Flashback

SD:s Bertil Malmberg – Åtalas för hets mot folkgrupp

Bertil Malmberg, gruppchef i Trosa och regionfullmäktigeledamot, påstår att personer från Sydsudan har lägre IQ-nivå än andra folk, alltså har lägre intelligensnivå än andra. Den meningen räckte för att han skall åtalas för hets mor folkgrupp (HMF). Han hävdar också att uttrycket är sant. De som hävdar att folk från vissa länder har lägre intelligens än de från andra länder kan inte ha mycket bakom pannbenet själva.

Intern utredning

Sverigedemokraterna har startat en intern utredning för att se om de kan utesluta Bertil Malmberg ur partiet. Bertil Malmberg säger dock att han inte kommer att lämna partiet.

Källa: SVT Sörmland

Vi frågar oss

Vi frågar oss varför vissa åtalas för HMF trots att uttrycken är enstaka relativt milda medan andra går fria som staplar massor av HMF på varandra vari det också förekommer rena dödshoten. Kan det vara så att vissa åker gräddfil genom åklagarämbetet medan andra skall sättas åt hårt?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer