Stå upp för Peter Springare kan bli liggande

Administratör och ledare

Per Sonne Hansen själv en invandrare, är det som leder gruppen “Stå upp för Peter Springare”. Gruppen startades efter att polisen Peter Springare, som utreder brott i invandrartäta områden runt Örebro, började på sin Facebook-sida hänga ut snarlika namn på de han utreder. Syftet från Springare var att visa att det nästan bara är invandrare som utreds för brott från invandrartäta områden, vilket kanske inte är så konstigt.  I kölvattnet av detta dök Springares påhejare upp i form av rasister, halvrasister, hobbyrasister och sådana som har otur när de tänker. En av personerna bakom denna brokiga samling, Per Sonne Hansen, startade alltså och leder nämnda Facebook-grupp “Stå upp för Peter Springare” och samlar den märkliga skaran i denna grupp av relativt öppen rasism, våldsuppmaningar och det ständiga bejakandet av partiet  Sverigedemokraterna.

Rasism är inte vår grej

Vi skriver inte om eller jobbar inte mot rasism eller främlingsfientlighet, det är helt enkelt inte vårt område. Men i detta finns det också näthat och det är vår uppgift att jobba mot därför skriver vi denna artikel.

Angripa kriminella invandrare

Per Sonne Hansen, ledaren för gruppen “Stå upp för Peter Springare” har själv sagt att hans syfte med gruppen är att “angripa kriminella invandrare”. Tar man sig den uppgiften är det för de allra flesta självskrivet att man är “vit” som ett lamm i skälen. Om man inte är det kan inte heller syftet vara att angripa kriminella invandrare, då måste syftet vara ett helt annat.

CV

Hur ser Per Sonne Hansens CV ut? Vi tittar på det så får vi se vad vi hittar:

 • I mål B-9615-6 döms Per Sonne Hansen till Fängelse 1 år och 3 månader för bla rån.
 • I mål B 2938-10 döms Per Sonne Hansen för narkotikabrott.
 • I mål 7817-11 har han överklagat en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen. Ett beslut har alltså fattats av Socialtjänsten som handlar om bistånd som Per Sonne Hansen överklagat utan framgång. Domstolen lyckades under senare delen av processen inte att hitta Per Sonne Hansen, fler försök gjorde utan framgång.
 • I mål B12529-11 dömdes Per Sonne Hansen för snatteri.
 • I mål 212767-11 väcks åtal för snatteri.
 • I mål 120003-11 väcks åtal för snatteri där han senare får ett strafföreläggande (dom utan rättegång).
 • I mål 166519-11 väcks åtal för snatteri där han senare får ett strafföreläggande (dom utan rättegång).
 • I mål 8411-12 har han återigen överklagat en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen. Ett beslut har alltså fattats av Socialtjänsten som handlar om bistånd som Per Sonne Hansen överklagat utan framgång.
 • I mål B8627-12 dömdes Per Sonne Hansen till fängelse för snatteri.
 • I mål 139753-12 väcks åtal för snatteri.
 • I mål 4072-13 en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen.
 • I mål 126358-14 klarar sig Per Sonne Hansen från att dömas för snatteri.

Det är alltså ett stort antal fall av snatterier som Per Sonne Hansen åkt fast för. I mål B8627-12 gällde det 8 fall av snatteri. Om det skrev Tingsrätten:

Per Hansson ska nu dömas för åtta fall av snatterier, begångna den 31 augusti 2012, den 14 januari 2013, den 18 januari 2013, den 21 januari 2013, den 14 januari 2013 (i tre butiker på Entré i Malmö) och den 17 december 2013. Per Hansen synes sakna arbete och fast adress. Ingenting är känt om hans personliga och sociala förhållanden som skulle kunna motivera en frivårdspåföljd i form av skyddstillsyn eller visa att en villkorlig dom skulle kunna avhålla honom från fortsatt brottslighet. Med hänsyn till att det är fråga om upprepade fall av snatterier efter att han lagförts flera gånger för samma typ av brott anser tingsrätten att påföljden nu bör bestämmas till fängelse en månad.

 • Han har också haft samröre med organiserade gängkriminella Soldiers of Odin som säger sig försvara Svenskar mot invandrare. Flera fall av misstänkt oprovocerat våld ligger på Soldiers of Odins hylla.
 • Han har gjort reklam för det kriminella MC-gänget Hells Angels.
 • Ett större antal MC-kriminella från Sverige och andra länder återfinns bland Per Sonne Hansens vänner.

Vi kan alltså konstatera att ledaren för gruppen “Stå upp för Peter Springare” inte själv kvalar in som de laglydiga kritikerna till kriminella invandrare. Det hör till sakens natur att  man absolut inte själv får förekomma i kriminalitet om man skall leda en grupp som säger sig kämpa för ökad trygghet i samhället. För att gruppen skall bli trovärdig borde de slänga ut gruppens ledare, rasister och andra tvetydiga element. Tills dess är det bara en samling skränande näthatare även om flera i gruppen har ett gott uppsåt med sin medverkan.

Vi kan också konstatera att Per Sonne Hansen skapat flera grupper på Facebook för diverse påtryckningar som oftast handlar i slutändan om att “slänga ut” invandrare för orsaker som är totalt misstolkade:

Jag gjorde denna grupp för att nu måste det vara nog med detta daltande i Kalle Anka Sverige och hoppas vi kan bli riktigt många så vi tillsammans kan försöka förmå den svenska regering att en gång för alla vakna upp. /../  får titta på när flyktingarna flyttar direkt in i dyra lägenheter. Va fan är det, ursäkta mig språket men jag tror alla förstår min ilska.

Till det goda som Per Sonne Hansen gjort är det enastående försvaret av sin dotter. Sådant kan få en tår att falla på de flesta, bra jobbat här Per Sonne Hansen. Han säger sig också plocka bort hatkommentarer i sin grupp men det stämmer inte så bra för där finns massor av hat fortfarande eller alternativt att hans syn på hat inte stämmer med vår syn.

Det tragiska med Per Sonne Hansen är att han försökt ta sitt liv:

Jag försökte ta mitt liv i torsdags men lyckades inte utan vaknade några timmar senare. Fredag morgon vänder jag mig till Psyk akut o pratar med läkaren som säger att jag är verkligen i stort behov av hjälp o att risken är jätte stor att jag ta mitt liv o är grovt självmordsbenagen. Jag skickas till beroende centrum o blir inlagd, där behandlas jag som om jag inte finns. Får ingen medicin ingen hjälp.
Källa: https://www.facebook.com/TV4/posts/870517946356439

Stå upp för Peter Springare är egentligen Stå upp för näthat

Det näthat som produceras i gruppen “Stå upp för Peter Springare” är så vida att det är nära nog oöverblickbart. Gruppen närmast flödar av hat mot invandrare, uppviglingar till våld och etnisk rensning. En person från Örebro har valt att polisanmäla 60 personer för hets mot folkgrupp. En del av medlemmarna skriver ”parasiterande apjävlar”, ”kamelknullare” och ”sandnegrer” om invandrare och tycker de förtjäna ett nackskott. Ett församlingsråd inom Svenska kyrkan kallar en maträtt för “Blatte special” där huvudrätten heter “Låt drabbade göra vad dom vill med Fanskapet” och desserten “Mata rovdjuren med resterna”. Någon annan skriver ”Vi måste ringa Anticimex, måste utrota alla gävla kackerlackor och rotor från somalien och muslimska länder, som invaderad sverige”. Peter Springare själv hänger på med riktigt näthat: “Förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”. Vidare skriver man: “Bortom sjukt, kulturellt hjärntvättade”, “Hade jag jobbat på bank hade jag tryckt på larmet, om det kom in en sådan där“, ” jävla muppar”, “WAR HAS BEGENING AND IT WILL GET REALY BAD SOON”, “Ut med påsk karringarna“, “UD! Med lortet“, “Mona Muslim”, “skäggiga äckel”, “kompetens befriade idioter”, “tvångssteriliseringen”, “lata kräk som kommer hit”, “Säng i dom i havet å låt dom simma hem där dom kom ifrån!! Å för hopningsvis sjunker de djup“, “avskummen som kommer hit”, ” skicka hem skiten“.

Ovanstående är plockat ur en dags postande i gruppen “Stå upp för Peter Springare” förutom Springares eget näthat. Ofta skriver de “Vart är samhället på våg”, ja, det kan man fråga sig efter att läst “Stå upp för Peter Springare” på Facebook. Observera att felstavningar glömda bokstäver och märkliga formuleringar är gjorda av näthatarna själva, vi har plockat det från gruppen exakt som det ser ut. Med tanke på det dåliga språket verkar det som att flera av medlemmarna kommer från samhällets lägsta skick, dvs de mest lättlurade. Det är samma anledning som samma folk stödjer sina egna fiender som exempelvis pseudonazisterna Sverigedemokraterna och andra högerextrema grupperingar.

Läs mer:
aktuellt Focus
ETC

0 Kommentarer on “Stå upp för Peter Springare kan bli liggande

 1. Det är beklagligt att Facebook tillåter att någon lägger upp en gruppsida som uppviglar till våld mot politiker,journalister och invandrare samt att det florerar rasistiska uttalande och att det vräks ut mordhot riktad mot politiker,journalister och invandrare .Har anmält gruppen till Facebooks abuseteam och trots det fått avslag på abuseanmälan och facebook vägrar ta bort gruppsidan “Stå upp för Peter Springare” Facebook börjar att sjunka ned till samma låga nivå som på Flashback som också vägrar att ta bort inlägg som bryter mot svensk lag. Att Facebookgruppen “Stå upp för Peter Springare” påstår sig ge polismannen helhjärtat stöd och säger sig ta avstånd från rasism köper jag inte ett dugg. Per Sonne Hansen har tillsammans med Patrik Marklund startat upp gruppsidan den 5 februari i år 2017,och efter 5 dagar så hade gruppen fått närmare 200000 medlemmar, men tyvärr så visade sig att rasister från Sverigedemokraterna,Nordiska Motståndsrörelsen .Gruppsidan borde plockas bort från Facebook med omedelbar verkan .liksom liknande gruppsidor som stödjer våldbejakande organisationer ska bort. Annars så kan man stoppa Facebooks verksamhet på nätet och ett skäl till varför forumet borde stoppas de vägrar ta bort gruppsidor och inlägg som bryter mot svensk lag , de låter gruppsidor som drivs av våldsbejakande grupper ligga kvar trots att gruppsidorna har abuseanmälts x-antal gånger.

 2. I princip bör hela inläggets agenda utläsas som “jag är inte växterextremist men…”. Nu har ni också försagt er på ett sätt som omöjliggör att erat äldre påstående om att ni har en Sverigedemokrat i er organisation skulle kunna vara sant. För om ni verkligen hade det skulle ni aldrig skrivit någonting i stil med ” pseudonazisterna Sverigedemokraterna och andra högerextrema grupperingar”. Antingen gäller detta, eller så har “sverigedemokraten” i er organisation inte en aning om vem han arbetar för. För alla som är emot vänsterideologier dagens samhälle är det välkänt faktum att påståendet om att Sverigedemokraterna skulle vara något i stil med “lika nazisterna” eller det minsta “högerextrema” enbart är propaganda spridda av statsunderstödda vänsteraktivister (mest värd att nämna är den åtminstone delvis trotskistiska tidskriften Expo). Därmed kan den som skrev detta blogginlägg omöjligt vara någonting annat än vänster.

 3. Anonym:
  I princip bör hela inläggets agenda utläsas som ”jag är inte växterextremist men…”. Nu har ni också försagt er på ett sätt som omöjliggör att erat äldre påstående om att ni har en Sverigedemokrat i er organisation skulle kunna vara sant. För om ni verkligen hade det skulle ni aldrig skrivit någonting i stil med ” pseudonazisterna Sverigedemokraterna och andra högerextrema grupperingar”. Antingen gäller detta, eller så har ”sverigedemokraten” i er organisation inte en aning om vem han arbetar för. För alla som är emot vänsterideologier dagens samhälle är det välkänt faktum att påståendet om att Sverigedemokraterna skulle vara något i stil med ”lika nazisterna” eller det minsta ”högerextrema” enbart är propaganda spridda av statsunderstödda vänsteraktivister (mest värd att nämna är den åtminstone delvis trotskistiska tidskriften Expo). Därmed kan den som skrev detta blogginlägg omöjligt vara någonting annat än vänster.

  Vad vill du ha sagt med detta?

  Vi är en organisation som är opolitisk. Våra medlemmar, utom några få av oss, känner inte varandra och kan således inte känna till varandras politiska åsikt.
  I övrigt vill vi vara ärliga och använda de ord som gäller för det vi beskriver och vi har en demokratisk värdegrund.

  Sverigedemokraterna har växt fram ur pronazistiska organisationer med i stort sett samma folk på nyckelpositioner som nu. De har tydligt pekat med hela handen att de inte lämnat sina rötter via sina olika stöd, nättidningar och annat. Skulle vi skriva att Sverigedemokraterna är liberalt parti skulle vi ljuga, likaså om vi beskriver dem som ett vanligt högerparti och vi vill inte ljuga.

  Sverigedemokraterna är ett extremt högerparti med nazistiskt förflutet och med medlemmar som öppet hyllar nazism och fascism. Det betyder att de är pseudonazistiskt parti. De flesta näthatare visar tydligt att de är nazister eller har fascistiska tendenser, de säger sig också stödja SD. De som inte näthatar men ändå stödjer SD gör det mestadels utifrån en extremhögervinkel, ofta vet de själva inte om att de ligger där politiskt. Sammantaget gör detta SD till ett mycket farligt parti som med sin medlems- och röstarkader mycket liknar det vi såg i Tyskland på 20-30 talet.

  Vår medlemmar, oavsett åsikt, får hålla med eller inte hålla med om det vi skriver. Ännu har ingen lämnat oss av den anledningen. Våra medlemmar är allt från Sd till K. Flera säger sig inte vara intresserade alls av politik.

  Utöver detta är det en typisk högerextremklyscha att kalla alla de som de ser som motståndare för vänsterextrema eller liknande. Det vanligaste svaret man kan läsa av högerextrema är att de kallar sin debattmotståndare för just “vänsterextrem”. De har gjort det så mycket och så ofta att numera är 80-85% av folket vänsterextrema så vi bryr oss inte alls om att bli kallade detta lika lite som någon annan bryr sig om det.

  Vi kommer i fortsättningen inte att släppa fram kommentarer där ordet “vänsterextrem” ingår som beskrivning av oss, det är så jävla uttjatat.

 4. https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna Den info som finns på wikipedia berättar om att Sverigedemokraterna bildades 1988 som en avknoppning till de pronazistiska organisationerna Bevara Sverige Svenskt och Framstegspartiet .Flera av partimedlemmarna var tidigare med i Bevara Sverige Svenskt och Framstegspartiet medans de yngre partimedlemmarna blev SD-medlemmar under 1990-talets mitt.Dessa organisationer hade exakt samma agenda som Nordiska Rikspartiet som var aktiv från 1956 till 2000-talets början ,och i Nordiska Rikspartiet var Assar Oredsson och Vera Oredsson ledare och partiets agenda var ett helt rent Sverige med enbart svenskar och inga invandrare,det är samma upplägg som Adolf Hitlers NSDAP hade i Tyskland under från 1925 till 1939 då Andra Världskriget startade och efter krigsslutet 1945 förbjöds NSDAP i Tyskland av de allierade segermakterna,sedan man fick reda på att de tyska nazisterna satte i system med att mörda bortemot 20miljoner judar,zigenare,funktionsnedsatta,homosexuella,romer med flera som inte passade in i den stortyska samhällsordningen som baserade sig på rashygien och att enbart de som betraktades som “Arier” skulle få leva.

 5. Spion:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna Den info som finns på wikipedia berättar om att Sverigedemokraterna bildades 1988 som en avknoppning till de pronazistiska organisationerna Bevara Sverige Svenskt och Framstegspartiet .Flera av partimedlemmarna var tidigare med i Bevara Sverige Svenskt och Framstegspartiet medans de yngre partimedlemmarna blev SD-medlemmar under 1990-talets mitt.Dessa organisationer hade exakt samma agenda som Nordiska Rikspartiet som var aktiv från 1956 till 2000-talets början ,och i Nordiska Rikspartiet var Assar Oredsson och Vera Oredsson ledare och partiets agenda var ett helt rent Sverige med enbart svenskar och inga invandrare,det är samma upplägg som Adolf Hitlers NSDAP hade i Tyskland under från 1925 till 1939 då Andra Världskriget startade och efter krigsslutet 1945 förbjöds NSDAP i Tyskland av de allierade segermakterna,sedan man fick reda på att de tyska nazisterna satte i system med att mörda bortemot 20miljoner judar,zigenare,funktionsnedsatta,homosexuella,romer med flera som inte passade in i den stortyska samhällsordningen som baserade sig på rashygien och att enbart de som betraktades som ”Arier” skulle få leva.

  Samma då samma nu, historien upprepar sig först som en tragedi, sedan som en fars.

 6. Vi är partipolitiskt obundna, vi står inte på någon sida oavsett vad en enskild medlem i SIG-gruppen kan ha för värderingar. Tack vare detta har vi blivit kallade för allt från vänsterextremister till högerextremister, extremfeminister till kvinnohatare. Vi finner det snarare underhållande hur folk vill pressa in oss i deras snäva eller knasiga mallar över världen och dess privata värderingar eller agenda.

  Dock kan det vara värt att veta av alla de, vid det här laget över 700 minst personer vi avslöjat på Flashback varav ett stort antal är näthatare så visar det tydligt att Sverigedemokrater är kraftigt överrepresenterade bland näthat. Därför är vi extra intresserade av det organiserade näthatet inom sverigedemokraterna som saknar motstycke inom någon annan politisk gruppering eller falang. Sverigedemokratiska näthatare är oftare än andra organiserade i sitt näthat. Den enda gruppering som motsvarar sverigedemokraterna i näthatet är organiserat och till viss del styrd är de självutnämnda “barnräddarna” som näthatar mycket kraftigt, de är i sin tur ofta socialister eller kommunister.

  Vi finner det organiserade näthatet extra intressant och följer därför specifikt dessa grupperingar och hur de fungerar då vi arbetar just emot näthat. För att förstå hur och varför folk näthatar måste vi också se till vilka agendor de har eller om de styrs från andra. Näthatskollektiv är ovanlig företeelse, men det existerar, där är sverigedemokraterna fullständigt överrepresenterade därför är vi intresserade och kommer fortsätta vara det.

  SIG-gruppen är politiskt neutral, vi har inga färger, bara gråskalor och visst har vi medlemmar med SD-anknytning men också andra med anknytning till FI eller andra grupperingar.
  Folk, även sverigedemokrater, är inte lika svart-vita som många av er politiskt indoktrinerade fåntrattar och duktiga idioter är. De kan se helheten eller “the greater good” även om SD får på tafsen eller någon annan politisk gruppering.

  Vi vet att indoktrinerade agendapushande människor som avsagt sig sin fria vilja att skapa egna åsikter om saker och ting omöjligen kan förstå att man inte behöver vara inom en viss mall eller tycka på ett speciellt vis för att vara kritisk emot något. Men det brukar stå över självhjärntvättade individers nivå.

  SIG-gruppen är inte högerextrem, vänsterextrem, feministisk eller kvinnohatande. SIG-gruppen är fullständigt neutral. Vi står utanför det politiska, vi har bara en enda agenda, analysera näthat, mekanismerna bakom näthat och ta reda på vilka som näthatar anonymt samt näthatsdebatten generellt.

  Men återigen det kanske är svårt att förstå för folk som är fullständigt hjärntvättade i sitt identitetssökande och läggande av mallar för hur människor skall vara. Som man känner sig själv uppfattar man andra. Men vi är inte sådana.

 7. Peter Långlöpare har per automatik bevisat på att han inte är lämplig att inneha sin tjänst som utredare hos Polisen i Örebro efter sina eskapader på Facebook och lite annat ,jag tror inte att hans kolegor hos polisen i Örebro blir så glada när de fick vetskap om Peter Långlöpares eskapader på nätet .Risken finns att han blir någon slags hjälte inom näthatardrevet som finns bland högerextremister ,som fick luft under vingarna efter Peter Långlöpares uttalande om att invandrare skulle vara överrepresenterad i kriminalitet men vad Peter Långlöpare inte vet att även bland infödda svenskar så finns det en handfull kriminella personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.