Flashback – Besöksantal

Stämmer besöksantalet

Storleken räknas i antal unika besök per dygn. Oftast är ett unikt besök räknat på 30min. Om samma ip går in igen efter mer än 30 minuter räknas det som en ny unik besökare. Frågan är hur många som går ut och in flera timmar om dagen och på så sätt renderar besök? Vidare vet vi att väldigt många använder VPN/Proxy när de är inne på Flashback. Dessa anonymitets-IP byts då emellanåt och renderar ett nytt besök. Förmodligen ligger Flashback i topp gällande att gå in och ut på forumet samt att de byter ip rätt ofta. Det medför att alla besökssiffror för Flashback är uppskruvade med kanske 30%.

Var ligger Flashback i storlek för Sverige

För närvarande ligger  Flashback på plats 20 i Sverige vad gäller mest besökta sajt. Varje besökare tittar på 8,5 sidor i genomsnitt och är inne 10:57 minuter varje gång. 91% av besökarna kommer från Sverige medan 9% följaktligen kommer från andra länder. De besök som kommer från andra länder är förmodligen i huvudsak också från Sverige men med anonyma konton.

De sajter som besöks från Sverige och har fler besök än Flashback är följande:

 

Lägg märke till att Aftonbladet, Blocket, Expressen, DN, Föreningssparbanken, SVD, SVT och Hitta.se är större än Flashback.

Rangordningen varierar ganska mycket. Som exempel är Svt.se, som ligger på 18 plats i listan här ovan, ibland största sajten i Sverige osv.

Går vi ut i stora Världen hittar vi Flashback först på plats nr 4.599. Alltså hela 4.599 sajter ligger före Flashback i storlek.

Hur ligger de stora bloggarna till i jämförelse med Flashback

Som vi ser i listan här nedan har de kändaste bloggerskorna bara strax under Flashback i besöksantal. Vid något tillfälle har Blondinbella haft omkring 160.000  unika besökare/dygn och då kunnat mäta sig med Flashback.

  • Flashback.org 200.000 – 300.000 unika besökare/dygn
  • KENZA 100.000 – 150.000 unika besökare/dygn
  • Paow  40.000 – 60.000 unika besökare/dygn

Observera att bloggerskornas besöksantal varierar väldigt mycket. Ovanstående siffror är hämtade 2014-10-18. Blondinbella är annars den största bloggen besöksmässigt med sina 130.000 – 160.000  unika besökare/dygn.
Med de besökssiffror vi ser här ovan är Flashback inte överlägset stort på något sätt. När Blondinbella som ensam skribent nästan når upp till Flashbacks besökssiffror, med 200.000 – 300.000 skribenter och 118 moderatorer, kan man inte tala om storlek i världsklass sett till antal besökare även om 200.000 besökare är respektingivande.

Närmaste stora forum är annars sweclockers.com. De ligger på 30.000 – 40.000 unika besökare/dygn.

I ärlighetens namn måste sägas att besöksräkning inte är någon exakt vetenskap. Jag får exempelvis helt olika besökssiffror för denna nättidning beroende på vilken räknare jag anlitar.

Framtiden

Mycket tyder på att antal besök på Flashback kommer att minska. Redan nu kan vi se en minskning relativt. Under sommaren låg rankingen på 3.900 medan rankingen nu ligger på 4.600. Rankingen är vilken plats i besöksantal i Världen sajten hamnar. Detta betyder en minskning med 15%. Mycket kan dock hända framöver som kan ändra på detta.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer