https://www.sigmag.se

Hackare gör intrångsförsök ständigt

Jo, jag har mycket intrångsförsök inte bara  på min blogg utan även på http://firmabok.intre.se .
Intrången kommer oftast från servrar i Tyskland. En gång kom det från Kina. Alla intrångsförsöken från Tyskland står förmodligen svenskar för eller har svenskar som beställare av intrången.
Det största försöket gjordes för några veckor sedan då flera tusen inloggningsförsök gjordes, 6 försök i sekunden fick jag det till. Därefter installerade jag en säkerhetsmodul som tillåter ett begränsat antal inloggningsförsök innan ip-nr spärras. Jag tittade nyligen i loggen och såg där att 32 intrångsförsök gjorts, dvs 32 försök som spärrats efter några försök. Detta ger 6-8 försök per dygn.
Jag gjorde ett försök att hitta den som var värst på att hacka min blogg. Jag använde ”SI-metoden” och hittade en person som håller till på ett ”hackerforum”. Det går inte att läsa på forumet, hackarna har stängt till bra runt om sig. Men jag ville se om det skrevs något om hackande av min blogg så jag ”hackade” mig in på deras hackerforum. Naturligtvis gjord jag inget olagligt i mitt hackande, det finns ett sätt att kunna läsa trådar i stängda forum utan att begå brott men den metoden stannar hos mig tills vidare.

För de som är intresserade kan jag säga att metoden att ta sig in och läsa trådar i stängda forum är redovisad till polisen av en speciell anledning. Mer om det skall jag berätta senare, just nu råder tystnadsplikt i den frågan.

Jag kunde se i den tråden, där de skrev om min blogg, att det är en svensk man som bett hakarna på forumet att försöka hacka bla min blogg. Två hackare hade gjort allvarliga försök under några timmar men båda svarade sedan att det verkar omöjligt att hacka bloggen.

Nu skall jag göra det ännu svårare att hacka bloggen. Om någon ändå skulle lyckas hacka sönder bloggen så har jag realtidsbackupp. Dvs jag kan återställa bloggen till exakt samma som den var innan sönderhackandet.

Det är förvånansvärt att det finns folk ute på nätet som ägnar sig åt hackande utan att tjäna pengar på det. Varför hacka en sajt som är obetydlig i den större kretsen? Varför inte hacka en betydande sajt om det nu är beröm de vill ha för att de är duktiga?
Nej, jag tror det handlar om åsikts- och yttrandefrihet, dvs de vill bestämma vilken åsikt vi andra skall ha eller hur vi skall yttra oss. För mig betyder åsiktsfrihet att vi alla har fritt att tycka som vi vill och samma är det med yttrandefriheten. Jag tycker alla skall få yttra sig som man vill så länge man inte gör intrång i en persons integritet. Den som, i detta fall, hackar sönder andra sajter håller till på Flashback och tycker uppenbarligen att bara vissa yttrande och tyckande är godkända.

Det är så trollen på Flashback fungerar, det är nämligen bara deras åsikt och deras yttrande som är godkända för ”yttrandefrihet på riktigt”!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer