USA vill att du lämnar ut dina lösenord

Lämna ut lösenord

Trump-administrationen i USA överväger nya regler som kommer ge myndigheterna rätt att kräva dig på dina lösenord till social media när du passerar gränsen in till USA. De vill kunna läsa vad du skriver och vilka kontakter du har med andra på nätet. John Kelly – ny chef för USA:s säkerhetsdepartement:

Vi vill logga in på deras sociala medier, med lösenord: Vad gör du, vad säger du?

Om resenärerna vägrar lämna ut sin lösenord blir det till att återvända med vändande plan.

Varför och hur

Varför vill pajasen Trump göra detta? Han borde vara tillräckligt försörjd av experter på området som kan tala honom för honom att det är omöjligt att veta vem som har vilket konto på sociala medier. Orsaken till att de vill ha inloggningsuppgifterna är förmodligen för att säkra att det är rätt konto de läser i. Det är dock lätt att fejka ett konto hos varje större aktör och ge lösenorden till dessa platser som bara innehåller allmänt enkelt snack. Man kan ju bland annat berömma USA och då främst Donald Trump så kanske man får en medalj på köpet.

Ett slag i luften

Bara tanken att avtvinga folk sina inloggningsuppgifter leder tankarna till värsta öststatsdikturen. USA spelar ett farligt kort här, de kan faktiskt bli av med den (falska) titeln “friaste landet”. Inte ens Kina eller Nord Korea avkräver någon inloggningsuppgifter när man skall resa in i deras respektive länder. USA håller alltså på att sänka sig under Nord Korea i statlig kontroll över folks tänkande.
Det som USA vill uppnå är att hitta terrorister men terrorister är förmodligen de enda de inte kan hitta på detta sätt samtidigt som de försenar handläggningen och ödelägger känslig information för resenärerna. Terrorister tycks vara enormt mycket smartare än Trump-administrationen som mer och mer framstår som ett gäng knarkande hippies i sina försök till nya oövertänkta regler. Några av dessa nuvarande och kommande”regler” samt uttalanden är:

  • ta över resenärers inloggningsuppgifter
  • tvinga dig att öppna dator och mobiltelefon som de sedan läser (tillämpas idag)
  • inresestopp för personer från vissa länder
  • alternativ sanning
  • media ljuger
  • alla undersökningar som går emot Trump är falska

Skrupellösa metoder

I andra punkten att de kan ta ifrån dig dator och mobil samtidigt avkräva dig lösenorden eller pin-kod pågår redan idag och det gäller även USA:s medborgare. De tar utrustningen och försvinner bort för att läsa igenom materialet. Hittar de fler inloggningsuppgifter där loggar de också in på de plasterna för att läsa. De är främst ute efter privata meddelanden du skickat för att avgöra om du är en riskfaktor men också bilder på dig, dina nära anhöriga och dina vänner. De har också rätt att kopiera allt innehåll för senare behov.

Nasa-forskare tvingades öppna jobbmobilen

Tidningen The Verge berättar hur Sidd Bikkannavar, en USA-född forskare på Nasa:s Jet Propulsion Laboratory i Houston, blev kvarhållen i tullen tills han lämnat ifrån sig pinkoden till mobilen efter att han den 30 januari flugit hem från en tävling med solcellsdrivna bilar i Sydamerika.
Nasa:s anställde fick vänta i en halvtimme innan tulltjänstemannen kom tillbaka med mobilen.
I en tweet skriver Sidd Bikkannavar att Nasa-labbet nu forensiskt undersöker vad som skett med den.

Källa: NyTeknik

De som vägrat har först hållits kvar under flera timmar för att sedan visas tillbaka till utresezonen och för vidare resa hem igen. Experter säger att man inte kan lita på USA:s skrupellösa tjänstemän då de enkelt kan installera spionprogramvara i både dator och telefon. Samma experter säger att man absolut inte skall ljuga om sina konton på nätet inför dessa skrupellösa tjänstemän för det är ett allvarligt federalt brott som kan ge stränga straff. Experterna menar att res till USA med så “rena” datorer och telefoner som möjligt. Gå inte ut på dina konton med dessa apparater för det ser tjänstemännen att du gjort och kan avkräva dig inloggningsuppgifter till dessa.

Diktaturer väntar på USA

Om förslaget att få tillgång till inresandes inloggningsuppgifter går igenom kommer flera diktaturer i Världen införa densamma. USA går alltså i spetsen för diktaturer för att genomföra det dessa diktaturer inte vågat tidigare. Men nu, när deras broder och försvarare tänker införa det, är det fritt fram. USA röjer alltså väg för diktaturer men det är i och för sig inget nytt.

Hemma i Sweden

Här hemma i Sweden tjafsar vi om det oskyldiga att IP-nummer skall sparas i 6 månader för att polisen skall kunna hitta främst utövande pedofiler. De som är emot detta skall ta en ordentlig blick på hur det görs i andra länder så förstår alla att vårt system är inte bara fritt det är också släpphänt. De, främst rasister och näthatare, som vill att vi skall ta hårdare tag mot brottslingar borde alltså vara positiva till att teleoperatörerna måste spara ip-uppgifter i 6 månader. Det är ju en så liten inskränkning av vår frihet att det vare sig syns, hörs eller märks men gör stor nytta i brottsbekämpningen. Det borde rasister och näthatare stödja eftersom de så ofta skriker om vårt lands släpphänthet mot brottslingar.

Läs mer: Ingenjör stoppades av USA-regler
Läs mer: It-jättarna: Trumps inreseförbud är olagligt


Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer