Moderatorer har ansvaret för alla kränkningar

Flashback – Ekonomiska oegentligheter

Flashback forums officielle ägare, Flashback International Inc, var tidigare registrerad som aktiebolag i skatteparadiset Belize. Plötsligt avregistrerades Flashback International Inc som företag. Ingen vet varför och ingen vet var de är registrerade nu.

Gräv lönar sig

Vår grupp har inte legat vilande, den har jobbat hårt med att ta reda på varför Flashback International Inc avregistrerades i Belize. Först antogs att de riktiga ägarna avregistrerade Flashback International Inc för att det blivit känt genom media och inte minst genom oss att företaget är registrerat i skatteparadiset Belize med en suffix som anger att det är registrerat i USA. Men så var det inte kunde vår grupp få fram.

Så här förhåller det sig

Belize stiftade under påtryckning 11 oktober 2019 en ny lag som översatt rakt av heter “Lagen om ekonomisk substans”:

Eng:
The purpose of the Economic Substance Act is to ensure that Belize does not facilitate the use of corporate structures which attract profits, but which do not reflect real economic activity that is being undertaken in Belize.

Swe:
Syftet med lagen om ekonomisk substans är att säkerställa att Belize inte underlättar användningen av företagsstrukturer som lockar vinster, men som inte återspeglar verklig ekonomisk verksamhet som bedrivs i Belize.
Källa:  https://www.ifsc.gov

På vanlig Svenska betyder det att företag som sysslar med Ekonomiska oegentligheter slängs ut av Belize. I korthet kräver man att aktiebolag registrerade i Belize skall ha en fungerande verksamhet med anställda och lokaler för dem. Man kräver också att det skall finnas en legal omsättning av pengar i företaget med en riktig bokföring. Företag som inte kan visa upp de enkla kraven kommer att omedelbart stängas av och avregistreras.

Flashback International Inc stängdes ner av Belizes myndigheter

Kraven att kunna visa upp anställd eller anställda och en verksamhet med legala omsättning kunde inte Flashback International Inc visa upp. Med anställd menar man att det kan vara ägaren själv som jobbar i verksamheten men inte heller det kunde man tydligen visa. Det rimmar illa med vad admin på Flashback skrivit, dvs att han är den anställde som tjänar mest i företaget som vi nu vet inte existerar. Han blåljuger alltså sina medlemmar rakt upp i ansiktet och sedan ber han dem donera pengar. Under 2019 stängdes Flashback International Inc ner. Samtidigt stängdes 8270 andra Beliziska företag ner på grund av att de var luftföretag ämnade att verka under radarn för olika länders myndigheter som Flashback International Inc också tydligen försökt med:

Källa: Ibcbelize

Det bidde inte ens en liten brevlåda

Flashback International Inc finns alltså inte så adressen till brevlådan är falsk för att lura Svenska myndigheter. Det är ett bedrägligt beteende som liknar de värsta skattesmitarnas beteende men i detta fall handlar det om att komma undan det i särklass största vite som någonsin utdömts. Förmodligen är det det största vite någonsin i hela Världen. Räkna själva: 400.000 kr gånger 60 miljoner inlägg. Vi ser det som kostnaden för att låta folk förtala och kränka andra människor och företag i Sverige. Det är alltså ingen billig lek de håller på med där.

7 tankar på “Flashback – Ekonomiska oegentligheter

 1. Jag läste för några år sen Flashback koppling till skattelandet Belize. Jan Axelsson är en smart person som visste hur han skulle undgå skatt i Sverige. Men på sitt forum Flashback skriver han att Flashback inte är ett forum för lönsamhet utan mest som en allmännytta. Om Flashback inte är vinstdrivande, kan Jan förklara historien med Belize och pengarna han har tjänat på sitt hatforum.

  Jag citerar:Bakom Flashback står Jan Axelsson, 48, från Stockholm. Sedan bolaget startades 2006 har han han plockat ut nästan 14 miljoner kronor. Det är mellan 2006-2017 men Flashback började tjäna pengar redan 2002. Om det inte är pengar Flashbacks huvudsakliga ide är, varför kan inte då Jan gå in med sina miljoner för att “rädda” forumet istället för att lura av människor? Dom rika försöker alltid hitta en annan väg för att inte förlora sina egna pengar, dom som får alltid lida är dom fattiga som ska skänka en hundring eller hur mycket det är nu för att den rika ska vara trygg.

  Vi har några riktigt vidriga människor som går över lik för att tjäna pengar men jag kan komma på två personer som är riktigt vidriga. Båda personerna heter tillika Jan. Den ena är Jan Emanuel Jansson och den andra Jan Axelsson. Båda har tjänat sina pengar på ett mycket ovärdigt sätt sina miljoner.

 2. Den här Jan Emanuel har vi ingen aning om vem det är du menar.
  Vi bryr oss inte om hur mycket pengar folk tjänar eller har tjänat, vi fokuserar på näthat och att få bort det oavsett vad folk tjänar på det. Men man kan säga att Janne tjänar pengar på att folk hatar på nätet vilket inte känns bättre än att tjäna pengar på droger eller sex.

 3. Jan Emanuel JOHANSSON kanske ni känner till. Men Jansson känns väldigt obekant …

 4. Hade inte en aning om vem det var innan jag läste på nätet. Det är väldigt uppenbart att våra gemensamma tillgångar är sjukt snedfördelade, fast det tycker nog inte Jan Emanuel.

 5. Till er som meddelar er via kommentarer kan vi säga att vi fått kommentaren.
  Vi skall titta vad vi kan göra med den information vi fått. Kan ta lite tid för en av oss är upptagen med renovering av en lägenhet.

 6. Bra att info gick fram och tack för att ni tog er tid att berätta det och ha en trevlig kväll, mvh!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer