Fullständig horribel syn på näthat

Flashback – Typiskt forumblind

Moderator Arne.Anka och flera andra på hatforumet Flashback är behäftat med ett flashbacktypiskt filter som gör dem helt blinda för vad som pågår på deras eget forum. Vad vi menar med det är att de ser andras fel och fel som inte finns hos folk men är totalt blinda för vad som sker på hatforumet Flashback. Det handlar inte specifikt om Arne.Anka men vi väljer den moderatorn därför att han svarar på ett speciellt inlägg.

Typiskt forumblind

En omtänksam medlem på Flashback skriver fullt korrekt så här:

Efternamn08
Jag tycker man ska låta H och hennes familj vara ifred. De har farit otroligt illa, både av rättsväsendet men också av näthatare. Om ni nu tycker att hon är sjuk så är det en ännu större anledning att låta henne vara ifred. Att ge sig på barn, gamla och sjuka är inget som svenskar med svensk uppfostran sysslar med.

Heder till dig, du har förstått vad det handlar om.

Som svar på ovanstående svarar moderator Arne.Anka så här:

Arne.Anka
Hon och fadern bjuder själva upp till dans genom att ställa till med skit, hänga ut oskyldiga och näthata, dom väljer att gång på gång på gång skapa uppmärksamhet och då får dom ta konsekvenserna.

Vi staplar upp detta för enklare se vad det handlar om:

 

“Hon och fadern bjuder själva upp till dans genom att ställa till med skit”

Nej, det är under alla omständigheter fel. Helena slutade jobba med oss i April 2015.
Undertecknad ställer inte till med någon “skit” alls men det gör Flashback i oerhört stor omfattning om man med “skit” menar att skriva illa och ljuga om namngivna personer. Bekämpa Flashback med ord är inte att “ställa till med skit” det är en hedervärd sysselsättning.
Om vi håller oss till undertecknad har jag fått en massa lögner på halsen som inte alls stämmer. Jag kopplas på Flashback ihop med före detta dömda som om de brottsliga gärningarna som en gång begicks har med mig att göra. Med något undantag känner jag dem inte ens. Diagnoser har jag fått hur många som helst tillsammans med att mina personuppgifter lagts ut. Utöver det häpnar man över den uppfinningsrikedom förkrympta dårar har över vad som kan hittas på för att lägga mig till last. Sanningen om mig är att jag aldrig dömts för något, aldrig ens varit misstänkt för något och det vägvalet kommer jag fortsätta med.
Vi har inga regler på denna nättidning att inte hänga ut och förtala någon trots det avstår vi ändå från att göra så. Flashback har regler mot att sprida osanna uppgifter men den regeln låtsas man inte om för det finns massor av den varan på Flashback:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.

Nästan allt om mig och Helena är “falsk ryktesspridning“. Det mesta är “påhittade uppgifter” och en hel del är också “avsiktlig förvrängda” uppgifter. Uppsåtet är att “vilseleda” läsarna att tro vi är riktiga galningar.
Som ni ser är regel “0.09. Falsk ryktesspridning” bara ett spel för galleriet. Speciellt förstår man att det är så när admin själv, han som skrivit reglerna, startar trådar som inte är något annat än ett rejält brott mot denna regel.

“hänga ut oskyldiga”

Arne.Ankas påstående är ironiskt utan att han själv vet om det. Det tillhör den märkliga blindhet som många på Flashback är behäftad med. Hans kritik innebär sålunda att Flashback aldrig hänger ut någon men han menar att vi är så grisiga att vi gör det.
Om vi skärskådar meningen “hänga ut oskyldiga” så betyder det att vi hänger ut och förtalar oskyldiga. Uttrycket av meningen betyder också att Flashback inte gör det. Han drar av det slutsatsen att om oss får man skriva en massa “skit” för vi “hänger ut oskyldiga”. Motsatsen till det blir då att “Flashback hänger aldrig ut någon oskyldig”, om det sker raderas det genast för det är inte tillåtet enligt regel 0.09..
Eftersom vi inte hänger ut någon alls i meningens betydelse att namnge folk och skriva en massa skit om dem är hans påstående under alla omständigheter helt felaktig. Arne.Anka ser alltså inte att på Flashback hängs det ut och skrivs skit om förfärligt många personer. Arne.Anka är alltså blind, Flashbackblind och han projicerar.
Eftersom det är lätt att kontroller vem av oss som hänger ut och förtalar slutar Arne.Ankas påstående i sin motsats, dvs:

Flashback bjuder själv upp till dans genom att ställa till med skit, hänga ut oskyldiga och näthata, dom på Flashback väljer att gång på gång på gång skapa uppmärksamhet och då får dom ta konsekvenserna.

I detta specifika fall är det alltså vi som har den moraliska rätten att skriv om Flashback om vi följer Arne.Ankas inställning ordagrant. Det gäller i synnerhet därför de valt att hänga ut oss och skriva så mycket “skit” att det är svårt att greppa.

 

“och näthata”

Vi näthatar aldrig. Det är vi mycket noggranna med. Men på Flashback näthatas det ordentligt mycket. Det är till och med så att ägaren som kallar sig för admin på forumet uppmanar till att hata:

admin
Vilket indirekt betyder att det är viktigt att vi försvarar näthatet.
Eftersom avvikande åsikter uppenbarligen är hat.
När samma kritik postas på nätet så är det inte bara hat, utan näthat.

..och..

admin
Så jag anser att vi måste försvara näthatet

..och..

admin
Sedan kan ni fortsätta posta er kritik om näthatet. Ni som kräver att alla ska vara snälla.

..och..

admin
Vilket indirekt betyder att det är viktigt att vi försvarar näthatet.

Det är alltså så att vi näthatar inte men admin på Flashback till och med uppmanar till att näthata och försvarar näthatet. Det är alltså tvärt emot vad Arne.Anka påstår, näthatet hittar du på Flashback inte här.

 

“dom väljer att gång på gång på gång skapa uppmärksamhet”

Nej, det är Flashback som skapar uppmärksamhet om oss. Har du inte sett de fem hat-trådarna? Var Arne.Anka bortrest då och alla andra gånger detta sker? Han måste helt enkelt vara konstant bortrest eftersom det han säger inte pågår på Flashback pågår konstant.

 

“och då får dom ta konsekvenserna”

Arne.Anka menar här egentligen att vi får ta konsekvenserna av att Flashback skriver “skit” om oss. Läs en gång till, vi skall alltså ta konsekvenserna för vad andra gjort? Ja, alla förstår hur vrickat det låter så något mer behöver inte tilläggas.

4 tankar på “Flashback – Typiskt forumblind

 1. I slutet av artikeln skriver du att det är dumt att säga att ni ska få ta konsekvenserna av att folk skriver så mycket skit om er. Det låter inte alls konstigt, det är väl inte någon annan än din ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** och att starta sidan *****.**? Det är väl inte “näthatarnas” fel att du är besatt av att försvara detta? Inget konstigt alls i det påståendet. Är man ***** ***** ***** så kommer folk att prata om en, så ser det ut i verkligheten och det får ni nog finna i er.
  ……………………………
  Näthat borttaget.
  Detta är inte Flashback så här är det inte tillåtet.
  Vi släpper normalt inte fram sådana här kommentarer men gör ett (1st) undantag för att rätta en sak.
  /REDAKTIONEN

 2. Piloten:
  I slutet av artikeln skriver du att det är dumt att säga att ni ska få ta konsekvenserna av att folk skriver så mycket skit om er. Det låter inte alls konstigt, det är väl inte någon annan än din ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** och att starta sidan *****.**? Det är väl inte “näthatarnas” fel att du är besatt av att försvara detta? Inget konstigt alls i det påståendet. Är man ***** ***** ***** så kommer folk att prata om en, så ser det ut i verkligheten och det får ni nog finna i er.
  ……………………………
  Näthat borttaget.
  Detta är inte Flashback så här är det inte tillåtet.
  Vi släpper normalt inte fram sådana här kommentarer men gör ett (1st) undantag för att rätta en sak.
  /REDAKTIONEN

  Bäste kommentator!
  Det du påstår innehåller flera direkta fel:
  1. Det Helena påstås gjort är aldrig gjort. Det är en illa vald skröna som skapades av åklagaren och gjorts till sanning på hatforumet.
  2. Helena har inte startat och ägde inte den sidan du nämner. Det är en Flashback-sanning, dvs ett påhitt.
  3. Det fel du påstår jag har måste du visa källa på att det stämmer. Eftersom det inte finns någon sådan källa VET jag att det inte stämmer. Undertecknad har överhuvudtaget aldrig uppsökt läkare för psykiska problem därför att sådana problem inte finns vare sig hos mig eller hos Helena.
  Om det finns hos dig kan vara mer sanning för ingen normal frisk människa skriver sådan “skit”, som moderator Arne.Anka kallar det. Nu var det du, en som försvarar Flashback, som skrev “skit” inte vi. Så indirekt bevisar du var “skiten” skrivs.

 3. Vill påminna om att det är ingen idé att näthata i dessa kommentarsfält, vi släpper inte fram det mer än undantaget här ovan. Ni fyra som vi inte släppt fram tills nu får alltså formulera om er och inte använda personuppgifter, nedsättande uttryck eller kränkande meningar.

 4. Nu är vi uppe i 8 extremt grovt näthat mot oss. Därför stänger vi nu möjligheten att kommentera här.
  Det är obegripligt vad det är som driver dessa galningar men att de inte är fullt friska står utom all tvivel av den enkla anledning att friska personer skulle inte ens komma på tanken att skada andra på det viset.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer