Thomas Nord

Stalking och den trasiga plåsterlappen

Vi har fått mejl

Återigen har folk hört av sig om stalking. De är bestörta över att stalkers börjat igen efter en tids tystnad. En tystnad som känns som en befrielse för de som drabbats. Nu har en kvinna i Bohuslän hört av sig om att stalkern som förföljde henne i flera år börjat stalka igen. Vi hjälpte den äldre damen med att bli av med stalkern och på köpet började han stalka också oss. Vi är dock vana vid det efter att vi haft ett dussintals stalker mot oss efter att vi hjälpt deras offer.

Smekmånad

Det är ett känt fenomen att en stalker tycks ge upp när man stänger ner allt runt sig. Men förfarandet är sådant att först blir de tysta, det kallas för “smekmånad” därefter sätter de igång igen. Deras första uppgift är att försöka leta upp sitt offer igen. De tar till alla knep som finns för detta, inte minst kontaktar de offrets vänner och nära anhöriga som oftast inte stänger ner runt sig. Stalker försöker till en början visa att de är mycket ångerfulla visar nu en riktigt trevliga sida. I sin “nya” roll snappar de upp små detaljer om offret som de lyckas lura till sig. Dessa små detaljer räcker ofta för att hitta sitt offer igen. Direkt efter att offret hittats är stalkern igång värre än tidigare. De offer som exempelvis mördats har ofta mördats efter en så kallat “smekmånad”. Det är ett problem att offrets vänner och anhöriga ofta inte förstår hur en stalker agerar därför är det av högsta vikt att inte heller berätta sin planer, adresser eller annat spårbart till sina vänner och anhöriga, säg att det är för deras egen säkerhet och att du kontaktar dem.

Stalkers är oerhört besvärliga

Det finns stalkers men det finns inga stalkers som förstår att de är stalkers. Det är en stor del av problematiken. Vår erfarenhet är att det är fullständigt omöjligt att få en stalkers att förstå att problemet är denne själv. En annan besvärlig detalj att vara stalkad är det faktum att en stalker, som inte är medveten om att han är en stalker, vänder allt denne själv gör mot offret. De projicerar helt enkelt sina egna tankar, sjukdomar mm på andra. Stalkern förvränger den ihopsamlade informationen till sin totala motsats eller på något annat sätt mycket otrevlig för offret, bla att offret är stalkern. Vi var som sagt beredda på detta men att stalkers förvränger så mycket som de gör var en överraskning. En stalker gör alltså andra till den han själv är och det sorgligaste är att han inte själv förstår det. Ofta vill också stalkern få det till att alla andra som finns runt sitt offer är kriminella.  Stalkern anmäler offer och offrens vänner i strid ström till polisen. Stalkern skickar också ständigt in uppgifter till rättsvårdande myndigheter om både objektet och objektets tänkbara vänner och försöker få dem att framstå som klandervärda. Inte sällan påstår stalkern att denne gör detta i ”preventivt syfte”.

Den trasiga plåsterlappen

En stalker är väldigt svår att bli av med. Stalkern ser det som en tävling som under inga omständigheter alls får förloras. Offret får en känsla av att det fastnat en plåsterlapp under skon. Hur man än gör blir man inte av med plåsterlappen. Till slut när man tror att plåsterlappen äntligen är borta börja den höras igen. Problemet med denna plåsterlapp, som inte vill släppa taget, är att den är mycket trasig och har ofta en sjukdomsbild i lasten. De kan dessutom bli fullständigt livsfarliga och döda sina offer. De som dödat sina offer fortsätter tro att de hjälpt samhället genom sitt dödande. Ingen någonsin har lyckats ändra på den bilden hos en stalker. Innan en stalker dödar kan denne svära på att dödande inte ingår i metoderna. Vi har alltså en samling potenta mördare som går fria ute i samhället. Det måste påpekas med eftertryck att också den allra mjäkigaste stalkern kan vara farlig. Underskatta aldrig en stalker, sänk aldrig garden men framför allt: Svara aldrig på en stalkers inviter. Du kan vara utsatt för fara!

Stoppa en stalker själv

En stalker försöker kommunicera med sitt objekt till varje pris. Om de inte lyckas med kommunicerandet med objektet tar de kontakt med objektets anhöriga, vänner osv. De ger sig aldrig och inget kan stoppa stalkern för att ta kontakt. Myndigheterna gör ingenting alls, de låter stalkers hålla på och de verkar inte bry sig om att de mördar sina offer. Därför är det bara slöseri med tid att anmäla stalkers dessutom går stalker igång extra mycket om man anmäler dem för då har de blivit bekräftade. Eftersom lagen inte gör något alls får man ta den i egna händer och freda sig mot stalkers på egen hand. I vissa fall kan stakers ge sig på hela företag och stalkar ägarna så illa att företaget går i konkurs. Här är det mycket svårare att bli av med stalkern eftersom företagare inte gärna kan gömma sig. Läget är bevärande när våra rättsvårdande myndigheter inte gör ens det allra minsta för att stoppa stalker.

Så här gör man

Vi har kommit fram till att det är direkt olämpligt att kommunicera med en stalker oavsett när, var eller hur. En stalker har en inbyggd förmåga att samla på sig varenda litet tecken från en sådan kommunikation. Trots att vi var beredda på att det kunde bli resultat av den lilla kommunikation vi haft med stalkers blev vi ändå oerhört överraskade hur deras insamlade informationen användes och frekvensen av användandet. Vår erfarenhet av detta blir att man aldrig kommunicerar med en stalker då en sådan använder totalt allt du säger mot dig. Ju mer kommunikation ju värre påhittade historier åstadkommer han. Försök aldrig stoppa en stalker genom att höja rösten och skälla eller skriva tufft till denne. Resultatet blir alltid det motsatta för stalkern triggas av det. Ofta skickar stalkern in dina mejl mm till polisen i samband med sina dagliga polisanmälningar med bifogade lögner över hur denne blir behandlad.
Lägg aldrig ut uppgifter om dig själv på nätet. En stalker kan göra oerhört mycket med sådana uppgifter hur oskyldiga dina uppgifter än är. Om du har egna hemsidor så skall du undvika att skriva om dig själv där. Använd hemsidan endast för den inriktning sidan är till för som ex.vis foto, olika samlingar, möbler, bilar osv. Det går mycket bra att skriva om sådant utan att skriva om sig själv. Använd aldrig Instagram eller Facebook och liknande, då har stalkern Julafton. Om du trots allt ändå vill använda dessa sociala mötesplatser försök att inte koppla dem till din egen person.
Här är en lista att följa om du blir stalkad:

 • Svara aldrig
 • Byt mailadress och telefonnummer. Se till att telefonummret blir hemligt.
 • Undersök noga vem som skickat mail om det är en okänd person. Minsta osäkerhet, svara inte!
 • Stalkers skickar ofta mail eller brev till myndigheter, inte minst domstolar. Bara strunta i det, även dessa instanser vet vem de har att göra med, så det är lugnt.
 • Det är direkt olämpligt att kommunicera med en stalker oavsett när, var eller hur.
 • Lägg aldrig ut uppgifter om dig själv på nätet.
 • Om du har egna hemsidor så skall du undvika att skriva om dig själv där.
 • Använd hemsidan endast för den inriktning sidan är till för.
 • Använd aldrig Instagram eller Facebook och liknande.
 • Undvik att annonsera i ditt eget namn, adress eller tel.nummer.
 • Svara aldrig på inviter hur vänliga de än tycks vara.
 • Läs aldrig det som skrivs av en stalker, man mår bara dåligt av det.
 • Avslöja aldrig var du jobbar, aldrig någonsin!
 • Skaffa postbox.
 • Flytta till annan adress.
 • Försök att skriva dig hos någon annan.
 • Låt någon annan vara skriven på din adress
 • Montera upp belysning som tänds när någon kommer nära om du bor i egen fastighet
 • Montera upp väl synliga kameror om du bor i egen fastighet
 • Svara aldrig på något från okända
 • Skicka aldrig tillbaka något som sänds till dig
 • Om stalkern skapar sidor på nätet och skriver om dig så strunta i det
 • Agera överhuvudtaget inte alls på något som stalkern hittar på oavsett vad det är
 • Ring polisen om du misstänker att stalkern är nära, säg att du fruktar för ditt liv
 • Kommer stalkern nära, sätt dig i säkerhet omedelbart, du kan vara utsatt för livsfara
 • Försök att ha is i magen, bli inte arg för då är du förlorad. Behåll lugnet hur illa stalkern än beter sig och svara aldrig på något, aldrig någonsin!
 • Vad man aldrig får göra är att försöka försvara sig mot en stalker. Det går inte eftersom en stalker inte kan ta in att det är han som stalkar.
 • All eventuell vanlig post från stalkern kryssas adressen över och läggs tillbaka i brevlådan
 • Har man egen hemsida blockerar man alla ip-nr som stalkern använder
 • Stoppa kommentarsmöjligheterna på hemsidan, om sådan finns
 • Svara inte på något som ändock kommer fram
 • Reagera inte på inlägg  som postas på olika elektroniska mötesplatser
 • Tala aldrig om offentligt vad du gjort, gör eller dina planer
 •  Ljug gärna om dig själv i dina egna inlägg om du har egen hemsida

Vi håller på med en längre mer fylligare artikel om stalking. Den kommer att också innehålla kompletta personuppgifter på flera stalkers för att varna andra för dem. De är potentiella mördare och skall varnas för! Vår myndigheter gör som vanligt inte ett endaste dugg för att hindra dessa vansinniga och mycket sjuka personer då får vi göra det själva.

Mer om stalking här

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer