SIG-gruppen och respekt

Skapa respekt

Ett av våra mål är att skapa respekt för vår sak på nätet. Vi vill inte bara att näthatare skall ha respekt för oss utan vi vill vara respekterade av andra för det vi gör. För att få denna respekt i dessa helt olika miljöer krävs det mycket av oss. Det krävs fingertoppskänsla och att hålla en rak linje. Vi avviker inte alls från vår linje och vi tar oss rätten att kritisera vem vi vill utan hänsyn till vem det är eller vilken “sida” denne står på.

Ensam är inte stark

Vi började i ett tidigt läge att samarbete med andra i vårt arbete, flera av dem är medlemmar i SIG-gruppen eller har varit medlemmar. De flesta vi samarbetar med kan vi inte nämna av säkerhetsskäl. Några av dessa är kontroversiella ute på nätet, några har yrken som kan ta skada och någon är en person som ingen skulle tro att vi samarbetar med. En som vi gärna samarbetar med är Journalisten Patrik Nyberg som också valt att framträda i sin egen person. Det fina med offentliga samarbeten är att de som har respekt för oss leds genom våra offentliga samarbetspartner vidare ut på nätet och skapar också respekt för samarbetspartnern:

 

Det är en mycket trevligt effekt av vårt arbete men inte minst visar det Patrik Nybergs rakryggade hållning. Till alias “Ettsjutretton” kan vi lugnade säga att vi aldrig hamnar “på dörren”. Vi presenterar bara er rätt och slätt. Just nu jobbas det i vår grupp med den aktuella tråden i ett projekt vi kallar “fear”. Vi räknar med ett genombrott inom kort. Det är dock inte säker att vi presenterar dem vi hittar, vi låter det bli en överraskning om så sker och kom ihåg att det kan bli vem som helst av er som hamnar i skämshörnet med struten på huvudet och byxorna nerdragna. Eller som vi sade förr “tagen med fingrarna i syltburken”.

Myndigheter

Vi har också åtnjutit respekt hos olika myndigheter, inte minst genom vårt intensiva lobbyarbete om att ändra på BBS-lagen som gav sådant genomslag att den föreslagna BBS-lagen ser ut att vara kopierar från vårt förslag. Polisen har rekommenderat oss till påstridiga personer att polisen måste göra något för att hitta förövare med orden “de kan hitta dem”. Poliser har också tipsat oss om hur vi kan göra och vad vi inte borde göra. En polis har anonymt skickat material till oss som varit avgörande i vårt arbete.

Hjälpt folk

Vi har bakom vår fasad också hjälpt en del personer. Det börjar med att de ber om hjälp som vi ibland avvisar eller inte alls svarar. Men i största hemlighet har vi ändå hjälpt dem att bli av med problemet, ofta utan att de vet om att det var vi som gjorde det. Vi har också hjälpt kontroversiella personer utan att dessa vet detta efter meddelanden de sänt till oss. Vid ett tillfälle hjälpte vi en person med att möjligen bli av med sitt problem som vi också skrev en artikel om. Den gången handlade det om två mycket kända och kontroversiella personer på nätet där vi hjälpte den ena mot den andra eftersom vi den gången hade samma mål. Vi har också hjälpt ett antal personer att bli av med sin stalker. Just stalker-fenomenet är intressant för oss då näthat och stalking i mångt och mycket går i samma spår.

Rakt spår

Vår styrka ligger i att inte vika av från vårt raka spår, vi viker inte av från spåret det minsta och vi backar inte heller för hot och repressalier. Det lönar sig liksom inte att göra så mot oss, vi stärks av det. Här är några vi snabbt hittade:

x

x

x

x

x

x

x

x

De gråa citeringarna kommer från Flashback, ett av dem är ett PM. Sista citeringen har gjorts lättare att läsa.

0 Kommentarer on “SIG-gruppen och respekt

 1. Hej!

  Jag brukar inte kommentera men läser er sida varje dag. Jag vill säga tack för det viktiga arbete mot näthat som ni gör, och vad gäller Patrik Nyberg så har han hjälpt mig på nätet vilket jag är honom evigt tacksam för.

  Jag är dock mer positiv än negativ till Flashback, även om jag avskyr trådar som den om Helena och dessa signaturer som Mr Magoo som bara vill förstöra och skada. Dessa kan gott avslöjas som de sadister de är.

  Jag ser det som att ni kompletterar Flashback som alternativ media kompletterar gammelmedia. Det är en bättre maktbalans!

  Ha det bra!

 2. Anonym:
  Hej!

  Jag brukar inte kommentera men läser er sida varje dag. Jag vill säga tack för det viktiga arbete mot näthat som ni gör, och vad gäller Patrik Nyberg så har han hjälpt mig på nätet vilket jag är honom evigt tacksam för.

  Jag är dock mer positiv än negativ till Flashback, även om jag avskyr trådar som den om Helena och dessa signaturer som Mr Magoo som bara vill förstöra och skada. Dessa kan gott avslöjas som de sadister de är.

  Jag ser det som att ni kompletterar Flashback som alternativ media kompletterar gammelmedia. Det är en bättre maktbalans!

  Ha det bra!

  Kul att du gillar vår sida, sådant värmer.
  Vi är egentligen inte motståndare till Flashback som forum. Om vi skall vara riktigt rätt-fram och med lite förenklat så är det för att de inte följer sina egna regler som gör att vi motarbetar dem. Läser man reglerna noggrant ser vi ett mycket bra regelverk med stor tanke på etik. Läser man sedan forumet och ser hur de agerar följer de bara reglerna när det passar dem. Det kommer en artikel framöver där vi mer detaljerat visar varför vi är emot Flashback och hur de skulle kunna bli accepterade av oss och resten av samhället.

  Orsaken till att det är på detta vis beror på att den gamle punkaren och ägare till Flashback Jan Axelsson är en Libertarian som egentligen inte vill ha några regler alls vare sig på forumet eller i samhället.

  Detta med maktbalans tycker jag också skall finnas men uttrycken alternativmedia och gammelmedia haltar en aning. Orsaken är den att statistiskt är alternativmedia en försvinnande liten del av media, de förmår helt enkelt inte att upprätthålla en balans samtidigt som de till absolut största delen kritiserar från högerextremt håll. Till detta kommer att just högerextrema är de absolut mest aktiva på nätet. Det får de själva att känna att de är större än de är. Vi gissar att denna grupp inte är mer än 2-3% av folket och det är de få procenten som huvuddelen av näthatet kommer från.

  Ha det bra du också och kommentera gärna oftare, vi tar åt oss av kritik och till skillnad från många andra kan vi ändra oss och är öppna för att erkänna våra fel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.