Stå upp för Sverige – Ägaren åtalas

Efter flera anmälningar av gruppen Näthatsgranskaren kommer nu administratören för Facebook-gruppen “Stå upp för Sverige” att åtalas för hets mot folkgrupp enligt BBS-lagen. När gruppen skapades hette den “Stå upp för Peter Springare”. Polisen Peter Springare tog senare avstånd från gruppen eftersom den är rasistisk.

BBS-lagen

Lagen är mest känd som “BBS-lagen” men heter egentligen “Lagen om elektroniska anslagstavlor”. Vi lobbade hårt mot Riksdagen att BBS-lagen skulle ändras och de lyssnade på oss. Den omskrivna BBS-lagen som gäller nu ser nästan exakt ut som det vi föreslog. Men denna gång gäller åtalet stycket som funnits med sedan 90-talet, dvs “Hets mot folkgrupp”. Det är den som äger, administrerar eller har kontrollen över den elektroniska mötesplatsen som kan dömas om denne inte tar bort olagliga inlägg enligt BBS-lagen inom rimlig tid.

“Stå upp för Sverige” bryter mot lagen

“Stå upp för Sverige” bryter alltså mot lagen när de inte raderar “Hets mot folkgrupp”. Samma sak kan sägas gäller flera andra bloggar, Facebook-grupper och forum, inte minst Flashback. Frågan är när Flashback åtalas för samma sak? Problemet är att rättvisan inte kan hitta Flashbacks ägare trots att vi upprepade gånger visat vem det är. Förmodligen kommer rättvisan till slut ikapp.

Den ansvarige åtalas

En bra bit på vägen att åtala någon på Flashback för “hets mot folkgrupp” har vi nått nu när den ansvarige för “Stå upp för Sverige” skall åtalas. Åtalet kommer att ledas av åklagare Maria Estberg och för brott mot Elektroniska anslagstavlor under stycket Hets mot folkgrupp. Om någon fälls närmar vi oss ytterligare en aktion i samma fråga mot forumet Flashback. I så fall kommer en offentlig moderator få ta smällen om inte riktige ägaren kryper fram ur sin jordkula. Moderatorn som företrätt Flashback tidigare är “Hamilkar”.

Rasister

Vi står fria från politiska grupperingar eller politiska åsikter och andra ställningstaganden. Men rasister är ofta både näthatare, kriminella och i största allmänhet idioter. Sådant kan vi naturligtvis inte backa för utan att förlora trovärdigheten. Vi står upp mot rasism och bekämpar den men vi slåss också för att folk skall få tycka vad de vill och de som inte tycker om invandring eller invandrare har sin fulla rätt att göra det.

Mer att läsa:
Aftonbladet
Aktuellt Fokus
Eskilstunakuriren

19 tankar på “Stå upp för Sverige – Ägaren åtalas

 1. En svårighet när det gäller BBS-lagen, är att den innehåller rekvisitet “uppenbart” (som är mycket starkare än exempelvis bortom rimligt tvivel). Vill minnas att det var åtta kommentarer som omfattades av åtalet. Flashback tar väl ändå bort de uppenbara lagbrotten?

 2. Facebooks ansvariga borde redan 2017 sett till att radera bort gruppsidan “Stå upp för Sverige” som drivs av Patrik Markström och Angelica Wimark som tvärvägrar hela tiden att plocka bort inlägg som strider mot Svensk lag Gruppsidan “Stå upp för Sverige”uppviglar till rashat och brott mot olika etniska grupper oavsett judar, muslimer, med flera man har till och med låtit inlägg som innehåller kraftiga hot som är riktad mot enskilda riksdagsmän och tidningsjournalister ligga kvar och man har också låtit inlägg där man uppviglar till brott och rashat ligga kvar .Att Facebook med flit låter gruppsidan “Stå upp för Sverige” ligga kvar är skandalös har själv flera gånger abuseanmält gruppsidan men Facebook har enbart tagit bort vissa bilder och kommentarer,och nu senaste 2 gångerna har jag fåttt svaret “Denna sida verkar inte bryta mot någon specifik regel” .Facebook börjar att sjunka ner till samma skrämmande nivå som på Flashback när man låter gruppsidor ligga kvar på Facebook forumet trots att flertal av gruppsidor har ett innehåll som klart och tydligt strider mot Svensk lag samt strider mot Netiketten och att Facebook till och med saltar med inavlade gangstertroll som håller på med sånt otyg som rashat,uppvigling till brott , trackasserier,hot,förtal,pedofilbrott,plus mycket mer listan kan göra mycket lång.

 3. Klas:
  En svårighet när det gäller BBS-lagen, är att den innehåller rekvisitet ”uppenbart” (som är mycket starkare än exempelvis bortom rimligt tvivel). Vill minnas att det var åtta kommentarer som omfattades av åtalet. Flashback tar väl ändå bort de uppenbara lagbrotten?

  Ja, så är det och rättvisan friar hellre än dömer.
  Men när en åklagare väljer att åtala gör denne det med åsikten att det går döma enligt BBS-lagen.
  Flashback tar bort uppenbara brott mot BBS-lagen men de kan missa det ibland ganska ordentligt. När en av oss fick sina mejlkonton hackade gjordes det organiserat från Flashback i ca 40 inlägg. Det låg kvar i mer än 2 år innan de tog bort de 40 inläggen. Det finns massor av liknande olagliga inlägg. Egentligen är mycket av förtalet och uthängningarna också olagligt men de går inte under BBS-lagen utan de vi kallar förtalslagarna och GDPR. Enligt Flashback är det den som postar som är ansvariga för sådana brott och därför tas det inte bort. Vi tror Flashback har fel på den punkten eftersom postaren inte har kontroll över sin egen post då posten låses för redigering efter en timma.

 4. Alla ska stå upp för Sverige. Ingen ska låta sig skrämmas av Diktaturen som nu styr landet. Djupa Staten, Psykopater, terrorister, kommunister och feminister, alla ska bekämpas med kraftigt motstånd från Samhället och Befolkningen.
  Den mest Värdefulla Ägodel du har i Världen… är ditt eget folk! Och för detta folk… och för detta folks skull… ska vi kämpa och slåss! Och aldrig slacka! Och aldrig ge upp! Och aldrig förlora modet! Och aldrig bli förtvivlad! Européerna kommer resa sig, för vi har gjort det förut och vi kommer göra et igen.

 5. Spion:
  Facebooks ansvariga borde redan 2017 sett till att radera bort gruppsidan ”Stå upp för Sverige” som drivs av Patrik Markström och Angelica Wimark som tvärvägrar hela tiden att plocka bort inlägg som strider mot Svensk lag Gruppsidan ”Stå upp för Sverige”uppviglar till rashat och brott mot olika etniska grupper oavsett judar, muslimer, med flera man har till och med låtit inlägg som innehåller kraftiga hot som är riktad mot enskilda riksdagsmän och tidningsjournalisterligga kvar och man har också låtit inlägg där man uppviglar till brott och rashat ligga kvar .Att Facebook med flit låter gruppsidan ”Stå upp för Sverige” ligga kvar är skandalös har själv flera gånger abuseanmält gruppsidan men Facebook har enbart tagit bort vissa bilder och kommentarer,och nu senaste 2 gångerna har jag fåttt svaret ”Denna sida verkar inte bryta mot någon specifik regel” .Facebook börjar att sjunka ner till samma skrämmande nivå som på Flashback när man låter gruppsidor ligga kvar på Facebook forumet trots att flertal av gruppsidor har ett innehåll som klart och tydligt strider mot Svensk lag samt strider mot Netiketten och att Facebook till och med saltar med inavlade gangstertroll som håller på med sånt otyg som rashat,uppvigling till brott , trackasserier,hot,förtal,pedofilbrott,plus mycket mer listan kan göra mycket lång.

  Ja, det är obegripligt hur de kan låta en sådan sida finnas kvar. De borde först påtala till ansvariga att de måste radera, därefter raderar Facebook inlägg. Om det inte blir bättre borde de varna för att sidan kan tas bort. Om det inte hörsammas tas Facebook bort sidan. Så enkelt borde det vara!

 6. Daniel Cabrera:
  Alla ska stå upp för Sverige. Ingen ska låta sig skrämmas av Diktaturen som nu styr landet. Djupa Staten, Psykopater, terrorister, kommunister och feminister, alla ska bekämpas med kraftigt motstånd från Samhället och Befolkningen.
  Den mest Värdefulla Ägodel du har i Världen… är ditt eget folk! Och för detta folk… och för detta folks skull… ska vi kämpa och slåss!Och aldrig slacka! Och aldrig ge upp! Och aldrig förlora modet! Och aldrig bli förtvivlad!Européerna kommer resa sig, för vi har gjort det förut och vi kommer göra et igen.

  Antingen har du humor eller så är du inlåst helt skild från verkligheten och läser bara löjlighetshögerns sidor om att det i princip är inbördeskrig i Sverige. Vi andra lever normalt är ute i verkligheten och ser att Sverige mår hur bra som helst!

 7. Daniel Cabrera:
  Alla ska stå upp för Sverige. Ingen ska låta sig skrämmas av Diktaturen som nu styr landet. Djupa Staten, Psykopater, terrorister, kommunister och feminister, alla ska bekämpas med kraftigt motstånd från Samhället och Befolkningen.
  Den mest Värdefulla Ägodel du har i Världen… är ditt eget folk! Och för detta folk… och för detta folks skull… ska vi kämpa och slåss!Och aldrig slacka! Och aldrig ge upp! Och aldrig förlora modet! Och aldrig bli förtvivlad!Européerna kommer resa sig, för vi har gjort det förut och vi kommer göra et igen.

  Vad fan är du för ett miffo? Hur kan redaktören släppa fram sådan urblåsta gråstenar som har konstant systemkollaps innanför pannbenet?

 8. Anonym: Vad fan är du för ett miffo? Hur kan redaktören släppa fram sådan urblåsta gråstenar som har konstant systemkollaps innanför pannbenet?

  För varje sådant här inlägg har vi raderat de 10 värsta. Detta innehöll inget av “ni skall dödas”, “ni skall knullas med en hårig kuk”, “ni skall spikas upp på väggen i centrum så alla kan pissa på er”, “ni skall skjutas med ett skott i pannan” och mycket mer sött. Denna postare var ju nästan snäll men vi håller med om att hans verklighetsuppfattning har en hel del till att önska.

 9. Ni är rasiter mot svenskar och gullar med utlänningarna, för det borde ni straffas hårt!

 10. STÅUPPFÖRSVERIGE:
  Ni är rasiter mot svenskar och gullar med utlänningarna, för det borde ni straffas hårt!

  …och där dök en till gullig rasist upp. Om du vill straffa oss får du ställa dig i kön, du har just nu könummer 721.

 11. STÅUPPFÖRSVERIGE:
  Ni är rasiter mot svenskar och gullar med utlänningarna, för det borde ni straffas hårt!

  Kom ut till oss andra i verkligheten och umgås. Vi är flera nya svenskar bland oss och vi har skittrevligt. Olika religioner och kulturer går jättebra ihop om man bara tar steget ut och ser hur det verkligen ser ut.

 12. Ni gör ett fantastiskt arbete, det skall ni har all heder för!

 13. Får ni lägga ut personuppgifter så som ni gör? Är inte det ett brott mot GDPR?
  I övrigt tackar jag för en utmärkt sida!

 14. Kåre: Kom ut till oss andra i verkligheten och umgås. Vi är flera nya svenskar bland oss och vi har skittrevligt. Olika religioner och kulturer går jättebra ihop om man bara tar steget ut och ser hur det verkligen ser ut.

  Ja, så upplever jag det också!
  Vi har flera invandrare som grannar men tänker aldrig på att de är invandrare, de är och beter sig som vilken Svensson som helst. De har också med sig ett enormt erfarenhetskapital som blandas med vårt eget erfarenhetskapital. Kan det bli bättre?

 15. Lisa:
  Ni gör ett fantastiskt arbete, det skall ni har all heder för!

  Väldigt vad aktiva alla är idag, trevligt!
  Vi tackar och bugar!

 16. Rejdar Komage:
  Får ni lägga ut personuppgifter så som ni gör? Är inte det ett brott mot GDPR?
  I övrigt tackar jag för en utmärkt sida!

  Ja, vi har tillstånd att lägga ut personuppgifter. GDPR gäller inte oss.
  Tack för dit fina omdöme om oss, det gillas!

 17. Vi har aldrig fått in så mycket kommentarer på så kort tid som vi inte kan släppa fram pga illa valt innehåll. Det är uppenbart att vi är “omtyckta” av alla läger. Dock är det ovanligt lite “ni förtjänar ett skott i pannan” idag. Det kan bero på att de inte är speciellt anonyma de som skriver i “Stå upp för Sverige”.

 18. Hej Daniel Cabrera.
  Med gedigen insikt avseende krigshärdars diktaturer är fråga till dig: Vilken stat befinner du dig i verkligheten eller i fantasin?

  Förvisso vacklar Sverige på grund av i staten okunniga politiska regimer i nepotism skapade systemfel tillika är staten långt ifrån att omvandlas till diktatur och av dig “Psykopater, terrorister, kommunister och feminister, alla ska bekämpas”, synes du att till samlingen utrotningshotade glömt att tillägga högerpopulister, eller?
  Din politiska åsikt framgår klart och respekteras tillika är informativt faktum att din av åsikt metodik är 100% avhängigt samtliga i världens stater inbördeskrig, därav fråga:
  Vilken åsiktsgruppering finns i Sverige kvar efter av dig benämnd befolkning med kraftigt motstånd, rensat ut oliktänkande?

  Din politiska åsikt respekteras och i avsaknad av politiskt intresse nämns privat åsikt som är att till syvende och sist bestämmer också fanatiker själva att leva livet eller existera levande i vänster mitten och högerpopulismens vuxendagisverksamhet vars härskare är självutnämnda profeter med fylld arvodesplånbok som lever livet i sus och dus bekostat av dem hjärntvättade populistlärjungar som existerar levande i trasproletariat med ena fickan trasig och den andra tom.
  Mvh.PB J.

 19. PB.J.:
  Hej Daniel Cabrera.
  Med gedigen insikt avseende krigshärdars diktaturer är fråga till dig: Vilken stat befinner du dig i verkligheten eller i fantasin?

  Förvissovacklar Sverige på grund av i staten okunniga politiska regimer i nepotism skapade systemfel tillika är staten långt ifrån att omvandlas till diktatur och av dig ”Psykopater, terrorister, kommunister och feminister, alla ska bekämpas”, synes du att till samlingen utrotningshotade glömt att tillägga högerpopulister, eller?
  Din politiska åsikt framgår klart och respekteras tillika är informativt faktum att din av åsikt metodik är 100% avhängigt samtliga i världens stater inbördeskrig, därav fråga:
  Vilken åsiktsgruppering finns i Sverige kvar efter av dig benämnd befolkning med kraftigt motstånd, rensat ut oliktänkande?

  Din politiska åsikt respekteras och i avsaknad av politiskt intresse nämns privat åsikt som är att till syvende och sist bestämmer också fanatiker själva att leva livet eller existera levande i vänster mitten och högerpopulismens vuxendagisverksamhet vars härskare är självutnämnda profeter med fylld arvodesplånbok som lever livet i sus och dus bekostat av dem hjärntvättade populistlärjungar som existerar levande i trasproletariat med ena fickan trasig och den andra tom.
  Mvh.PB J.

  🙂

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer