Thomas Nord

Stalking – Ett rekord

För länge, länge sedan

En kvinna som var 23 år tackade ja till en dans med en man. Oförargligt kan man tycka men efter dansen började en terror som varade i många år. En person som inte förstår att när dansen är slut så är det slut på riktigt är inte frisk men det är något som dessa stalkers inte förstår. De skyller alltid allt på den andre hur det än startat, fortsatt och slutat, det är alltid offrets fel enligt en stalkers omvända logik.

Hur längesedan är för längesedan

Kvinnan började stalkas när hon var 23 år och stalkern var 33 år. Idag är kvinnan 60 år och mannen 70 år. Stalkingen har  alltså pågått i 37 år. 37 år….., och jag som tyckte att 15 år var någon slags världsrekord i omvänd logik. Mannen har otröttligt skickat brev till kvinnan i 37 år utan att få ett enda svar. Om man inte får svar på ett eller några brev lägger man av, är typ ingen idé. Men en stalker med sin omvända logik fattar inte det, inte ens efter tusentals brev, han fortsätter i tron att han är den enda för kvinnan och han inbillar sig att kvinnan tycker om det.

Omvänd logik

En stalkers har mycket svårt för att läsa andras signaler som går emot stalkerns känslor. De hamnar då i ett tillstånd som i brist på annat namn kallar för “omvänd logik”. Det är inte så att stalkern går omkring med ständig omvänd logik, det skulle inte fungera. Den omvända logiken inträder när någon skapat en känslomässig reaktion hos stalkern, som genom att säga ja till en dans, ögonen mötts eller att stalkern reagerar på ett foto eller något annat trivialt. Det stalkern, från den tidpunkten, vill med målobjektet, och som objektet inte vill, ser stalkern ett svek not stalkern. Ett svek som stalkern i sin omvända logik anser sig ha rätten till att ställa ändra på med vilka medel som helst. Om en kvinna exempelvis säger “nej” till något krav från stalkern lägger stalkern ner orimligt mycket tid på att försöka få kvinnan att förstå att detta “nej” är fel, det skall vara ett “ja”. Inget annat svar än det svaret stalkern vill få är rätt. Stalkern anser sig till och med ha lagens rätt att tilltvinga sig att ha rätt. Det finns andra former av stalking också med samma omvända logik, men det lämnar vi därhän i denna artikel.

Omöjligt slut

Ställa sig frågan “hur det blev” med en stalker går inte, för det blir aldrig ett slut så att den frågan kan ställas. De fortsätter på det ena eller andra sättet efter att de tvingats att sluta efter exempelvis en dom. I detta fall påstod stalkern i rättegången att han trodde ingen fick breven eftersom han aldrig fick svar. Samtidigt påstår han att kvinnan jagat honom. Det är inget konstigt alls i en stalkers värld att påstå det omvända i sin omvända logik. Vi känner till stalker som stalkat sina före detta fruar. De själva kan ta gift på att det är fruarna som förföljer dem och därför måste de vidtaga de åtgärder som behövs för att stoppa fruarna. Det låter långsökt i en frisk hjärna men de har i sin ensidiga relation till sina fd.fruar en omvänd logik och tror fullt och fast på att de har rätt. Om inte myndigheterna hjälper dem att stoppa fruarna ger de sig också på myndigheterna på  alla möjliga sätt, dock främst att förtala de enskilda tjänstemännen i sociala medier. Flashback är ett sådant socialt media som används flitigt till att förfölja offer och folk runt offren, inte minst tjänstemän som i sitt jobb “stått på offrets sida”. En stalker kan aldrig försonas med tanken att förlora därför slutar de aldrig, de byter bara taktik för att till sist slås mot sitt offer i sitt huvud. Sluta gör de dock aldrig!
Källa: Aftonbladet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer