Flashback – Ett hatforum

Jag har haft anledning att läsa på Flashback.
Har aldrig läst där tidigare eftersom jag alltid tyckt eller trott att det är något suspekt över det forumet. Dessutom skrivs det väldigt lite i sådant jag normalt är intresserad av, har jag sett de gånger jag hamnat där efter att ha googlat.

Men nu har jag läst så det räcker och blir över!

Man blir förskräckt när alla riktigt grova kränkningar radas upp i nästan varenda postning. Värst av alla postare är en som kallar sig för “MrsMagoo”. Jag har aldrig tidigare i mitt liv sett på maken!!! NU, förstår jag varför forumets ägare har ett domstolsbeslut på sig att granska alla inlägg för att slippa ett vite på 400.000kr för VARJE inlägg som inte granskats innan det publiceras.

Men som alla andra ljusskygga organisationer flyttar man forumet till USA och ägaren kopplar bort allt synligt ansvar från sig till företaget Flashback.inc i USA. Tillvägagångssättet följer till punkt och pricka vilken motorcykelklubbs, sätt att komma undan lagen, som helst. Ljusskyggt, man har något att dölja eller vad du vill!

Användarna på forumet sitter säkert eftersom Flashback inte behöver hörsamma Svensk Polis krav på att lämna ut ip-nr. Men, alla användare på Flashback, ip-nr är ett föråldrat sätt att identifiera användare idag. Nu jobbas det på annat sätt som gör att man kan identifiera användare. Det handlar om “SI” och “FI” metoderna. INGEN kan gömma sig idag, förr eller senare, kan tom den som gömmer sig bäst av alla identifieras.

Alltså Flashbacks användare går att komma åt idag. Men Flashback tillhandahåller plattformen för kriminell verksamhet, dit kränkningar hör. Många är de som skräckfyllda sinnen ser på medans de krossas. Det är inget vi rättstänkande människor stillatigande bara kan stå och titta på medans det händer! Därför borde krutet läggas på Flashback, dess funktion och hur det modereras. Jag har idéer hur detta skulle kunna ändras men vet inte om de idéerna är de bästa.
Kontakta oss om du har idéer!

11 tankar på “Flashback – Ett hatforum

 1. Jag håller med om att Flashback bör stängas. Det hör inte hemma i ett medmänskligt samhälle.

  I forumet finns förfärliga trådar som moderatorerna inte tar bort. T ex “Kvinnor njuter av att bli våldtagna!” i forumet Politik > Feminism och Jämställdhet. Där skriver användarna att kvinnor vill bli våldtagna och misshandlade. Jag vill inte gå in på detaljer vad det står i dessa kommentarer. Jag mådde fysiskt illa av att läsa dem. En användare var värst, Babianen. Han skickade kommentarer med länkar som går till porrsidor (innehållande även trojaner och annan datorsmitta). Denna tråd borde ha tagits bort för den handlade inte om feminism, bara om sexuellt våld mot kvinnor

  Jag rapporterade Babianen vid ett par tillfällen då han trollade som värst och upprepade i princip samma svammel om att kvinnor ville bli våldtagna med mera. Samt att hans länkar går till porrsidor som innehåller trojaner. Moderatorn gjorde inget. Babianen får fortsätta som ingenting.

  I andra inlägg skriver män att kvinnor tänder på att bli misshandlade. Babianen är med där och påstår att kvinnor vill bli slagna. Det är även fritt fram för pedofiler att publicera sjuka kommentarer till sexforumet. Att ingen moderator tar bort dem är mig en gåta.

  Hets mot folkgrupp förekommer fortfarande Flashback. Där finns otaliga kommentarer från främlingsfientliga, rasister, nazister. Man nästan kräks av att läsa om deras påhopp på olika folkgrupper.

  Alla ovannämnda exempel på osmakliga kommentarer raderas inte. Däremot raderas kommentarer som inte Flashbacks moderatorer gillar. Jag frågade i min tråd varför Flashback säljer annonsutrymme till Hemulen.se (de säljer farligt spice). Hela min tråd kastades i papperskorgen. Det verkar vara ett känsligt område för Flashback. Man får inte kritisera den vitt omfattande drogliberalismen som råder där, för då får man sina inlägg raderade. Yttrandefrihet på riktigt! Inte för alla.

 2. Ann-Charlotte:
  Jag håller med om att Flashback bör stängas. Det hör inte hemma i ett medmänskligt samhälle.

  I forumet fin…..

  Jag håller med dig till hundra procent!

 3. Flashback medverkar på sitt sätt till knarkhandeln över nätet. Flashback bör stängas ner från nätet och kastas ut från serverhotellet Pionen på Södermalm där Bahnhof internet AB driver verksamheten.Någon borde tala med personal på Bahnhof AB och tala om att det är omoraliskt och oetiskt att hyra ut en serverplats till ett forum som medverkar till knarkhandel.

 4. Flashback är inte ensam som aktör av hat och hot som sprids. Det visar sig också att sociala diskussionsforumsajten Facebook,samt Twitter och Youtube har blivit kloakluktande trollhotell som sprider massor med grova hat och grova hot,samt uppviglar till rasism,terror,brott,med mera. Har själv sett skrämmande exempel på flera gruppsidor inne på Facebook som uppviglar till olagliga handlingar.Sen har man dessutom andra nätsidor som är hatiska och jättemycket hotfull,det är hemsidor som drivs av rasistiska och fascistiska grupper,samt hemsidor som drivs av extremvänsterorganisationer,extremislamistiska organisationer,kriminella grupperingar som har hat,hot,outning av oskyldiga personer,uppvigling respektive stämpling till våldsbrott och andra fanstyg på sin agenda.

 5. Att Facebook vägrar ta bort grupper och kommentarer som bryter mot svensk lag och netiketten är fruktansvärt skrämmande.Man mår ju illa när Facebook trots att de har regelverk,som förbjuder diskussioner och grupper som är hatisk,hotfull,rasistisk,extremislamistisk,vänsterextrem,trakasserande,med mera,inte följer lagen som gäller ansvar för elektroniska anslagstavlor som innebär att de har skyldigheter att ta bort allt som klassas som olagligt och samhällsfarligt,och att de har dessutom skyldighet att rapportera till rättsvårdande myndigheter,samt till abuse-enheten hos samtliga providers-internetoperatörer.Där har Flashback och Facebook såna skrämmande likheter.

 6. Som ett tillägg så finns det även handfull bloggar som har olagliga aktiviteter,hat och hot på sin agenda.

 7. Spion:
  Flashback är inte ensam som aktör av hat och hot som sprids. Det visar sig också att sociala diskussionsforumsajten Facebook,samt Twitter och Youtube har blivit kloakluktande trollhotell som sprider massor med grova hat och grova hot,samt uppviglar till rasism,terror,brott,med mera. Har själv sett skrämmande exempel på flera gruppsidor inne på Facebook som uppviglar till olagliga handlingar.Sen har man dessutom andra nätsidor som är hatiska och jättemycket hotfull,det är hemsidor som drivs av rasistiska och fascistiska grupper,samt hemsidor som drivs av extremvänsterorganisationer,extremislamistiska organisationer,kriminella grupperingar som har hat,hot,outning av oskyldiga personer,uppvigling respektive stämpling till våldsbrott och andra fanstyg på sin agenda.

  Har du någon länk till extremvänsterorganisationer som har “hat, hot, outning av oskyldiga personer, uppvigling respektive stämpling till våldsbrott och andra fanstyg” på sin hemsida? Jag är annars förvånad över just extremvänsterns frånvaro av sådant.

 8. AFA Malmö: Del 6. Svenska Motståndsrörelsen exponerad
  AFA Malmö | 12-01-2016 skrolla ner till artiklar som har underrubriken
  AFA Malmö: Del1,del2,del3,del4,del5,del6,del7 Svenska Motståndsrörelsen exponerad så
  har man hängt ut personuppgifter.

 9. Spion:
  http://antifa.se/ här har jag hittat en extremvänsterorganisation

  Det är “AFA”, det är en småborgerlig gatuorganisation som missuppfattat allt vad “vänster” står för. Det de gör förstör för alla andra som kallar sig “vänster”. Medlemmarna är ofta barn till välbeställda föräldrar ofta företagsägare.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer