Flashback = Förtal

Twitter – Stramar åt

Twitter förbjuder nedsättande språkbruk och hat mot religiösa grupper. De som postar sådant kan förlora sitt konto. Förändringen har tillkommit efter diskussioner med medlemmar och externa experter.

Stramar åt i USA-kulturen

De börjar alltså att strama åt reglerna som bygger på USA-kulturella influenser. I USA håller man fortfarande religion högt därför är det inte konstigt att man stram åt just i religiösa frågor.

Hoppas på en vidare syn

Vi får hoppas att Twitter anammar också andra kulturers sätt att se på det offentliga samtalet. Dvs stramar åt vad det gäller den privata integriteten och att man skall använda ett vårdat språkbruk.

14 tankar på “Twitter – Stramar åt

 1. En känd svensk kvinnlig journalist letade efter mördare på Twitter för att mörda mig. 

 2. Ja, sånt känns ju alltid bättre. Kanske journalisten också fick ro i sin själ.

 3. Ja, det är ju inte bra och det är det vi kritiserar sociala medier för. De censurerar det som ovan och nakna bröst. De censurerar också om två bakelser står bredvid varandra med var sin Jordgubbe i mitten samtidigt som de låter uthängningar med grovt förtal stå kvar.
  Det är alldeles uppenbart att censuren är hemsnickrad, i detta fall i USA, med den kultur som råder där. I USA kan det svida att visa naket eller att gå emot de stora starka lobbygrupperna. Uthängningar med förtal i USA är inte alls lika allvarligt som i Sverige eftersom deras “personnummer” inte är offentlig handling och att det finns en himla massa människor. Uthängningarna späs helt enkelt ut av det ofantliga informationsutbytet som sker där. Därför är det så svårt för Google, Facebook, Twitter mfl att förstå att lägga ut personuppgifter med förtal skadar folk allvarligt och att det måste tas bort.

 4. Skulle det inte vara bättre om staten inte satt på så jäkla mycket information om människor? Det är ju därför kartläggningar blir så enkla o uthängningar får sånna konsekvenser. Varför folkbokföring, personnummer o liknande??

 5. Det är synd om journalister som grupp att några kollegor skrämmer, hotar, ljuger och ger kåren oförtjänt dåligt rykte. På twitter, i bloggar och på Flashback.

 6. Jo, det kan man fråga sig. Våra grannländer har också personnummer men där är dessa nummer mer privata och får bla inte offentliggöras.

 7. Är det någon särskild journalist eller särskilda journalister du tänker på som skrämmer och hotar?

 8. J
  2019-07-19 at 17:20

  Hon dog innan hon åtalades.
  ———

  Du är inte lite galen du!!!

 9. Palle:
  J
  2019-07-19 at 17:20

  Hon dog innan hon åtalades.
  ———

  Du är inte lite galen du!!!

  Eller så är det som vi tror, dvs ett troll!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer