Hur fritt är Sveriges friaste forum?

Flashback – Hur fritt är Sveriges friaste forum?

Jag menar då Flashback, de har ju utsett sig själva till “forumet med yttrandefrihet på riktigt”.

Som vanligt när det gäller liknande sajter så har de hybris. Friheten är mer inskränkt på Flashback än vilket annat forum som helst.

Yttrandefrihet handlar inte om att tillåta snack om knarkande. Knarka förstör folk och det kan knappast anses som yttrandefrihet. Inte heller att det hängs ut folk. Hänga ut folk på nätet är tvärt om, en inskränkning av yttrandefriheten.

Men det är inte bara det som är ett problem med det självutnämnda “yttrandefrihet på riktigt”. Problemet är att Flashback är privatägt och det är ägaren själv, Jan Axelsson (Admin), som bestämmer vad som får sägas och inte sägas. Sådant som inte får sägas tas bort omedelbart, vad var det de sade: “Yttrandefrihet på riktigt”. Ja, ni fattar, det är bara skitprat.

Det finns tom moderatorer som raderats helt ur Flashback. Alla inlägg, trådar som skapats och mycket mer är raderat. Alla andra har förbjudits att tala om detta osv. Nu snackar vi Nord Korea-style av högsta rang.

Till detta kommer uppgifter jag inte kan nämna ännu!

Flashback är lika fritt som Nord Korea och alla postare som tror de är på Världens friaste forum är dragna vid näsan.

Hur kul är inte det?

Servrarna står i Sverige och har alltid gjort det. De hostas av Bahnhof och forumet riktas till Svensk publik. Flashback måste alltså följa Svensk lag och Bahnhof måste lämna ut IP-nr till Polisen.

Jag tror också att vitet, på 400.000kr/postning som inte granskas, nu kan börja drivas in från Jan Axelsson personligen. 400.000kr gånger alla postningar sedan 2002 ger en nätt summa på några miljarder i vite (böter).

Hur kul är inte DET?

Ja, ni förstår kanske nu varför regel 0,10 (?) införts….

2 tankar på “Flashback – Hur fritt är Sveriges friaste forum?

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer