Twitter – Stänger 15000 konton

Twitter används ofta av konspiratoriska personer för att sprida sina påhittade fakta till så många som möjligt. Det är ett problem framför allt i USA där man är mer kritisk till makten än bland annat vi är i Sverige och ett lättare byte för folk som vill sprida konspirationer.

Twitter stänger konton

Twitter kommer att  avsluta konton som bryter mot Twitters regler. Det är främst den konspiratoriska extremhögerrörelsen QAnons konton i USA som stängs ner. Enligt uppgift har redan 7.000 konton stängts. De konton som länkar till QAnon-rörelsen kommer också att raderas.

Vad är QAnon

QAnon är en extremhögerrörelse som sprider ut lögner om främst det Demokratiska partiet i USA som går ut på att de vill avsätta Trump. De har dessutom gett sig på skådespelare, politiker och högre tjänstemän för att vara medlemmar i organisationer som sysslar med sexhandel och mycket annat. De konspirationer de sprider har olika namn som exempelvis “The Storm” och The “Great Awakening”. Organisatoriskt och vokabulärt påminner de om en religiös organisation som vissa dessutom påstår de är. De kallar sig också för “Where We Go One, We Go All” (# WWG1WGA).
Deras grundfilosofi går ut på att Världen styrs av satansdyrkande pedofiler som kontrollerar i stort sett allt. Organisationen är stämplad som en terrorgrupp av FBI.
Källa: wikipedia.org

Svensk fejkmedia

Svensk fejkmedia påminner mycket om QAanon men på ett mycket lägre plan. De sprider också konspirationer och lögner om vårt demokratiska system. De sprider också lögner om enskilda politiker och tjänstemän. De lyfter små händelser som pekar åt det håll de ljuger om som stora händelser och förminskar händelser som inte går deras väg. Risken är överhängande att folk med konspiratorisk läggning sluter sig till dessa så att de utgör ett allvarligt hot. Nu väntar vi på att våra myndigheter stänger ned uppenbar fejkmedia.

4 tankar på “Twitter – Stänger 15000 konton

 1. Ja, helt rätt. Vi bör endast ha statligt godkända medier som för fram goda åsikter och de rätta nyheterna. Vanligt folk behöver en hårdare, mer auktoritär styrning och kontroll på sig när det kommer till att ta del av politik- och samhällsinformation. Ett demokratiskt öppet och fritt samhälle är bra på många sätt, men det får inte gå till överdrift som på typ Flashback. Kämpa på!

 2. Q är som jag ser det troligen skapad som en “problem/solution” grej. Alltså man skapar idiot idéer inom ett område för att skapa regler som tystar sådant, och på så vis kan man senare även tysta mindre idiotiska idéer inom samma område.

  Jag får känslan att ni missförstår vad en konspiration faktiskt är när jag läser er text, och jag vet att många har ett missförstånd om ordet konspiration. Så jag lägger en liten förklarings länk.
  https://friaordet.org/viewtopic.php?f=64&t=802

 3. Q&A:
  Ja, helt rätt. Vi bör endast ha statligt godkända medier som för fram goda åsikter och de rätta nyheterna. Vanligt folk behöver en hårdare, mer auktoritär styrning och kontroll på sig när det kommer till att ta del av politik- och samhällsinformation. Ett demokratiskt öppet och fritt samhälle är bra på många sätt, men det får inte gå till överdrift som på typ Flashback. Kämpa på!

  Nu tror jag du skojar en aning men statlig media skall vi naturligtvis inte ha. Fri opinionsbildning finns det bara fördelar med men när det går överstyr där viss media påstår rena lögner och får folk med sig kan det sluta illa. Med Flashback är problemet att man hänger ut och förtalar enskilda så illa att en del av dem tagit sina liv. Få ihop det till yttrandefrihet går inte.

 4. Hej:
  Q är som jag ser det troligen skapad som en “problem/solution” grej. Alltså man skapar idiot idéer inom ett område för att skapa regler som tystar sådant, och på så vis kan man senare även tysta mindre idiotiska idéer inom samma område.

  Jag får känslan att ni missförstår vad en konspiration faktiskt är när jag läser er text, och jag vet att många har ett missförstånd om ordet konspiration. Så jag lägger en liten förklarings länk.
  https://friaordet.org/viewtopic.php?f=64&t=802

  Nejdå, vi vet mycket väl skillnaden mellan konspiration och exempelvis konspirationsidé. I just detta fall använder man ordet konspiration om Q i amerikansk media.
  I övrigt är det så som du beskriver, dvs att de överdriver löjligt mycket för att när de överdriver lite skall folk svälja det som sanning.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer