Stå upp för Peter Springare kan bli liggande

Administratör och ledare

Per Sonne Hansen själv en invandrare, är det som leder gruppen “Stå upp för Peter Springare”. Gruppen startades efter att polisen Peter Springare, som utreder brott i invandrartäta områden runt Örebro, började på sin Facebook-sida hänga ut snarlika namn på de han utreder. Syftet från Springare var att visa att det nästan bara är invandrare som utreds för brott från invandrartäta områden, vilket kanske inte är så konstigt.  I kölvattnet av detta dök Springares påhejare upp i form av rasister, halvrasister, hobbyrasister och sådana som har otur när de tänker. En av personerna bakom denna brokiga samling, Per Sonne Hansen, startade alltså och leder nämnda Facebook-grupp “Stå upp för Peter Springare” och samlar den märkliga skaran i denna grupp av relativt öppen rasism, våldsuppmaningar och det ständiga bejakandet av partiet  Sverigedemokraterna.

Rasism är inte vår grej

Vi skriver inte om eller jobbar inte mot rasism eller främlingsfientlighet, det är helt enkelt inte vårt område. Men i detta finns det också näthat och det är vår uppgift att jobba mot därför skriver vi denna artikel.

Angripa kriminella invandrare

Per Sonne Hansen, ledaren för gruppen “Stå upp för Peter Springare” har själv sagt att hans syfte med gruppen är att “angripa kriminella invandrare”. Tar man sig den uppgiften är det för de allra flesta självskrivet att man är “vit” som ett lamm i skälen. Om man inte är det kan inte heller syftet vara att angripa kriminella invandrare, då måste syftet vara ett helt annat.

CV

Hur ser Per Sonne Hansens CV ut? Vi tittar på det så får vi se vad vi hittar:

 • I mål B-9615-6 döms Per Sonne Hansen till Fängelse 1 år och 3 månader för bla rån.
 • I mål B 2938-10 döms Per Sonne Hansen för narkotikabrott.
 • I mål 7817-11 har han överklagat en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen. Ett beslut har alltså fattats av Socialtjänsten som handlar om bistånd som Per Sonne Hansen överklagat utan framgång. Domstolen lyckades under senare delen av processen inte att hitta Per Sonne Hansen, fler försök gjorde utan framgång.
 • I mål B12529-11 dömdes Per Sonne Hansen för snatteri.
 • I mål 212767-11 väcks åtal för snatteri.
 • I mål 120003-11 väcks åtal för snatteri där han senare får ett strafföreläggande (dom utan rättegång).
 • I mål 166519-11 väcks åtal för snatteri där han senare får ett strafföreläggande (dom utan rättegång).
 • I mål 8411-12 har han återigen överklagat en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen. Ett beslut har alltså fattats av Socialtjänsten som handlar om bistånd som Per Sonne Hansen överklagat utan framgång.
 • I mål B8627-12 dömdes Per Sonne Hansen till fängelse för snatteri.
 • I mål 139753-12 väcks åtal för snatteri.
 • I mål 4072-13 en dom om bistånd enligt socialtjänstlagen.
 • I mål 126358-14 klarar sig Per Sonne Hansen från att dömas för snatteri.

Det är alltså ett stort antal fall av snatterier som Per Sonne Hansen åkt fast för. I mål B8627-12 gällde det 8 fall av snatteri. Om det skrev Tingsrätten:

Per Hansson ska nu dömas för åtta fall av snatterier, begångna den 31 augusti 2012, den 14 januari 2013, den 18 januari 2013, den 21 januari 2013, den 14 januari 2013 (i tre butiker på Entré i Malmö) och den 17 december 2013. Per Hansen synes sakna arbete och fast adress. Ingenting är känt om hans personliga och sociala förhållanden som skulle kunna motivera en frivårdspåföljd i form av skyddstillsyn eller visa att en villkorlig dom skulle kunna avhålla honom från fortsatt brottslighet. Med hänsyn till att det är fråga om upprepade fall av snatterier efter att han lagförts flera gånger för samma typ av brott anser tingsrätten att påföljden nu bör bestämmas till fängelse en månad.

 • Han har också haft samröre med organiserade gängkriminella Soldiers of Odin som säger sig försvara Svenskar mot invandrare. Flera fall av misstänkt oprovocerat våld ligger på Soldiers of Odins hylla.
 • Han har gjort reklam för det kriminella MC-gänget Hells Angels.
 • Ett större antal MC-kriminella från Sverige och andra länder återfinns bland Per Sonne Hansens vänner.

Vi kan alltså konstatera att ledaren för gruppen “Stå upp för Peter Springare” inte själv kvalar in som de laglydiga kritikerna till kriminella invandrare. Det hör till sakens natur att  man absolut inte själv får förekomma i kriminalitet om man skall leda en grupp som säger sig kämpa för ökad trygghet i samhället. För att gruppen skall bli trovärdig borde de slänga ut gruppens ledare, rasister och andra tvetydiga element. Tills dess är det bara en samling skränande näthatare även om flera i gruppen har ett gott uppsåt med sin medverkan.

Vi kan också konstatera att Per Sonne Hansen skapat flera grupper på Facebook för diverse påtryckningar som oftast handlar i slutändan om att “slänga ut” invandrare för orsaker som är totalt misstolkade:

Jag gjorde denna grupp för att nu måste det vara nog med detta daltande i Kalle Anka Sverige och hoppas vi kan bli riktigt många så vi tillsammans kan försöka förmå den svenska regering att en gång för alla vakna upp. /../  får titta på när flyktingarna flyttar direkt in i dyra lägenheter. Va fan är det, ursäkta mig språket men jag tror alla förstår min ilska.

Till det goda som Per Sonne Hansen gjort är det enastående försvaret av sin dotter. Sådant kan få en tår att falla på de flesta, bra jobbat här Per Sonne Hansen. Han säger sig också plocka bort hatkommentarer i sin grupp men det stämmer inte så bra för där finns massor av hat fortfarande eller alternativt att hans syn på hat inte stämmer med vår syn.

Det tragiska med Per Sonne Hansen är att han försökt ta sitt liv:

Jag försökte ta mitt liv i torsdags men lyckades inte utan vaknade några timmar senare. Fredag morgon vänder jag mig till Psyk akut o pratar med läkaren som säger att jag är verkligen i stort behov av hjälp o att risken är jätte stor att jag ta mitt liv o är grovt självmordsbenagen. Jag skickas till beroende centrum o blir inlagd, där behandlas jag som om jag inte finns. Får ingen medicin ingen hjälp.
Källa: https://www.facebook.com/TV4/posts/870517946356439

Stå upp för Peter Springare är egentligen Stå upp för näthat

Det näthat som produceras i gruppen “Stå upp för Peter Springare” är så vida att det är nära nog oöverblickbart. Gruppen närmast flödar av hat mot invandrare, uppviglingar till våld och etnisk rensning. En person från Örebro har valt att polisanmäla 60 personer för hets mot folkgrupp. En del av medlemmarna skriver ”parasiterande apjävlar”, ”kamelknullare” och ”sandnegrer” om invandrare och tycker de förtjäna ett nackskott. Ett församlingsråd inom Svenska kyrkan kallar en maträtt för “Blatte special” där huvudrätten heter “Låt drabbade göra vad dom vill med Fanskapet” och desserten “Mata rovdjuren med resterna”. Någon annan skriver ”Vi måste ringa Anticimex, måste utrota alla gävla kackerlackor och rotor från somalien och muslimska länder, som invaderad sverige”. Peter Springare själv hänger på med riktigt näthat: “Förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”. Vidare skriver man: “Bortom sjukt, kulturellt hjärntvättade”, “Hade jag jobbat på bank hade jag tryckt på larmet, om det kom in en sådan där“, ” jävla muppar”, “WAR HAS BEGENING AND IT WILL GET REALY BAD SOON”, “Ut med påsk karringarna“, “UD! Med lortet“, “Mona Muslim”, “skäggiga äckel”, “kompetens befriade idioter”, “tvångssteriliseringen”, “lata kräk som kommer hit”, “Säng i dom i havet å låt dom simma hem där dom kom ifrån!! Å för hopningsvis sjunker de djup“, “avskummen som kommer hit”, ” skicka hem skiten“.

Ovanstående är plockat ur en dags postande i gruppen “Stå upp för Peter Springare” förutom Springares eget näthat. Ofta skriver de “Vart är samhället på våg”, ja, det kan man fråga sig efter att läst “Stå upp för Peter Springare” på Facebook. Observera att felstavningar glömda bokstäver och märkliga formuleringar är gjorda av näthatarna själva, vi har plockat det från gruppen exakt som det ser ut. Med tanke på det dåliga språket verkar det som att flera av medlemmarna kommer från samhällets lägsta skick, dvs de mest lättlurade. Det är samma anledning som samma folk stödjer sina egna fiender som exempelvis pseudonazisterna Sverigedemokraterna och andra högerextrema grupperingar.

Läs mer:
aktuellt Focus
ETC

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer