Vi är de godhetsknarkande idealisterna

Vi är de godhetsknarkande

Ordet ”godhetsapostel” har av näthatare och högerextrema förvanskats till något fult. Väldigt snabbt togs det ordet ut ur alla journalisters och skribenters vedertagna ordlista och hatarna på nätet har återigen tagit kommandot över hur vi skriver.

Självcensur

Självcensuren har spridit sig i en omfattning man inte trodde var möjligt. Idag har det gått så långt att folk som skriver på nätet och media censurerar sig själva. Man har rensat bort självklara ord som godhetsapostel, godhetsknarkare, politiskt korrekt och många andra liknade ord och meningar. Som Andreas Magnusson skriver i magasinet Para§raf:

Jag minns inte hur man hånade godhetsaposteln Bamse, godhetsaposteln Martin Luther King och godhetsaposteln Nelson Mandela när jag var ung. Kanske gjorde man det på den yttersta högerkanten då också.
Källa: Para§raf

Sen tillägger han den fullt korrekta analysen:

Skillnaden är i så fall att de allra flesta människor på den tiden avfärdade den sortens rasister, egoister och medeltidstänkare som obehagliga svin.
Källa: Para§raf

Sedan de “obehagliga svinen” tagit plats i Riksdagen används dessa och liknande ord inte längre av media, bloggare och andra som skriver offentligt. De orden anses numera vara en del av hatarnas verktygslåda som används mot de goda skribenterna. Syftet är naturligtvis att tysta dem vilket de till viss del lyckats med eftersom man numera självcensurerar bort de meningar och ord som hatarna tagit till sig och använder som vapen mot oss andra.

Lägg er inte platt

Till er alla som idkar självcensur lägg er inte platt framför de illa skrivande hatarna. Det är exakt det de vill, det är exakt det som är målet, dvs att få media och andra skribenter att backa för hatet på nätet. Syftet är att vinna över det vanliga folket genom att normalisera hat och att peka ut de goda skribenterna som något fult man skall ta avstånd från. Låt er inte gå på det, självcensurera inte, fortsätt använda de ord och meningar man förr med framgång använde för att visa vad man vill. Motsatsen är inget annat än en seger för mörkerkrafterna så låt oss ta tillbaka våra ord och meningar!

Vi är de godhetsknarkande

Vi slåss på den goda sidan mot mörkerkrafterna, vi är godhetsknarkande godhetsapostlar med en politiskt korrekt syn på omgivningen. Det är därför vi trots vår litenhet är så starka att självaste hatets centrum i Sverige, Flashback, är rädda för oss. De är så rädda att de skapat en massa hat-trådar om oss där de gör som värsta hatet på nätet, dvs vänder vårt goda arbete mot oss med syfte att slå oss i spillror. Men det fungerar inte på oss för vi litar på det goda arbetet, vi är politiskt korrekta godhetsapostlar och det är vår syn på omgivningen som kommer stå segrande på pallen till slut.

Läs gärna den alldeles utmärkta artikeln i den godhetsknarkande nättidningen Para§raf också!

6 tankar på “Vi är de godhetsknarkande

 1. Ordet “godhetsapostel” är inte gammalt, det har tillverkats av extremhögern i mitten av 2010-talet skulle jag tro efter en snabb korpuskoll. Så det är inte i sig förvanskat eller stulet. Ingen seriös person utanför den otäcka sfären skulle heller tala om “godhetsknarkare”, naturligtvis. När skulle det någonsin ha använts i seriös journalistik?
  Däremot använder de ordet god som något fult, i diverse sammansättningar och sammanhang.

 2. Lena Olsson:
  Ordet “godhetsapostel” är inte gammalt, det har tillverkats av extremhögern i mitten av 2010-talet skulle jag tro efter en snabb korpuskoll. Så det är inte i sig förvanskat eller stulet. Ingen seriös person utanför den otäcka sfären skulle heller tala om “godhetsknarkare”, naturligtvis. När skulle det någonsin ha använts i seriös journalistik?
  Däremot använder de ordet god som något fult, i diverse sammansättningar och sammanhang.

  Oavsett, nu avväpnar vi dem genom att inte låta oss påverkas av deras ordval. Det är det som är sensmoralen!

 3. Ni är enastående!
  Finner inga andra ord att beskriva er med.

 4. Ett annat ord som har dykt upp de senaste tiden så är det ordet offerkofta.
  Är ordet offerkofta uppfunnet av näthatardrevet?

 5. Spion:
  Ett annat ord som har dykt upp de senaste tiden så är det ordet offerkofta.
  Är ordet offerkofta uppfunnetav näthatardrevet?

  Nej, det är gammalt. Användes på 60-talet också om jag inte minns fel.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer