Flashback – Finns i och verkar från Sverige

Det sägs ibland att Flashback ligger i USA. Det är helt fel för Flashbacks servrar står i Sverige och ägaren, det är odiskutabelt! De hostas och har alla 32-34 servrar hos Bahnhof. Det upprepas ofta att de ligger i USA och ibland på andra ställen på Jorden, men det är alltså helt fel. Möjligen kan det stå en server också i Holland som någon av oss snokat upp men det är tveksamt.

Vad finns i USA då

Det som finns i USA är brevlådeföretaget “Flashback International Inc”. Med adressen 1461 First Avenue, New York, NY 10075-2201, USA. Brevlådeföretaget ligger i USA men är registrerat i Belize:

På senare tid har en journalist kollat med Belize men han kunde inte få reda på om företaget är registrerat i Belize. Det var åtminstone registrerat där 2013 då vi fick ut handlingar därifrån på Flashback.

Vem är ansvarig

Om man inte hittar ägaren så är det så enligt BBS-lagen att någon annan som har tillsynen för hatforumet kan bli ansvarig för det olagliga som inte raderas:

Lag (1998:112) om ansvar för elektroniska anslagstavlor (Bbs-lagen) 5 § Skyldighet att ta bort vissa meddelanden

[..]
Om en användare sänder in ett meddelande till en elektronisk anslagstavla ska den som tillhandahåller tjänsten ta bort meddelandet från tjänsten eller på annat sätt förhindra vidare spridning av meddelandet
[..]
Skyldigheten enligt första stycket och rätten enligt andra stycket gäller också den som på tillhandahållarens uppdrag har uppsikt över tjänsten.

Alltså kan en moderator som inte är anonym dömas för sådant olagligt enligt BBS-lagen som inte tas bort inom rimlig tid.

Var finns “Flashback International Inc”

Enligt den officiella adressen är den 1461 First Avenue, New York, NY 10075-2201, USA. I USA börjar man platsens nummer och därefter gatunamnet. Således ligger “Flashback International Inc” på gatan First Avenue och på numret 1461. Vi har undersökt detta noggrant och ser att på exakt den adressen finns ett postkontor:

Överst i bild som är inrutat med rött ser vi gatunumret  i New York. Det är exakt dit “Flashback International Inc:s adress leder oss som på en karta ser ut så här:Postkontoret som adressen leder till heter “Neighborhood” och gör bland annat reklam för brevlådor man kan hyra hos dem och som ser ut så här i stark förstoring. det vi ser är en samling av brevlådor:

Vi är en enda butik för alla dina tryck-, paketerings-, frakt-, fax- och kopieringsbehov. Vi har uthyrning av brevlådor med en verklig gatuadress, dörrvaktstjänster, pappersfräsning och mycket mer!

Det är definitivt så att hatforumet Flashback finns i Sverige och lyder under Svenska lagar. Tillhandahållaren eller av denne utsedda personer som har möjlighet att radera inlägg finns också i Sverige. Med andra ord, Flashback forum ligger juridiskt i Sverige och de 32-34 servrarna står hos Bahnhof som också ligger i Sverige!

Läs mer:
Provokation och näthat som affärsidé – Flashback
Flashback – Existensiella ben
Flashback – Rebellen är död
Wikipedia
Aftonbladet
Dagens Media

14 tankar på “Flashback – Finns i och verkar från Sverige

 1. Tack för upplysningen!
  Jag trodde faktiskt att de hade servrarna i USA och det är många som tror. Om de står på Bahnhof är ju inte folk på Flashback så skyddade som de tror. Bahnhof kan ju tvingas lämna ut IP.

 2. Anonym:
  Tack för upplysningen!
  Jag trodde faktiskt att de hade servrarna i USA och det är många som tror. Om de står på Bahnhof är ju inte folk på Flashback så skyddade som de tror. Bahnhof kan ju tvingas lämna ut IP.

  Så är det!

 3. Anonym:
  Tack för upplysningen!
  Jag trodde faktiskt att de hade servrarna i USA och det är många som tror. Om de står på Bahnhof är ju inte folk på Flashback så skyddade som de tror. Bahnhof kan ju tvingas lämna ut IP.

  Hur ska bahnhof kunna lämna ut ip när dom inte vet vilket konto som matchar en specifik ipadress?

 4. kkk: Hur ska bahnhof kunna lämna ut ip när dom inte vet vilket konto som matchar en specifik ipadress?

  Du frågar inte mig men jag skall ändå försöka svara.
  Polisen jobbar inte så att de vill få ut ip bara för att någon bara skrivit något. Det föregås först av att de har en misstänkt. Först kallar de ut uppgifter från hans nätleverantör vilka exakta tiden han gick ut på nätet under en viss tid. Eftersom brottslingar ofta använder anonymiseringstjänster kan man inte bara kalla ut ip utan att veta när den misstänkte gick ut på nätet. På Flashback kan de se exakt vilka tider det misstänkta kontot postat. När det fått ut ip som gått genom den aktuella anonymiseringstjänsten samma tid som det misstänkta kontot postat jämförs det med när den misstänkte gick ut på nätet. Stämmer uppgifterna med varandra stärks misstanken.

 5. Vad spelar det för roll om Flashback finns i Sverige eller inte, om den är registrerad i USA eller Sverige? Om servrarna finns i Sverige eller USA? Tror ni på fullaste allvar att Jan Axelsson kommer undan myndigheten genom att registrera den i ett annat land? Är Myndigheterna så lama att det inte skulle kunna få reda på vem som står ägare för Flashback med ett telefonsamtal till berörda myndigheten? Till myndighetens inkompetens ger jag fulla handen, dom är inte så kompetenta men var servrarna finns är dom medveten om. Har ni aldrig funderat eller tänkt på att Flashback har ett sammarbete med polisen? Flashback ger polisen det dom vill och så får dom vara i fred.

  Testa skapa ett forum som säljer droger, gör samma sak som Flashback, driv forumet i Sverige men registrera den i USA och så får vi se hur lång tid det tar innan polisen sparkar in din dörr.

 6. Att vara kund hos Bahnhof och använda Flashback utan VPN är att leka med elden.

 7. Fridens:
  Vad spelar det för roll om Flashback finns i Sverige eller inte, om den är registrerad i USA eller Sverige? Om servrarna finns i Sverige eller USA? Tror ni på fullaste allvar att Jan Axelsson kommer undan myndigheten genom att registrera den i ett annat land? Är Myndigheterna så lama att det inte skulle kunna få reda på vem som står ägare för Flashback med ett telefonsamtal till berörda myndigheten? Till myndighetens inkompetens ger jag fulla handen, dom är inte så kompetenta men var servrarna finns är dom medveten om. Har ni aldrig funderat eller tänkt på att Flashback har ett sammarbete med polisen? Flashback ger polisen det dom vill och så får dom vara i fred.

  Testa skapa ett forum som säljer droger, gör samma sak som Flashback, driv forumet i Sverige men registrera den i USA och så får vi se hur lång tid det tar innan polisen sparkar in din dörr.

  Du slår in öppna dörrar hos oss.
  Vi känner mycket väl till allt det du skriver. Vi har dessutom talat ingående med både polis och andra myndigheter om saken. Det som är problemet är domstolarna, de bortser helt ifrån vad de vet när de dömer, de vill se bevis som till 100% är hållbara för att döma. Där kommer problem 2, domstolarna litar i stort sett bara på polisutredningar så fort det blir tal anonymitet. Vi har fått det förklarat för oss ett antal gånger att om vi skall stämma någon som är anonym räcker det inte med bevisning vi själva tagit fram, det krävs ett erkännande från den stämde för att få en fällande dom. Därför är frågan om var Flashback finns viktig men mest viktigt är det att kunna bevisa vem som har kontrollen. Vem som är ägare saknar nästan betydelse.

  Vad det gäller samarbete med polis har vi skrivit det ett antal gånger i denna nättidning:
  http://intre.se/ifolkets/flashback-anvandare-pa-flashback-gar-inte-sakra/
  http://intre.se/ifolkets/flashback-rebellen-ar-dod/
  http://intre.se/ifolkets/flashback-samarbetar-med-rattsvasendet/

 8. Anonym:
  Att vara kund hos Bahnhof och använda Flashback utan VPN är att leka med elden.

  Så kan det vara. Det skulle vara fint om du kunde utveckla detta mer.

 9. Vi har lagt ner lite tid på att spana vem som hämtar posten på Flashbacks postlåda och det är inte Jan eller hans Fru Angelina. Det är en annan som gör det och vi tror vi vet vem det där.

 10. Jan:
  Vi har lagt ner lite tid på att spana vem som hämtar posten på Flashbacks postlåda och det är inte Jan eller hans Fru Angelina. Det är en annan som gör det och vi tror vi vet vem det där.

  Intressant!
  Kan ni delge era misstankar?

 11. 1461 First Avenue, New York, NY 10075-2201, USA.Är enbart en brevlådeadress som Flashback använder sig av, och Flashback forum är i själva verket hostad på en Svensk server som står hos Banhof i Stockholm,att forumet skulle vara hostad i USA som drevet påstår inne på Flashback är bara ren lögn för att man vill lura olika myndigheter genom att få myndigheterna att tro att Flashback ligger på en Amerikansk server

 12. Spion:
  1461 First Avenue, New York, NY 10075-2201, USA.Är enbart enbrevlådeadress som Flashback använder sig av, och Flashback forum är i själva verket hostad på en Svensk server som står hos Banhofi Stockholm,att forumet skulle vara hostad i USA som drevet påstår inne på Flashback är bara ren lögn för att man vill lura olika myndigheter genom att få myndigheterna att tro att Flashback ligger på en Amerikansk server

  Du har helt rätt, så är det!

 13. Varför denna häxjakt på ett nätforum som man lika gärna kan låta bli att besöka?

 14. Chtulu:
  Varför denna häxjakt på ett nätforum som man lika gärna kan låta bli att besöka?

  Det började med att de lade ut personuppgifter och förtalade en person av oss extremt illa. Den personen är nu fast i sin bostad och kan inte göra något alls utan att folk ger sig på henne. Vi har bett Flashback att radera lögnerna och påhitten. Svaren vi fick var ännu värre och att man absolut inte tar bort något. De anser alltså att förtala och ljuga om folk så att de förlorar sin möjlighet att få arbete och bostad mm är yttrandefrihet.
  Efter att vi startade denna nättidning har vi fått tusentals mejl från folk som varit utsatt för samma sak på Flashback och nu står helt utanför arbetslivet. Det har till och med mejlat folk som säger att deras anhöriga tagit sitt liv pga förtal på Flashback.
  Det handlar alltså inte om att “lika gärna låta bli att besöka” utan det handlar om rätten till ett liv.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer