Flashback – Skriver om oss Del 1

[Artikeln är redigerad]

Först förlöjligas motståndaren för de är helt ofarliga, sedan tystats motståndare ner för att de åstadkommer lite nålstick, sedan tas det tunga artilleriet fram som man bombarderar motståndaren med så mycket man kan.  Det är exakt vad Flashback gör nu!

Orkar just nu inte svara på allt skit som skrivs där nu mer än några rader.

Artikel 12

Eller A12, som admin på Flashback kallar det för, har vi sedan en tid börjat att stänga ner och börjat med att göra den ännu mer dold för icke medlemmar under annan plats. Det finns i övrigt en plats där Flashback avhandlas öppet för alla på Facebook så vi behöver inget Facebook-konto. Nu när man skriver om Facebook-gruppen Artikel 12 på Flashback och en av våra medlemmar lämnat över material till admin stänger vi den redan nu. Om materialet är fejkat eller inte känner vi inte till men vi vet vem som lämnar över materialet.

Dock är igen skada skedd eftersom inget olagligt alls skett på den sidan.

Vi är mycket noggranna med att inte trampa över lagar men alla medlemmar känner inte till vad som är tillåtet så några har postat förslag som inte är tillåtet enligt vår lag om det skulle genomföras. Sådant har bestämt diskuterats emot och avslagits om det inte var medvetet provocerande inlägg. Några av inläggen har vi nämligen  provocerat vår falske medlem till att avslöja sig genom att se var det vi skrev skulle dyka upp någonstans, det dök upp hos admin på Flashback.

Artikel 12 var en mycket ekonomisk stark grupp och hade flera kändisar som medlemmar. Men deras medlemskap var bara ett stöd till oss, de deltog aldrig i diskussionerna. Att kalla en sluten grupp för hatgrupp är motsägelsefullt dessutom var det ingen hatgrupp. Mer om gruppen här: Artikel 12 – Gruppen för stöd åt näthatade

admin ondgör sig för att vi får hemsidor nedstängda

Märkligt att admin på Flashback ondgör sig över att vi stänger ner hemsidor med näthat när han själv försökte stänga ner vår slutna Facebook-grupp och SIG-gruppens Facebook-sida. Hur tänkte han där?

admin uppviglar

admin uppviglar sina medlemmar att förtala andra människor. Det är inte bara ett fult beteende, det är fegt och hjärtlöst. Men det är så de där som har “yttrandefrihet på riktigt” gör. Det är normalt för dem att peka ut folk som pöbeln sedan skall förtala och pöbeln går snällt i fällan på samma sätt som moderatorerna jobbar gratis medan deras gud åker Jorden runt. Uppsåtet är att våldsradikaliserade läsare skall göra jobbet åt admin, dvs ge sig på oss fysiskt.

Helena har inte varit med på länge

Helena påstås av admin vara med i Artikel 12. Det föranleder mobben att skriva en massa lögner om henne. Sanningen är att hon inte varit med och jobbat på 4 år. Påstå det och/eller förtala henne är alltså som att slå stora hål i luften.
http://intre.se/ifolkets/sig-gruppen-en-medlem-mindre/

Svar till några av admins påståenden

De har sedan 2017 en sluten Facebook-grupp (A12) med 50 medlemmar, där de organiserar DDoS-attacker, planerar utpressningar och kartlägger anställda på Google.

Fel, vi organiserar inget alls därifrån. Vi är mycket medvetna om att utomstående kan se vad vi skriver. Ibland provocerade vi för att se var det dyker upp någonstans. Men vi utför inga olagliga handlingar.

 • Vi har aldrig någonsin organiserat DDoS-attacker men någon har talat om det utan allvarlig mening bakom som ett provocerande av den falske medlemmen.
 • Vi har aldrig planerat utpressning av någon alls, vi jobbar inte så helt enkelt.
 • Kartlägga någon på Google är uteslutet lika så att hota någon där.

Ring Google och fråga om vi gjort något sådant!

De har varit verksamma i olika konstellationer i över tio år, och drar sig inte för att använda olagliga metoder för att tysta.

Nej, vi började 2013 efter att Flashback hängt ut och förtalat en av oss mycket svårt. Hon var inte skyldig till det som påstods av åklagare men på Flashback är man alltid urskillningslöst skyldig. Man kan inte lasta oss för allt som hänt före vi började. Vi tror inte admin riktigt förstår vad som händer med folk när de utsätts för så mycket hat och förtal som flera fått utstå på Flashback. Hur många har tagit sina liv under åren? Artikel 12 startades 2017 så där kan det inte ha jobbats i 10 år.

De trakasserar annonsörer, hotar journalister och hänger urskillningslöst ut alla som ens kan associeras med sådana som står i deras väg.

 • Vi trakasserar inga annonsörer alls. Några mejlar dem bara, de flesta är faktiskt riktigt trevliga. Om fler än vi mejlar får de stå för vad de skriver till dem, det kan inte vi lastas för. Artikel 12 som grupp mejlade ingen alls, möjligen någon enskild men det känner inte vi till i så fall.
 • Hotar journalister var något nytt, var gör vi det? Vi hade en person i gruppen som stämde en journalist och han fälldes för förtal. Något mer känner inte vi till.
 • Var hänger vi ut sådana som står i vägen för oss? Du kan inte hitta någon som vi hängt ut på det viset. Vi har dock skrivit om några som inte är hemliga med vem de är men vi förtalar dem inte.

Däremot så är inte hot, utpressning och organiserade cyberattacker försvarbart.

Vi sysslar inte med något sådant men det gör vissa på Flashback.

 • Hotar gör vi aldrig någon alls, anonyma användare kan man säga mer om på precis samma sätt som man kan höja rösten mot Fantomen eller Kalle Anka.
 • Utpressning sysslar vi inte alls med. Att tala en anonym användare till rätta kan knappast kallas för utpressning, det har vi gjort några gånger dock inte under Artikel 12:s namn.
 • Det finns trådar på Flashback där man plockat ut databaser och länkar till sidor som är sårbara. Ofta med lösen för att kunna logga in. Sådant gör aldrig vi!

Jag kommer heller aldrig att länka till någon av gruppens verksamheter, då de är ökända för att lagra ip-adresser i syfte att kartlägga sina fiender.

Tillåt oss le!
Du vet lika väl som vi att vare sig du eller vi har nytta av ip-nummer mer än någon enstaka gång. Vårt webbhotell har tagit bort loggarna sedan ca 3 år tillbaka. Artikel 12 har ingen möjlighet alls att komma åt Facebooks ip-loggar. Antingen gör du dig till eller så är du okunnig.

Att diskutera en grupp, utan att nämna dem vid namn, och inte länka till deras verksamhet, är omöjligt. Men alternativet är tystnad. Och då har de vunnit.

Vi vinner oavsett hur du gör och det vet du därför denna desperata åtgärd.

Det allvarliga med denna grupp är inte att de hatar det fria ordet, utan att de på allvar vill förändra spelplanen för det fria ordet på internet. Att de använder hot och utpressning i syfte att nå sina mål. De vill tysta Flashback, och på vägen ska alla som inte håller med dem också tystas.

Nej, vi är anhängare av det fria ordet på riktigt. De som tystar andra som också vill idka det fria ordet är näthatare på Flashback. Efter att någon blivit uthängd och förtalad vill man inte på länge ens se internet. Det blir resultatet av att tillåta folk på ditt forum hänga ut och förtala folk. Det må vara yttrandefrihet för dem men inte för de som drabbas, det är ingen riktig yttrandefrihet. Riktig yttrandefrihet är också konsekvenser på riktigt. Vi vill inte heller tysta Flashback, vi vill att Flashback följer Svensk lag.

Men denna fråga är så mycket större än Flashback. Den handlar om hur vi vill att internet ska se ut i framtiden. Om vi vill att denna grupp ska lyckas skrämma allmänheten till tystnad.

Det är just det Flashback och andra obskyra platser på nätet håller på med. Vi vill motverka dem så att alla kan få sin yttrandefrihet. Men Artikel 12 sysslande aldrig med sådant, det var bara en samling folk som råkat ut för Flashbacks “yttrandefrihet” och ville diskutera med varandra bakom stängda dörrar för öppet vågade en del av dem inte göra det och det var  Flashbacks förtjänst.

En betydande del av gruppen är dömda för brott (våldtäkt mot barn, grovt bedrägeri, narkotikabrott, mord, övergrepp i rättssak) och saknar deklarerade inkomster.

Talar du om Flashback nu? Man kan aldrig veta för de vi grävt fram har väldigt många varit föremål för rättvisans pekfingrar. Du också! Allvarligt talat så är det ju så att de som näthatas ofta hamnar på Flashback just för att förtalet mot dem började med att de åtalats. En del har fälts och avtjänat sina straff medan andra friats. Men på Flashback är alla skyldiga alltid, det är vad du ger uttryck för här.

De har även en nättidning (IFI), och en mer militant del av verksamheten (SIG). I den slutna Facebookgruppen beskrivs den senare som “en hemlig grupp i gruppen som är lite mer militant och lite mer hemlig”.

Det är helt korrekt, nästan! Om gruppen var hemlig skulle du inte kunna skriva ut namnet på den. Artikel 12 har inte gjort något alls av det du påstår här ovan, det är SIG-gruppen som jobbar mot näthatet. Möjligen att enskilda i Artikel 12 på sitt håll ovetandes andra också jobbat mot näthat och det skulle ju bara vara bra om det var/är så.

Jag kommer att redovisa hur journalister tystas, och efter hot tvingas radera sina artiklar från flera av landets största dagstidningar. Om hur journalister får hembesök och utsätts för mordhot.

Man blir ju nästan lite stolt att lilla vi lyckats hota tidningar till att ta bort artiklar. Tidningar tar inte bort något alls men de kan ju ändra artiklar om något är fel.

 • Journalister har vi aldrig “tystats”, hur skall det gå till? Vi hade omedelbart blivit polisanmälda och blivit föremål för än fler artiklar. Det måste du väl ändå förstå själv?
 • Vi har aldrig hotat någon att ta bort artiklar. Om någon i Artikel 12 gjort så på egen hand har vi ingen aning om och kan inte belasta oss.
 • Journalister får hembesök och utsätts för mordförsök. Nu måste du väl ändå slagit i skallen? Vi skulle aldrig ens våga göra så men framför allt vill vi inte arbeta på det viset. Det låter ju som ett dåligt Flashbackinlägg.

Exempel på kändisar som är med i hatgruppen:

De exempel på kändisar som är med i Artikel 12 är bara stödmedlemmar, de skrev inget alls vad vi minns. Frågan är om någon av dem ens var inne där mer än flyktigt. Artikel 12 är ingen hatgrupp det är en sammanslutning av förtalade på Flashback som vill tala med likasinnade.

I december 2015 köpte han en polisskjorta av en polis, och senare även en polisjacka. När han inte fick polisjackan levererad så anmälde han säljaren för bedrägeri. (Göteborgs tingsrätt, mål B 2708-16).

Nej, det var en vakt på häktet. När han anmäldes uppdagade polisen fler brott han gjort sig skyldig till. Grejerna var till en utställning som inte blev av för jackan fattades. Man gör vad man kan för att hjälpa rättvisan, eller hur?

Kent har vid upprepade tillfällen hängt ut kvinnor som är anställda på Google Sverige – som gruppen anser ska skadas – och journalister på bl.a. SVT.

Nej, man kan inte hänga ut någon i en sluten grupp. Uthängningen görs först när någon sprider det offentlig för alla. Vad det handlade om var en person i gruppen som lite skämtsamt menade att egentligen skulle vi “ge oss på” Google. Lika skämtsamt svarade vi andra ungefär “så här”. Uthängningen bestod i en mejladress och ett namn som man kan hitta helt öppet på nätet. Naturligtvis skulle vi aldrig hänga ut någon på Google och absolut inte skada någon vilket man på Flashback inte skulle dra sig för att göra alls med undantag från att skada någon för de vågar inte krypa ur sin anonymitet.

Han har attackerat advokater, juridikprofessor Mårten Schultz

Var har vi attackerat advokater? Eller Mårten Schultz? Om det är artiklar vi skrivit blir vi förvånad över att du kallar det för “attackerat”. I övrigt har vi aldrig attackerat någon alls.

har enligt honom själv “hängt ut” 470 medlemmar på Flashback med namn och personnummer.

Nej, det är helt fel. Vi har bara lagt ut personnummer för ett litet antal personer.

sedan han vid upprepade tillfällen hängt ut oskyldiga. Personer som kontaktats och hotats, vilka senare visat sig vara någon helt annan person.

Ja, alla vi har presenterat är fel. Det är oerhört få som erkänner att vi har hittat rätt. Vid något tillfälle kopierade och klistrades fel namn in. Vi blev uppmärksammade på det och ändrade direkt. Det är mer än vad Flashback gör. Vi har påvisa massor av felaktigheter men inget har rättats.

Kent skryter gärna om hur han lyckats tysta journalister

Nej, vi jobbar inte så. Vi skulle inte våga det helt enkelt men framför allt jobbar vi inte så. Däremot har vi flera vänner som är journalister.

eller stänga ner hela hemsidor som vägrat underkasta sig gruppens krav. I den slutna Facebookgruppen berättade han för ett och ett halvt år sedan att gruppen redan lyckats stänga ner 30-40 hemsidor, och hur deras “största skalp var “Hänt i Sverige” som skrev satiriskt mycket illa om några kändisar”.

Nej, det handlade inte om att underkasta sig. Det handlade om förtal som bryter mot våra lagar. “Hänt i Sverige” skrev om oss mycket illa och olagligt precis som mycket på Flashback är olagligt.

media som skrivit om min dotter och som inte vill radera eller ändra på det fick sina straff. Vi plockar helt enkelt ner flera av dessa sajter så nu finns de inte kvar på nätet längre. Vi visade med det att “Dont fuck with us” och det har gett resultat, inte många som skriver om oss mer. Inte ens på Flashback och de som skriver om oss på Flashback raderas.

Det var inte media som tidningar utan det var bloggar mm. I övrig är det samma som direkt här ovan.

Varför skulle någon vilja skriva om hans dotter? Här är ett par ledtrådar:

För det första har hon inger med Artikel 12 att göra, hon slutade jobba med oss 2014. Sedan drar du fram med osanningar. Tidningar ute i Världen skrev det som åklagaren sade offentligt och som hon fick kritik för sedan. Hon har aldrig planerat en porrsajt med lik. Det hela bygger på hennes intresse för osteologi och andra intressen som människans sexualitet. Åklagaren letade upp det mista av materialet om sexualitet, nekrofili, och lade ihop det så att det skulle se ut som att hon själv hade den läggningen, det har hon inte. Vi tror åklagaren gjorde så för att visa rätten att “här har ni en riktig värsting, döm henne hårt”. Detta gick tidningarna igång på men efter att vi talat med media och visat material om det ändrade de sig och började försvara henne istället. Dock kunde vi inte tala med utländska tidningar. Rätten gick sedan på hennes linje att det var ett osteologiskt intresse som blandats ihop med ett tidigare intresse om sexualitet. På ditt forum fortsätter dock mobben att lyfta fram det som sedan länge förklarats. Det hjälper inte vad rätte eller någon annan säger för på Flashback har man yttrandefrihet på riktigt och där får man ljuga om andra människor till de tar sina liv. Det är riktigt jävla lågt att ge sig på folks barn när man är sur på föräldrarna.

Vi skriver inte om andra journalister som gör samma sak som vi … Men det finns media som bär sig illa åt också, som VLT i Västerås och det har vi skrivit om. Vi kommer också att skriva om en religiös tidning som ljuger mer än alla andra “seriösa” tidningar

Jaha, där kom erkännandet att hot och förföljelser gäller ett par artiklar om journalisten som fälldes för förtal efter att han förföljt en företagare under några år. Om du sätter nivån så lågt för det du kallar hot och förföljelser till den nivån undrar vi vad du kallar det som sker på Flashback?

Den 23 november 2018 berättar Kent om att det kommit förslag om “att starta ett konkurrerande forum till Flashback.” Fördelen är enligt Kent att de kan hänga ut personer de ogillar, men det verkar samtidigt väldigt jobbigt att driva ett forum. Så förslaget har tills vidare lagts på is.

Det är missuppfattat, det var en kille som skrev och berättade att det håller på att skapas ett forum och han frågade om vi kunde regga oss där också. Det skulle vara en konkurrent till Flashback om vi inte minns fel. Frågan kom upp av någon varför vi inte kunde skapa ett själva men vi har inte tid med sådant. Det tar allt för mycket tid att administrera ett sådant forum. Vi skulle ändå inte hänga ut någon där för vi jobbar inte som Flashback.

Resten av inlägget är upprepningar mm.

Helena

Varför admin drar in Helena i detta är okänt för hon är varken med i Artikel 12 eller jobbar med något alls med detta sedan April 2015. Men admin gör som riktiga svin gör, han drar in folks barn för att komma åt föräldern. Det är bedrövligt!

Inlägg nr 2 på Flashback

Admin drar här in en handikappad person och förtalar honom oerhört illa. Mycket av det som admin skriver är inte sant, missuppfattningar eller rena lögner. Oavsett vilket begår admin ett brott här eftersom killens namn skrivits ut i tråden. Sällan man ser något så grovt näthat ens på Flashback som admin begår här. Sedan har han mage att tycka vi bär oss illa åt!?

53 Kommentarer on “Flashback – Skriver om oss Del 1

 1. Nejima:
  Har ni hänt ut fel personer? Det skriver de på Flashback.

  Ja, alla är fel om du frågar de på Flashback. Vissa påstår att de känner ett dussin av de vi presenterat. Vi tror inte någon där presenterar sig för varandra och vad är oddsen för att vi har ett dussin presenterade av 1,2 miljoner medlemmar som en anonym känner namnen på alla i det dussinet och dessutom skriver i tråden om oss. Sådana sammanträffande finns inte.

  Vi hänger alltså inte ut någon alls. Om vi gör det kan vi inte skriva om dem sedan. Till skillnad från Flashbacks anonyma har vi empati och tycker synd om galningarna.

 2. Kicke:
  har facebook hört av sig om att stänga ner A12?

  Ja, vi fick något meddelande att gruppsidan låg för granskning. Lite senare fick vi ett meddelande att gruppen inte bryter mot Facebooks regler så vi fick vara kvar.

  Vi fick också ett meddelande om att ett inlägg kan bryta mot deras regler så de tog bort det. Dagen efter fick vi ett mejl där de bad om ursäkt för inlägget bryter inte mot reglerna.

  Märkligt att admin på Flashback ondgör sig över att vi stänger ner hemsidor med näthat när han själv försökte stänga ner vår Facebook-grupp som inte hade något näthat och dessutom var sluten för offentligheten. Hur tänkte han där?

 3. Detta postades under fel inlägg så vi lägger det här också:

  Kosken:
  Så du är glad att de avslöjar era brott, vad ni säger i er hemliga grupp, vilka era medlemmar är samt att din dotter har förespråkat pedofili/är pedofil själv? Knappast. ? Längtar efter att få höra forstättningen, lär inte bli så jättekul för er dock när hela Flashback vet om allt.

  Du postar detta under fel inlägg! Förnya webbläsaren så ser du ett nytt inlägg.

  Vi begår inga brott. Det är testat flera gånger men svaret blir alltid “Inget brott föreligger”. I Artikel 13 kan man skriva vad som helst för det är en sluten grupp. Om någon skrivit något som är olagligt är det den som publicerar det offentligt som begår brottet.

  Det är ingen av oss som förespråkat pedofili, däremot tycker vi att alla har rätt att yttra sig och yttra sig anständigt utan att skada andra. Det är vad det handlar om, inget annat!

  Vi har inga hemligheter som inte redan står på Flashback. Där står till och med mer hemligheter om oss än vad vi själva känner till, dvs lögner.

 4. Användaren Darrar på flashback dog av en explosiv brand på Termovägen igår. Säkert kopplat till flashback.

 5. Flyttar detta till denna artikel:

  Kosken:
  Fast det som prövats är bara det ni vågar erkänna offentligt. Admin ska snart presentera skärmdumpar från SIG-gruppens forum och gruppen A12. Där kan vi nog snacka olagligheter och annat smaskigt att avslöja. ?

  Återigen fel inlägg du kommenterar under.
  Det finns inget upprörande från Artikel 12. Det var ingen grävargrupp utan på Flashback förtalade personer eller anhöriga/vänner till förtalade som brainstormade vad man kan göra. Allt var tillåtet att föreslå men i stort sett inget av det användes. Forumet han talar om var inte SIG-gruppens forum utan Artikel 12:s forum. Allt detta var slutet och inte för offentligheten. De som sprider det vidare kan göra sig skyldig till brott.

 6. De som postar en massa glåpord och annat här släpper vi inte fram. Vi släpper bara fram sakliga frågor och kommentarer. En del av dem tas bort av vårt filter så vi kommer aldrig att se dem ens.

 7. Fattar du inte att du skall posta under rätt inlägg? Fick flytta detta också.

  Kosken:
  …och ******** också. ”Jag har varit *********, om man så vill, hela mitt liv.”

  Nej, det är någon skrift om sexualitet det är hämtat från. Att vända det mot en person som inte varit med på flera år är bara dumt.

 8. Snacka om desperata vänsterfjollor.
  Tur ni tagit över flashback och modsen.
  För nu kan vi skapa ett nytt forum som är bättre.
  Adjö patetiska fjollor.

 9. Noob:
  Snacka om desperata vänsterfjollor.
  Tur ni tagit över flashback och modsen.
  För nu kan vi skapa ett nytt forum som är bättre.
  Adjö patetiska fjollor.

  Kan du utveckla detta vidare?

 10. FFB:
  Har ni gett er på Google och hotat deras anställda?

  Nej, vi hotar ingen och har inte “gett oss på Google”. Fråga Google, de bör ju veta.
  Upprinnelsen till denna åsikt är att vi “brainstormade” vad vi kan göra. Alla påhitt var välkomna. Vi hade rätt kul och vi skojade friskt. Någon skrev att den bästa metoden är att ge sig på Google och hänga ut deras anställda. Men det var bara en kul idé som vi naturligtvis aldrig skulle verkställa. Det var också en provokation som jag skall skriva om senare. Admin håller på att bygga ett slott med ett kycklingdun.

 11. Hoppen:
  ”Vi har gjort det några gånger men Google säger nej, tyvärr.”

  Aha, så det är därför ni trakasserar oskyldiga som jobbar där? ? Du vet, det som det finns bevis på och som Admin förmodligen kommer lägga upp skärmdumpar på.

  ”Vi känner inte igen oss alls”

  Så du börjar med skademinimeringen nu. Ser inte bra ut för er ?

  Jag vet inte varför du envisas med att kommentera under fel inlägg.

  Gör så här:
  – Ring Google och fråga om personalen trakasseras.
  – Kolla runt på nätet om du kan hitta någon uthängning av anställda på Google.

  Vi jobbar inte så, vi jobbar endast med lagliga metoder.

 12. Jucke:
  Villka journalister har ni hotat och hur har ni hotat dem?

  Vi har inte hotat någon alls och kommer inte att hota vare sig journalister eller någon annan. Upprinnelsen till detta tror jag är en journalist som fälldes för förtal i en rättegång. Anmälare var en person i gruppen Artikel 12.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/journalist-domd-for-fortal
  https://www.dagensjuridik.se/nyheter/journalist-falls-fortal-i-samband-med-gravjobb-inte-forsvarligt-hoja-tonen-i-mejlkonversatio/
  http://www.lexnova.se/artiklar/2018/12/14/tidigare-friad-journalist-falls-i-hovr-begick-fortal-i-samband-med-%C2%94gravjobb%C2%94/

  Något annat känner inte vi till Kan däremot säga att vi har vänner som är journalister.

 13. [..]
  ………………
  Näthat är inte tillåtet här
  /REDAKTIONEN

 14. https://www.flashback.se/

  Hahaha, nu förstår jag varför ni ville hänga ut “ox”! Självklart är det jobbigt när en FUP med bevis om att Helena är både *******/*******/försöker ragga upp barn eller varför hon nu snackade med dem/avlossar skott från sin lägenhet/diverse andra sjuka saker. Bra att detta får mer publicitet nu 🙂

 15. *******
  Vi tog bort ett stycke för detta är inte Flashback, här hänger vi inte ut någon.
  /REDAKTIONEN

  HAHAHAHAHA det börjar hetta till! Minst två pedofiler i er grupp! Ska bli jävligt spännande att höra resten snart. 🙂 Kommer bli riktigt spännande att höra vad han har att säga om Kent själv.

 16. Kosken:
  *******
  Vi tog bort ett stycke för detta är inte Flashback, här hänger vi inte ut någon.
  /REDAKTIONEN

  HAHAHAHAHA det börjar hetta till! Minst två pedofiler i er grupp! Ska bli jävligt spännande att höra resten snart. ? Kommer bli riktigt spännande att höra vad han har att säga om Kent själv.

  Det är ingen pedofil. Han, som var ganska ung, hade ett förhållande med en yngre. Det visade sig sedan att den personen inte ännu fyllt lovlig ålder men upplyste inte om det.
  Straffet blev väldigt lågt och han har sedan länge avtjänat straffet och är som vilken som helst. Eller tycker du som admin att ett misstag skall omskrivas hur länge som helst? Får inte folk som gjort misstag komma igen?

  Vem den andra är känner vi inte till. Det är nämligen som på Flashback, dvs inget krav att upplysa om sina domar för att få bli medlem.

 17. Hejsan! Bra jobbat att visa näthatarna att vettigt folk inte orkar ta hur mycket skit som helst av nättrollen. Jag har en liten fundering, vad är erat mål? Att stänga ner Flashback? Sen då, hur ser framtiden ut?

 18. David:
  Hejsan! Bra jobbat att visa näthatarna att vettigt folk inte orkar ta hur mycket skit som helst av nättrollen. Jag har en liten fundering, vad är erat mål? Att stänga ner Flashback? Sen då, hur ser framtiden ut?

  TACK!!
  Det värmde gott i hjärtat!

  Vår mål är inte att stänga Flashback, vårt mål är att de skall följa Svensk lag och ta bort allt som bryter mot lagen. Bla skall de ta bort sådant som folk ber dem om att ta bort.

  När vi nått vårt mål eller en bit på vägen när vi anser att vi inte kommer längre stänger vi ner och försvinner in i folkdjupet.

 19. REDAKTIONEN: TACK!!
  Det värmde gott i hjärtat!

  Vår mål är inte att stänga Flashback, vårt mål är att de skall följa Svensk lag och ta bort allt som bryter mot lagen. Bla skall de ta bort sådant som folk ber dem om att ta bort.

  När vi nått vårt mål eller en bit på vägen när vi anser att vi inte kommer längre stänger vi ner och försvinner in i folkdjupet.

  På så vis, då har jag två följdfrågor på det.

  “när vi anser att vi inte kommer längre”
  Skulle du kunna vara vänlig och förtydliga vad du/ni menar med detta, vad skulle kunna sätta stopp mot eran kamp mot näthatet?

  “stänger vi ner och försvinner in i folkdjupet.”
  Detta låter mer som att gå under jorden för stunden. Jag menar det är ju lite det Flashback anklagar er för, att vara någon hemlig grupp som jobbar bakom kulisserna, en grupp inom gruppen så att säga. Lite skrämmande på många sätt och vis.
  Tack för att du svarade och ha en fortsatt trevlig kväll.

 20. David: På så vis, då har jag två följdfrågor på det.

  ”när vi anser att vi inte kommer längre”
  Skulle du kunna vara vänlig och förtydliga vad du/ni menar med detta, vad skulle kunna sätta stopp mot eran kamp mot näthatet?

  När vi nått så långt att mer arbete bara kan förbättra marginellt eller inte alls kan det vara idé att börja tänka på refrängen.

  ”stänger vi ner och försvinner in i folkdjupet.”
  Detta låter mer som att gå under jorden för stunden. Jag menar det är ju lite det Flashback anklagar er för, att vara någon hemlig grupp som jobbar bakom kulisserna, en grupp inom gruppen så att säga. Lite skrämmande på många sätt och vis.
  Tack för att du svarade och ha en fortsatt trevlig kväll.

  Nej, det är missuppfattat!
  När vi anser oss klara lägger vi av helt med detta och ägnar oss åt annat. Förmodligen kommer vi att spy åt att ens tänka på internet. Helena är aldrig på nätet mer. Hon använder bara de tjänster som finns på nätet. SIG-gruppen arbetar i det tysta men det är inget bihang till Artikel 12. De är två självständiga organisationer. Bara en från SIG-gruppen är med i Artikel 12. Kan säga att det mesta SIG-gruppen jobbar med är lobbyverksamhet.

  Trevlig kväll på dig också!

 21. REDAKTIONEN: När vi nått så långt att mer arbete bara kan förbättra marginellt eller inte alls kan det vara idé att börja tänka på refrängen.

  Nej, det är missuppfattat!
  När vi anser oss klara lägger vi av helt med detta och ägnar oss åt annat. Förmodligen kommer vi att spy åt att ens tänka på internet. Helena är aldrig på nätet mer. Hon använder bara de tjänster som finns på nätet. SIG-gruppen arbetar i det tysta men det är inget bihang till Artikel 12. De är två självständiga organisationer. Bara en från SIG-gruppen är med i Artikel 12. Kan säga att det mesta SIG-gruppen jobbar med är lobbyverksamhet.

  Trevlig kväll på dig också!

  Ok då förstår jag. Då undrar jag vem SIG gruppen lobbar åt? Och finns det inte en risk att det blir konflikter inom gruppen så att den splittras och bildar nya falanger med en annan agenda än den ursprungliga?

  Samt varför behöver en lobbyverksamhet arbeta i skymundan när den lobbar för något gott? Det verkar ju lite lurt på många sätt kan jag tycka. Kan verka som att det finns två agendor, en offentlig och en bakom kulisserna agenda, varför skulle de annars behöva smyga med det? Ingen gillar ju näthat direkt liksom, såvida ni inte håller på med olagliga saker förstås, det skulle ju förklara det i sånna fall.

  Får väl poängtera att jag inte är vidare insatt i ämnet, så många frågor.
  Tack än en gång.

 22. A12 forumet som fanns på Facebook ska ha lagts ned under sena söndagskvällen enligt uppgifter.

 23. David: Ok då förstår jag. Då undrar jag vem SIG gruppen lobbar åt?

  Vi har lobbat för nya lagar och vi talar med olika myndigheter om att de borde göra något åt näthatet som förstör människor mm.

  Och finns det inte en risk att det blir konflikter inom gruppen så att den splittras och bildar nya falanger med en annan agenda än den ursprungliga?

  Nej, den risken är helt eliminerad. Bara två av medlemmarna vet vilka medlemmar vi har.
  Medlemmarna själva känner inte till varandra. Ofta gör de ett jobb sedan försvinner de och återkommer när de vill jobba igen. Ibland vet inte ens vi vem som jobbar för oss för de får vara anonyma. Det händer att folk vill vara med bara för att luska om oss. De får inte reda på något alls. Det de jobbar med är lite långtråkigt så de försvinner snabbt.

  Samt varför behöver en lobbyverksamhet arbeta i skymundan när den lobbar för något gott? Det verkar ju lite lurt på många sätt kan jag tycka. Kan verka som att det finns två agendor, en offentlig och en bakom kulisserna agenda, varför skulle de annars behöva smyga med det? Ingen gillar ju näthat direkt liksom, såvida ni inte håller på med olagliga saker förstås, det skulle ju förklara det i sånna fall.

  Egentligen smyger vi inte med lobbyverksamheten, vi skriver ofta helt öppet om det. Det ingår i vårt arbete och vi kallar oss för SIG-gruppen då blir det i den gruppen namn. Egentligen är det inget konstigt. Det enda vi håller hårt på är att aldrig avslöja vilka som jobbar i gruppen och vad vi jobbar med.

  Får väl poängtera att jag inte är vidare insatt i ämnet, så många frågor.
  Tack än en gång.

  Tack själv för konstruktiva frågor!

 24. REDAKTIONEN: Vi har lobbat för nya lagar och vi talar med olika myndigheter om att de borde göra något åt näthatet som förstör människor mm.

  Nej, den risken är helt eliminerad. Bara två av medlemmarna vet vilka medlemmar vi har.
  Medlemmarna själva känner inte till varandra. Ofta gör de ett jobb sedan försvinner de och återkommer när de vill jobba igen. Ibland, som på sommaren har vi väldigt eller nästan ingen som jobbar. I övrigt varierar vi från 3 till som mest 12 som jobbar.

  Egentligen smyger vi inte med lobbyverksamheten, vi skriver ofta helt öppet om det. Det ingår i vårt arbete och vi kallar oss för SIG-gruppen då blir det i den gruppen namn. Egentligen är det inget konstigt. Det enda vi håller hårt på är att aldrig avslöja vilka som jobbar i gruppen och vad vi jobbar med.

  Får väl poängtera att jag inte är vidare insatt i ämnet, så många frågor.
  Tack än en gång.

  Då blev jag genast klokare av dina svar, får tacka än en gång för din tid och att du bemödade dig att svara på alla mina frågor.
  Nu är det nog dags att gå och lägga sig, sov gott och må Jesus vaka över er och eran kamp mot ondskan.

 25. David: Då blev jag genast klokare av dina svar, får tacka än en gång för din tid och att du bemödade dig att svara på alla mina frågor.
  Nu är det nog dags att gå och lägga sig, sov gott och må Jesus vaka över er och eran kamp mot ondskan.

  TACK!!

 26. Försommar:
  A12 forumet som fanns på Facebook ska ha lagts ned under sena söndagskvällen enligt uppgifter.

  Jaha, eller så är den mer dold eller har flyttat till annan plats där de får vara ifred.

 27. Vem är “Lelwani” på Flashback som skriver om sin nekrofili? Av en ren slump så råkar hennes riktiga namn vara ****** ***********, och hennes inlägg om sin perversa nekrofili finns i FUP:en om en avslöjad pedo/nekrofil som jobbat på den här nättidningen, som lades upp i admins tråd på flashback…Hur mycket panik har ni just nu? :p

 28. David: Då blev jag genast klokare av dina svar, får tacka än en gång för din tid och att du bemödade dig att svara på alla mina frågor.
  Nu är det nog dags att gå och lägga sig, sov gott och må Jesus vaka över er och eran kamp mot ondskan.

  Hmm, är detta måhända skrivet av SIG-medlemmen som är **** och även dömd för ***** ******* ?
  …………………..
  Detta är inte Flashback så här får man inte lägga ut lögner.
  /REDAKTIONEN

 29. Förr, innan utgivningsbeviset, lade ni ut fullt namn och länk till ratsit (där adress och första sex siffrorna av personnumret stod). Påstå inte nu att ni inte varit ute efter att hänga ut människor.

  Ni har dessutom lämnat ut fullständiga personuppgifter till de som velat ha dem även efter det.

  Följer ni GDPR? Tror eran lagring av uppgifter utan tillstånd är olaglig i EU, men jag ska inte ta gift på det.

 30. Kosken:
  David: Då blev jag genast klokare av dina svar, får tacka än en gång för din tid och att du bemödade dig att svara på alla mina frågor.
  Nu är det nog dags att gå och lägga sig, sov gott och må Jesus vaka över er och eran kamp mot ondskan.

  Hmm, är detta måhända skrivet av SIG-medlemmen som är **** och även dömd för ***** ******* ?
  …………………..
  Detta är inte Flashback så här får man inte lägga ut lögner.
  /REDAKTIONEN

  Nej, det är inge SIG-medlem. De kommer du eller andra aldrig få reda på vilka de är.
  Om du fortsätter att dumma dig får du inte kommentera här mer.

 31. Helena:
  Förr, innan utgivningsbeviset, lade ni ut fullt namn och länk till ratsit (där adress och första sex siffrorna av personnumret stod). Påstå inte nu att ni inte varit ute efter att hänga ut människor.

  Ni har dessutom lämnat ut fullständiga personuppgifter till de som velat ha dem även efter det.

  Följer ni GDPR? Tror eran lagring av uppgifter utan tillstånd är olaglig i EU, men jag ska inte ta gift på det.

  Det var upp till var och en att klicka på personuppgiftestjänsten. Vi kan inte avgör åt folk vad de klickar på för vi är för yttrandefrihet och demokrati. Dessutom var det bara vissa vi gjorde så med. Alla som skrivit känsligt om sig själva eller om anhöriga eller om de var unga länkade vi inte dit. I huvudsak var det moderatorer vi gjorde så med och några till. Tror vi hade under 100 alias utlagda och av dem var det mindre än hälften som var länkade. Detta varade under en kort tid. Vi fick problem med att skriva om vad de gjort på Flashback när vi länkade, i vissa fall kunde utgöra förtal att skriva vad de själva skrivit. Konstigt men så är det. Därför tog vi bort det och visar bara att vi vet vem det är för den som står bakom ett alias.

  GDPR gäller inte för privatpersoner. Det är en privatperson som har materialet.

 32. Anonym:
  Användaren Darrar på flashback dog av en explosiv brand på Termovägen igår. Säkert kopplat till flashback.

  Denna kommentar hade hamnat i skräpkorgen av någon anledning.

  Darrar är en familj som “Darrar” på Flashback skrev mycket om. Man kan ju misstänka att det är en hämnd för att han skrev om den familjen utan att tro någon i familjen gjorde det.
  Jag tror inte någon typisk Flashbackare mördat honom, de är för fega för det.

  Hur som helst hoppas vi polisen tar den skyldige!

  Vi känner obehag av detta eftersom det som är mindre känt är att Darrar var en av vår tidnings källor. Vi får innerligt hoppas han har det bra dit han kom. Vila i frid!

 33. ******* ********** är en förbrytare emot Artikel 12 och bör straffas för sina brott vilka ännu är pågående.
  [En massa annan text raderat]
  ………………………..
  Vi släpper inte fram förtal här.
  /REDAKTIONEN

 34. Patetiska, självgoda och svåråtkomliga. Men varför skulle er sörja vara bättre än den
  på andra sidan ?

 35. Anonym:
  https://artikel12xxxxxx.blogspot.com/

  ……………………………
  Avlänkat länken eftersom det kan innebära
  förtal att länka dit.
  /REDAKTIONEN

  Ja, vi fick denna adress till oss när vi tillkännagav att vi skall skapa Artikel 12 men vi hade redan skapat vår sida så får den som äger den andra sidan höra av sig. Ingen hörde av sig och nu finns inte vår sida kvar längre.

 36. Anonym:
  Twitterverkarvaradetendatillåtnasättetattsägaemoter…

  Man kan säga emot var man vill.

 37. Woterschkuv:
  Patetiska, självgoda och svåråtkomliga. Men varför skulle er sörja vara bättre än den
  på andra sidan ?

  Det är upp till var och en naturligtvis men alla som utsatts för mobben på Flashback håller med stor sannolikhet med oss i mycket. Skulle vara konstigt om alla höll med om allt.

 38. “– Ring Google och fråga om personalen trakasseras.”

  Ett fånigt sätt att försöka rentvå sig. Självklart kommenterar inte Google själva om sådant förekommer.

 39. Urban Björstadius:
  ”– Ring Google och fråga om personalen trakasseras.”

  Ett fånigt sätt att försöka rentvå sig. Självklart kommenterar inte Google själva om sådant förekommer.

  Möjligen är det så men det kan vara värt ett försök. Eftersom vi vet helt säkert att vi inte gjort något sådant kan ingen där säga att vi gjort det.
  Kan tänka mig att de får en himla massa arga mejl varje dag så de reagerar väl knappast på det.

  I övrigt arbetar vi inte så. Vi är vänliga och artiga men det händer däremot att svar på mejl kan vara riktigt otrevliga. I sådana fall kan vi på sin höjd vara ironisk tillbaka.

 40. Anonym:
  ******* ********** är en förbrytare emot Artikel 12 och bör straffas för sina brott vilka ännu är pågående.
  [En massa annan text raderat]
  ………………………..
  Vi släpper inte fram förtal här.
  /REDAKTIONEN

  “förbrytare emot Artikel 12” gissar vi menas Artikel 12 i de mänskliga rättigheterna:

  Artikel 12
  Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

  Om den personen brutit mot dessa regler har vi ingen aning om och intresserar oss inte.

  Kan du hålla dig till ämnet?

 41. Kosken:
  Vem är ”Lelwani” på Flashback som skriver om sin nekrofili? Av en ren slump så råkar hennes riktiga namn vara ****** ***********, och hennes inlägg om sin perversa nekrofili finns i FUP:en om en avslöjad pedo/nekrofil som jobbat på den här nättidningen, som lades upp i admins tråd på flashback…Hur mycket panik har ni just nu? :p

  Denna fastnade i vårt filter!

  Först: Helena har aldrig jobbat på denna tidning! Det måste slås fast en gång för alla! Däremot har hon skrivit några artiklar men det har vi ett dussin till som gjort.

  Vem ”Lelwani” är har vi ingen aning om och inte du heller. Men det är ju roligare i hatarnas Värld att säga att de vet vem det är.
  Helena laddade ner mängder av klipp av om sexualitet från nätet. Hon tog sällan skärmbilder utan laddade ner HTML-koden. Åklagaren gick igenom hundratals eller kanske tusentals av sådana texter varvid ett mycket litet handlade om nekrofili. Av dem valde åklagaren det värsta hon kunde hitta och använde mot Helena. Men det syntes tydligt att det var hämtat från nätet eftersom HTML-taggar syntes i bilderna så rätten avfärdade idén om att Helena skrivit det.

  Ärligt talat, hur många som skriver på nätet sparar sina egna skriverier i datorn? eller ännu bättre, hur många sparar sina Flashback-inlägg i datorn efter man själv skrivit inlägget?

  Vad det gäller hur mycket panik vi har ligger det till så här:
  Helena håller på med annat och bryr sig inte alls, hon använder nästan aldrig datorn. För övriga är det jäkligt jobbigt att svara på alla grattis-mejl från andra utsatta. Sitter med det i timmar varje dag. det är också jobbigt att gå igenom upp mot 100 kommentarer och välja ut de minst elaka och sedan svara på dem. en del är rena mordhoten medan andra vill att vi suger deras kukar och annat lättsamt.

  Det som är angenämt är den stora tillströmningen av besökare. 60-70% av dem använder anonymitetstjänster så vår räknare har lite svårt att räkna alla.

  Det som man blir förbannad över är hackerförsöket häromdagen som drog ner sidans hastighet. 200.000 angrepp på en halvtimma har vi för oss det var.

  I övrigt är det klackarna i taket för nu är det sommar….på riktigt!

 42. @ Nejima

  Haha, jag vet att det hängt ut fel person för de hänger ut mig bakom flera nick. Det enda som stämmer är det kontot som jag aldrig var hemlig med. Det roliga är att ett konto där jag har flera tusen postningar tillskrivs någon helt annan person.

  Jag hörde av mig och påpekade felen, räknar man ihop de nick som de påstår att jag har så postar jag dygnet runt, året runt, det blir säkert 50 inlägg per dygn om man räknar samman det och drar ett snitt per år. Jag har ett heltidsjobb och två barn. Jag vet varför de fört in mig som bakom de nicken, det är en ovän till mig som tipsat dem och de har svalt med hull och hår. Spelar ingen roll för mig då mitt namn ändå är så vanligt. 🙂

  Det riktigt absurda är att jag faktiskt tycker att de har en vettig poäng, Flashback är ett problem för de som hängs ut där och vi har avskaffat skampålen i Sverige. Enklast vore om Flashback helt enkelt undantog hela forumet eller vissa delforum från Google, de kan enkelt göra detta med en enkel textrad (i filen robots.txt som läses av Google). Alla vet ändå vad Flashback är och de lär inte tappa användare på det – däremot kanske annonsintäkter. Och det är kärnpunkten, Axelsson & Co gillar pengar, yttrandefrihet kommer i andra hand för dem.

 43. Någon:
  @ Nejima

  Haha, jag vet att det hängt ut fel person för de hänger ut mig bakom flera nick. Det enda som stämmer är det kontot som jag aldrig var hemlig med. Det roliga är att ett konto där jag har flera tusen postningar tillskrivs någon helt annan person.

  Jag hörde av mig och påpekade felen, räknar man ihop de nick som de påstår att jag har så postar jag dygnet runt, året runt, det blir säkert 50 inlägg per dygn om man räknar samman det och drar ett snitt per år. Jag har ett heltidsjobb och två barn. Jag vet varför de fört in mig som bakom de nicken, det är en ovän till mig som tipsat dem och de har svalt med hull och hår. Spelar ingen roll för mig då mitt namn ändå är så vanligt. ?

  Det riktigt absurda är att jag faktiskt tycker att de har en vettig poäng, Flashback är ett problem för de som hängs ut där och vi har avskaffat skampålen i Sverige. Enklast vore om Flashback helt enkelt undantog hela forumet eller vissa delforum från Google, de kan enkelt göra detta med en enkel textrad (i filen robots.txt som läses av Google). Alla vet ändå vad Flashback är och de lär inte tappa användare på det – däremot kanske annonsintäkter. Och det är kärnpunkten, Axelsson & Co gillar pengar, yttrandefrihet kommer i andra hand för dem.

  Trots din kritik mot det du kallar “uthängningar” som inte är uthängningar gillar vi din kommentar!
  Vad det gäller våra presentationer har vi mycket god koll. Naturligtvis kan det bli fel ibland, ingen är ju ofelbar. En gång skulle namnet läggas in under ett alias. Sagt och gjort kopierades namnet och klistrades in. Tyvärr råkade den som gjorde detta kopiera namnet på raden under. Det löstes av att en läsare hörde av sig att något är fel. I övrigt är alla namn fel, inget stämmer, alltså om man frågar de som har sina namn där. Ingen vill gå med på att de är hittade för det kan få konsekvenser. Men vi lägger ju bara in ett namn eller en kod av något slag som bara den som har just det alias känner till. Vi hänger alltså nästan inte ut någon men om vi gör det förtalar vi inte den personen. Vi är inte Flashback, vi är vanliga människor med empati och omsorgstankar om andra.

  Det andra du skriver är väldigt bra och det tackar vi för!!

 44. Kosken:
  https://www.flashback.se/

  Hahaha, nu förstår jag varför ni ville hänga ut ”ox”! Självklart är det jobbigt när en FUP med bevis om att Helena är både *******/*******/försöker ragga upp barn eller varför hon nu snackade med dem/avlossar skott från sin lägenhet/diverse andra sjuka saker. Bra att detta får mer publicitet nu ?

  Denna fastnade i vårt filter men raderades inte!

  Nej, vi tänkte inte alls hänga ut “ox” dessutom svarade han oss och var både trevlig och ångerfull. Han kommer aldrig att hängas ut hos oss för vi har empati mot andra människor.

  Helena sköt aldrig något alls från sitt fönster. Fönsterna gick inte att få upp och balkongen var igenbommad för den höll på att renoveras.

  “Barnen” var 19 till 24 år gamla och det var en av dem som ringde för att jävlas med henne när de inte kunde rå på henne i en diskussion. Enligt polisen som vi stod i kontakt med under utredningen var det bara en enda person som ringde om att det skjuts får ett fönster, normalt när det verkligen har skjutits ringer mängder av folk till polisen. Därför tog polisen 2 timmar på sig att åka dit för de trodde det var en falskringare, och det var det.
  Helena har inte den sexualitet du påstår men vi kan förstå att det känns jättekul att upprepa det hela tiden. Helena bryr sig inte det minsta, för henne är det något som sker inne i en dator och den startar hon sällan.

Comments are closed.