Näthatare är sadistiska

Tegnell hotad till döden

Tegnell och flera andra på Folkhälsomyndigheten har hotats till döden. Hoten har skickats med mejlkonton som upphör att existera efter en kort stund. Polisen kan inte utreda hoten vidare eftersom mejlkontona inte längre finns kvar. Vi tror dock att de går att hitta. De finns med mycket stor sannolikhet på hatforumet Flashback och genom att läsa hur de skriver kan man hitta vilka konton det är fråga om.

Hoten mot Tegnell kommer från konton på Flashback

Vi vet inte om hoten kommer från konton på Flashback men med tanke på att de flesta galningar håller till där kan vi med stor sannolikhet påstå det är så. Polisen borde läsa trådarna om Tegnell för att se hur de skriver om Tegnell. De som ligger på gränsen till att hota även där kan de sedan gräva fram och spana elektroniskt mot. Om polisen har svårt för att gräva fram dem kan de höra av sig till oss som de tidigare gjort när det gäller hot.

Hoten i sitt sammanhang

Hatforumet Flashback tillåter inte att man hotar någon. De riskerar att själva bli åtalade om de skulle tillåta det. Men hot behöver inte vara direkt utan kan likaväl vara indirekt. Genom att posta flera inlägg om samma sak kan man i princip jota folk utan att forumet förstår att det är hot och uppvigling de sysslar med. Admin på hatforumet har själv, genom att skapa 5 trådar om oss, indirekt uppviglat folk till att ge sig på oss fysiskt. Man kan också få ihop den samlade texten till att var ett mycket allvarligt hot. På samma sätt men inte lika utstuderat är hoten mot Tegnell och Folkhälsomyndigheten. Dessutom tycker Flashback att man kan misskreditera anställda på Folkhälsomyndigheten:

Inlägg som enbart misskrediterar ansvariga beslutsfattare eller andra befattningshavare utan att samtidigt föra en för ämnet relevant argumentation.
Källa: flashback.org/t3111908

De menar alltså att om diskussionen hamnar om ämnet för tråden är det i sin ordning att misskreditera anställda på Folkhälsomyndigheten. De som gör detta skall dock veta att det KAN vara olagligt att misskreditera en privatperson som bara är anställd. Men det viktiga i det meddelandet innebär att man genom flera inlägg med olika misskrediteringar indirekt kan utgöra ett hot mot den anställde.

Inga vassa knivar precis

Smarta människor med en brottslig ådra skriker inte ut offentligt att de tänker skada någon för det är ju från deras sida sett kontraproduktivt. De som hotar andra människor är alltså oftast inte de vassaste knivarna. Det innebär att det är de som ibland gör bort sig när de postar på Flashback. De kan alltså ofta hittas och gärna innan de begår ett så allvarligt brott att de sätter sina hot i verket.

Läsande poliser

Frågan är om vi nu har ett gäng läsande poliser som försöker hitta dönickarna som hotar på Flashback. Om de hittar dem har de sannolikt också hittat de som skriver hotbreven.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer