Flashback

Flashback – Brakförlust för år 2019

Förlusten för hatforumet Flashback ( egentligen Flashback Media Group, FMG) blev rekordstor för 2019. Totalt blev förlusten ca 1,5 miljoner kronor. Det egna kapitalet är nu nere i 2,2 miljoner. Förra året var det egna kapitalet 3,5 miljoner.

Räkenskapskrossen

Resultaträkning 2019 2018 2017 2016 2015
Omsättning 942 2 275 3 339 4 094 5 702
Rörelseresultat -1 468   -859   -89 230 1 011
Resultat efter finansnetto -1 319   -273   190 351 2 723
Årets resultat -1 319   -273   155 238 2 143

Vinsten faller fort nu. Om det fortsätter falla så här är pengarna snart slut. Redan nästa år kan det vara slut med hatforumet om inte ägarna pytsar in av sina egna pengar. De har tagit ut ca 17 miljoner i aktieutdelningar under åren så det finns fortfarande pengar till ett par års drift utöver vad det egna kapitalet räcker till. Det är alltså hög tid att komma på något. Gåvorna räcker inte långt och förbättringar av forumet kommer inte att dra fler besökare. Återstår förmodligen bara att göra om forumet i grunden som vi tidigare föreslagit. Det är så man gör när kostymen blivit för stor för verksamheten. Ber man sig illa åt mot privatpersoner sitter de inte stilla i båten.

2 tankar på “Flashback – Brakförlust för år 2019

 1. Det finns ett gott slut och dåligt slut på allt, Flashback kommer får ett dåligt slut, en dålig ledare kan bara gå en dålig väg.

  Att ägarna har plockat ut 17 miljoner i vinster stämmer inte riktigt, vet inte från vilket år du räknar? Vi hr gått igenom Flashbacks årsrapporter från år 1998 till förra förra årets, det här årets kommer nästa år. Då har ägaren, då var det bara Jan Axelsson, sen flera år tillbaka är även hans fru Angelina ********* också ägare. Jan har plockat ut lön och vinster på mellan 29-32 miljoner kronor.

  När Jan själv vet att han inte får inte lika mycket pengar som förr i tiden så fortsätter han även ta ut lön med sin fru Angelina, båda Jan och Angelina plockade ut nästan 1 miljon kronor tillsammans i lön, något de kunde avstått om det tänkte så mycket på yttrandefriheten som Jan påstår när han skrev han på sitt forum. Var det nödvändigt att plocka ut lön när han har så många miljoner på banken och samtidigt tigga om pengar?

  Människor är idag mycket mer upplysta än vad man var för bara fem år sen, utan att tänka på kunde man köpa annonsplats var som helst, bara man syndes, det spelade ingen roll om det var porrsajt eller ett forum som Flashback. Idag är företagande helt annorlunda, ett litet fel och man är ute ur spel. (Se på Paolo, hela hans imperium raserades på nolltid.) Seriösa företag kommer inte annonsera på Flashback. En företagare vill veta flera saker, vem är det jag ska köpa annonsplats från? Är personen en som är terrorist, har kopplingar till högern, är personen en dömd pedofil? Såna saker funderar man mycket på idag, speciellt Paolos fall fick upp alla ögon. Låt oss leka med tanken, jag är företagare och vill komma i kontakt med Flashback, den som är ansvarig. Hej, jag heter Ola Pettersson och vill annonsera på er sida, vem talar jag med? Svar från Flashback: Det finns ingen du kan tala med, alla är annonyma här. Företagaren: Annonyma? Företagaren: Men vadå, Flashback är också ett företag, hur kan ägaren vara annonym? Flashback: Vi värdesätter anonymitet, ditt mejl och IP-adress lagaras inte och vi kan inte se det. Företagaren: Hallo, är du frisk i huvudet, jag skiter i vad du lagrar och inte lagrar, jag är är för att göra affär, vilket innebär köp och sälj. Flashback: Yttrandefrihet på riktigt!

  Som jag säger, Flashback är samtidigt ett företag vilket nästan alla missar, ett företag utan en ägare, alla vet hur strukturen på Flashback är. Dom annonsörerna Flashaback kommer få vilket kommer bli mindre och mindre är oseriösa företag.

  Eftersom Jan Axelsson som är admin på Flashback har jag en sak till dig att säga.
  Var ärlig mot dina medlemmar, speciellt dom som donerar, avbryt den kampanjen eller så går du ut och säger att du kommer själv pumpa in pengar när du når noll-gränsen av inkomst. För det här kommer senare upp på ditt forum, vad ska du göra då Jan? Radera inläggen och hålla det hemligt? Eller säga att du gjorde ditt bästa men att det inte gick och säga: Tack för ert stöd för donationerna och helt plötsligt stänga ner forumet utan ens ha det som “viktigt meddelande”?

  Förr eller senare kommer någon starta ett ämne om det här och undra, ska du bemöta frågan eller kommer du radera hela ämnet och spela dum som inget har hänt och en som undrat i allas namn?

  …………………….
  Maskade efternamnet på en icke offentlig person.
  Jan Axelsson är nämnd i media upprepade gånger så hans namn kan stå kvar.
  Det är en nödvändig åtgärd pga att denna sida inte har utgivningsbevis.
  /REDAKTIONEN

 2. Derrik:
  Det finns ett gott slut och dåligt slut på allt, Flashback kommer får ett dåligt slut, en dålig ledare kan bara gå en dålig väg.

  Att ägarna har plockat ut 17 miljoner i vinster stämmer inte riktigt, vet inte från vilket år du räknar? Vi hr gått igenom Flashbacks årsrapporter från år 1998 till förra förra årets, det här årets kommer nästa år. Då har ägaren, då var det bara Jan Axelsson, sen [..]

  Vi håller med!

  Vi har också tittat i alla FMG:s årsrapporter och kommit fram till att det är inte helt lätt att se vad för inkomster som gått till ägarna. Vi hämtade uppgiften om de 17 miljonerna från media och de pengar de plockat ut i forma av utdelning. Vi valde den lägsta omnämnda summan till 2016 som var 14 miljoner. Därefter har ytterligare pengar delats ut till ägarna så vi uppskattar det till 17 miljoner. Till det kommer deras löner.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer