snart tar vi dig

Varför näthatar du andra människor

Det är oerhört märkligt att en till synes helt vanlig person går ut på nätet och påstår en massa lögner och påhitt om en för denne helt främmande människa.  Vad är det som driver någon till att posta på ett sätt som inte är något annat än en massa grova kränkningar. Vad är orsaken? Varför låter man inte folk vara ifred?

Jag gör det därför jag kan

Någon sade att “jag gör det därför jag kan!”. Det låter mer som en poetisk undanflykt. Kan det bero någon slags uttryck för åsiktsfrihet? Vi tror inte på någon slags frihetsförklaring! Vi tror att det saknas något i livet hos dem som hänger sig åt grova kränkningar, mobbing och liknande som skadar de drabbade allvarligt. Vi tror inte de insett hur allvarligt de skadar den de utsätter för näthat! Vi tror de bara ser ett uttryck för sin åsikt i en post på ett forum ute på nätet för att dra vidare till nästa kränkande postning! De som känner sig kränkta behöver ju inte läsa, “låt oss hålla på i vår Värld och skriva vad vi vill”, kan svaren låta ibland. Vi har också sett förklaringen “de behöver ju inte läsa här”. Tror ni verkligen att de som kränkts inte drabbas av det bara för att de inte läser kränkningarna mot sig? Det är en ovanligt intelligensbefriad åsikt!

Vi har talat med utsatta

Vi har pratat med flera av dem som utsatts för detta dårskap. De har tagit oerhört illa vid sig. En del av hatarna har tom ringt den kränktes arbetsplats för att få personen avskedad. En del av de kränkta har mer eller mindre förföljts i flera år på samma sätt som stalkers förföljer sina offer. Kränkningarna når ofta ända in i samkvämet med sina nära och kära. Kränkningarna når in i minsta vrå. Kränkningarna når ända fram till den kränkta i affären, på bio, hos frissan eller alla andra ställen man kan befinna sig på. De blir hela tiden påmind om lögnerna som med tiden växer och blir till sanning i mindre nogräknade personers sinnen.

Hotfullt näthat

Plötsligt har en kränkning av en finnig tonårspojke växt till ett svårt hot i livet! Problemet är bara att denne finnige lille pojke ofta är en medelålders person som borde veta bättre än en finnig liten pojke. Sanningen är den att denne finnige lille pojke aldrig någonsin, under hela sin tonårstid, kommer upp i den nivå av kränkningar som denna medelålders person gör varje dag ofta dygnet runt! Ofta har hatarna begått brott själva. Vi har sett att en av näthatarna till och med haft med sig knivar in till Tingsrätten och ertappats. Egentligen borde vi lägga ut domen här. Men vi är inte som hatarna därför lägger vi inte ut domen.

Vad saknas dig som håller på på detta vis

Vi tycker uppriktigt sagt synd om dig som likt en svårt alkoholiserad inte kan sluta med det du håller på med och kör fram som en stridsvagn och mejar ner allt i din väg och ser till att de du kränker aldrig mer kan få ett normalt liv. Det kan vara så illa att någon av de du kränkt i ditt liv inte längre lever. Det kan vara så illa att den kränkte tagit sitt liv. Du rycker bara på axlarna, skrattar och drar vidare till näste person att kränka. Vad driver dig? Vad saknar du? Ja, förutom ett riktigt liv alltså.

Varför tror du att de du kränker finner sig i det

Varför tror du att de du kränker finner sig i det? Det gör de inte! Varför blir du förvånad när de börjar freda sig mot dina påhitt? Tro inte heller att de slutar freda sig för då gör du ett allvarligt misstag. Snarare kommer fredandet från er näthatare att öka och stärkas. Med tiden lär de sig hur man bäst fredar sig mot hatet på nätet och vi som fredar oss blir fler och fler.

Kör in i väggen

Rätt som det är kör du in i väggen, då tar det stopp, ordentligt! Där står samhället och väntar på dig. Det kommer att göra ont i början men det blir bättre sedan. Kanske kommer du ut ur detta som en frisk person och kan hänge dig åt allt det roliga i livet tillsammans med sådana du förr kränkte. De kränkta är förlåtande, de förlåter dig så fort du slutar men tyvärr kommer de kränkta alltid att få leva med skammen att ha blivit kränkta. Alltid kommer kränkningarna finnas kvar ute på nätet, för det finns ställen på nätet som ser det som en sjuk plikt att aldrig ta bort något. En gång kränkt på nätet för alltid kränkt!

Förändringar kommer

Tack och lov kommer du förmodligen köra in i den där väggen som inte ger vika, som inte accepterar, som slår tillbaka, som får stopp på dig och med stor sannolikhet kommer samhället med tiden inte acceptera platser på nätet som aldrig tar bort något och hycklar med att kalla det för yttrandefrihet. Vi jobbar för att den dagen skall komma fort och vi ser att det börjar röra på sig nu! Glöm inte att vi har ett hjärta och är förlåtande! Det är så normala människor är!

4 tankar på “Varför näthatar du andra människor

  1. Söktjänster på internet som MrKoll, Eniro, Hitta, med flera samt sökmotorn Google är ett verktyg för näthatare som vill söka upp sina offer, och de som ansvarar för dessa söktjänster samt Google har även de självklart ett ansvar för att de skyltar med fullständiga personuppgifter samt folks privata hemtelefonnummer . Näthatarna som lyckats få tag på folks hemtelefonnummer bedriver angrepp mot uthängda personer genom telefonterror,samt att man via brev och mejl trakasserar och hotar de som blivit uthängd och sen har näthatarna tyvärr allt för lätt fått ut uppgifter om andra personer via ansökningar hos folkbokföringsnämnden och i flera fall har näthatarna använt uppgifter till att beställa varor i de uthängda personernas namn , näthatarna har dessutom gett sig på anhöriga efter att ha fått utdrag med personuppgifter som gäller anhöriga till de som blivit uthängd.

  2. Jorden:
    Söktjänster på internet som MrKoll, Eniro, Hitta, med flera samt sökmotorn Google är ett verktyg för näthatare som vill söka upp sina offer, och de som ansvarar för dessa söktjänster samt Google har även de självklart ett ansvar för att de skyltar med fullständiga personuppgifter samt folks privata hemtelefonnummer . Näthatarna som lyckats få tag på folks hemtelefonnummer bedriver angrepp mot uthängda personer genom telefonterror,samt att man via brev och mejl trakasserar och hotar de som blivit uthängd och sen har näthatarna tyvärr allt för lätt fått ut uppgifter om andra personer via ansökningar hos folkbokföringsnämnden och i flera fall har näthatarna använt uppgifter till att beställa varor i de uthängda personernas namn , näthatarna har dessutom gett sig på anhöriga efter att ha fått utdrag med personuppgifter som gäller anhöriga till de som blivit uthängd.

    Ja, dessa tjänster är ett problem!
    I Norge finns samma tjänster men de får inte lägga ut personnummer vilket skulle vara bra om det var så här i Sverige också.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer