http://ifolkets.intre.se

SD – Vill avskaffa pressfriheten

Detta är absolut inget vi normalt skriver om. Men att bara yppa tanken på en begränsning av vår hyllade pressfrihet skapar stor oro för en frihet vi haft i mer än hundra år. Pressens främsta uppgift är att granska allt som går att granska och informera om vad som hänt i Sverige och ute Världen. Pressen måste vara helt fri från styrning och journalister måste få skriva helt fritt så länge de inte kränker någon. Men detta vill nu SD sätta stopp för.

SD vill införa journaliststraff

Linus Bylund, SD:s mediepolitiske talesman, har presenterat någon form av straffskala mot journalistiken. Bara att tänka tanken att straffbelägga journalisters skrivande är ett brott mot Svensk kultur som påminner om den sydländsk kultur som odlas i diktaturer. De länders kultur man inte vill få hit säger sig nu alltså en högt uppsatt inom SD vilja få hit. För många kommer det inte som en överraskning för vi motståndare mot fascism har länge varnat för att det kommer bli så om SD får makt nog att genomföra det. Det visar också mycket tydligt SD:s nazistiska rötter och att dessa rötter genomsyrar hela partiet. Vi kan se det på många andra områden som i Sölvesborg, Hörby och andra platser. Man vill införa bestämmelser för hur folk skall klä sig och börjar med vad man har på huvudet, man vill stoppa folks frihet att vara sig själva, man vill stoppa vissa böcker på biblioteken och man avskedar tjänstemän som inte uppfyller SD:s fascistiska krav och de som inte sägs upp mobbas tills de själva tvingas sluta.

Kontrollerar öppenheten

SD vill också kontrollera vår unika öppenhet på ett sätt att den i princip inte längre är öppen. När vi inte längre kan läsa vad politiker och tjänstemän har för sig kan vi inte längre kontrollera makten vars möjlighet var ursprunget till att vi fick rätten att läsa deras handlingar för mer än 100 år sedan. När journalisten Peter Kadhammar begärde att få se Hörby kommuns diarium betedde de sig som tjänstemän i de diktaturländer vars kultur de inte vill få hit. Nu visar de helt öppet att det är just sådan kultur de egentligen vill få hit som skall begränsa eller helt ta bort friheten för folk. När Kadhammar satte sig att gå igenom Hörbys diarium demonstrerade SD-folket mycket tydligt att de är anhängare av fascism genom att först begränsa tiden Kadhammar fick läsa dokumenten och därefter satta de sig och stirrade på honom medan han läste. En av dem tittade på det Kadhammar läste enligt ett foto som lagts ut i media vilket troligtvis inte är lagligt (ännu). Kadhammar själv säger om detta tilltag:

Jag ska skriva om SD-styrda Hörby. Begär att få se kommunens diarium. Jag får en halvtimme på mig säger den nyanställde HR-chefen. Han och en tjänsteman vakar över mig när jag tittar i diariet. Jag har aldrig varit med om något liknande under 41 år som reporter.
Källa: Aftonbladet

Det låter nästan som 30-talets Tyskland eller Italien men det överraskar inte oss för det är exakt det SD står för, dvs en fascistisk ideologi.

De vill straffa journalister som inte skriver rätt

I den politiskt fascistiska straffskalan för journalister föreslår Bylund

  • att vid lindrigt fall av “felskrivning” löneavdrag.
  • vid grova “felskrivningar” avskedande
  • vid upprepade lindrigt fall av “felskrivningar” avskedande

Naturligtvis är det bara “pk-etablissemanget” med sina “vänsterliberaljournalister” detta gäller för. Tidigare har samme Bylund sagt att journalister som skrev felaktigt var fiender till nationen. Märk väl att skriva “felaktigt” innebär att man inte skriver om SD så som SD vill beskrivas. Journalistförbunds ordförande Jonas Nordling skriver i ett mejl till Expressen att:

kritik mot journalistiken som funktion är en vanlig metod för krafter som vill underminera allmänhetens förtroende för journalistiken.
Källa: Expressen

SD vill alltså underminera journalistiken i Sverige bara för att journalisterna granskar och skriver om SD exakt så som de är. Med tanke på SD:s ursprung räcker det knappast med löneavdrag eller avskedande för de som SD tycker är nationens fiende. Där handlar det med stor säkerhet om fängelsestraff eller kanske utvisning ur landet för de skriver i sitt partiprogram att även Svenskar skall kunna utvisas.

Inte bara kritik av SD

Vad vi erfarit är det inte bara kritik av SD som de anser vara misshagligt utan det är också misshaglig kritik att skriva kritiskt om President Trump vilket pekar med hela handen mot den amerikanska propagandamaskinen Breitbart News Network som leds av propagandaexperten den mycket konservative Steve Bannon som genom direkt riktad och tillrättalagd information till de mest lättpåverkade lyckades få Trump vald till president. Det är känt sedan tidigare att det finns band mellan SD och denne Steve Bannon vilket är mycket skrämmande med tanke på att Steve Bannon räds inte gå utanför demokratins ramar för att få sin vilja fram. Skandalen “Cambridge Analytica” visar mycket tydligt hur han agerar för att få hela länder på det spår han själv önskar och han har alltså band till SD.

Ville kalla in cheferna på public service

SD:s representant i riksdagens kulturutskott ville kalla in SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion för en uppsträckning eller en varning för att de inte beskriver verkligheten så som hatarna på nätet gör. Aron Emilsson, kulturpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna:

Många på sociala medier men också i den allmänpolitiska debatten har reagerat på att public service-bolagen inte klarar av sitt uppdrag

Vad han menar är att public service inte har samma åsikt som brunsmetarna på nätet har i samhällsfrågor och därför vill ge dem en reprimand. Läs en gång till: Han menar är att public service inte har samma åsikt som brunsmetarna på nätet har. Det är rent fascistiskt om inte idiotiskt och frångår all sans och logik att få public service att vara en del av den rent löjliga nazismens uttryck på nätet. All journalistik skall vara fri från all form av politisk inblandning och skall vara sakliga utan att förlora den egna skaparkraften. SD får också fullt riktigt mothugg. Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet och kulturpolitisk talesperson för Liberalerna:

Det här är inte acceptabelt. Vi ska ha fri media och journalistisk frihet, inte politisk inblandning i vilka program som görs eller vilka programledare som finns
Källa: SVT

Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson för Socialdemokraterna:

Det här är anmärkningsvärt, vi har aldrig varit i en situation tidigare där man kallar in någon aktör till ett utskott för att man har problem med programmens innehåll. Det är att gå långt utöver vad politiken ska göra
Källa: SVT

Det är mycket illa när politiker försöker detaljkontrollera vad som sägs på teve och radio. Media måste ha sin frihet att välja vad de har för program eller vad de säger. Ingen skall lägga sig i  det och det gäller absolut ett parti med en nazistisk bakgrund. Att de andra partierna ens talar med dem är en ofantligt stor eftergift för diktaturkulturen.
SD:s ordförande i Norrtälje vill att journalister som anställs av public service-bolagen måste säga vilket parti de röstar på. Förmodligen vill de det för att sedan kunna skicka uppgifter vidare till brunsmetet på nätet som syftar till att hänga ut och smutskasta journalister som skriver negativt om SD.

SD vill avskaffa pressfriheten

Med ovanstående som bakgrund står det helt klart att SD:s linje pekar mot att avskaffa pressfriheten i Sverige på samma sätt som fascistiska och andra diktaturländer gör och som nu Ungern och Polen håller på med, dvs länder som flera SD:are sagt sig ha som föredömen.  I Ungern och Polen tog de först kontroll över public service och förvandlade det till en statlig propagandamegafon. Därefter tog man itu med tidningar som inte skrev som de ville och införde hårda lagar mot journalister som resulterade i att den fria rösten tystnade. För SD, som inte har ca 80% av folket med sig, är det viktigt  att snabbt ta kontrollen över media och den fria tanken för att med tiden kunna få över majoriteten av folket.  Vilket kommer att göras genom lögnaktiga skriverier om de anda partierna. Förvandlingen sker nu långsamt i bästa Steve Bannon anda till ett system med press- och yttrandefrihet som skulle vara hämtat från ett tänkt fascistiskt Nordkorea.

Sätt ner foten i tid

Det Svenska folket måste sätta ner foten i tid annars är ett fascistiskt Nordkorea här i Sverige ett faktum. Det smyger sig på sakta med fejk-media som ständigt matar nätet med lögner och med små steg av uttalanden från SD som båda syftar till att normalisera en fascistiskt agenda. De har redan kommit långt på vägen att sakta men säkert normalisera tankar som är rent fascistiska och hatande mot andra än den “rena rasen”. Ni där ute som gått på detta spektakel måste lyfta näsan över horisonten för att se hur lurade ni är ända in i tanken. Inte för att vi vill ändra era åsikter utan för det faktum att de som SD ser ner på mest av allt efter andra kulturer är arbetsoförmögna, fattiga, sjukliga och handikappade människor som mycket av SD:s stöd kommer ifrån. Vid ett maktövertagande av SD skulle ni stå där som lurade fånar när ni förlorar era ekonomiska stöd och fråntas all medmänsklighet och det är inte långt borta. Heike Erkers på Akademikerförbundet:

Man vill uppenbart inskränka fackets möjligheter att verka och då närmar vi oss exempel som i utlandet kallas ”Union Busting” och som 1933 i Tyskland resulterade i ett förbud mot fackliga organisationer. Det är så här det börjar och vi måste synliggöra varningstecknen tidigt
Källa: Akademikerförbundet

Ja det är så det börjar och det slutar med att SD tagit kontrollen över media, arbetsplatser och till slut folks tankar. De har lyckats bra med att ta över folks tankar när man ser deras opinionssiffror för inte lägger en normalt tänkande person sin röst på att inte längre få lägga någon röst.

Skulle denna artikel rendera straff i ett Sverige styrt av SD?

Förmodligen skulle vi i ett Sverige styrt av SD inte få skriva denna artikel eftersom den är kritisk till SD. Tyvärr för SD skulle vi skrivit den ändå men ännu vassare om det var förbjudet och de skulle inte kunna göra något åt det eftersom vi har vidtagit åtgärder för att alltid kunna skriva de artiklar vi önskar.

Läs mer:
Aftonbladet Jan Guillou
SVT-1
SVT-2
SVT-3
Peter Kadhammar
Expressen
Breitbart News Network
Steve Bannon
Cambridge Analytica
Inte rasist men
Norrtälje tidning
Expo
Expressen
SVD
SD-CITAT
Folkbladet
Sverige styrt av SD
Akademikerförbundet

7 tankar på “SD – Vill avskaffa pressfriheten

  1. med hammaren & skäran ska dessa högerkräk stoppas

  2. Vi har alla våra olika metoder men bekämpas skall de göras.

  3. Detta är den artikel som spridits och delats mest på nätet av alla de vi skrivit men ändå en avd de som fått minst kommentarer. Inte ens hot eller kränkande kommentarer har kommit in som vi får en handfull av efter varje artikel. Kan undra varför det är så?

  4. Ja med ett så omfattande svar till sina kritiker måst han ha tränat hårt.

  5. Sicket dravel! I folkets intresse?… näää nu åker ni bort från min bokmärkeslista.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer