LEDAREN – Vi vänder blad och ökar aktiviteterna

Går in i en ny tid

Vi, både nättidningen och SIG-gruppen, går in i en ny tid från och med Maj. Nedanstående beskriver lite av våra planer, hur vi jobbar och hur vi tänker.

Heltidsanställd

Från första Maj kör vi med en heltidsanställd som både kommer att jobba med tidningen och i SIG-gruppen. Vi kommer då att kunna komma ikapp med vårt arbete som ligger ordentligt efter. Vi har mängder av arbetsuppgifter som fått vänta. Nu blir det alltså ändring på detta.

Ny inriktning av tidningen

Vi kommer att börja med bevakning av myndigheter och skriva om myndighetsmissbruk och en del annat som kan vara i folkets intresse. Vi har “smyg”-startat med en artikelserie om hur journalister kan förvanska fakta till att bli något helt annat än vad verkligheten säger.  Vi använder en verklig journalist som exempel. Det kan också komma artiklar om enkla funderingar med bla åsikter i politiska frågor utan att ta partipolitisk ställning.

Vi skriver hårt och rakt fram

Vi avser fortsätta med vår stil, dvs I folkets intresse är hård mot de hårda. Vi lägger inte två fingrar emellan utan vi går direkt på rödbetan och skriver om sakernas tillstånd som de är. Vi kommer definitivt använda oss av våra egna åsikter och lovar att aldrig spela neutrala eller vara objektiva. Vi böjer oss inte för hot och påtryckningar. Det är helt enkelt ingen idé att hota med repressalier som ett antal hatarna försöker sig på då och då.

Bygga om tidningskoden

Vi kommer lite längre fram att bygga om koden för nättidningen. Den finns redan upplagd där vi testar olika lösningar.
Vi använder nu WordPress med flera olika egenkonstruerade säkerhetssystem som mycket bra har stoppat hackerattacker. Men den är inte “idiotsäker” som vår egenkonstruerade nättidning kommer att vara.
Den blir i ett format som ersätter sig själv med en kopia om filer ändrats eller att något hackats.
Det kommer inte att finnas ett inloggninssystem. Här använder vi ett helt nytt system som kräver en “nyckel” med tillhörande koder för att logga in. Koden till inloggningen läggs helt enkelt i webbutrymmet i samma stund man loggar in och raderas när man väl är inloggad.
Databasen kommer att bli fullständigt omöjlig att komma åt som dessutom inte kommer att finnas i samma webutrymme som tidningen själv. Just databasen är ett säkerhetsproblem. Nästan alla använder samma databastyp. Det innebär att hackare lär sig hur de kan överlista databaskoden och komma åt den eller delar av den. Vi kommer att använda en egenkonstruerad databas som placeras någonstans ute i cyberspace. Vår databas lämnar aldrig några meddelande i retur vid förfrågningar, det går inte heller att anropa databasen med php-kod. Vår nya nättidning har en lösenordsskyddad översättare som översätter php-koden till det språk vi byggt databasen av.
Inga tekniska finesser som gör koden osäkrare kommer att användas. På köpet får vi en oerhört mycket snabbare nättidning. Våra mätningar har än så länge visat att den nya koden exekverar upp till 50 ggr snabbare än den Wordpresskod vi använder idag.

Tidningslayout

Nackdelarna med den nya nättidningen är att den förmodligen inte blir lika “snygg” som ett system med WordPress kan vara. Den kommer dock att bli mycket mer renrakad än nu. Inga menyer eller text på sidorna, den enda meny som kommer att finnas blir ett knappband överst under loggan med bara några få val synliga. Vid tryck på en knapp kommer dock ett rikt val att visas. Senaste artikeln blir den enda som kommer att synas för att fokusera på det vi tycker är viktigt för stunden. Val av annan artikel kommer att bli enklare och snabbare att göra. Just nu ser det ut som att vi slopar kategorier och lägger alla artiklar på en plats men som i namnet anger kategori. Artikelregistret blir i stället ett register i tidsordning.

SIG-gruppen

SIG-gruppen (SIGrävara – gruppen) har varit och kommer att vara en homogen grupp som inte släpper in någon för insyn. Som det ser ut nu kommer ingen mer än de som redan är med att släppas in i den inre kärnan av gruppen. Däremot använder vi folk som hjälper till och de känner oftast inte till vilka de andra är eller vad de har för uppgifter. Om du som läser detta vill vara med i SIG-gruppen och arbeta får du arbetsuppgifter som du löser. Inga frågor och inga svar. Dessutom är våra krav mycket höga. Ingen av de som hjälper till kommer att omnämnas och vi kommer att förneka att någon hjälpt oss. Vi har detta sätt att jobba för att skydda alla som deltar i arbetet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer