Sommar och lägre aktivitet

Sådant vi inte jobbar med

Som alltid innebär sommaren lägre aktivitet från oss. Men vi ligger inte i solstolen hela tiden. Det pågår aktivitet men ofta sådant vi annars inte jobbar med.

Nya hemsidor

Vi har under sommaren startat några nya hemsidor i form av WordPress. Det arbetet fortsätter ett tag till. Eftersom vi endast vill använda denna nättidning till vår kärnverksamhet, dvs kampen mot näthat, så måste vi starta upp andra hemsidor för allt annat vi sysslar med. Bland annat Datorintresse, Vetenskapsintresse, Hifi intresse, Solenergi intresse och kanske något mer. Sedan tidigare har vi också en debatthemsida, ett antal forum och lite annat. Det saknas alltså inte arbetsuppgifter.

När sommaren är slut

När sommaren är slut kommer vi att strama upp vårt arbete mot näthat. Vi har en tendens att spreta åt lite olika håll vilket medför att tiden inte riktigt vill räcka till. Vi har diskuterat att vi skall fokusera på det som minskar näthatet bäst enligt följande:

 • Informera  annonsörer om vad deras pengar går till
 • Informera banker om vad deras kunder sysslar med
 • Informera skolor och liknande om var eleverna surfar och att de borde blockera förtalssajter
 • Informera regering och Riksdag om vad som egentligen pågår på förtalssajter
 • Börja systematiskt integrera elektroniskt på förtalssajter
 • I övrigt mer använda datorprogram i vår tjänst
 • och mer som vi inte nämner nu

Stängt ner förtalssajter

Vi har med vänlig ton påverkat webbhotell och upplåtare för förtalssajter till att stänga sajterna. Vi har på det viset fått stängt ner minst 10 olika sådana sajter. Bland annat fick vi den ironiska sajten “Hänt i Sverige” stängd. Vi har utöver detta varit framgångsrika på annat sätt mot förtalssajter men i dagsläget kan vi av olika orsaker inte berätta om det, bla pågår en polisutredning mot en dokumentsajt som vi polisanmält och stått för insamlandet av material.
EDIT: Vi vill helst inte stänga sajter, det kan finnas ett värde i att ha dem kvar men om de inte svarar eller inte tar bort förtal och liknande är en stängning sista utvägen.

Det pågår annat bakom kulisserna

EU har som alla vet en hård syn på förtal och brott på nätet och framför allt Tyskland tagit EU på orden med att skapa lagar där förtal och annat brottsligt skall raderas inom 24 timmar. Om de upprepade gånger inte gör detta kan de dömas till så mycket som en halv miljard kronor i böter. Det skulle förvåna oss om Sverige kan hålla sig utanför dessa regler i längden trots att vårt rättssystem befinner sig i fritt fall. Vi har i vart fall deltagit med att sammanställa material och kan med stolthet säga att vi alltså är något involverade. Ibland är vi kryptiska för det är svårt att skriva om saker vi känner till men som inte ännu får bli offentligt.

Alltså

Det kan bli så under kommande tid att vi följer pengarnas väg för det är minskning av pengarna som gör ondast och skapar mest problem för våra motståndare, dvs förtalssajterna.

0 Kommentarer on “Sommar och lägre aktivitet

 1. Det är bara till att fortsätta jobba med er viktiga insats för att få bort alla
  förtals-sajter från nätet samt sajter som uppviglar till brott,hat och terror,samt få bort alla sajter som sysslar med rekrytering till våldsbejakande organisationer och kriminella organisationer
  En viktig del är att strypa de oseriösa sajternas inkomst genom att påpeka för alla företag,banker,kommuner att det är högst olämpligt att marknadsföra sina varor,tjänster och annat samhällsutbud via annonser på alla oseriösa sajter som uppviglar till förtal,hat,brott och terror .Sen borde man övertala representanterna i riksdagen om att Sverige borde följa Tysklands och Österrikes exempel på att stoppa hat,hot,förtal,trakasserier,uppvigling till brott och terror på nätet ,samt stoppa sajter som rekryterar folk till våldsbejakande organisationer och kriminella organisationer,samt stoppa olaglig marknadsföring av narkotika,vapen,piratkopierade varor och annat som är olagligt att marknadsföra,och att staten ska införa en lag som innebär att alla sociala sajter och övriga forumsajter och bloggar kan få böta upp mot 1 miljard kronor samt att deras aktivitet stoppas samt att de får sina certifikat för utgivningsbevis och visningsrätt på nätet indraget för all framtid om de inte ser till att stoppa olagliga aktiviteter,rasism,islamism,vänsterextremism,uppvigling till brott och terror inklusive rekrytering av folk till kriminella organisationer och våldsbejakande organisationer .

 2. Som ett tillägg borde regeringen besluta om att sökmotorföretag ska bli skyldiga att blockera allt innehåll som är olagligt och att sökmotorföretag ska också få böta upp mot 1 miljard kronor om de inte ser till att blockera innehåll som är olagligt och innehåll som uppviglar till brott och terror samt uppviglar till samhällsomstörtande verksamhet,hat,hot,förtal med mera .Sökmotorföretag ska bli skyldiga att se till att stoppa och förbjuda innehåll som är olagligt samt innehåll som uppviglar till brott,samhällsomstörtande verksamhet,terror,hat,hot,inklusive innehåll som går ut på att rekrytera folk till kriminella organisationer,våldsbejakande organisationer oavsett om dessa är högerextremistiska,vänsterextremistiska,samt extremist-islamistiska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.