Flashback – Yttrandefriheten med beroende

Yttrandefriheten på Flashback är helt beroende på vad ägaren tycker. Reglerna är till för att visa att det finns regler och de följs så länge inget står på sin spets. När yttrandet drar iväg till att kunna påverka Flashbacks vinst eller ägaren som person gäller andra regler. Inläggen här ovan visar att en användare blivit avstängd för regel 1.07 :1.07 innebär multipla konton som korspostat med sig själv osv. Användaren säger att denne bara har ett konto, förutom det nyskapade som används för att kontakta moderator. Moderatorn har undersökt varför användarens konto stängts av och kan inte hitta någon orsak eller att användaren använt multipla konton som korspostat. Avstängningen är alltså gjord av admin utan skäl.

 

Varför stänga av utan skäl

Nu skall vi först i ärlighetens namn säga att ägaren, dvs admin, själv bestämmer regler och vem som skall stängas av utan krav att meddela detta för det är ju hans privatägda forum. Ett forum som är privatägd kan yttrandefriheten aldrig leva upp till sitt rykte, dvs man kan inte säga att det  där är “Yttrandefrihet på riktigt” för det är en yttrandefrihet på ägarens villkor, inget annat! Oavsett detta är det intressant varför ägaren väljer att stänga av någon utan att lämna en orsak. Ett skäl kan vara att han gissar den han stänger av är någon som inte får posta på forumet. Till dig, som äger forumet, kan vi garantera att denna användare är inte någon av oss som vi gissar att du tror det är. Vi postar överhuvudtaget inte på Flashback själva det överlåter vi åt ett datorprogram vi har. Till saken, vad har “Sasanian” postat som stör ägaren? Kan det vara denna typ av inlägg:

I inlägget här ovan säger Sasanian att Flashback är en SD-sajt. Verkar inte som detta kan vara anledningen till avstängning, det finns flera sådana inlägg av olika användare utan att de stängts av.

X

Sasanian sätter sig upp mot en admin vilket kanske kan rendera till en avstängning men det har också hänt flera gånger utan åtgärd. resten av sasanians inlägg håller samma hjältemodiga stil men inget av dem ser vi skall kunna leda till en avstängning eftersom fler än denna gjort samma sak utan att stängas av.

Borttagna inlägg

Man kan se i borttagna inlägg varför någon stängts av. Problemet är bara att man inte kan se borttagna inlägg därför de är ju borttagna. Vi har dock de bortplockade inläggen och när vi letar på Sasanian hittar vi bara två borttagna inlägg:

Vi kan inte se att ovanstående bortplockade inlägg skulle utgöra en avstängning.

 

Inte heller detta kan utgöra avstängning för multipla konton.

Varför

Frågan är då varför admin, dvs ägaren, valt att stänga av Sasanian?
Vad orsaken än är visar detta exempel av många att modereringen är nyckfull och att yttrandefrihet på riktigt bara är en säljande slogan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer