Twitter – Vårt konto hackades

Vårt Twitterkonto hackades natten till 2 April. Kontot bytte namn till Elon Musk och några obegripliga inlägg gjordes. Twitter uppmärksammades på saken och spärrade kontot redan efter någon minut. Vårt lösen är på mer än 60 tecken av diverse olika slag utan några ord. Ett så långt lösen går inte att hacka så frågan är hur de lyckats ta sig in? Det är alldeles uppenbart att vissa har för mycket fritid när de utan att tjäna på det lägger tid på att hacka konton.

Ärlighet varar inte länge på internet

Tänk om vi alla var helt ärliga och aldrig försökte hacka eller jävlas med folk. Så enkelt internet hade blivit. Inga krångliga säkerhetssystem hade behövts, kostnaderna hade sjunkit dramatiskt och alla skulle kunna ha bra nytta och stort nöje av internet. Men så är det inte, miljarder av kronor läggs varje år ner på säkerhet och för användarna har allt blivit krångligt och besvärligt. Allt detta för att vissa med snedfördelad intelligens inte kan hålla fingrarna i styr. Vi får dra till med den gamla meningen: Fan vad trött man blir!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer