Stalker en svår galenskap

stalkerStalker på TV3

Programmet “Stalker” på TV3 visade härom dagen ett inslag om en norrman som stalkade en kvinna som varit med en såpa på TV. Denna stalker var oerhört enveten och glömde av eller hade ingen kunskap om hur man döljer sig. Bland annat postade han ett foto på sig själv på kvinnans Facebooksida. Han postade extremt mycket och skickade lika många sms. Killen trodde verkligen han hade ett förhållande med kvinnan, bla var han inne på hennes blogg upp mot 40 ggr i timman. Han skrev som om de hade ett förhållande och att det nu bara fattades att de skulle träffas. Kvinnan upplevde detta som mycket obehagligt och skyddsåtgärderna hon genomförde förändrade hela hennes liv. Experterna i programmet sade att denna man förmodligen är mycket farlig trots sina kärlekskranka meddelanden till kvinnan.

Alla stalker kan vara farliga

Vi vet med en förskräcklig erfarenhet att stalker kan vara farliga, riktigt farliga! Aftonbladet har under en tid haft en artikelserie om “Män som dödar kvinnor“. Det kan handla om så mycket som tjugo kvinnor om året som dödas av sina män, före detta män eller av manlig “beundrare”. Motsatsen, att kvinnor mördar män av samma orsak som ovan är oerhört ovanligt och sker i stället oftast på grund av att mannen varit för djävlig mot kvinnan eller helt enkelt för att kvinnan känt sig hotad till livet. Män mördar av helt andra orsaker som svartsjuka, förlorad dominans, inte får komma nära kvinnans privata sfär och mycket annat som handlar om en maktposition och kan skapa ett stalkingbeteende hos inte fullt friska män.
Det måste påpekas med eftertryck att också den allra mjäkigaste stalkern kan vara farlig. Underskatta aldrig en stalker, sänk aldrig garden men framför allt: Svara aldrig på en stalkers inviter. Du kan vara utsatt för fara!

stalkerRättsväsendet tar inte heller stalkerproblemet på allvar

Precis som med näthat tar inte våra rättsvårdande myndigheter problemet på allvar. Inte ens när kvinnor får sätta livet till tar de det på allvar. Det är stor skam att det behövs ett TV-program där de visar upp de ansvariga för att de skall börja reagera! Våra rättsvårdande myndigheter ät skyldiga att skydda folket mot faror. Speciellt där faran är utpekad skall de rycka ut och skydda personen det gäller. Men de gör alltså inte det och priset för underlåtenheten är upp mot 20 döda kvinnor per år. Vem tar på sig skulden för detta?
Ingen kommer att svara i skuldfrågan därför att de helt enkelt skiter i det, några kvinnor mer eller mindre kan ju inte vara så viktigt när de har Julkort att utreda. Jag säger som Björk: Skäms på er, dubbelt skäms!

stalkerHan var livsfarlig

Stalker i TV3 som vi började artikeln med åtalades för brott när programmet Stalker väl dragit fram honom till rättsvårdande myndigheter. Ett jobb som myndigheterna själva skall göra. När polisen utredde honom framkom att killen mördat sin egen son och fick åtta års fängelse för tilltaget. När kvinnan anmälde mannen kunde inte ens de ta reda på så enkla saker om mannen. Om de gjort detta i alla andra fall kanske flera hundra kvinnor levat idag. Jag dristar mig till att ställa den obehagliga frågan: Vem är värst mellan rättsvårdande myndigheter och stalkers? Vem har störst ansvar för att kvinnor förföljs och mördas?

stalkerStalkers mår ofta dåligt

Killen som stalkade kvinnan vi beskrivit här ovan visade sig vara sjuk, han mår förmodligen mycket dåligt. Han fick straffet att låsas in på psyksjukhus på obestämd tid. För att bete sig som en stalker och därmed vara en stalker krävs att man är sjuk. Ingen frisk man skulle göra på detta vis. I och med att de är sjuka och inte själva rår över vad de gör är det rättsvårdande myndigheter som är mest skyldig till de brott de begår när samma myndigheter underlåter att vidtaga åtgärder.

stalkerStalkers har olika orsaker till sitt beteende

Jag har personligen haft med stalkers att göra. Det är tvärt omöjligt att föra en normal konversation med dem. De är oerhört inställda på att det är de själva som stalkas. De verkar helt sakna sinnesnärvaron att inse sina sjuka handlingar. Det hjälper inte att visa upp tusentals inlägg på nätet eller tusentals, av stalkern skapade, alias som används i det sjuka värvet. Det hjälper inte heller att visa avsaknaden av samma sak hos den han stalkar. En stalker har helt enkelt ett omvänt logiskt tänkande och kan aldrig någonsin erkänna sitt stalkande. Inte ens killen här ovan som dömdes till vård medgav att han gjort fel. Det närmaste han kom ett erkännande var “jag var ju förälskad”.

stalkerStalkers vill koppla ihop grupper

Det är mycket vanligt eller nästan en regel att stalkers vill koppla andra personer till den han stalkar. Det räcker med en lite detalj för att kopplingen görs. Orsaken är att han vill kunna visa myndigheter att det är en grupp av personer som förföljer honom. Han kopplar med förkärlek ihop sitt stalkingobjekt till personer som verkar farliga eller varit dömda. De bryr sig inte om att personerna han vill koppla ihop med friats från brott. De använder ändå det misstänkta brottet som slagträ mot den han stalkar. Jag har personligen sett dokument inskickade till myndigheter där dessa personer, tillsammans med den han stalkar, kallas för kriminella och påstås begå brott. De inskickade dokumenten kan vara av ett mycket stort antal och ske över en lång tid. De, av honom, inblandade personerna har ofta inte ens kontakt med varandra och oftast vet de inte ens om att de beskylls för att vara med i ett kriminellt gäng.

stalkerDe tyr sig till mansgrupper

Det är inte alls ovanligt att dessa stalkers drar sig till grupperingar av män som processar om vårdnaden av sina barn, speciellt om de själva har eller har haft sådana processer. Stalkers av denna typ kan uppträda mycket vårdat och trovärdigt. Deras drift kan ta dem högt upp i dessa gruppers hierarkier. De avslöjas oftast genom sitt envetna fokuserande på sina egna problem och genom att de kontaktar övriga gruppmedlemmar i stor omfattning som ofta i sig kan betraktas som stalking. Männen i dessa grupperingar bör genast slänga ur dem ur gemenskapen innan gruppen är förtärd. När skadan är skedd kommer den aldrig att kunna repareras, det kommer stalkern att se till.

Hur stoppar man en stalker

Tyvärr, kan man inte på egen hand stoppa en avancerad stalker.  Man måste få hjälp av de myndigheter som underlåter att hjälpa. Lagarna hjälper inte heller, får man ett kontaktförbud i Tingsrätten upphävs den genast i Hovrätten. Man får helt enkelt ta hjälp av andra som jobbar med sådant här. TV3:s Stalker med Hasse Aro är ett bra exempel på hjälp men som egentligen inte skulle behövas om våra myndigheter inte var så förbaskat lata eller vad det nu är som gör att de inte gör något åt det dödande eländet.

Så här kan du börja med att stoppa en stalker

Tänk på att en stalker vill få någon form av reaktion. Det kvittar vad för reaktion bara det är en reaktion. Till och med en polisanmälan med påföljande förhör kan trigga stalkern om det är den han stalkar som gjort anmälan. Så länge det kommer sådana reaktioner kommer han att hålla på. Därför skall alla former av reaktioner avslutas hur små de än är:
– Byt telefonnummer
– Byt mejladress
– Om du har en hemsida, stäng ner den
– Om du har Facebook, stäng den på obestämd tid
– Har du möjlighet att flytta så gör det
– Om det är möjligt, skaffa en c/o-adress eller postbox
– Låt någon annan vara skriven på din adress
– Montera upp belysning som tänds när någon kommer nära om du bor i egen fastighet
– Montera upp väl synliga kameror om du bor i egen fastighet
– Svara aldrig på något från okända
– Skicka aldrig tillbaka något som sänds till dig
– Om stalkern skapar sidor på nätet och skriver om dig så strunta i det
– Agera överhuvudtaget inte alls på något som stalkern hittar på oavsett vad det är
– Ring polisen om du misstänker att stalkern är nära, säg att du fruktar för ditt liv
– Kommer stalkern nära, sätt dig i säkerhet omedelbart, du kan vara utsatt för livsfara

Försök att ha is i magen, bli inte arg för då är du förlorad. Behåll lugnet hur illa stalkern än beter sig och svara aldrig på något, aldrig någonsin!

 

0 Kommentarer on “Stalker en svår galenskap

 1. Det finns dom som sitter i det tysta år in år ut som har en stalker efter sig men inte vet vem. Denna stalker jobbar i det tysta och är bestämd att han/hon skall förstöra sitt offers liv. Det finns ingen som vet, inga bevis, psykiatrin kallar offret för diverse psykiatriska diagnoser. År in år ut lever offret i rädsla och ovisshet. Livet blir begränsat. Psyket bryts ner av isolering, rädsla och ovisshet. Det enda stalkern visar är små tecken just riktat till offret. Tecken som inte går och ta på..så det är meningen från stalkerns sida. De enda bevismaterial sedan 2002 är sms. Minns det första så väl. Du är iakttagen löd det..sen kom fler, som polisen kallade förtäckta hot. Kontantkort som på den tiden inte gick och spåra. Idag är vi på 2015. Man får leva livet så gott man kan med vetskapen att någon dag händer något man inte vet vad stalkern planerat. Jag undrar vad kallas personer som förföljer och på detta vis någon i så många år? Ibland får jag bara en känsla av att det är en kvinna som förföljer..men kan kan ha fel.
  Den som blir förföljd vet hur det känns, vilket kan vara svårt för allmänheten och förstå. Det enda mitt jag, min själ skriker efter: GE MIG FRID. Låt mig leva mitt liv och slippa denna rädsla och ovisshet. Jag förstår att det finns olika slags stalkers som agerar olika sätt. Sätter punkt här! När ska det ta slut?

 2. GMU:
  Det finns dom som sitter i det tysta år in år ut som har en stalker efter sig men inte vet vem. Denna stalker jobbar i det tysta och är bestämd att han/hon skall förstöra sitt offers liv. Det finns ingen som vet, inga bevis, psykiatrin kallar offret för diverse psykiatriska diagnoser. År in år ut lever offret i rädsla och ovisshet. Livet blir begränsat. Psyket bryts ner av isolering, rädsla och ovisshet. Det enda stalkern visar är små tecken just riktat till offret. Tecken som inte går och ta på..så det är meningen från stalkerns sida. De enda bevismaterial sedan 2002 är sms. Minns det första så väl. Du är iakttagen löd det..sen kom fler, som polisen kallade förtäckta hot. Kontantkort som på den tiden inte gick och spåra. Idag är vi på 2015. Man får leva livet så gott man kan med vetskapen att någon dag händer något man inte vet vad stalkern planerat. Jag undrar vad kallas personer som förföljer och på detta vis någon i så många år? Ibland får jag bara en känsla av att det är en kvinna som förföljer..men kan kan ha fel.
  Den som blir förföljd vet hur det känns, vilket kan vara svårt för allmänheten och förstå. Det enda mitt jag, min själ skriker efter: GE MIG FRID. Låt mig leva mitt liv och slippa denna rädsla och ovisshet. Jag förstår att det finns olika slags stalkers som agerar olika sätt. Sätter punkt här! När ska det ta slut?

  Polisanmäl alla sms!
  Ring TV3 och tala med Hasse Aro!

  – Byt telefonummer
  – Byt mailadress
  – Stäng hemsida om du har någon
  – Stäng Facebook om du har någon
  – Flytta
  – Skriv dig (c/o) hos en vän eller föräldrar
  – Skaffa posbox
  – Spara allt från stalkern

  Kan du kontakta oss och skicka vad stalkern skriver?
  Vi kan hitta folk bara på texten!

 3. GMU tog upp en viktig sak, en stalker kan likaväl vara en kvinna som förföljer både män och kvinnor. Jag har själv sett flera exempel på sådana beteenden.

  Vanligtvis tillskillnad från den manliga stalkern är att de är mer subtila och långtifrån lika våldsbenägna. Men vi skall aldrig glömma Arboga fallet med ett bra exempel på en explosiv mördande kvinnlig stalker.

 4. Helena:
  GMU tog upp en viktig sak, en stalker kan likaväl vara en kvinna som förföljer både män och kvinnor. Jag har själv sett flera exempel på sådana beteenden.

  Vanligtvis tillskillnad från den manliga stalkern är att de är mer subtila och långtifrån lika våldsbenägna. Men vi skall aldrig glömma Arboga fallet med ett bra exempel på en explosiv mördande kvinnlig stalker.

  Så är det!
  Vi skall också skriva om kvinnliga stalkers längre fram.

 5. Skulle man inte även ta kontakt med Robert Aschberg och TV-serien “Trolljägarna” för att kunna stoppa alla stalkers som är inavlade internettroll?

 6. Kvinnliga stalkers är kanske mindre vanliga men kan vara farligare än männen. De har två modos operandi; de är antingen ensamvargar eller söker sig också till män, liksom de manliga. Men olikt männen så förråder de också sina “allierade”. De män som kvinnliga stalkers söker sig till utnyttjar de bara för sina syften. Kanonmat. Förbrukningsvaror.

  Manliga stalkers har i botten ofta kvinnohat. Inte alla. En viss man i Huddinge har ju faktiskt en kvinna, en högutbildad yngre t o m men håller på med sina idiotgrejer ändå. Men han är något i särklass. “Corruptio” har ännu lättare för att få damer men han är också ett särfall. Han har dessutom ibland rätt i det han påstår men beter sig som en dåre rent allmänt.

  Kvinnliga stalkers har hat rent allmänt och INGEN lojalitet mot NÅGON. Notera detta noga. De är kalla som ormar och hugger på bråkdelen av en sekund. Förberedelserna för hugget är däremot väldigt ofta minutiösa. Ibland är deras stalkande och näthat extremt väl maskerat. Det finns en kvinna på Flashback och andra ställen på nätet som framstår som raka motsatsen till vad hon är om man inte gräver väldigt djupt och når fram till hennes sanna motiv. Hon kanske är död nu. Hon verkar inte aktiv på nätet. Hon är för ung för att ha dött en naturlig död. Hon är under 40, kanske under 35, så mycket har jag lyckats ta reda på. Bostadsorten är eller var förr Gästrikland eller norra Uppland. Där slutar dock spåren. Folk som har råkat ut för henne har gjort fel. När jag har velat diskutera med dem har de inte velat ge detaljer utan velat lägga det bakom sig. På det sättet blir ju fler hennes offer! Men en ung kvinnlig näthatare. Ett odjur men ett ungt sådant. Självmord, olycka eller sjukdom då. Eller så ligger ormen bara lågt…Detta gör att om så bara 5% stalkers är kvinnor så är de mycket farligare än männen och bör följaktligen ha specialbehandling. Jag rekommenderar särskild hänsynslöshet mot kvinnliga näthatare och stalkers. Tänk åter på nazisterna eller ISIS eller liknande. Det går inte att ge nåd i de värsta fallen. Man behöver själv inte hata utan bara förstå fakta för att inse detta.

 7. Jag skrev en längre text om just kvinnliga stalkers men antingen missade ni den eller har inte hunnit kolla den.

  En kvinnlig stalker nämndes i min text men inte med sitt nick. Däremot kommer offer för denna stalker troligen att förstå vem det gäller. Fysiskt farlig vet jag inte men oerhört falsk och lömsk. Kvinnliga stalkers bör absolut ha en egen artikel då deras agerande ofta är både smartare och ondsintare än männens. Denna stalker är bara känd som stalker för sina offer. För de flesta på Flashback är detta raka motsatsen till en stalker, för de förstår ju som bekant inte subtiliteter.

 8. Skeptisk:
  Jag skrev en längre text om just kvinnliga stalkers men antingen missade ni den eller har inte hunnit kolla den.

  En kvinnlig stalker nämndes i min text men inte med sitt nick. Däremot kommer offer för denna stalker troligen att förstå vem det gäller. Fysiskt farlig vet jag inte men oerhört falsk och lömsk. Kvinnliga stalkers bör absolut ha en egen artikel då deras agerande ofta är både smartare och ondsintare än männens. Denna stalker är bara känd som stalker för sina offer. För de flesta på Flashback är detta raka motsatsen till en stalker, för de förstår ju som bekant inte subtiliteter.

  Det hamnade i skräppostmappen. Jag lyfte upp det därifrån.

  Det kommer flera artiklar om kvinnliga stalkers framöver.

 9. Skeptisk:
  Kvinnliga stalkers är kanske mindre vanliga men kan vara farligare än männen. De har två modos operandi; de är antingen ensamvargar eller söker sig också till män, liksom de manliga. Men olikt männen så förråder de också sina ”allierade”. De män som kvinnliga stalkers söker sig till utnyttjar de bara för sina syften. Kanonmat. Förbrukningsvaror.

  Manliga stalkers har i botten ofta kvinnohat. Inte alla. En viss man i Huddinge har ju faktiskt en kvinna, en högutbildad yngre t o m men håller på med sina idiotgrejer ändå. Men han är något i särklass. ”Corruptio” har ännu lättare för att få damer men han är också ett särfall. Han har dessutom ibland rätt i det han påstår men beter sig som en dåre rent allmänt.

  Kvinnliga stalkers har hat rent allmänt och INGEN lojalitet mot NÅGON. Notera detta noga. De är kalla som ormar och hugger på bråkdelen av en sekund. Förberedelserna för hugget är däremot väldigt ofta minutiösa. Ibland är deras stalkande och näthat extremt väl maskerat. Det finns en kvinna på Flashback och andra ställen på nätet som framstår som raka motsatsen till vad hon är om man inte gräver väldigt djupt och når fram till hennes sanna motiv. Hon kanske är död nu. Hon verkar inte aktiv på nätet. Hon är för ung för att ha dött en naturlig död. Hon är under 40, kanske under 35, så mycket har jag lyckats ta reda på. Bostadsorten är eller var förr Gästrikland eller norra Uppland. Där slutar dock spåren. Folk som har råkat ut för henne har gjort fel. När jag har velat diskutera med dem har de inte velat ge detaljer utan velat lägga det bakom sig. På det sättet blir ju fler hennes offer! Men en ung kvinnlig näthatare. Ett odjur men ett ungt sådant. Självmord, olycka eller sjukdom då. Eller så ligger ormen bara lågt…Detta gör att om så bara 5% stalkers är kvinnor så är de mycket farligare än männen och bör följaktligen ha specialbehandling. Jag rekommenderar särskild hänsynslöshet mot kvinnliga näthatare och stalkers. Tänk åter på nazisterna eller ISIS eller liknande. Det går inte att ge nåd i de värsta fallen. Man behöver själv inte hata utan bara förstå fakta för att inse detta.

  Vad har hon för användare på Flashback?
  Om du postar en kommentar med hennes alias så publicerar inte jag det.

 10. Hon kallas Tuesday. Jag skulle gissa att ni redan är tipsade om henne för även om många på Flashback är dumma så är jag knappast ensam om att ha lagt märke till henne. Men om ni inte visste så vet ni nu.

 11. Skeptisk:
  Hon kallas Tuesday. Jag skulle gissa att ni redan är tipsade om henne för även om många på Flashback är dumma så är jag knappast ensam om att ha lagt märke till henne. Men om ni inte visste så vet ni nu.

  Ok!
  Jag har kollat på Tuesday för en tid sedan.

 12. Svar till “Triatlon” den gamla gubben är en stalker han har förföljt alla på nätet som har skrivit negativt om honom och sen skickar in anmälan till rättsvårdande myndigheter mot alla som påstås förfölja gubbens familj.

 13. Jag är utsatt för en kvinnlig stalker. Hon har 2 ställen att bo på, varav ett nära mig, så hon ser alltid nöärja gär ute på området. Nu är jag inte ute särkilt ofta, en gång om dagen högst, är fö. sjukpensionär.
  Hon är väldigt ofta ute i precis samma minut, kommer emot mig, eller dyker upp bakom ryggen på mig o går förbi. Hon varken gör eller säger något – än. Menhon har ringt på min dörr för ett tag sedan, jag öppnade inte såklert.
  Jag är bara rädd att hon ska ta det till en ny nivå…Hur farliga är dom stalkers som håller på på detta sättet? Visar sig alltid ute samtidigt som offret. Är det bara för att skrämma offret eller skapa en otrygghet? Jag vet att denna person/kvinna är kapabel till vad som helst om hon vill. När jag bodde på ett annat område, så hade hon satt en död råtta i en påse på mitt dörrhandtag. Jag blev livrädd och flyttade så snart jag kundE. tYVÄRR TILL ETT OMRÅDE DÄR ÄVEN HON HAR EN BOSTAD, MEN DET VISSTE JAG INTE NÄR JAG FLYTTTADE HIT. jAG VETT ATT DENNA KVINNA HAR HAFT MYCKET PROBLEM SOM LITEN, och de verkar som att hon tar ut det på andra som vuxen. Polisen kan inget gör aom detta, och berättar jag det för dem jag känner, säger de bara att jag fantiserar o föstorar upp allting, psykologer tar inte detta på allvar. Men ja gvet vad hon är kapabel till om hon vill, det är inga trevlig asaker… dett abörjar bli så jobbigt nu.

 14. Tobbe:
  Jag är utsatt för en kvinnlig stalker. Hon har 2 ställen att bo på, varav ett nära mig, så hon ser alltid nöärja gär ute på området. Nu är jag inte ute särkilt ofta, en gång om dagen högst, är fö. sjukpensionär.
  Hon är väldigt ofta ute i precis samma minut, kommer emot mig, eller dyker upp bakom ryggen på mig o går förbi. Hon varken gör eller säger något – än. Menhon har ringt på min dörr för ett tag sedan, jag öppnade inte såklert.
  Jag är bara rädd att hon ska ta det till en ny nivå…Hur farliga är dom stalkers som håller på på detta sättet? Visar sig alltid ute samtidigt som offret. Är det bara för att skrämma offret eller skapa en otrygghet? Jag vet att denna person/kvinna är kapabel till vad som helst om hon vill. När jag bodde på ett annat område, så hade hon satt en död råtta i en påse på mitt dörrhandtag. Jag blev livrädd och flyttade så snart jagkundE. tYVÄRR TILL ETT OMRÅDE DÄR ÄVEN HON HAR EN BOSTAD, MEN DET VISSTE JAG INTE NÄR JAG FLYTTTADE HIT. jAG VETT ATT DENNAKVINNA HAR HAFT MYCKET PROBLEM SOM LITEN, och de verkar som att hon tar ut det på andra som vuxen. Polisen kan inget gör aom detta, och berättar jag det för dem jag känner, säger de bara att jag fantiserar o föstorar upp allting, psykologer tar inte detta på allvar. Men ja gvet vad hon är kapabel till om hon vill, det är inga trevlig asaker… dett abörjar bli så jobbigt nu.

  Oavsett vem du är kan jag svara rent allmänt:

  – Det är ingen bra början att själv finnas inom psykologin när man har en stalker på sig. Det är besvärligt läge att få folk tro på vad man säger. Naturligtvis beror det på vad man söker för vård inom psykologi.

  – Det är viktigt att be någon undersöka stalkerbeteendet hos kvinnan under en tid. Detta för att undanröja eventuella vaneföreställningar hos den som påstår sig vara stalkad.

  – Om det ser ut att vara ett genuint stalkerfall vidtag följande åtgärder:

  1. Mantalsskriv dig hos en vän eller släkting.

  2. Försök att hyra en lägenhet i någon annans namn. Det är inte helt lätt men om du har en släkting eller nära vän som hyr lägenheten så är du i princip gäst hos denna vän eller släkting medan det i själva verket är din lägenhet.

  3. Skriv inget på internet.

  4. Om du lämnar en adress till myndighet eller företag använd dig av mantalsskrivningsadressen.

  5. Undvik platser som kvinnan rör sig på.

  6. Reagera inte på något kvinnan gör oavsett vad det är. Verka ointresserad.

  7. Titta inte på henne, låtsas som det regnar. I din värld finns inte denna kvinna.

  8. Använd dig av tålamod. Var mer tålig än stalkern.

  Tänk på att alla stalkers vill få en reaktion på det denne gör. När reaktionen kommer sätter stalkern igång flera gånger mer än tidigare.
  Om stalkern inte får någon reaktion testar denne andra påhitt för att få en reaktion. Om man fortsätter ignorera ALLT stalkern hittar på kommer denne att tappa fotfästet med tiden och kanske sluta stalka alternativt hitta någon annan stackare.

  Jag har just nu en stalker som hänger runt mig utan att jag reagerar det minsta. Han har vidtagit åtgärder för att få mig att reagera som är rent olagliga. Jag reagerar ändå inte, struntar i honom totalt, för mig är det en hundskit på marken man undviker att trampa på för risken är att skitlukten fastnar och hänger med överallt och förpestar luften för alla runt mig.

 15. Saken är såhär:
  Jag kan tyvärr inte undvik mig att föra mig på platser där hon är, då hon tyvärr har 2 boenden, varav det ena på mitt område. När vi då möts där ute, så undviker jag att titta på henne överhuvudtaget. Ibland tvärvänder jag och går åt andra hållet, bara för att slippa möte jenne. Men det kanske hon ser som en reaktion då…. vad vet jag hur hon tänker.
  Tyvärr kan jag inte låta blir att skriva på nätet. jag skulle inte klara mig utan chatten tex. Vet inte om hon kommit på vem jag är på chatten,men jag svarar absolut inte på några som helst privata meddelanden där. Det kan ju vara hon. Jag klickar bort dem direkt. Jag försöker att inte reagera på vad hon än gör, men ibland kommer hon för nära, och det blir för jobbigt. En gång satt hon utanför affären i somras och väntade på att jag skulle gå förbi där, eller prata med hon, vad vet jag, men jag gick åt andra hållet. Tänk om hon tror jag stalkar henne när vi möts ofta? Saken är den att jag ser aldrig från mitt hem när hon är ute,men hon ser när jag är ute…När det nu är så ofta som det nu är, så är det ingen slump att vi möts. Jag har sagt till henne att jag inte vill träffas o ha kontakt med henne…

 16. Tobbe:
  Saken är såhär:
  Jag kan tyvärr inte undvik mig att föra mig på platser där hon är, då hon tyvärr har 2 boenden, varav det ena på mitt område. När vi då möts där ute, så undviker jag att titta på henne överhuvudtaget. Ibland tvärvänder jag och går åt andra hållet, bara för att slippa möte jenne. Men det kanske hon ser som en reaktion då…. vad vet jaghur hon tänker.
  Tyvärr kan jag inte låta blir att skriva på nätet. jag skulle inte klara mig utan chatten tex. Vet inte om hon kommit på vem jag är på chatten,menjag svarar absolut inte på några som helst privata meddelanden där. Det kan ju vara hon. Jag klickar bort dem direkt. Jag försöker att inte reagera på vad hon än gör, men ibland kommer hon för nära, och det blir för jobbigt. En gång satt hon utanför affären i somras och väntade på att jag skulle gå förbi där, eller prata med hon, vad vet jag, men jag gick åt andra hållet. Tänk om hon tror jag stalkar henne när vi möts ofta? Saken är den att jag ser aldrig från mitt hem när hon är ute,men hon ser när jag är ute…När det nu är så ofta som det nu är, så är det ingen slump att vi möts. Jag har sagt till henne att jag inte vill träffas o ha kontakt med henne…

  Det kanske inte rör sig om stalking, bara tillfälligheter?

 17. Det kan ju så vara, och mest troligt är det bara tillfälligheter, och är det så så ber jag om ursäkt om jag trott fel…men nu från juni och fram till oktober har det varit lite väl många gånger för att det bara ska handla om tillfälligheter…hon försökte gå emot mig när jag var påväg hem, tom stannade upp ibland för att försöka möte mig, eller komma när mig…satt utanför affären o väntade på att jag skulle gå förbi…nu för ett par veckor sedan dök hon upp bakom ryggen på mig och gick förbi…jag var inte beredd, utan fick rysningar o blev rädd…det var faktiskt obehagligt…men visst kan allt bara vara tillfälligheter…men att säga så kan ju även vara stalkerns sätt att ursäkta sig för att allt ska verka så oskyldigt…jag har lärtmig lite om hur en stalker tänker…men det har som sagt varit lite för många gånger för att allt ska vara bara tillfälligheter…jag tänker inte prata med hon om hon närmar sig…jag vill inte ha med hon att göra…men det är väl sånt här som triggar igång en stalkare ännu mer, för detta är ju en slags reaktion.Jag vill bara attt detta ska ta slut. Den som hålle rpå kan väl göra sina ärenden andra tider än när jag är ute, och inte nästan alltitd samtidigt. Jag vet en del om vad denna männsika haft för sig för inte så länge sedan, det är inte otänkbart attjag är nästa “offer”, men som sagt, jag undviker henne allt jag kan. Bara för att hon har barn och hundar är inte allt så oskyldigt som det kan verka…

 18. Tobbe:
  Det kan ju så vara, och mest troligt är det bara tillfälligheter, och är det så så ber jag om ursäkt om jag trott fel…men nu från juni och fram till oktober har det varit lite väl många gånger för att det bara ska handla om tillfälligheter…hon försökte gå emot mig när jag var påväg hem, tom stannade upp ibland för att försöka möte mig, eller komma när mig…satt utanför affären o väntade på att jag skulle gå förbi…nu för ett par veckor sedan dök hon upp bakom ryggen på mig och gick förbi…jag var inte beredd, utan fick rysningar o blev rädd…det var faktiskt obehagligt…men visst kan allt bara vara tillfälligheter…men att säga så kan ju även vara stalkerns sätt att ursäkta sig för att allt ska verka så oskyldigt…jag har lärtmig lite om hur en stalker tänker…men det har som sagt varit lite för många gånger för att allt ska vara bara tillfälligheter…jag tänker inte prata med hon om hon närmar sig…jagvill inte ha med hon att göra…men det är väl sånt här som triggar igång en stalkare ännu mer, för detta är ju en slags reaktion.Jag vill bara attt detta ska ta slut. Den som hålle rpå kan väl göra sina ärenden andra tider än när jag är ute, och inte nästan alltitd samtidigt. Jag vet en del om vad denna männsika haft för sig för inte så länge sedan, det är inte otänkbart attjag är nästa ”offer”, men som sagt, jag undviker henne allt jag kan. Bara för att honhar barn och hundar är inte allt så oskyldigt som det kan verka…

  Sök på ditt eget namn och adress på Google, var och en för sig. Sök också på ditt personnummer. Hittar du inget är det i varje fall ingen nätstalker.
  Kalla ut dokument på dig själv ifrån olika myndigheter. Fråga polisen om någon polisanmält dig. Det är nästan mer regel än undantag att stalker ofta polisanmäler sitt offer utan att offret vet om det eller någonsin får reda på det. Hittar du inget av detta är du förmodligen inte stalkad, i så fall kan det röra sig om vanlig uppvaktning. Uppvaktningar kan ibland också vara besvärande men inte mycket att göra åt.

 19. uyyu:
  Jag undrar vem är gubben söder om Stockholm . Dalarö?

  Nej, inte så långt ner. Han har inte hörts av på länge så vi låter detta vila.
  Den gubben är annars oerhört besvärlig, han vet inte själv att det är han som är problemet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.