Flashback – Yttrandefrihet, vad är det

Flashback säger att de slåss för yttrandefriheten

Flashback säger att de slåss för yttrandefrihet och vill göra gällande att de är den enda kanalen för äkta yttrandefrihet.

Inget kan vara mer fel

Yttrandefrihet innebär att man skall kan kunna yttra sina åsikter i alla frågor, men ingenstans finns regler där det framgår att man måste vara anonym för att det skall kallas yttrandefrihet. Dock existerade yttrandefrihet, av anonym karaktär, i Sverige långt innan Flashback och kommer att existera långt efter Flashback. Det är bland annat därför det är förbjudet att eftersöka en journalists källor. Därmed kan man vara anonym i Sverige enligt lagstiftningen. Men ingen journalist med självbevarelsedrift skulle publicera löst skvaller, kränkningar eller förföljelser av enskilda då journalisterna får stå till svars för det den anonyma källan förmedlat om det sätts på pränt.

Skvaller och lögner är inte definition av yttrandefrihet

Skvaller och lögner bakom en anonym användare på Flashback är inte definitionen av yttrandefrihet, det är något Flashback och deras användare fått för sig. Men de är förda bakom ljuset av vad vi på den här webbtidningen kallar Flashback-PK eller “tyck som oss annars förföljer vi dig”. Flashback och många av deras användare är i praktiken fiender till det fria ordet.

De som går emot Flashback skall plockas ner

Ett stort antal försök, på flera olika sätt, att plocka ned den här webbtidningen med utgivningsbevis och därmed skyddad av YGL (yttrandefrihetsgrundlagen) har gjorts sedan den startades. Dvs Flashbacks så kallade anonyma yttrandefrihet döljer egentligen en pöbel som vill tysta andras yttrandefrihet.

“Yttrandefrihet på riktigt” inskränker yttrandefriheten

Ni som använder Flashback har yttrandefrihet, ni kan gå och prata högt om det på torg, gå i demonstrationer för era åsikter och föra fram dem på flera andra sätt i Sverige idag. Det som oroar oss är att Flashbacks version av yttrandefrihet är av sådan bisarr natur att den kommer ofelbart leda fram till restriktioner framför allt på Internet. Vems fel är det? Jo, Flashback och dess pöbel, näthatarna och de anonyma fegisarna som ljuger och sprider falska rykten om människor. Det är kriminalforumet som kommer leda till inskränkningar och har redan börjar leda till provisoriska inskränkningar på offentlighetsprincipen.

Jag vill ha ett friare land än vad Flashback vill

Jag vill ha ett fritt land, troligen friare än de flesta Flashbacktokar. Men jag har inga problem med internetkörkort och en hel del annat. Varför? Jo, internet är inte per definition yttrandefrihet det är bara en kanal och, innan denna kanal inskränks till en nivå att den inte längre är fri alls, måste någon sätta stopp för Flashback. De som säger att det finns bra saker på Flashback förstår inte att det finns där bara för att legitimera dårskapet på samma forum. Flashback och andra forum är privatägda företag och där är det ägarens syn som definieras yttrandefriheten. Det är alltså en privatpersons syn på yttrandefriheten som sätter yttrandefrihetens dagordning. Som det ser ut nu får du inte ens koppla en användare till en verklig person på Flashback, det är en inskränkningar av yttrandefriheten som är större än YGL.

Anonym är inte tuff

För en ensam människa som har social fobi eller torgskräck kanske Flashback är enda vägen till yttrandefrihet kan man tro. Men varför inte Facebook, Familjeliv eller starta egna forum? Varför anonymitet? Anonym på nätet och vräka ur sig vad som helst gör ingen tuff, tvärtom, man framstår som en riktig fegis. Vi vet att det förhåller sig så då vi tydligt ser det bland den stora mängd användare vi grävt fram identiteterna på.

Vi jobbar på att plocka ner Flashback, det kommer alltid en bättre ersättare

Alla vet, att om Flashback  skulle gå i graven, kommer något nytt forum som ersättning. Ett nytt eller förändrat forum kommer att bli något bättre än det tidigare för de kommer ha med sig erfarenheten av vad som drog Flashback i graven. Vi jobbar för att Flashback skall försvinna eller att de raderar alla kränkningar och outningar. 2014 var början, 2015 kommer bli så mycket roligare! Vi jobbar strikt, långsamt och metodiskt. Vi vet vad vi kan och inte kan men det vet inte de som vill begränsa vår yttrandefrihet.

De är för fega

Flashbacks ledning med Jan Axelsson är livrädda för denna webbtidningen som exempel blir du blir avstängd om du postar en länk hit. Allt vi gör är att praktisera vår yttrandefrihet via YGL. Något Flashback Media Group AB och dess förbisprungna antirebelliska ledning är för fega för att göra.

Vi är de verkliga rebellerna, vi gömmer oss inte när vi yttrar oss

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer