SIG-gruppen - Vem vill stoppa yttrandefriheten

Tystar debatten genom smutskastning

Mina Dennert, journalist och grundare av nätverket #jagärhär, har skrivit en debattartikel i Aftonbladet om hur olika element på nätet försöker tysta hennes organisation genom att smutskasta dem med lögner och en massa osanna påhitt. Vi tror det inte bara gäller #jagärhär utan det gäller i stort sett varenda grupp och enskilda på nätet som vill förmå andra att använda nätet till något bra.

Smutskastning

Smutskastningen av grupper och enskilda handlar inte om kritik utan om rent förtal och lögner. Läser man exempelvis på Flashback hur de skriver om #jagärhär blir man mörkrädd. Det syns mycket tydligt att flertalet projicerar, dvs vill förmå dessa grupper och enskilda till att framstå som det projicerarna själva står för, dvs hat, förtal, motståndare till yttrandefriheten och mycket annat odrägligt. Hatarna till och med själva blir medlemmar i dessa grupperingar för att kunna se vad som skrivs, plockar ur det ur sin kontext eller fejkar inlägg. Hatarna kan också själva posta inlägg på de goda sidorna för att sedan ta skärmbilder innan det tas bort och visa upp hur “hemska” dessa organisationer egentligen är. Hatarna hänger ut medlemmar ur dessa grupperingar och enskilda för att skrämma dem till tystnad. Idérikedomen är stor bland hatarna för att få stopp på andras yttrandefrihet. Man letar upp gamla domar och lägger ut dessa med påståenden om att de dömda fortfarande håller på med olagligheter. Det gör de helt utan bevis, en flera år gammal dom räcker för att hatarna skall gå igång. Den mest avancerade formen av att stoppa yttrandefriheten är när man skapar hela serier av trådar på nätet där medlemmar mer eller mindre uppmanas till att hitta på saker om folk ur dessa grupperingar och uppviglar den allra sämsta delen av hatarna till att begå våldshandlingar mot dem.

Varför detta

Varför gör de på detta vis? Grupperingarna och enskilda de ger sig på är ju väldigt milda i sitt arbete och vill ju bara att man skall uppföra sig på nätet och inte kränka andra människor. Orsaken står i att hatarna inte tål att det finns andra åsikter än deras egna. Vi kunde en gång se en ledande person på nätet skriva:

Det allvarliga med denna grupp är inte att de hatar det fria ordet, utan att de på allvar vill förändra spelplanen för det fria ordet på internet.

Men denna fråga är så mycket större än Flashback. Den handlar om hur vi vill att internet ska se ut i framtiden. Om vi vill att denna grupp ska lyckas skrämma allmänheten till tystnad.
Källa: Flashback

Texten här ovan visar mycket tydligt hur en projicering går till. Man kallar grupper som vill få bort hat, kränkningar, hets mot folkgrupp och mycket annat för “hatgrupper” och man påstår saker om dem som inte alls är sanna eller överdrivna. Det vanligaste påståendet är dock att dessa grupper är motståndare till det fria ordet och att de på allvar vill förändra spelplanen för det fria ordet på internet. Projiceringen innebär att det egentligen är hatarna på nätet som vill förändra spelplanen för det fria ordet till en spelplan full av hat, förtal, kränkningar, styrda handlingar och all annan dynga de är så bra på att spy ur sig.

Vad gör vi åt det

Vi kan genast slå fast att det inte är en bra idé att prata hatarna till rätta det är också lönlöst att möta deras hat på deras egen planhalva. Det enda vi kan göra är att fortsätta arbeta lugnt och sansat år efter år samtidigt som man ignorerar hatarna oavsett vad de säger. Man måste tillse att arbetet inte står och faller med en person eller en grupp utan att de som jobbar gör detta självständigt oberoende av varandra på de olika sätt dessa grupperingar eller enskilda arbetar. På senare tid har vi insett vikten av att arbeta anonymt eftersom man annars utsätter sig för hatarnas fullständiga vansinne.
Minna Dennert trodde på en dialog med hatarna:

Jag har hållit tyst för att jag inte vill bidra till polariseringen. Jag tror verkligen på dialog och har gjort en stor mängd försök att nå fram till dem jag nu kommer att berätta om. Samtal är en mycket central del av arbetet i den ideella föreningen #jagärhär som arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter och som jag företräder.
Källa: Aftonbladet

Hon har på senare tid fått se att den vackra idén inte fungerar på hatare:

Men jag berättar detta för att jag vill att fler ska förstå hur debatten styrs genom att man smutskastar och tröttar ut människor tills de inte längre orkar delta. Ni som undrar vad det är som har hänt. Vad näthat är. Låt mig berätta om de senaste dygnen. Det är så här dessa händelser dyker upp i mitt flöde.
Källa: Aftonbladet

Sedan börjar berättelsen som vi också i stora stycken upplevt under åren:

Det börjar med ett inlägg på Joakim Lamottes sida om gruppen #jagärhär. Strax innan har Katerina Janouch skrivit samma sak. Janouch visar det sig har fått sin information ifrån före detta Avpixlat, en främlingsfientlig sajt som bytt namn till Samhällsnytt. Fem minuter efter Lamottes inlägg kommer det första hatbrevet i inkorgen. De fortsätter att komma med jämna mellanrum, det är män som skriver blandat hotfullt, hatiskt och otrevligt om att jag ska hålla tyst och att jag är äcklig.
Källa: Aftonbladet

Sedan blir det värre…

Snart därefter kommer det första meddelandet på pm om att jag är sjuk och dum i huvet. Sedan skriver man om gruppen på sajten Gangrape Sweden. Där ligger redan förtal och gamla uthängningar med medlemmars namn, telefonnummer, personnummer och adress som lett till fysiska hatbrev och klistermärken med rasistiskt hat mot rasifierade och homofobiskt mot homosexuella medlemmar.
Källa: Aftonbladet

…och värre:

Därefter hängs vi ut på Granskning Sverige, som även vid flertal tillfällen ringt upp medlemmar och varit hotfulla. Därefter når det Flashback. Och Nyheter Idag. Sedan dyker vi upp i alla Stå upp för-grupperna. Och alla vi som älskar SD-grupperna. Och i gruppen som vill se Jimmie Åkesson som julvärd. Därefter hängs jag ut på Ann Heberleins sida. Efter det är det dags för Fabian Fjälling, Nina Drakfors, Ingrid Carlqvist och Jan Sjunnesson att dela och säga sitt. På natten ringer det från anonymt nummer. Klockan 3 och halv 4.
Källa: Aftonbladet

Orsaken till drevet är:

Saken är att vi är 75000 medlemmar i gruppen #jagärhär. Och man försöker smutskasta alla dessa medlemmar och ifrågasätta våra intentioner för det stöd som personer från gruppen visat en brottsdömd i ett privat inlägg.
Källa: Aftonbladet

Hatarna går igång på att man stödjer eller samarbetar med någon som en gång i tiden varit dömd för ett brott. Det är den absolut vanligaste anledningen till startandet av drev mot en organisation eller enskilda människor. När vi granskat hatare har det dock visat sig att det är oerhört vanligt bland dessa att de själva någon gång vara dömda för ett eller flera brott. Det är till och med så att de är mycket eller extremt överrepresenterade i brottsstatistiken. Deras agerande visar alltså med all önskvärd tydlighet att de projicerar sina egna erfarenheter mot de som valts ut som motståndare.

Minna Dennert berättar sedan vad hon fått utstå när hon använt sin rätt till sin yttrandefrihet:

Någon försöker hacka in på min profil på facebook. Personen försöker byta mitt lösenord fler än 15 gånger.
Källa: Aftonbladet

Det är någon som har använt [mejl]adressen för att prenumerera på hundratals nyhetsbrev.
Källa: Aftonbladet

Mitt emellan alla dessa brev dyker ytterligare flera hatbrev upp.
Källa: Aftonbladet

Här nedan ser vi hur hopplöst det känns att jobba mot hatet på nätet och hur mycket man än vill vara sig själv i kontakt med andra hur illa det kan gå:

Detta har pågått sedan nästan ett år tillbaka och i flera omgångar. Och om jag ska vara ärlig så har jag inte velat berätta om det här tidigare kanske allra främst för att jag inte vill att andra ska bli skrämda och sluta stötta andra som utsätts för hot, förtal och falska nyheter. Sluta vilja arbeta mot hatet, för att slippa ha det som jag har det. Slippa bli en av dem som blir hatad.
Källa: Aftonbladet

Minna Dennert visar tydligt att det är tröttsamt att hela tiden vara utsatt för hatarna på nätet:

För det tröttar ut människor. Ingen orkar leva i detta. Det kan aldrig vara värt det för att få säga sin åsikt på facebook.
Källa: Aftonbladet

Minna Dennert undrar hur folk som säger sig stå upp för det fria ordet kan jobba så intensivt med att stoppa det fria ordet för andra:

Kan det verkligen vara det som är syftet? Det är så svårt att tänka sig eftersom alla dessa personer och grupper pratar så varmt och ofta om yttrandefrihet.
Källa: Aftonbladet

Vikten av yttrandefrihet

Ja, hatarna talar ständigt om vikten av yttrandefrihet, vissa till och med vill deklarera en tyngre version av yttrandefrihet genom att kalla den för “yttrandefrihet på riktigt”. Sanningen är dock tvärt om, ju mer hatarna deklarerar vikten av yttrandefrihet ju mer är de mot den. Klimax i motstånd till yttrandefrihet är just när de kallar den för “yttrandefrihet på riktigt”. Den formen av yttrandefrihet bestäms av en enda person likt en diktator som styr sina horder av hatare till det mål diktatorn anser de skall skicka sina påhittade och mycket kränkande kommentarer mot. Man drar in anhöriga och vänner som inte alls är med i arbetet bara för att komma åt ett bestämt mål. Man hetsar hatarna så mycket att de hotar slå ihjäl målet, sticka stänger från röven ut genom munnen, sätt ett skott i pannan, skära upp magen, misshandla barnen, slå sönder fönster och en massa annat som bara hatare har fantasi nog att spy upp. Utöver dessa hot har vi ännu inte nämnt allt annat fysiskt vi utsatts för eller hackerförsöken mot denna nättidning den tredje Juni med nära 200.000 inloggningsförsök för det är småsaker som vi inte vill uppehålla oss vid.

Hatarna kallar det för “yttrandefrihet” eller “yttrandefrihet på riktigt”!
Tycker ni, kära läsare, att det dessa individer håller på med är yttrandefrihet? Eller tystar de debatten genom hot och smutskastning?

FN:s DEKLARTION OM DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA

Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Artikel 19
Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

48 tankar på “Tystar debatten genom smutskastning

 1. Har hatkommentarerna minskat sedan drevet började på Flahsback?

 2. Anonym:
  Har hatkommentarerna minskat sedan drevet började på Flahsback?

  Sedan i Måndags så sköts modereringen av kommentarerna av en utomstående person. Han raderar alla kommentarer med hot, hat, kränkningar och liknande. Vi kan alltså inte längre se sådana kommentarer. Skall fråga hur många han raderar per dag. Före Måndag när vi hade kommentarsfälten öppna handlade det om ca 80% som raderades varje dag.

 3. De är livrädda för er på Flashback. Jag postade bara några få inlägg till försvar för er. Blev bannand och alla inlägg raderades. Jag trodde inte det var så där men nu har jag sett det med egna ögon. Det ni skrivt i de inlägg jag läst stämmer alltså.

 4. Rede:
  De är livrädda för er på Flashback. Jag postade bara några få inlägg till försvar för er. Blev bannand och alla inlägg raderades. Jag trodde inte det var så där men nu har jag sett det med egna ögon. Det ni skrivt i de inlägg jag läst stämmer alltså.

  TACK!
  Det sägs att admin påstått vi skriver där. Det gör vi inte, vi läser inte ens. Har inte tid med det för annat arbete tar all vår tid.

 5. Väldigt informativt inlägg i debatten. Skriv gärna mer sådana inlägg, det är uppskattat!

 6. L.G:
  Väldigt informativt inlägg i debatten. Skriv gärna mer sådana inlägg, det är uppskattat!

  TACK!
  Vi skall försöka vara lika informativa framöver också.

 7. Som svar på frågan i slutet av inlägget:
  Det är definitivt så att näthatarna vill tysta andra genom sina brutala argument. Jag kan inte se det på annat sätt!

 8. “Vi kan alltså inte längre se sådana kommentarer”

  Det här lögnen hade funkat om du inte hade en medlem i A12 som babblar på utan att tänka innan, och som vid ett tillfälle har frågat om en kommentar som “**********” fått trots att denne påstod i en uppdatering av meddelande-fältet att otillåtna meddelanden modereras av en annan person och inte ens ses av **********. Väldigt underligt att han kunde återge kommentaren utan att ha sett den…

  En gång minns jag att du fejkade att du inte fick mail. Konstigt nog så hade du skickat dessa meddelanden till polisen som kunde lägga in det i en förundersökning. Du har visst magiska krafter, Kent. 🙂

  Vi vet att du ser meddelandena. Det är inte lönt att försöka ljuga, fast det är väl svårt för dig att sluta med.

 9. Legomania:
  Som svar på frågan i slutet av inlägget:
  Det är definitivt så att näthatarna vill tysta andra genom sina brutala argument. Jag kan inte se det på annat sätt!

  Ja, vi håller absolut med!

 10. crocknaw:
  ”Vi kan alltså inte längre se sådana kommentarer”

  Det här lögnen hade funkat om du inte hade en medlem i A12 som babblar på utan att tänka innan, och som vid ett tillfälle har frågat om en kommentar som ”**********” fått trots att denne påstod i en uppdatering av meddelande-fältet att otillåtna meddelanden modereras av en annan person och inte ens ses av **********. Väldigt underligt att han kunde återge kommentaren utan att ha sett den…

  Förstår inte riktigt vad du menar!
  Vi kan plocka fram kommentarer vi inte sett om behov finns. Se mer om det nedan. Du vet inte heller vilka premisser vi använder för att radera kommentarer.

  En gång minns jag att du fejkade att du inte fick mail. Konstigt nog så hade du skickat dessa meddelanden till polisen som kunde lägga in det i en förundersökning.

  Fel av dig!
  Jag fick inga mejl för de jag stängt av ner till min dator. Men det hamnade i en spam-mapp på webben för mejlkontot. Jag tittade aldrig i den utom om jag behövde något mejl.

  Du har visst magiska krafter, Kent. ?

  Nej, det är vanligt handhavande som du gissar helt fel hur det går till.

  Vi vet att du ser meddelandena. Det är inte lönt att försöka ljuga, fast det är väl svårt för dig att sluta med.

  För det första finns det ingen anledning att ljuga om sådant här och dessutom ljuger jag aldrig. Men vissa har lätt för att fantisera iväg och göra sanning av sina fantasier.
  För det andra ser jag inte de vulgära kommentarerna för de raderas innan jag ser dem. Men innan de raderas tas en skärmbild av dem som lagras i en mapp som jag har tillgång till om jag vill. Orsaken till det är att vi rekommenderats göra polisanmälningar för de kommentarer som hotar. Vi samlar ett tag på dem sedan anmäler vi det.

  Denna kommentar frågade personen som förkontrollerar kommentarerna om jag ville se den eller om den skall raderas. Jag ville se den som du märker nu för jag gissade att det var just du som skrev den och jag ville svara på frågeställningen ifall det finns fler som undrar.

  Kan också säga att vi under en tid testade att använda ajax mjukvarukontroll av kommentarer. Det fungerade men den släppte inte fram kommentarer alls som innehöll vissa ord eller formuleringar. Flera seriösa klagade på det så vi tog bort den funktionen.

  Det är märkligt att du hängt upp dig på våra sätt att hantera kommentarer!? I övrigt struntar vi helt i vad du tycker i denna fråga, den är vare sig viktig eller något du har med att göra.

 11. Vi är många som utsatts för dreven på nätet, flera av dem läser er nättidning. Vill bara att ni skall veta att ni inte är ensammna. Kram!

 12. Lena:
  Vi är många som utsatts för dreven på nätet, flera av dem läser er nättidning. Vill bara att ni skall veta att ni inte är ensammna. Kram!

  Jo, så är det och de flesta av dem har tystats av dreven. Dvs, de tar yttrandefriheten från dem de skriver nedsättande om. De är yttrandefrihetens dödgrävare!
  Kram tillbaka!

 13. Vi har gemensamt blivit utsatt för dreven på internet, och ni som driver #Artikel 12 och I folkets namn är inte ensamma om att bli utsatt för drev som missbrukar yttrandefriheten och många som också har blivit utsatta av nätdrevet läser er tidning ,och som jag har förstått så finns det vissa drev som påstår att Artikel 12 sysslar med näthat för att få ett slut med näthat, och sånt bullshit som man påstår om er nättidning och #Artikel 12 på vissa sajter köper vi inte alls.Det handlar om vissa rötägg som vill till varje pris tysta ner de som vill få ett slut på allt näthat och nätkriminalitet, men dessa mörka krafter ska inte tro att de kan vinna, och de flesta som sköter sig ska inte behöva vara rädd för att gå ut på nätet och alla ska kunna diskutera allt mellan himmel och jord på olika sociala plattformar utan risk att bli utsatt för trakasserier,förtal,hot och sen ska det definitivt inte förekomma uthängning av personuppgifter ute i cyberrymden

 14. Samma uthängningar hos er som hos Flashback. De härbärgerar mest högerextremister, ni
  består mest av tröttsamma vänsterdito. Samt av personer utan större verklighetsförankring
  men med en grundmurad tro på att de uthängningar man själv genomför är goda. Ungefär
  samma mentalitet som AFA eller Djurens befrielsefront.

  Hoppas båda parter förlorar. Och lämnar nätet.

 15. Stödjer ni fortfarande mannen med utgivningsbeviset i *********, anställd som s k
  ******* i SOLNA STAD ? Och hans inhyrde s k journalist ?
  ………….
  Här hänger vi inte ut någon!
  REDAKTIONEN

 16. Jorden:
  Vi har gemensamt blivit utsatt för dreven på internet, och ni som driver #Artikel 12 och I folkets namn är inte ensamma om att bli utsatt för drev som missbrukar yttrandefriheten och många som också har blivit utsatta av nätdrevet läser er tidning ,och som jag har förstått så finns det vissa drev som påstår att Artikel 12 sysslar med näthat för att få ett slut med näthat, och sånt bullshit som man påstår om er nättidning och #Artikel 12 på vissa sajter köper vi inte alls.Det handlar om vissa rötägg som vill till varje pris tysta ner de som vill få ett slut på allt näthat och nätkriminalitet, men dessa mörka krafter ska inte tro att de kan vinna, och de flesta som sköter sig ska inte behöva vara rädd för att gå ut på nätet och alla ska kunna diskutera allt mellan himmel och jord på olika sociala plattformar utan risk att bli utsatt för trakasserier,förtal,hot och sen ska det definitivt inte förekomma uthängning av personuppgifter ute i cyberrymden

  Du har helt rätt!

 17. Anonym:
  Samma uthängningar hos er som hos Flashback. De härbärgerar mest högerextremister, ni
  består mest av tröttsamma vänsterdito. Samt av personer utan större verklighetsförankring
  men med en grundmurad tro på att de uthängningar man själv genomför är goda. Ungefär
  samma mentalitet som AFA eller Djurens befrielsefront.

  Hoppas båda parter förlorar. Och lämnar nätet.

  Om det var så skulle vi hålla med dig, men det är inte så, inte alls!
  Visa var vi hänger ut och förtalar någon, vi väntar!

 18. Anonym:
  Stödjer ni fortfarande mannen med utgivningsbeviset i *********, anställd som s k
  ******* i SOLNA STAD ? Och hans inhyrde s k journalist ?
  ………….
  Här hänger vi inte ut någon!
  REDAKTIONEN

  Vem babblar du om och vad har det med detta att göra?

 19. Gissa vem som nyligen fällts för förtal I HÖGRE INSTANS En person som ni är allierade med.

 20. ANONYM:
  Gissa vem som nyligen fällts för förtal I HÖGRE INSTANS En person som ni är allierade med.

  Vi är inte allierad med någon som fälts för förtal!

 21. Överallt på nätet så får de grupper som vill få bort näthat massor av skit emot sig oavsett om dessa grupper heter #Viärhär, #Artikel12, Näthatsgranskaren, Internetvandrarna juristerna med flera. Dessa grupper blir utmålad som “Hatgrupper” av vissa krafter som inte tål att granskas och alla medlemmar i dessa grupper som vill få bort näthatet utmålas oftast som “kriminella”, “psykstörda idioter” osv av de krafter som säger sig stödja yttrandefriheten. Att yttrandefriheten missbrukas har man sett skrämmande exempel på!

 22. Sommarpizza:
  Överallt på nätet så får de grupper som vill få bort näthat massor av skit emot sig oavsett om dessa grupper heter #Viärhär, #Artikel12, Näthatsgranskaren, Internetvandrarna juristerna med flera. Dessa grupper blir utmålad som ”Hatgrupper” av vissa krafter som inte tål att granskas och alla medlemmar i dessa grupper som vill få bort näthatet utmålas oftast som ”kriminella”, ”psykstörda idioter” osv av de krafter som säger sig stödja yttrandefriheten. Att yttrandefriheten missbrukas har man sett skrämmande exempel på!

  Ja, det är väldigt konstigt att till och med admin på Flashback kallar dessa för hatgrupper. Han om någon borde veta bättre. Dessutom är det ju så att de som börjar läsa vad dessa “hatgrupper” skriver inser väldigt snabbt att admin på Flashback och andra inte är sanningsenliga.

 23. Vad tycker ni, kära läsare, att det dessa individer håller på med är yttrandefrihet? Eller tystar de debatten genom hot och smutskastning?

  Flashback försöker styra debatten och klarar de inte de försöker de tysta motståndarna genom att hänga ut och kränka dem. De vill alltså skrämma folk till tystnad och har i flera fall lyckats med det.

 24. FRN:

  Vad tycker ni, kära läsare, att det dessa individer håller på med är yttrandefrihet? Eller tystar de debatten genom hot och smutskastning?

  Flashback försöker styra debatten och klarar de inte de försöker de tysta motståndarna genom att hänga ut och kränka dem. De vill alltså skrämma folk till tystnad och har i flera fall lyckats med det.

  Ja, så ser det ut att vara!

 25. REDAKTIONEN: TACK!
  Det sägs att admin påstått vi skriver där. Det gör vi inte, vi läser inte ens. Har inte tid med det för annat arbete tar all vår tid.

  När slutade ni med det? För ni hade ju artiklar om varje tråd som ni nu tagit bort?

 26. Pilatus: När slutade ni med det? För ni hade ju artiklar om varje tråd som ni nu tagit bort?

  Vi har skrivit på Flashback väldigt sparsamt för några år sedan. Därefter har vi bara PM:at moderatorer då och då. Vi får dock skulden för alla postningar som kritiserar Flashback eller stödjer oss. Vi har faktiskt ingen aning om vilka de är utom alias “Darrar” som avled i en mordbrand nyligen och alias “AktivRespekt” som bor i Örebro. Möjligen känner vi till någon mer som är emot Flashback men minns inte det i skrivande stund. Vi skrev måttligt på Flashback före 2015.

  De artiklar vi tagit bort nämner SIG-gruppen. Vi avser att jobba i det tysta utan att skriva något om det. Alltså gå tillbaka till ursprunget. Det beslutades före admins roliga trådar om oss SIG-gruppen – Fokuserar på kärnverksamheten

 27. Det är sådana som ni som ger oss uthängda hopp. Fortsätt slå mot det där bedrövliga forumet. Till slut kanske vi får vår frihet åter.

 28. Frihetslängtande:
  Det är sådana som ni som ger oss uthängda hopp. Fortsätt slå mot det där bedrövliga forumet. Till slut kanske vi får vår frihet åter.

  Ja, och vi kanske får oväntad hjälp i framtiden. Vår tanke är att denna massaker med lögner mot folk kan inte tillåtas ske hur länge som helst, någon gång reagerar våra styrande. Om vi tittar på BBS:er som började användas i mitten på 80-talet började man stävja dem med BBS-lagen som kom 1999, alltså fick deras frihet att jävlas pågå i 20 år. Om vi jämför med Flashback som kom, låt oss säga år 2000, har det gått 20 år nästa år. Det är alltås hög tid nu att göra något åt eländet av lögner och jävelskap.

 29. LOL, tror du på allvar att någon tror på dig när du säger att du inte läser tråden? Du läser varje jävla inlägg. Någon postade en tweet från 2013 där någon nämnde din dotter och bara en timme senare så var du där och försökte få bort tweeten, hahahaha. *********** 😀

 30. Foft:
  LOL, tror du på allvar att någon tror på dig när du säger att du inte läser tråden? Du läser varje jävla inlägg. Någon postade en tweet från 2013 där någon nämnde din dotter och bara en timme senare så var du där och försökte få bort tweeten, hahahaha. *********** ?

  Vi släpper fram denna bara för att svara på den egentliga frågan. Normalt släpper vi inte fram sådana här jönsar.

  Jag, alltså den ansvarige utgivaren, läser inte på Flashback. Kan titta på olika saker när jag får tips om det. Jag fick tips om att någon skrivit en Tweet om min dotter och lagt ut bilder som inte är på min dotter. Fick adressen direkt till Tweeten, alltså inte till Flashback. Jag vädjade till ägaren att ta bort det.

  Jag ser ingen anledning att göra sig lustig över det. Men om begåvningen ligger på en 14 årings nivå kanske det är kul, vad vet jag.

 31. Foft:
  LOL, tror du på allvar att någon tror på dig när du säger att du inte läser tråden? Du läser varje jävla inlägg. Någon postade en tweet från 2013 där någon nämnde din dotter och bara en timme senare så var du där och försökte få bort tweeten, hahahaha. ***********

  Håll dig till Flashback, där ni alla är lika jävla korkade!

 32. S.T: Håll dig till Flashback, där ni alla är lika jävla korkade!

  Sannerligen är det så, i vart fall de som hänger ut och förtalar andra.

 33. IFI har uppmärksammats inne på Flashback se vad självaste admin har kommenterat om Ifi idag

 34. Jorden:
  IFI har uppmärksammats inne på Flashback se vad självaste admin har kommenterat om Ifi idag

  Du menar att “admin” på Flashback läser frekvent vår nättidning. Det känns hedrande!
  Omstruktureringarna som sker i nättidningen just nu och en tid fram beror på ett beslut vi tog i mitten på Maj, dvs före “admins” uppvigling till brott mot oss. I övrigt får vi hänvisa till artikeln som skrevs i Maj: SIG-gruppen – Fokuserar på kärnverksamheten

 35. Läste i trådarna om er att Facebook-kontot “Natalie Loreus” skall vara dottern till en Norelli. Vet ni om det stämmer?

 36. Nalle:
  Läste i trådarna om er att Facebook-kontot ”Natalie Loreus” skall vara dottern till en Norelli. Vet ni om det stämmer?

  Jag känner ”Natalie Loreus” och vet vem det är. Det är absolut inte Norellis dotter, det är inte ens i närheten. Ingen av de andra vet vem ”Natalie Loreus” och ingen av dem känner personen bakom namnet. Hon är helt okänd men brinner för att få bort näthat.
  Den som påstår att ”Natalie Loreus” och Norellis dotter är samma personer borde bygga med Duplo (Lego för de minsta) istället, där är det svårare att göra fel.

 37. Hej I Folkets Intresse redaktion.
  Genom att besvara anonyma som synes gravt antisociala varelsers påståenden, medverkar ni I Folkets Intresse till att ge dessa varelser den enda kontakt de har med yttervärlden!

  Senaste åren har EU team kartlagt Flashback debattörer med utgång från deras egna berättelser om deras gravt psykosociala problematik, bokstavsdiagnoser, knarkmissbruk och övrig brottslighet, vilka psykiatriska instanser de suttit, sitter inlåsta i etcetera och med sedermera fastställt vem de anonyma debattörerna är, bör också ni I Folkets Intresse ignorera dem till 100%.
  Dessa antisociala Fb varelser härjar dessutom i alla forum och debatterar med sig själva under under olika alias, så släpp inte under några förhållande fram deras kommentarer, oavsett sken av trevligt innehåll!

  Debattörer I Folkets Inresse som skriver att de utsatts, utsätts för Fb stalking bör utan att röja sig själva också skriva följderna avseende studier, yrkeskarriärer och vad er familj drabbats av, hur ni eventuellt lyckats gå vidare i livet och dela med er av alla goda råd som ni har och de som just nu är under Fb attack bör tänka på att bevis är avgörande för att förbereda ärenden mot Fb stalkers och det kan inte överskattas hur viktigt det är att dokumentera erfarenheter.

  Gör en dagbokslista som är en kronologisk kort sammanfattning av händelser från första dagen, ta med allt du kan komma ihåg, även om det verkar trivialt, registrera datum, tider och eventuella vittnen till händelser, Inkluderande telefonsamtal och eventuella ofrivilliga möten med stalker men ljug aldrig om eller minimera ditt engagemang med stalkern för om stalkern åtalas och det upptäcks att du inte berättat sanning, kommer det att skada ditt ärende eftersom misstanke per automatik inträder att allt annat du säger är orätt.

  Organisera pappersarbete i ett arkivsystem med dag, månad, år, avseende insamlat bevismaterial, eventuella kontakter med polis, åklagare, eventuella polis, åklagares rapporter och kopior av e-mailadresser skanna in, kopiera pappersarbete, bilder etcetera och skicka via e-post kopia till ett e-postkonto som är konfigurerat för detta ändamål, skicka ytterligare en kopia till en vän och ha originalen på ett säkert ställe och kopior av allt på en annan plats.

  Glöm inte att hålla kopian uppdaterad.

  Spara e-postmeddelanden på datorn och i papperskopia, ha en logga över utgifter och kvitton, eftersom de senare kan vara viktiga när det gäller ersättningskrav, ha en liten kamera eller en mobiltelefon för att ta bilder av alla objekt, på platsen där de hittas.
  Det är lätt att glömma men är viktigt avseende eventuella skador på egendom och vid fotografering av stalkern bör extra försiktighet råda i undvikande av att äventyra egna säkerheten.

  Om varor levereras, kontakta leveranstjänsten för att avgöra vem som gett ordern, när och hur det betalats, kontanter eller kreditkort och beroende på hur beställning gått till försök att få en beskrivning av den person som beställt ordern.
  Tänk på att hantera alla bevis noggrant för att inte smita fingeravtryck genom att antingen hålla objektet i hörnet eller öppna med plasthandskar och av vikt är att hålla objektet i separata inte tidigare använda papperspåsar som man kan köpa i mataffärers kassa.

  Behåll en ny inspelning av meddelandet någon annanstans från telefonsvarare eller, om din maskin är digital och låt någon annan lyssna på några meddelanden, håll textmeddelanden i telefonen, ladda ner till datorn och visa andra och försök att spela in meddelandet så att det kan lagras i ett annat format.

  Det sistnämnda är av vikt för exempelvis kan domstolarna ha annat format för uppspelning.

  Avslutar med att ännu en gång råda I Folkets Intresse redaktion att upphöra med att besvara anonyma antisociala varelsers frågor och innehåller bemöta deras påståenden oavsett desamma, för när ni gör det medverkar ni till att de ges den enda kontakt de har med yttervärlden!
  Mvh PB J.

 38. PB J.:
  Hej I Folkets Intresse redaktion.
  Genom att besvara anonyma som synes gravt antisociala varelsers påståenden, medverkar ni I Folkets Intresse till att ge dessa varelser den enda kontakt de har med yttervärlden!

  [..]

  Som vanligt mycket goda råd både till oss och andra.

 39. PB J.:
  Hej I Folkets Intresse redaktion.
  Genom att besvara anonyma som synes gravt antisociala varelsers påståenden, medverkar ni I Folkets Intresse till att ge dessa varelser den enda kontakt de har med yttervärlden!

  Senaste åren har EU team kartlagt Flashback debattörer med utgång från deras egna berättelser om deras gravt psykosociala problematik, bokstavsdiagnoser, knarkmissbruk och övrig brottslighet, vilka psykiatriska instanser de suttit, sitter inlåsta i etcetera och med sedermera fastställt vem de anonyma debattörerna är, bör också ni I Folkets Intresseignorera dem till 100%.
  Dessa antisociala Fb varelser härjar dessutom i alla forum och debatterar med sig själva under under olika alias, så släpp inte under någraförhållande fram deras kommentarer, oavsett sken av trevligt innehåll!

  Debattörer I Folkets Inresse som skriver att de utsatts, utsätts för Fb stalking bör utan att röja sig själva också skriva följderna avseende studier, yrkeskarriärer och vad er familj drabbats av, hur ni eventuellt lyckats gå vidare i livet och dela med er av alla goda råd som ni har och de som just nu är under Fb attack bör tänka på att bevis är avgörande för att förbereda ärenden mot Fb stalkers och det kan inte överskattas hur viktigt det är att dokumentera erfarenheter.

  Gör en dagbokslista som är en kronologisk kort sammanfattning av händelser från första dagen, ta med allt du kan komma ihåg, även om det verkar trivialt, registrera datum, tider och eventuella vittnen till händelser, Inkluderande telefonsamtal och eventuella ofrivilliga möten med stalker men ljug aldrig om eller minimera ditt engagemang med stalkern för om stalkern åtalas och det upptäcks att du inte berättat sanning, kommer det att skada ditt ärende eftersom misstanke per automatik inträder att allt annat du säger är orätt.

  Organisera pappersarbete i ett arkivsystem med dag, månad, år, avseende insamlat bevismaterial, eventuella kontakter med polis, åklagare, eventuella polis, åklagares rapporter och kopior av e-mailadresser skanna in, kopiera pappersarbete, bilder etcetera och skicka via e-post kopia till ett e-postkonto som är konfigurerat för detta ändamål, skicka ytterligare en kopia till en vän och ha originalen på ett säkert ställe och kopior av allt på en annan plats.

  Glöm inte att hålla kopian uppdaterad.

  Spara e-postmeddelanden på datorn och i papperskopia, ha en logga över utgifter och kvitton, eftersom de senare kan vara viktiga när det gäller ersättningskrav, ha en liten kamera eller en mobiltelefon för att ta bilder av alla objekt, på platsen där de hittas.
  Det är lätt att glömma men är viktigt avseende eventuella skador på egendom och vid fotografering av stalkern bör extra försiktighet råda i undvikande av att äventyra egna säkerheten.

  Om varor levereras, kontakta leveranstjänsten för att avgöra vem som gett ordern, när och hur det betalats, kontanter eller kreditkort och beroende på hur beställning gått till försök att få en beskrivning av den person som beställt ordern.
  Tänk på att hantera alla bevis noggrant för att inte smita fingeravtryck genom att antingen hålla objektet i hörnet eller öppna med plasthandskar och av vikt är att hålla objektet i separata inte tidigare använda papperspåsar som man kan köpa i mataffärers kassa.

  Behåll en ny inspelning av meddelandet någon annanstans från telefonsvarare eller, om din maskin är digital och låt någon annan lyssna på några meddelanden, håll textmeddelanden i telefonen, ladda ner till datorn och visa andra och försök att spela in meddelandet så att det kan lagras i ett annat format.

  Det sistnämnda är av vikt för exempelvis kan domstolarna ha annat format för uppspelning.

  Avslutar med att ännu en gång råda I Folkets Intresse redaktion att upphöra med att besvara anonyma antisociala varelsers frågor och innehåller bemöta deras påståenden oavsett desamma, för när ni gör det medverkar ni till att de ges den enda kontakt de har med yttervärlden!
  Mvh PB J.

  Svar till Pro Bono Juristerna, sen ska man dessutom ta skärmdumpar på avsändarnas mejladresser och IP-adressloggar och själva mejlen som innehållet hot och kopiorna ska bifogas till polisen och åklagarna ,och sen dessutom ta skärmdumpar på inlägg och pm-meddelande om dessa innehåller hot,samt förtal,trakasserier,och om den som har postat inläggen har hängt ut fullständiga personuppgifter inklusive den personens hemtelefonnummer,mejladress,postadress,gatuadress så ska man ta skärmdumpar på såna inlägg och bifoga dessa till polisen och åklagarmyndigheten ,och likadant om man får information om att några troll dessutom har begärt uppgifter om personer via söktjänster och skattemyndigheten samt folkbokföringsnämnden och sen postat dessa uppgifter på olika forumsidor så ska sådan information ges till rättsvårdande myndigheterna.

 40. Re svar. Hej Jorden och tack för kommentar.

  Av undertecknad redovisat är vad förföljda personer bör tänka på och räcker mer än väl avseende bevisning att tillägga polisanmälan som efter densamma antingen utökas av den brottsutsattas försvarare eller av i rättsväsendet extremt kunniga experter.

  Avseende av dig redovisat är det endast ett fåtal brottsutsatta som har de kunskaper som krävs för att till fullo avslöja näthatarnas hemvisten, men det har som nämnts rättsväsendet.
  Mvh och ha en fortsatt trevlig kväll /PB J.

 41. PB J.:
  Re svar. Hej Jorden och tack för kommentar.

  Av undertecknad redovisat är vad förföljda personer bör tänka på och räcker mer än väl avseende bevisning att tillägga polisanmälan som efter densamma antingen utökas av den brottsutsattas försvarare eller av i rättsväsendet extremt kunniga experter.

  Avseende av dig redovisat är det endast ett fåtal brottsutsatta som har de kunskaper som krävs för att till fullo avslöja näthatarnas hemvisten, men det har som nämnts rättsväsendet.
  Mvh och ha en fortsatt trevlig kväll /PB J.

  Tack för klargörandet!

 42. PB J.:
  Re svar. Hej Jorden och tack för kommentar.

  Av undertecknad redovisat är vad förföljda personer bör tänka på och räcker mer än väl avseende bevisning att tillägga polisanmälan som efter densamma antingen utökas av den brottsutsattas försvarare eller av i rättsväsendet extremt kunniga experter.

  Avseende av dig redovisat är det endast ett fåtal brottsutsatta som har de kunskaper som krävs för att till fullo avslöja näthatarnas hemvisten, men det har som nämnts rättsväsendet.
  Mvh och ha en fortsatt trevlig kväll /PB J.

  Till PBJ Sen bör man kolla upp om någon har tagit kreditupplysning och gjort beställningar i andra personers namn så att det leder till att de uthängda personerna får betala för sånt som de aldrig har beställt och om någon har gjort intrång på bankkonto eller på annat olagligt sätt lyckas komma över bankuppgifter om vilka bankkonton som folk har i syfte att tömma folks konton för sådant som intrång på folks bankkonto och om någon har tagit kreditupplysning i syfte att ta reda på om folk har pengar på banken ,och om någon har gjort varubeställningar och tjänstebeställningar i de uthängda personernas namn bör polisen få nys om och de som har blivit uthängd och fått fakturor eller varor och tjänster som de inte har beställt ska ta kontakt med de företag och ta reda på vem eller vilka som har gjort beställningar på varor och tjänster som man aldrig har beställt .

 43. Re svar. Hej igen Jorden.

  Av undertecknad citat:
  Om varor levereras, kontakta leveranstjänsten för att avgöra vem som gett ordern, när och hur det betalats, kontanter eller kreditkort och beroende på hur beställning gått till försök att få en beskrivning av den person som beställt ordern”, är av dig replikerat
  citat:
  uthängd och fått fakturor eller varor och tjänster som de inte har beställt ska ta kontakt med de företag och ta reda på vem eller vilka som har gjort beställningar på varor och tjänster som man aldrig har beställt, slut citerat.

  Avseende denna din Jorden replik är märklig tillika nämns att av undertecknad med team i replik citerat ur våra publicerade inlägg gör att dem som tagit del av innehåll förhoppningsvis känner sig något mer stärkta att ta tag i näthatet mot dem, än innan de läst det.

  I tidigare inlägg nämnt till I Folkets redaktion är att
  debattörsproblematiken i andra öppna forum är att i repliker ifrågasätta i synnerhet debattörer med gedigen insikt i debattämnet genom att citera ur deras inlägg med Fb metodik motto a’ la ”ska ha sista ordet” dyker mellan varven upp också IFI debattfält vilket gör att många klienter utsatta för Fb hat inte vågar ansluta i debatt vilket är olyckligt.
  Mvh / PB J.

 44. PB J:
  Re svar. Hej igen Jorden.

  Av undertecknad citat:
  Om varor levereras, kontakta leveranstjänsten för att avgöra vem som gett ordern, när och hur det betalats, kontanter eller kreditkort och beroende på hur beställning gått till försök att få en beskrivning av den person som beställt ordern”, är av dig replikerat
  citat:
  uthängd och fått fakturor eller varor och tjänster som de inte har beställt ska ta kontakt med de företag och ta reda på vem eller vilka som har gjort beställningar på varor och tjänster som man aldrig har beställt, slut citerat.

  Avseende denna din Jorden replik är märklig tillika nämns att av undertecknad med team i replik citerat ur våra publicerade inlägg gör att dem som tagit del av innehåll förhoppningsvis känner sig något mer stärkta att ta tag i näthatet mot dem, än innan de läst det.

  I tidigare inlägg nämnt till I Folkets redaktion är att
  debattörsproblematiken i andra öppna forum är att i repliker ifrågasätta i synnerhet debattörer med gedigen insikt i debattämnet genom att citera ur deras inlägg med Fb metodik motto a’ la ”ska ha sista ordet” dyker mellan varven upp också IFI debattfält vilket gör att många klienter utsatta för Fb hat inte vågar ansluta i debatt vilket är olyckligt.
  Mvh / PB J.

  Ja, Flashback tystar debatten och stänger yttrandefriheten för drabbade av näthat.

 45. Jag såg att ni beskylls för att försvara sexbrottslingar. Var gör ni detta någonstans eller vad kan menas med det?

 46. Erdaga:
  Jag såg att ni beskylls för att försvara sexbrottslingar. Var gör ni detta någonstans eller vad kan menas med det?

  Vi försvarar inga brott alls!
  Om någon påstår det får de visa var vi gör det.

  Möjligen kan det bero på att det fanns före detta dömda personer med i Artikel 12. Men att vara med i samma grupp som före detta dömda är definitivt inte samma sak som att försvara deras handlingar de dömts för. I så fall försvarar alla som har konton på Flashback en himla massa brottslingar för där finns mängder av nu aktiva brottslingar.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer