Stalking

Stalking

Jag har fått ett oväntat problem, en stalker!
En stalker har alltså börjat posta kommentarer på denna blogg. Han mailar också en hel del.

Orsaken till att stalkern är på denna blogg är den att jag har haft lite kontakter med en person som är stalkad. Efter sökning på nätet ser jag att denna stalker stalkar inte bara sitt utvalda objekt utan han stalkar också stalkingobjetets kontakter. Allt går då ut på att förtala stalkingobjektet.

Jag har aldrig tidigare drabbats av fenomenet men jag har läst om det. Jag trodde jag förstod hur det känns och hur det går till när de stalkar. Men nu vet jag att jag inte alls förstått hur det går till eller hur det känns.

Kommentarspostningarna kommer med mindre än en minuts mellanrum. Innehållet är ömsom vänligt och ömsom otrevligt. Stalkern har en otrevlig förmåga att väva in kunskaper han tror sig ha i kommentarerna och mailen. Kunskapen stämmer inte men han framahärdar att det är så.

Mailen skickas och bifogas till alla möjliga instanser. Flera av mejlen är kopior av andra mail. Iband klipps vissa stycken av ett tidigare mail ut och skickas till någon annan eller flera andra. Ibland kommer det i form av sms. Stalkers verkar söka alla tänkbara möjligheter för att nå fram med sin nonsensinformation till det utvalda målet.

Det känns som att stalkers har en obändig vilja att få sin åsikt framförd till vilket pris som helst. Han förstår inte att folk inte vill erhålla patetiska åsikter från honom.

En egenskap som denna och förmodligen andra stalkers har är att de blir riktigt arga när man inte tar in deras kommenarer eller svarar på mail. Jag tolkar det så att de tror de är guds utsände på jorden som ställer allt tillrätta. Deras bild av sig själva är alltså inget annat än hybris på hög nivå.

Till er stalker vill jag bara säga:
Ni är inget annat än patetiska spammare inte så lite påminnade om irriterande flugor som inte kan sluta surra runt anskitet.

Hur gör man för att undvika eller bli av med en stalker?
Ja, den frågan låter jag vara öppen för läsarna att besvara. Posta i kommentarsfältet hur ni tycker man skall göra för att bli av med en stalker.

Jag har fått synpunkter från andra som blivit stalkade. Det kan sammanfattas så här:

  • Svara aldrig
  • Släpp aldrig fram hans kommentarer på forum eller bloggar. Radera allt som postats från stalkern!
  • Banna stalkern om han registrerar sig på bloggar eller forum. Stalkers känns igen väldigt lätt.
  • Byt mailadress och telefonnummer. Se till att telefonnumret blir hemligt.
  • Undersök noga vem som skickat mail om det är en okänd person. Minsta osäkerhet, svara inte!
  • Stalkers skickar ofta mail eller brev till myndigheter, inte minst domstolar. Bara strunta i det, även dessa instanser vet vem de har att göra med, så det är lugnt.

Vad man aldrig får göra är att försöka försvara sig mot en stalker. Det går inte eftersom en stalker inte kan ta in att det är han som stalkar.

Resultatet blir bara att stalkern sprider ut att du själv är en stalker eller, ännu vanligare, en rättshaverist. Alltså Svara aldrig!!

2 tankar på “Stalking

  1. Stalker är ett jävla klister som är svårt att tvätta bort. Enda medlet som hjälper är att låtsas som inget. Svara aldrig, kasta skiten utan att läsa! Använd hemligt telefonnummer.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer