Forumer Flashback är internets verkliga hatsjt. Där tillåter man skrivarpöbeln skriva vilka lögner som helst om oskyldiga människor!

SIG-gruppen och respekt

Skapa respekt

Ett av våra mål är att skapa respekt för vår sak på nätet. Vi vill inte bara att näthatare skall ha respekt för oss utan vi vill vara respekterade av andra för det vi gör. För att få denna respekt i dessa helt olika miljöer krävs det mycket av oss. Det krävs fingertoppskänsla och att hålla en rak linje. Vi avviker inte alls från vår linje och vi tar oss rätten att kritisera vem vi vill utan hänsyn till vem det är eller vilken “sida” denne står på.

Ensam är inte stark

Vi började i ett tidigt läge att samarbete med andra i vårt arbete, flera av dem är medlemmar i SIG-gruppen eller har varit medlemmar. De flesta vi samarbetar med kan vi inte nämna av säkerhetsskäl. Några av dessa är kontroversiella ute på nätet, några har yrken som kan ta skada och någon är en person som ingen skulle tro att vi samarbetar med. En som vi gärna samarbetar med är Journalisten Patrik Nyberg som också valt att framträda i sin egen person. Det fina med offentliga samarbeten är att de som har respekt för oss leds genom våra offentliga samarbetspartner vidare ut på nätet och skapar också respekt för samarbetspartnern:

 

Det är en mycket trevligt effekt av vårt arbete men inte minst visar det Patrik Nybergs rakryggade hållning. Till alias “Ettsjutretton” kan vi lugnade säga att vi aldrig hamnar “på dörren”. Vi presenterar bara er rätt och slätt. Just nu jobbas det i vår grupp med den aktuella tråden i ett projekt vi kallar “fear”. Vi räknar med ett genombrott inom kort. Det är dock inte säker att vi presenterar dem vi hittar, vi låter det bli en överraskning om så sker och kom ihåg att det kan bli vem som helst av er som hamnar i skämshörnet med struten på huvudet och byxorna nerdragna. Eller som vi sade förr “tagen med fingrarna i syltburken”.

Myndigheter

Vi har också åtnjutit respekt hos olika myndigheter, inte minst genom vårt intensiva lobbyarbete om att ändra på BBS-lagen som gav sådant genomslag att den föreslagna BBS-lagen ser ut att vara kopierar från vårt förslag. Polisen har rekommenderat oss till påstridiga personer att polisen måste göra något för att hitta förövare med orden “de kan hitta dem”. Poliser har också tipsat oss om hur vi kan göra och vad vi inte borde göra. En polis har anonymt skickat material till oss som varit avgörande i vårt arbete.

Hjälpt folk

Vi har bakom vår fasad också hjälpt en del personer. Det börjar med att de ber om hjälp som vi ibland avvisar eller inte alls svarar. Men i största hemlighet har vi ändå hjälpt dem att bli av med problemet, ofta utan att de vet om att det var vi som gjorde det. Vi har också hjälpt kontroversiella personer utan att dessa vet detta efter meddelanden de sänt till oss. Vid ett tillfälle hjälpte vi en person med att möjligen bli av med sitt problem som vi också skrev en artikel om. Den gången handlade det om två mycket kända och kontroversiella personer på nätet där vi hjälpte den ena mot den andra eftersom vi den gången hade samma mål. Vi har också hjälpt ett antal personer att bli av med sin stalker. Just stalker-fenomenet är intressant för oss då näthat och stalking i mångt och mycket går i samma spår.

Rakt spår

Vår styrka ligger i att inte vika av från vårt raka spår, vi viker inte av från spåret det minsta och vi backar inte heller för hot och repressalier. Det lönar sig liksom inte att göra så mot oss, vi stärks av det. Här är några vi snabbt hittade:

x

x

x

x

x

x

x

x

De gråa citeringarna kommer från Flashback, ett av dem är ett PM. Sista citeringen har gjorts lättare att läsa.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer