USA dömde hatsajt för raderingspeng

I USA är allt tillåtet

När man läser olika inlägg på hatsajter syns ofta kommentarer att det i USA är det tillåtet att kränka folk. Vissa av dessa postare verkar tro att i stort sett allt är tillåtet på nätet där. Det är en sanning med modifikation. För det första har de inte samma unika sätt att identifiera folk som i vi har i vårt land och för det andra finns det så kolossalt mycket folk där att uthängningar och kränkningar försvinner i den stora mängden. Men det finns också fall där folk åtalats för det de sysslar med på nätet och då talar vi inte om några tusen i skadestånd, samhällstjänst och liknande, där handlar det om helt andra doningar. Här nedan kommer ett exempel.

Hämndporr kostade 18 år i fängelse

En man i USA drev en hemsida som lät folk lägga ut fotografier på lätt klädda personer tillsammans med deras personuppgifter. Därefter erbjöd han sig att radera bilderna mot en tilltagen ersättning. Han bedrev i vissa fall också utpressning mot de som var med på bilderna i sajten. Tilltaget kallas för “hämndporr”.  Namnet kommer ursprungligen från de som lägger ut nakenbilder eller nakenfilmer på sin fd partner efter att förhållandet tagit slut som en form av hämnd.
Ägaren till hämndporrsajten, 27-årige Kevin Christopher Bollaert åtalades för det han höll på med och juryn dömde honom till 18 års fängelse. I Sverige hade han fått samhällstjänst och några tusen i böter om myndigheterna ens hade lyft ett finger för att stoppa honom. Det är alltså inte korrekt att man får göra och säga det mesta på nätet i USA.
Bollaert tjänade sammanlagt ca 240.000kr på bildraderingen. Kaliforniens Justitiekansler sade angående hans brott på nätet:

Att sitta bakom en dator och begå fega och brottsliga handlingar kommer inte skydda galningarna från lagen eller fängelse.

Vi kommer att fortsätta att vara vaksamma och utreda och åtala dem som begår dessa bedrövliga handlingar.

Jag är ingen vän av USA direkt men detta uttalande visar att de på andra sidan Jorden har en helt annan “Go” vad det gäller att göra något åt eländet. I Sverige lägger de ner hundratusentals kronor att utreda folk som skriver av sig en aning efter att de genomlidit extremt justitiemord.

Finns liknande sajter i Sverige också

Förtals och invandrarfientliga sajten Exponerat är en i raden av sajter som hänger ut folk men tar bort det om man betalar. Oftast är det invandrare som hängs ut. Om de senare friats från brott är inget som bekymrar ägaren. Ägaren är själv en dömd pedofil. Flera av de andra på sajten är också dömda för varierande brott. Men dessa domar hindrar inte Exponerat för att hänga ut folk och våra rättsvårdande myndigheter gör inget för att stoppa det som de gör i USA. Lite längre fram kommer vi att hänga ut de som hänger ut på den sajten.
Källa: Research.nu

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer