Teleoperatörerna jävlas med polisen

Mobiloperatörerna Tele2, Telia, Telenor och Hi3G (Tre) anmäls till Post- och telestyrelsen av polisen. De har försvårat och försenat flera brottsutredningar.  Orsaken skall vara att de inte lämnar tydliga trafikuppgifter och bryter mot lagen om elektronisk kommunikation.

Kan ge fängelse

Enligt lagen måste teleoperatörerna lämna ut teletrafik till brottsutredningar som kan ge sex månaders fängelse eller mer. De är också enligt lagen tvingade att lämna ut uppgifterna på ett sådant sätt att “informationen enkelt kan tas om hand”.

Försenade utredningar

Många utredningar har enligt polisen dragit ut kraftigt på tiden därför dessa operatörer lämnat uppgifter som inte kunnat läsas. Det gäller bland annat terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Teleoperatörer och kriminella

Varför en del teleoperatörer väljer att skydda kriminella varvid det ibland handlar om mord är svårt att förstå. Det verkar som om aktörer på internet per automatik släpper alla hämningar och tror att allt är fritt. Så är det inte, lagen gäller även på nätet och här kommer ett nytt fenomen in att även respekterade företag struntar i lagarna och mopsar upp sig mot polis och rättsväsende.

Hårda tag

Polisen och rättsväsendet i sin tur är alldeles för veka mot dessa lagbrytare. Stjäl du en liten godisbit i butiken kommer polisen och tar dig. Du kommer att få betala dryga böter. Men om du vägrar lämna ut uppgifter som kan lösa terrordåd men många döda då blir det ett litet PM till Post- och telestyrelsen. Nej, det håller inte, slå till mot dem och beslagtag företagen och lämna över driften och ägandet till de som lyder våra lagar. Det är det enda som biter på dessa lagbrytare.

Källa:
https://www.nyteknik.se/samhalle/polisen-anmaler-mobiloperatorerna-tele2-telia-telenor-och-tre-6932821
https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-anmaler-telebolagen-brottsutredningar-forsvaras/

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer