Trolljägarna – Hatet eskalerar mot Toftby

Trolljägarna nu 2019 hade ett inslag med Johanna Toftby som tidigare varit med i en teve-såpa. Johanna Toftby har under 10 år hatats på nätet av en del personer. Det finns naturligtvis ingen orsaken att hata henne eller någon annan på nätet men där finns folk som inget har att göra och då väljer det huvudlösa att hata. Speciellt en kvinna har hatat Johanna Toftby extra mycket under åren och hon har erkänt på senare tid vem hon är, hon kallade sig oftast för “Anna“. Vi har också letat upp kvinnan och kan säga att hon heter L***a L*****n. Vi kan också se att hon dömts till kontaktförbud tidigare men det sägs också att hon påstått hon varit en myndighetsperson, det kallas för “föregripande av allmän ställning”. Vi har målnummer för båda dessa påståenden så vi vet hur det ligger till.

Förföljt andra kändisar

Linda Larsson sägs tidigare ha förföljt flera andra offentliga personer, däribland Laila Bagge, Kenza Zouiten och Christina Schollin. Vi känner igen det och har själva varit utsatta men för en gammal gubbe som förföljt oss i några år tills han tvärt gav upp. Problemet med folk som förföljer andra är det faktum att de inte själva vet om att det förföljer och är därför svårt att få dem att sluta. De kan inte skilja på “tala med” och “tala med otrevligt mycket”, de kan inte se avvisande tecken från den de talar med och de kan oftast inte på egen hand släppa det de håller på med och gå vidare.

Trolljägarna

När någon näthatare varit med i Trolljägarna lugnar de oftast ner sig men efter att Johanna Toftby var med i Trolljägarna blev förföljelserna och förtalet än värre. Nu kapades Johanna Toftbys identitet och kaparen skrev om Johanna Toftby i hennes eget namn. Det hon skrev var extrem näthat och löjliga omdömen som “Jag har blygdläpparna i ansiktet” och liknande. Hon skrev också i Johanna Toftby namn att hon tyckte det var bra att kompisen avled. Kompisen som avled var en väninna till Johanna Toftby som hon naturligtvis sörjde. Just därför slår sådana meningar så hårt mot den drabbade.

Ett gott råd till Johanna Toftby

Om du skall få Linda Larsson dömd i rättegång bör du inte skriva för mycket om henne. Inom rättsväsendet ser de det som att “bjuda upp till dans”. Alltså att man får skylla sig själv när folk börjar skriva hatiskt, tycker de. Rättvisan i Sverige vill inte ta i förtalsfrågor eller förföljelser. De tycker att den drabbade skall fixa det själv. Hur de skall fixa det själva säger de inte men att hämnas på någon ser vår rättvisa plötsligt mycket allvarligt på. Det har hänt flera gånger att brottslingar gått fria men när den drabbade “straffar” brottslingen själv så blir brottsoffret hårt straffat av vår galna rättvisa. Så vad rättvisan menar med att man skall fixa det själva är svårt att förstå. Egentligen menar de att man skall själv leta upp den skyldige göra förundersökningen själv och leda det hela i rätten själv. Vem kan det? Dessutom tror inte rättvisan på privatpersoners utredningar, de tror bara på polisens utredningar, så vad menar de med att man skall göra det själv? Samma problem har vi med rätten att freda sig. Vi har alltså rätten att freda oss själva men väldigt många har blivit dömda när de fredat sig, så vad menar vår rättvisa med att freda sig?

Freda sig själv

Vi anser att alla har rätt att använda vår äldsta oskrivna lag, dvs att freda sig själv. För många år sedan när det inte fanns elektronik utan bara brännvin handlande freda sig själv om att försvara sig i slagsmål eller ta ett vapen från en våldsman. Idag när vi har internet och anonymitet, dvs att man kan skada andra med ord på avstånd måste “freda sig själv” innebära att man måste få tränga sig in, ta datorn och annan elektronik från näthataren. Det betyder också att att man måste få tala med denne om det som pågår för att få stopp på galenskapen. Detta låter tufft och hårt men vi måste låta rättsväsendet göra allt detta för de drabbade. Tyvärr vill inte rättvisan göra så för rättvisan i Sverige är inte rättvis.

Trolljägarna programmen

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer