Trolljägarna

Vad driver trollen att näthata

Trolljägarna
Vi har grävt fram ett antal näthatare, eller troll, som Aschberg kallar det. Gemensamt för alla dessa, som också framgår med all önskvärd tydlighet i programmet Trolljägarna, är att de är otroligt fega människor som inte vågar stå för vad de säger utan anonymitet.

Aschberg
En av de som Aschberg visade upp i TV-rutan var inte ens anonym, på vårt sätt att se det, men var det troligen på hans sätt att se det. Ändå sket han i brallan när Aschberg började prata med honom om näthat. Killen var så korkad att han startade en tråd på förtalsforumet Flashback och frågade om det verkligen är olagligt att säga som han sagt(??). De visar att trollen inte bara är fega, en del är också inkokta idioter. Kan tillägga att sedan killen talat med Aschberg har han postat bara en gång på sin sajt där han meddelar att han flyttar till en blogg i stället. Därefter har det varit tyst där. Även de andra Aschberg ställt mot väggen har helt försvunnit. katta57 kallade sig en av dem som är vida känd i trollvärlden, hon är nu helt borta från nätet.

Dåligt språk mot troll
Innan jag går vidare vill jag säga att jag tycker inte om att använda svärord eller nedsättande omdömen om andra personer. Men mot troll är det annorlunda, dels är de anonyma, dvs till en anonym användare kan man säga vad man vill, de kan aldrig förtalas i lagens mening och dels beter de sig så fruktansvärt illa mot andra att de förtjänar inte ett vårdat språk mot sig. Jag känner också en oerhörd bitterhet mot det som skett. Så de skall vara glada för att vi inte nätahatar tillbaka eller hänger ut dem (ännu).

Varför??
Varför näthatar vissa personer så illa? Alla kan någon gång slänga ur sig nedsättande omdömen om andra, det är inte konstigt alls, det är en del av att hävda sig mot, kanske, en övermakt. Det som de sk trollen gör är något helt annat. Deras omdömen om andra spräcker alla gränser. De nästan tävlar om hur hemska de kan vara mot andra människor, helst sådana som inte kan försvara sig. De ljuger och fantiserar om andra på ett sätt som bryter alla vallar. De tror ofta på lögner och de sprider vidare dessa lögner gärna påspätt med fler lögner. Trollen har också en förmåga att hålla på länge om samma person och de glömmer aldrig. En gång hatat en person och den personen kommer att vara hatad resten av livet oavsett vad som händer däremellan av trollen. Varför gör ni på detta sätt??

Bra metod att läsa trollkonster
Gå igenom Flashback och klipp ur alla postningar som användare [b]MrsMagoo [/b]gjort och lägg upp dem kronologiskt i en enda lång rad och börja läs från första inlägget. Hon har postat över 15.000 postningar så det blir som att läsa en tegelstensroman. Orsaken till att jag väljer just MrsMagoo är därför att hon är urtypen för de värsta näthatarna och drar sig inte för någonting. Fulare i mun får man leta länge efter. Några kan vara ännu värre men det brukar bara vara något inlägg eller så. MrsMagoo är nästan lika jävlig i alla sina över 15.000 inlägg. Hon är t.o.m hatad av andra troll.
Jag har en fil med alla hennes inlägg så som jag beskriver här. Ja, vi har gjort på samma sätt med mängder av Flashbacks troll och läst allt. Det är en upplevelse att läsa på detta vis och man lär sig oerhört mycket om hur trollen fungerar.

“Hjälper” rättvisan och “städar bort” från idioter
Så gott som alla troll fungerar på nästan samma sätt. De bygger upp sin “story” på nästan samma sätt och de fullföljer näthatet på samma sätt. De är egentligen en väldigt stereotyp och lättförutsedd grupp. Det som kan skilja mellan dem är språket och taktiken. En del är väldigt välformulerade i sitt näthat medan andra (flertalet) är slarviga på samma punkt. En del är snälla och artiga till en början och ibland också en bit in i hatandet medan andra är brutala från första stund. Jag upplever de artiga och snälla hatarna som de fulaste. De brukar också vara de smartaste medan de brutala är överlag väldigt korkade. Gemensamt för dem är att de verkligen tror de hjälper rättvisan eller att “hålla rent från idioter” eller hjälper till i rättsfall mm.

Skyller på offret
Ett av de fulaste metoder trollen sysslar med är att beskylla offret för att vara ett troll själv. Om offret ger sig in i en förtalstråd och försvarar sig kommer trollen där att ge offret skulden för att tråden överhuvudtaget finns och att det är offret själv som håller igång tråden. Dvs man beskyller offret för att vara det värsta trollet, oerhört fult och fegt av trollen men inget man skall bli förvånad över. Har sett det i flera trådar på Flashback. Har talat med flera offer och de blir helt förstörda av dessa beskyllningar.

Flera konton på varje troll
Trollen har ofta flera konton. Flera av dem vi hittat har fler än 10 konton någon har upp mot 50 konton. Ofta kan en grupp troll som angriper ett offer i grupp vara samma person som står bakom alla trollen. Dvs en person diskuterar med sig själv i flera olika konton. Medlemstalet på Flashback kan förmodligen delas på 10 med tanke på vad vi hittat.

Indirekt ett mördarkollektiv
Resulatet i deras hatande skapar mängder av självmordsförsök och förmodligen flera som dött av det. De är alltså indirekt ett mördarkollektiv och på så sätt är en riktigt allvarlig samhällsrisk på en nivå motsvarande terrorister.

Livet efter trollförföljelser
De som inte tagit sina liv lever i ett svårt traumatiskt läge i flera år med många besök på sjukvården osv. Flera av dem kan inte längre arbeta. Att bli utsatt för ett ordentligt nätahat för en person som bara vill vara ifred och anonym i samhället kan motsvaras i att mista livet och hamna i helvetet. De som inte varit utsatta för ordentligt näthat kan inte förstå hur det är. Inte ens i sina värsta drömmar kan de förstå, man måste först själv vara ett offer för näthatet innan man fattar. Ett av de värsta med att vara näthatad är skammen. Man tror att varenda en som man möter på gatan har läst och tror på det som trollen spridit ut om en.

Trollen belastar samhället med stora kostnader
Samhällskostnaden för näthatet är förmodligen betydande. Trollen är en grupp som belastar samhället motsvarande den tyngre brottsligheten. Alla polisanmälningar, förlorad inkomst för de drabbade, sjukvårdskostnader och rättegångskostnader mm. Till detta kommer att trollen ofta lever på det sociala själva. Lite ironsikt med tanke på att de säger själva så om invandrare och många andra.

Varför deltar folk i denna brutala slakt
Man kan då undra varför en del så envetet deltar i denna brutala slakt av vanligt folk? Svaret på den frågan kan vi finna i en kanadensisk utredning. De letade rätt på ca 1200 troll och ställde ett antal vetenskapligt uträknade frågor till dem. 1200 st utgör ett mycket säkert statistiskt underlag då antal näthatare egentligen är mycket litet. Undersökningen kom fram till att nästan alla lider av något som kan sammanställas i ordet “psykopati”. Läkarvården och de som är experter på detta samlingsnamn (psykopati är inte en accepterad diagnos) vet exakt vad det handlar om för människor.
De har en syn på sig själva som en gåva till folken och anser sig oftast vara totalt befriade från fel. De flesta står långt till höger och som i vårt land idag betyder att de flesta håller på SD eller SP. En övervägande majoritet av dem är invandrarfientliga och männen är kvinnohatare medan kvinnorna av dem inte nödvändigtvis är manshatare. Det är alltså deras psykiska åkommor som driver dem till att hata. Orsaken till trollandet står alltså att finna i att de mår helt enkelt bättre av att trolla, det är deras medicin. I denna åkomma saknas förmodligen konsekvenstänkande både för sig själva och för de som de näthatar.

Troll är löjligt fega krakar
“Psykopater” är ofta rädda för folksamlingar även om motsatsen finns. Trollvarianten av “psykopater” är livrädda för verkligheten och de blandar aldrig ihop sin trollroll med sin liveroll. De är ofta bara “psykopater” i sin trollroll. Vänner till ett troll anar ofta inte att de är vän med ett troll. De är alltså osedvanligt rädda för att bli avslöjade men i trollrollen osedvanligt elaka mot andra. De är så rädda för att bli avslöjade att om de blir avslöjade kommer de aldrig mer att trolla.
Som vanligt finns det undantag. Den tidigare nämnda MrsMagoo är ett undantag på alla områden. Hon är en riktig hatare också utanför sin trollroll. Hon är också en offentlig och känd person och kan därför nämnas öppet utan konsekvenser, men den karamellen spar vi på till lämpligt tillfälle.

Avslöja trolls identiteter
Avslöja ett trolls riktiga identitet är förenat med problem som man inte alltid tänker på. Den man pekar ut kommer konsekvent neka till det. En motanmälan kommer att komma lika säkert som ett brev på posten. Dels är de livrädda att stå för vad de sagt som troll och dels så är de livrädda att vänner och andra får reda på det. De är också livrädda för att bli offentliga i det stora rummet. De kommer konsekvent att förnek och alla andra troll kommer till undsättning och hjälper till att mörklägga.
Blir det rättsak kommer mängder av troll att “tipsa” en eventuell utredning eller en åklagare att anmälaren är en klandervärd person. Metoderna de använder är ofta väldigt utstuderade medan andra metoder är klumpiga och lätta att genomskåda.
Under tiden min dotter satt häktad och efter häktningen, strömmade det in tips till polis och åklagare i en hög takt. Nästan allt som hon beskylldes för i tråden skickades in som tips. Några knäppgökar t.o.m skickad in tips på lösenord till de krypterade hårddiskarna. En del tips är så löjliga att en treåring ser att det inte kan vara sant.
Kort sagt så ställer alla troll alltid upp för varandra. En minioritet av trollen är farliga människor i det fysiska livet. Med tanke på att de ställer upp för varandra skall man inte utesluta att sådana troll kommer att försöka hämnas på sin avslöjade vän. Med tanke på allt detta rekommenderar vi andra att absolut vara anonym själv vid ett avslöjande!!

Sammanfattning
– Troll är ofta “psykopater” enligt den Kanadensiska undersökningen eller åtminstone mår de dåligt
– Troll är överraskande nog oförmögna att arbeta eller har svårt för att behålla ett arbete
– Troll har ofta varit i klammeri med rättvisan
– Troll tycker själva de är guds gåva till folket
– Troll är ofta rasister
– Troll är oftast genuint fega och rädda
– Troll hjälper ofta varandra mot ett offer, dvs de “anfaller” ofta i flock
– Troll drar sig inte för att använda vilken lögn som helst
– Troll lägger mycket energi på att göra en lögn till en sanning
– Troll beskyller ofta offret för att vara ett troll
– Troll är helt imuna mot alla beskyllningar mot dem
– Troll tror ingen kan hitta dem
– Troll har ibland misshandlat sitt offer live, då också i flock
– Troll har ringt upp grannar, till sitt hatobjekt, och sått frön till misstänksamhet och grannosämja
– Troll har ringt upp arbetsgivare och beskyllt offren för att ha stulit
– Troll har ofta flera konton, ibland upp mot 50st
– Troll postar i samma tråd i flera olika konton, icke sällan diskuterande med sig själv
– Troll beskyller ofta, allt som offret försvara sig med, som hot mot trollen
– Troll är väldigt känsliga för hot mot sin anonyma användare
– Troll är ofta i inväxta i sin användare. En avstängd användare kan innebära stor sorg för trollet
– Troll är livrädda för att bli avslöjade
– Troll som avslöjats kommer sällan tillbaka i samma skepnad
– Troll som är vänner till avslöjade troll gör allt för att jävlas med den som avslöjat trollet
och
– Flashback vårdar och försvarar sina troll ömt och varsamt

 

Kort och gott, att avslöja troll är ofta ingen lek!
Det kan medföra fara för liv och lem!

6 tankar på “Vad driver trollen att näthata

  1. Att Flashback håller sina gangstertroll under armarna genom att försvara gangstertrollens hatkampanjer har vi sett.

  2. Så fort gangstertrollen blir polisanmäld och abuseanmäld, så svarar gangstertrollen med att polisanmäla sina motparter,för påhittade och falska lögner.

  3. kalle:
    vilken kanadensisk undersökning? finns det på internet?
    isåfall kan nån länka?

    Ja, de finns på internet. Tyvärr minns jag inte det nu. Får försöka leta upp det och länka.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer