Flashback – Moderatorer söker efter identiteter

(Texten i bilden ovan är nedklippt)
Ägaren, dvs admin, på Flashback tillåter ingen att gräva efter alias. Han ser det som en hederssak att lova detta och har lovat det flera gånger under åren. Men håller det vid en noggrannare granskning eller är det bara munväder för att lugna medlemmarna? Låt oss granska hållbarheten i det här nedan.
Först en liten kommentar. Ägaren skriver att det inte är olagligt att outa alias vilket han har helt rätt i. Men han skriver också att det kan vara olagligt på grund av upphovsrätten och menar då bilder. Just detta med bilder kan bli en stor sak efterhand om bildernas ägare får reda på vilka det är som snott deras alster. Vi tänker naturligtvis på avatarerna. Flera av kontona på Flashback använder upphovsrättsskyddade bilder som avatarer. Vi skickar regelmässigt namnen på de vi hittar till bildernas ägare med information om hur många gånger och hur länge kontona använt bilderna.

Men nu tillbaka till hållbarheten i löftet att inte gräva efter alias:

Inte bara vi

Det är inte bara vi som söker efter vissa anonymas identiteter, Flashbacks moderatorer och särskilt inbjudna gör det också:

Det är tydligen allmänt så att reglerna på Flashback inte gäller moderatorer:

 

Denna medlem av den “hemliga klubben” säger att en av uppgifterna är att söka efter identiteten på en anonym medlem. I detta fall skall det gälla bara en utpekad medlem men det visar hur de tänker och att de inte alls drar sig för att leta upp identiteter på sina egna medlemmar.

(Inlägget ovan är förminsnkad)
Detta alias ifrågasatte Hamilkar och uteslöts genast. Det visar på moderatorernas syn på sin egen förträfflighet. Det röda understrukna visar återigen tydligt att de avser leta efter användares verkliga identiteter.

 

Medlemmarna som fattat vad det handlar om, som ovan,  instämmer medan de som inte fattat tycker det är fel att hänga ut Hamilkar som redan innan inte var anonym.

Fler som börjar ifrågasätta. För att hålla grävandet av identiteter hemlig även för vissa moderatorer pågår grävandet inte på Flashback precis som vårt grävande inte pågår på Flashback.

 

Detta alias tar här fel på att det skulle varit en omröstning bland moderatorer, det har inte varit någon sådan omröstning. Han tycker det är oroväckande att de letar efter anonyma på Flashback, minst sagt.

 

De flesta moderatorerna har hållits utanför vetskapen att vissa av dem letar efter identiteter. Däremot deltar vanliga medlemmar också i letandet. Dessa vanliga medlemmar har tydligen en högre rang än de flesta moderatorer..

 

Tack för förtydligandet moderator BigFatCone, då har du inget emot att vi kallar dig vid ditt riktiga namn, eller hur?

 

Ja, det hade varit bra om de visste det men det gör de inte för denna tråd togs bort och slängdes i “papperskorgen” snabbt.

 

Detta alias menar att moderator BigFatCone har helt fel. Det är i så fall förbjudet också utanför Flashback för moderatorer och medlemmar att söka efter medlemmars id.

 

BigFatCone tror inte på att vissa moderatorer och vissa medlemmar tillsammans gräver efter användares identiteter trots att en av dem som var inbjuden såg detta och kritiserade det med följd att han blev utesluten.

Det andra stycket att Flashbacks regler inte gäller utanför Flashback har BigFatCone helt fel i. Testa med att i din alias namn hänga ut någon från Flashback på ett annat forum, du blir avstängd direkt på Flashback.

 

En till som sett detta, BigFatCone har alltså fel!

Vi tycker inte det är fel alls att leta efter id på Flashback, ju fler som hittats ju bättre. Men det är mycket illa när Flashbacks ledning går ut och säger att de gör allt för att skydda medlemmarna oavsett vem det är när de samtidigt bakom ryggen på sina medlemmar faktiskt gräver efter dem.

Admin

Flashbacks Admin, ägaren, har som ägare naturligtvis rätten att göra som han vill med regler eller utanför reglerna och han gör det också. Enligt flera moderatorer och medlemmar anses han vara allsmäktig:


(Inlägget är nedklippt)
Om Admin själv gått med på att vissa moderatorer och medlemmar på hemliga forum skall få gräva fram anonyma på Flashback har han tidigare ljugit med sin hårdnackade syn på att medlemmar inte får grävas fram. Det är stora ord från “Hamilkar” men det betyder att ägaren har ett stort ansvar för vad som skrivs på Flashback, så stort ansvar att “aldrig har så mycket folk så få att utkräva så mycket förklaringar av”.

Samtliga citeringar är hämtade från Flashback forum. Några av citeringarna är nedkortade.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer