlemmar på hemliga forum skall få gräva fram anonyma på Flashback har han tidigare ljugit med sin hårdnackade syn på att medlemmar inte får grävas fram. Eftersom de som grävt på det anonyma forumet fortfarande är kvar som medlemmar har de uppenbarligen haft tillstånd att göra så av den allsmäktige guden.

Ägaren till Flashback är det som skall stämmas för förtal

Om det “Hamilkar” skriver stämmer med hur mycket och detaljerat admin bestämmer över forumet betyder det att ägaren har ett större ansvar över forumet än vad admin själv intygat tidigare. Hans ansvar är så stort att det är admin som skall stämmas för förtal för det som sker på forumet. Det ger oss idén att man kan samla pengar till en stämning mot admin.

Ni medlemmar är absolut inte säkra på Flashback

Om ni nödvändigtvis skall hänga på Flashback så skydda er med VPN eller TOR och blockera spårarna. Skriv absolut inget om er själva eller om händelser i närheten av där ni bor. Risken är att ni annars kan hittas av grävande moderatorer.

Källa:
Samtliga citeringar och anonymas åsikter är hämtade från Flashback forum. Några av citeringarna är nedkortade.
flashback.org/p51174255

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer