Flashback – Outlaw-rebellen Jan Axelsson

Jan Axelsson verkar vara fascinerad av att vara en outlaw, en person som lever utanför lagen och hela tiden gäckar rättsväsendet och SÄPO likt en rebell. Han skriver själv så här i sin tidning “Flashback Magazine”:

Flashback gjorde tidningen på ett sätt som ingen annan gjort innan. För det första var man opolitisk. För det andra bröt man regelbundet mot lagen.
Källa: Flashback Magazine

Flashbacks interna forum bara för administratörer och moderatorer verkar fått sitt namn “outlaw” från  önskan att vara en farlig rebell, att vara en “outlaw”.

Övervakad av SÄPO

Medan alla andra vill hålla sig så långt bort som möjligt från SÄPO vill äventyrsromantikern Jan Axelsson det motsatta. Förmodligen vill han väldigt gärna vara indragen i historier med SÄPO för att få ett offentligt kvitto på att han är en outlow-rebell. Precis detta gick i uppfyllelse när han skulle vara med på en träff med en libertariansk förening när SÄPO spanade på honom. SÄPO övervakade alltså Jan Axelsson som den farliga outlaw-rebell han var. Återigen “Flashback Magazine”:

Under 1997 övervakades Flashbacks grundare, Jan Axelsson, av säkerhetspolisen Säpo och spaningsroteln på Rikskriminalen. Vid ett flertal tillfällen följde man efter Jan Axelsson och videofilmade honom för att kartlägga umgängeskrets och annat. Efter att Flashback lyckats få fram dokumentation, så presenterades detta som en nyhet på webbplatsen Flashback.se och i nyhetsbrevet FNA.
Källa:  Flashback Magazine

Varför övervakade SÄPO Jan Axelsson

Det gjorde man inte. I själva verket var det så att Stockholm läns citypolis just då bedrev spaningsverksamhet på ett möte arrangerat av “Frihetsfronten  när en person som liknar Jan Axelsson deltog på en av deras träffar. Av polisens spaningsrapport att döma så är det uppenbart att citypolisen inte vet vem Jan Axelsson är och han dras med av bara farten. Polisens spaning på honom avslutas dock när han kliver ur bilen och pratar i sin mobiltelefon och går iväg; polisen verkar då ha förstått att mannen inte var av intresse för deras spaningsuppdrag. När Axelsson basunerar ut att Flashback övervakas av SÄPO med hänvisning till citypolisens spaning på Frihetsfrontens möte blir det bara fånigt. Det är som om Axelsson satte ett värde i att framstå som en fara för samhället när det i själva verket är så att vare sig polisen eller SÄPO visste vem han var. Källa: Provokation och näthat som affärsidé – Flashback

Är Jan Axelsson en fara för Sverige

Jan Axelsson är inte farlig för Sverige men en del av medlemmarna på hans forum är det. De är farliga för Sverige i så motto att de ständigt bryter mot våra lagar på så sätt att våra lagstiftare tvingas skapa nya lagar för att stävja brott medan dessa lagar samtidigt minskar vår yttrandefrihet. Jan Axelsson är alltså endast farlig med sina medlemmar i släptåg som ovetandes gör allt de kan för att begränsa vår unika yttrandefrihet. Jan Axelsson värv faller alltså till att vara yttrandefrihetens motståndare och det är något helt annat än att vara en farlig outlaw-rebell.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer