Flashback – 1 procent läser på forumet

[ Vi lyfter denna artikel från Oktober 2018 och redigerar en aning ]

Internet Stiftelsen (iis) har gjort en undersökning om våra surfvanor. Där framkommer att bara 1% av oss använder Flashback regelbundet medan 33% någon gång varit där. Detta kan jämföras med forumet Reddit som 2% av oss använder dagligen.  Twitter använder 6% av oss dagligen. Det är inte alls konstigt att så många varit på Flashback någon gång, det är snarare konstigt att det inte är fler än 33% eftersom nästan allt man söker på Google ger träffar till Flashback.

Flashback ljuger

Flashback påstår alltså att 33% besöker Flashback av de som bor i vårt land. Man får intrycket av att de menar var tredje läser relativt ofta på Flashback. Så är det inte, sanningen är den att 1% av folket besöker Flashback regelbundet. Av de som är medlemmar är det 5% som postat då och då medan 0,1% postar regelbundet. De som själva beställt annonsplats på Flashback är besvikna på utfallet. Vi har fått flera mejl under åren från de som betalat för annonser att det ger mycket dåligt utdelning.

Vad är Flashback forum

Forumet genomför oseriösa spekulationer och oskyldiga hängts ut för allehanda brott vare sig de är skyldiga till det eller inte. Forumet är också direkt upphov till olika mobbar även på andra sociala medier, både mot brottslingar och oskyldiga. Forumet är mycket drogliberalt som lett till att Forumet är en av Sveriges absolut största marknadsplatser för droger som också syns i reklamen där man tillåter företag göra reklam för och sälja droger. De säger sig befrämja yttrandefrihet men i praktiken motverkas yttrandefriheten genom att tillåta näthat, hot och uppmaningar till brott mot invandrare, judar, romer, feminister, vänsterföreträdare och många andra både oskyldiga och skyldiga. Man tillåter också “muppsafari” vilket innebär att grupper går ut på stan för att fota personer med Downs syndrom i olika situationer. Därefter diskuteras och betygssätts bilderna i en tråd på forumet. Forumet tillåter också vuxna att diskutera hur man bäst kan fånga in barn som man skall använda i sexuella aktiviteter. Flashback saknar utgivningsbevis och ansvarig utgivare.

Jävelskap och skvaller drar

Det står helt klart att det som drar i folks nyfikenhet är jävelskap och skvaller. Därför är det förvånansvärt att inte fler läser Flashback för om det någonstans finns jävelskap och skvaller är det där. Skvallertidningar har inte skuggan av en chans mot Flashback på den punkten, därför kan man säga att Flashback är skvallertanternas okrönte drottning.

Medlemmar som är på Flashback

Vad iis inte tittat på men som vi tittat på är hur många som verkligen postar på Flashback. Då ser siffrorna ut på ett helt annat sätt. Nedanstående lista är framtagen år 2013 efter ett datorprogram som gått igenom alla inlägg.

Genomgång av alla konton på Flashback 19 Maj 2013:

      Antal inlägg  Antal konton Andel konton(%) Andel konton (kummulativ %)
1      0       456801    59.90      59.90
2          1-9      144070    18.89      78.79
3          10-99     109852    14.40      93.19
4          100-999     44812     5.88      99.07
5          1000-9999    6912     0.91      99.98
6          10000-99999    161     0.02     100.00

…och:

0,1 % av alla användare (  762 personer) har postat 17.48 procent av alla inlägg ( 6.360.249 inlägg)
1,0 % av alla användare ( 7.626 personer) har postat 51.99 procent av alla inlägg (18.913.211 inlägg)
5,0 % av alla användare (38.130 personer) har postat 83.62 procent av alla inlägg (30.416.669 inlägg)

…alltså:

5,0 % av alla användare (38.130 personer) har postat 83.62 procent av alla inlägg (30.416.669 inlägg)

Sammantaget kan vi då avrundat säga att:

 5 procent av alla Flashbacks användare har till 2013 postat 83,62 procent av alla inlägg
35 procent av alla Flashbacks användare har till 2013 postat 16,38 procent av alla inlägg
60 procent av alla Flashbacks användare har till 2013 inte postat något alls

Ser vi över några års tid är det mindre än en promille som står för det mesta av postandet medan de andra postar bara då och då, ibland med fler månader eller flera års mellanrum.

De som bär fram Flashback

De som verkligen utgör kärnan av de som varje dag postar och gjort så i flera år består bara av mindre än 1.000 personer. Det är de postarna som bär fram Flashback och gör forumet till vad det är. Dvs, en avskyvärd plats på nätet och en faktor i Svensk media som de flesta av oss tycker lika gärna kunde gå och dö.

Slippa undan vite

admin på Flashback påstår att det är Flashback International i USA som äger Flashback forum. Det är fel, i USA finns inget sådant bolag registrerat och företagets adress går till en brevlåda i New York.

Källor:
https://www.iis.se/docs/Svenskarna_och_internet_2018.pdf
https://www.sigmag.se/provokation-och-nathat-som-affarside-flashback/

30 tankar på “Flashback – 1 procent läser på forumet

 1. Fast nu är du väl lite väl dum i din presentation av uppgifterna, särskilt eftersom du själv har länkat källan där man kan läsa följande:

  “För första gången mäter Svenskarna och internetanvändningen av forumet Flashback
  bland de svenska internetanvändarna.
  Var tredje (33 procent) använder Flashback. Det är dock inte en tjänst många använder ofta, det är enbart 1 procent som gör det dagligen. Det är istället de som uppger att
  de använder Flashback ”någon gång” som är den största gruppen (21 %).”

  1% använder forumet DAGLIGEN. Man måste inte använda forumet dagligen för att vara en Flashbackanvändare. 33% använder Flashback enligt rapporten du hänvisar till. Din rubrik “1% använder Flashback” är alltså helt fel.

 2. Rättaren:
  Fast nu är du väl lite väl dum i din presentation av uppgifterna, särskilt eftersom du själv har länkat källan där man kan läsa följande:

  “För första gången mäter Svenskarna och internetanvändningen av forumet Flashback
  bland de svenska internetanvändarna.
  Var tredje (33 procent) använder Flashback. Det är dock inte en tjänst många använder ofta, det är enbart 1 procent som gör det dagligen. Det är istället de som uppger att
  de använder Flashback ”någon gång” som är den största gruppen (21 %).”

  1% använder forumet DAGLIGEN. Man måste inte använda forumet dagligen för att vara en Flashbackanvändare. 33% använder Flashback enligt rapporten du hänvisar till. Din rubrik “1% använder Flashback” är alltså helt fel.

  För det första är det 21% som läser på Flashback någon gång, resten, dvs 10% har varit där någon gång under de år de varit på nätet. 1% Läser där regelbundet.
  Vad har du för problem med det?

  admin på Flashback påstår att 33% av folket använder Flashback vilket är en stor lögn då det bara är 1% som använder Flashback, resten har hamnat där när de Googlar. Vi tycker därför 33% är väldigt lite eftersom Flashback har mycket sökträffar högst upp på Google.

 3. Va? Det är iis, i samma rapport som du länkar, som påstår att 33% av svenskarna använder Flashback. Gå in på iis dokument, tryck ctrl – f och klistra in “För första gången mäter Svenskarna och internetanvändningen av forumet Flashback” så kommer du direkt till det citatet. Du kan väl för bövelen läsa rapporterna du skriver om. Du kallar detta för en seriös nättidning?

  “1% använder forumet” är objektivt och sakligt fel. 33% använder forumet, 1% använder det dagligen.

 4. Rättaren:
  Va? Det är iis, i samma rapport som du länkar, som påstår att 33% av svenskarna använder Flashback. Gå in på iis dokument, tryck ctrl – f och klistra in “För första gången mäter Svenskarna och internetanvändningen av forumet Flashback” så kommer du direkt till det citatet. Du kan väl för bövelen läsa rapporterna du skriver om. Du kallar detta för en seriös nättidning?

  “1% använder forumet” är objektivt och sakligt fel. 33% använder forumet, 1% använder det dagligen.

  Vi har rapporten hos oss, vi behöver inte gå någonstans för att läsa den. Det står helt klart att 1% regelbundet läser Flashback medan 21% läser “någon gång”. “Någon gång” kan vara sådan som vi som söker på Google och kickar på länkarna, rätt som det är hamnar vi på Flashback. Sådana är 21%. Läs gärna staplarna här ovan. Läser man i rapporten är det dubbelt så många i Sverige som använder Reddit och 6ggr så många som använder Twitter.

  Dessutom har intresset för Flashback minskat kraftigt från ca 2012 till idag. Av medlemmarna på Flashback har det som mest varit strax under 1000 inloggade samtidigt men vanligast ligger det på runt 500 som är inloggade samtidigt. Då skall vi komma ihåg att loggar man in räknas man som inloggad i en timma så de exakta siffrorna ligger lägre.

  5% av medlemmarna har postat nära 84% av alla inlägg på Flashback. Det är alltså inte så många som är aktiva av alla medlemmar.

 5. Din rubrik är “1% använder Flashback.” Detta stämmer inte, det är 1% som använder Flashback DAGLIGEN. Det är mycket fler personer än så som *använder Flashback*, bara inte dagligen. Förstår du inte svenska, eller vad är det jag måste förklara? Det står bokstavligen i rapporten: 33% använder Flashback.

 6. Rättaren:
  Din rubrik är “1% använder Flashback.” Detta stämmer inte, det är 1% som använder Flashback DAGLIGEN. Det är mycket fler personer än så som *använder Flashback*, bara inte dagligen. Förstår du inte svenska, eller vad är det jag måste förklara? Det står bokstavligen i rapporten: 33% använder Flashback.

  Rubriken är fel, det skall stå att 1% läser på forumet. Dessutom står det “1 procent använder forumet” och inte “1% använder Flashback” om vi skall vara petiga.

  Rubriker kan inte skrivas hur som helst eller göras hur långa som helst. På vår nättidning vill vi använda korta rubriker och om vi skriver om en nätplats börjar vi med nätplatsens namn och ett bindestreck, i detta fall “Flashback -“. Därefter skall vi säga vad artikeln handlar om med få ord. Som alla förstår går det inte skriva exakt vad det handlar om som i så många andra rubriker i andra tidningar.

  Men, vi anser ändå det står rätt i rubriken att 1% använder Flashback regelbundet. De andra är sporadiska användare som bara någon gång är där, kanske bara en gång på flera år medan några få är där lite oftare, förmodligen genom Google.

  Detta får bli sista ordet i denna fråga.

 7. Jag har läst hela rapporten från iis. Redaktionen har helt rätt i sin artikel, det är bara 1 procent av de som surfar på internet som regelbundet besöker Flashback. Jag kan inte få det till något annat. Undersökningen är bara gjord mot de som regelbundet hänger på nätet, det är alltså inte alla i svedala som är med i undersökningen så totalt är det mycket mindre än 1 procent av folket som ständigt hänger på Flashback, det kanske är några tiondelar.
  De andra procenten är sådana som bara är där ibland och väldigt sällan.

  Vi får hoppas skiten försvinner för gott för det forumet förstör mer än det gör nytta.

 8. Eogn den tappre:
  Jag har läst hela rapporten från iis. Redaktionen har helt rätt i sin artikel, det är bara 1 procent av de som surfar på internet som regelbundet besöker Flashback. Jag kan inte få det till något annat. Undersökningen är bara gjord mot de som regelbundet hänger på nätet, det är alltså inte alla i svedala som är med i undersökningen så totalt är det mycket mindre än 1 procent av folket som ständigt hänger på Flashback, det kanske är några tiondelar.
  De andra procenten är sådana som bara är där ibland och väldigt sällan.

  Vi får hoppas skiten försvinner för gott för det forumet förstör mer än det gör nytta.

  Då har vi samma syn på det!
  Håller med om att Flashback gör mer skada än nytta.

 9. 1% läser på forumet har du ändrat det till. Vad gör då de som använder forumet varannan dag eller 4 gånger per vecka? Läser inte de på forumet?

 10. Det är märkligt hur inlägg där man ifrågasätter hur viktigt Flashback är försvinner. De är puts väck utan ett spår.

  admin börjar väl bli desperat. Det går utför nu.

 11. Rättaren:
  1% läser på forumet har du ändrat det till. Vad gör då de som använder forumet varannan dag eller 4 gånger per vecka? Läser inte de på forumet?

  1% Läser dagligen eller regelbundet, 4% läser någon gång per vecka, 7% läser någon gång per månad, 21% har någon gång läst på Flashback. Det blir totalt 33%. Alltså har 67% av de som surfar aldrig någonsin varit på Flashback.

 12. Visst. Men de resterande procenten läser ändå på Flashback. Det är inte bara 1%.

  Eogn den tappre:
  Jag har läst hela rapporten från iis. Redaktionen har helt rätt i sin artikel, det är bara 1 procent av de som surfar på internet som regelbundet besöker Flashback. Jag kan inte få det till något annat. Undersökningen är bara gjord mot de som regelbundet hänger på nätet, det är alltså inte alla i svedala som är med i undersökningen så totalt är det mycket mindre än 1 procent av folket som ständigt hänger på Flashback, det kanske är några tiondelar.
  De andra procenten är sådana som bara är där ibland och väldigt sällan.

  Vi får hoppas skiten försvinner för gott för det forumet förstör mer än det gör nytta.

  Asså vad fan, inser du helt seriöst inte hur patetiskt uppenbart det är när du kommenterar dina egna artiklar i andra namn?

 13. Hur är några gånger per månad inte regelbundet? Vet du inte vad regelbundet betyder? Har många frågor när jag läser vad du skriver.

  Det betyder att man genom regel kan definiera hur ofta någon gör något. “En gång eller mer i månaden” är en sådan regel. Enligt din egna kommentar läser 12% flashback regelbundet.

  Eogn, tiondelar är större än procent. Finns andra ord som promille du kan använda.

 14. Rättaren:
  Visst. Men de resterande procenten läser ändå på Flashback. Det är inte bara 1%.

  Ja, men bara sporadiskt och de flesta kanske bara en enda gång.

  Asså vad fan, inser du helt seriöst inte hur patetiskt uppenbart det är när du kommenterar dina egna artiklar i andra namn?

  Så brukar du skriva ofta om andra kommentatorer. Det är fel och det blir inte mer rätt för att du skriver det ofta. Det är sådana oförskämdheter vi sällan släpper fram. Vi får troligen överväga att koppla på filtret igen.

 15. Elmer:
  Hur är några gånger per månad inte regelbundet? Vet du inte vad regelbundet betyder? Har många frågor när jag läser vad du skriver.

  Det betyder att man genom regel kan definiera hur ofta någon gör något. “En gång eller mer i månaden” är en sådan regel. Enligt din egna kommentar läser 12% flashback regelbundet.

  Eogn, tiondelar är större än procent. Finns andra ord som promille du kan använda.

  Man kan naturligtvis använda en egen definition men så här ser vår definition ut:

  1% Läser dagligen eller regelbundet,
  4% läser någon gång per vecka,
  7% läser någon gång per månad,
  21% har någon gång läst på Flashback.

  Det blir totalt 33%. Alltså har 67% av de som surfar aldrig någonsin varit på Flashback.

  iis använder dessa ord:

  1% Dagligen,
  4% Varje vecka,
  7% Varje månad,
  21% Någon gång

  Din fråga till “Eogn den tappre” får denne själv svara på.

 16. För hellvete, lägg ner!
  Bloggen skriver ju för fan i stort sett samma som iis vad är det att gnälla om eller gör det ont i magtrakten att Flashback inte var större?

  Du som klagar på att bloggägaren själv kommenterar i andras namn är bara så jävla patetisk, kamma dig.

  ……………………………………….
  Vi gör ett undantag och släpper igenom denna
  oförskämda kommentar. Men de andra 12 släpper
  vi inte fram, de är för grova.
  /REDAKTIONEN

 17. Kul med denna informaton , flasharna tror de är är på största forumet
  Kan ni inte få ner dem?

  /AJ

 18. Vet ni att inläggen som talar om var Jan A bor raderas trots att alla andra svenskar får stå ut med att bli uthängda!Yttrande frihet på riktigt gäller ej!

  Tycker att man borde åtala Jan A för att verkligen pröva FB ur Svensk lag.

 19. Thunder:
  Kul med denna informaton , flasharna tror de är är på största forumet
  Kan ni inte få ner dem?

  /AJ

  Vi har tyvärr inga ambitioner att få ner dem!

 20. beklämnd av FB:
  Vet ni att inläggen som talar om var Jan A bor raderas trots att alla andra svenskar får stå ut med att bli uthängda!Yttrande frihet på riktigt gäller ej!

  Tycker att man borde åtala Jan A för att verkligen pröva FB ur Svensk lag.

  Ja, han vill inte själv bli uthängd men låter alla andra bli det.
  Myndigheterna vägra att ta i Flashback ens med tång än mindre att åtala honom.

 21. Ja, att du förnekar allt är väl klart. Men jag vet lite mer än vad du tror, det finns en kvinna i din närhet med initalierna *.* som har berättat en del. Bland annat att till och med din fru tycker att du ibland går överstyr med “näthatsjakten”. Inte för att *** skulle vara någon som hugger en vän i ryggen, *** har bara inget filter och verkar i princip berätta nästan vad som helst. Det var nog den avsaknaden av filter som gjorde att *** *** ***** ***** ***** ***** flera gånger för några år sen.

  Detta är inte det enda *** har berättat heller.

  …………………………………………
  Initialer har maskats!
  /REDAKTIONEN

 22. Rättaren:
  Ja, att du förnekar allt är väl klart. Men jag vet lite mer än vad du tror, det finns en kvinna i din närhet med initalierna *.* som har berättat en del. Bland annat att till och med din fru tycker att du ibland går överstyr med “näthatsjakten”. Inte för att *** skulle vara någon som hugger en vän i ryggen, *** har bara inget filter och verkar i princip berätta nästan vad som helst. Det var nog den avsaknaden av filter som gjorde att *** *** ***** ***** ***** ***** flera gånger för några år sen.

  Detta är inte det enda *** har berättat heller.

  …………………………………………
  Initialer har maskats!
  /REDAKTIONEN

  Vi förnekar inte alls, vi talar sanning.
  Du tror bara att du vet lite mer, du är förmodligen förd bakom ljuset. Sanningen är att “ingen vet lite mer” om oss för ingen vi känner berättar vi allt för och ibland använder vi markörer. Ingen “fru” tycker någon av oss går för långt eftersom någons fru är med och jobbar. Vad du än “vet” kan det vara helt fel för det kan vara en av våra markörer du fått höra.

  Vi säger det igen, om du skall släppas fram här får du uppföra dig!

 23. Jag skiter väl i om du “släpper fram mig”, jag fick höra från ** att du har berättat för **** om meddelanden som jag har skickat som du påstod inte ens lästes för att du “var på semester”. Varför *** då bad mig förklara varför jag skrivit dessa meddelanden till dig kan du kanske förklara? Dina ****** är så uppenbara.

 24. Rättaren:
  Jag skiter väl i om du “släpper fram mig”, jag fick höra från ** att du har berättat för **** om meddelanden som jag har skickat som du påstod inte ens lästes för att du “var på semester”. Varför *** då bad mig förklara varför jag skrivit dessa meddelanden till dig kan du kanske förklara? Dina ****** är så uppenbara.

  Vi förstår inte vad du har för problem men vi skall svara dig denna gång också:
  För det första är det inte alltid den du tror som svara på kommentarer här så du kan faktiskt inte titulera oss med “du” och liknande för att de skulle vara någon du tror det är. I övrigt har vi inga problem med att kallas “du”.
  Det där med semester stämmer. Oavsett det är det inget du har med att göra alls. Hur man kan hålla sig uppdaterad fast man är på semester kan ju vara svårt att förstå…om man levde på typ 1800-talet. Om du inte visste det så finns idag mobiler, bärbara datorer och plattor.
  Hur uppdateringen sker under semester säger vi inte men det borde du begripa ändå.

  Till detta kommer att du i vart fall inte begriper att man kommenterar om artiklar under artiklar.

 25. Är det inte lite patetiskt att du snackar mycket om att anonyma på internet ska stå för vad de säger, men du själv vågar inte ens säga att det är du som kommenterar?

  Det där med semester stämmer inte i och med att ****** visade mig en kommentar, odagrant, som du påstod att du inte hade sett på grund av semester. För ett par år sen visade du även meddelanden som “inte kunde levereras” enligt ditt “automatiska svar” i en FUP eller nåt sånt. Både du och jag vet att du ljuger om att du inte ens ser meddelanden. Det är patetiskt.

 26. Rättaren:
  Är det inte lite patetiskt att du snackar mycket om att anonyma på internet ska stå för vad de säger, men du själv vågar inte ens säga att det är du som kommenterar?

  Nej, det är inte patetiskt just därför att vi är flera som skriver under “REDAKTIONEN”. det är därför vi inte längre skriver under med “REDAKTÖREN” som förr, DET var patetiskt eftersom vi är flera som skriver.
  Vad det gäller att vara anonym så är en ansvarig utgivare inte alls anonym men medlemmarna i SIG-gruppen är det av säkerhetsskäl och två av dem brukar hoppa in här och skriva.

  Det där med semester stämmer inte i och med att ****** visade mig en kommentar, odagrant, som du påstod att du inte hade sett på grund av semester.

  Nu är fakta så att det var semester men du har fortfarande inte förstått att det finns datorer man kan ta med sig för att göra vissa saker med men inte allt eftersom det finns ett visst krav på att vara på semester när man är på semester.

  För ett par år sen visade du även meddelanden som “inte kunde levereras” enligt ditt “automatiska svar” i en FUP eller nåt sånt. Både du och jag vet att du ljuger om att du inte ens ser meddelanden. Det är patetiskt.

  Vad vet du om det? Dessutom levererar vi vilka svar vi vill när vi vill och hur vi vill. det är inget du varken skall bry dig om, lägga dig i eller har med att göra. Man kan ju fråga sig varför du mejlar om mejlen inte var önskvärda.

  Till slut:
  Försök att ägna dig åt något annat! Det är så patetiskt att du lägger dig i vad vi gör som du inte har den minsta anledning att göra. Du har fastnat med näsan i en tankevurpa du inte kan ta dig ur!

  Detta får bli sista kommentaren från dig! Du har visat att du inte kan deltaga i kommentarsfälten utan att vara otrevlig och oförskämd.

 27. Rättaren = Jan Ax himself så ser en havererad hjärna ut i skrift

  varför associerar jag Jan A med landets Führern populistmöget Jimmie Å lika fel på det. Tänk att allt detta skyddas av Banhofs VD Karlung med yttrandefrihets rabblandet OBEGRIPLIGT

 28. tomten:
  Rättaren = Jan Ax himself så ser en havererad hjärna ut i skrift

  varför associerar jag Jan A med landets Führern populistmöget Jimmie Å lika fel på det. Tänk att allt detta skyddas av Banhofs VD Karlung med yttrandefrihets rabblandet OBEGRIPLIGT

  Jag vill inte använda så starka ord men håller med om att det är obegripligt att Jon Karlung som slängde ut Lexbase på grund av att de hänger ut folk låter Flashback vara kvar. Vem sade att alla behandlas lika? Inte Jon i vart fall!

 29. Jag tänker att även om Flashbacks popularitet minskar och forumet t o m stängs ned, så lär väl verksamheten bara fortsätta på andra platser? I Facebook-grupper (öppna som stängda) och ev. något annat forum? Tror inte hetsjakten på Flashback löser själva grund-problematiken men det är bara min åsikt.

 30. asd:
  Jag tänker att även om Flashbacks popularitet minskar och forumet t o m stängs ned, så lär väl verksamheten bara fortsätta på andra platser? I Facebook-grupper (öppna som stängda) och ev. något annat forum? Tror inte hetsjakten på Flashback löser själva grund-problematiken men det är bara min åsikt.

  Jag tror du både har rätt och fel. Flashback har en kultur som sitter i “väggarna”. Om Flashback försvann skulle den kulturen också försvinna.
  Naturligtvis försvinner inte näthatet i sig av den orsaken. Utanför Flashback är näthatet mer invandrarrelaterat. Därför bör också vår inriktning ändras något om vi skall motarbeta hat också utanför Flashback. Det är det arbetet som pågår just nu.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer