SD – Ett farligt alternativ i politiken

I det Svenska demokratiska systemet har det på senare år dykt upp extremhögerpartier med avsikten att ta plats i vår Riksdag. Syftet är att förändra Sverige till en högerextrem stat som skall hållas med hårda tyglar. Kulturlivet skall förändras som innebär att “vänsterliberal smörja” inte får visas för folket. Föreningslivet skall vridas åt det håll som befrämjar och bevarar en högerextrem hållning. Yttrandefriheten begränsas efter att de tar kontrollen över media. Sverigedemokraterna är ett sådant parti med just en sådan agenda. Men vad är de egentligen för parti, och vad har de egentligen för planer? Är de farliga för demokratin? Här nedan skall vi försöka utreda det.

Går inte granska på vanligt vis

Genom historien runt om i Världen har vi lärt oss att högerextrema partier inte kan granskas bara genom att läsa partiprogram eller lyssna på vad deras ledare säger i nutid. I så gott som alla fall där sådana partier vunnit val har de mycket fort och utan att lyssna på andra förvandlat sina respektive länder genomgripande åt det håll som var deras dröm från början. Tiden tycks inte haft någon inverkan alls eller måttlig påverkan på deras ursprungsidéer. Partiprogram, vallöften och andra idéer som partierna lyft fram under åren har genast trycks tillbaka vid ett maktövertagande, sådana öppningar bort från det extrema har bara visat sig vara valfläsk. I vissa fall har dock partiernas kärnfrågor som varit med i partiprogrammen ingått i förvandlingen av länder de vunnit makten i. Det finns goda skäl att tro att det inte skiljer nämnvärt mellan sådana partier ute i Världen mot samma slags partier i Sverige. Därför måste man granska deras historia för att veta hur de kommer att agera om de skulle vinna majoriteten av rösterna alternativt bilda regering med något annat parti ute på högerkanten som exempelvis KD.

Historia – en snabb överblick

Sverigedemokraterna (SD) bildades 1988-02-06 ur Nordiska Rikspartiet (NRP), Bevara Sverige Svenskt (BSS), Framstegspartiet och Sverigepartiet. En av grundarna hade under andra världskriget ingått som frivillig i Tredje rikets elitarmé Waffen-SS. SD:s förste partiledare från 1988 till 1995 (8 år) blev Nazisten Anders Klarström från NRP. Den som skrev partiet första partiprogram va Johan Rinderheim som också var vice ordförande under några år. I partiets första styrelse fanns bla BSS förste ordförande Sven Davidson och andra personer som plockats ur fascistiska och nazistiska organisationer. Ute i de olika partidistrikten valdes det också in en hel del före detta nazister och andra med ett tveksamt förflutet. Partiets symbol under de första åren var en brinnande fackla i flaggans färger, en vedertagen fascistisk symbol inspirerad av fascistiska partiet National Front från England. Från år 2010 sitter partiet i Riksdagen men tidigare under åren fick det ett antal mandat i kommuner runt om i landet. Under åren har de bjudit in talare från andra delar av Världen som bla Waffen-SS-veteranen Franz Schönhuber.
Mer detaljerat om SDs historia: Wikipedia.

Överlägsna på sociala medier

SD och andra extremhögerorganisationer är fullständigt överlägsna på sociala medier. Dessa partiers tillväxt kan i stort sett bero på denna överlägsenhet. De etablerade partierna är inte alls med på tåget någonstans i Världen. Trump i USA vann valet i stort sett bara för att hans stödtrupper på nätet vill ha honom som president. Dessa grupperingar använder hela registret i sitt propagandistiska arbete, man hotar, förtalar, kränker, ljuger och på alla vis förnedrar sina få motståndare på nätet medan man lyfter det partiet de stödjer till skyarna. De ger sig på grupper på nätet som trots allt försöker motverka dem, de hänger ut och förnedrar dessa grupper och personer. Man sprider lögner och fejkade händelser som skall peka på hur dåligt det är i Sverige. De sprider förakt för Sverige och att det finns no-go zoner dit “inte ens polisen vågar sig in” samt att det är nära förestående inbördeskrig. Det verkar som om de flesta journalister ute i Världen skaffar sig sin bild genom nätet och på så vis också sprider extremhögerns budskap vidare. SD:arnas hårda framfart på nätet där de inte skonar någon borde partiledningen bestämt ta avstånd från, men de gör inte det. Kan det vara så som Nyheter24 skriver:

Kanske är det rent ut så att det är just näthatet som är partiets strategi? Att låta vissa ta på sig smutsen i kampen om att fortsätta sprida “sanningen”?
Källa: Nyheter24

Mycket tyder på att Nyheter24 har rätt i sin gissning, åtminstone talar SD:lednings tystnad att det är på det viset. På en direkt och enkel fråga från en teve-journalist om vad Jimmy Åkesson tycker om näthat svarar han:

Ingen kommentar!

Det korta svaret säger mer om Jimmys syn på näthat än vad någon annan utredning i frågan skulle kunna göra.

Politiskt våld

Partiet och dess föregångare är våldsromantiker. Ordföranden i Malmöavdelningen, dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. Vid ett tal av vänsterpartiets ledare Gudrun Schyman 1993 togs ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom men numera medlem i det högerextrema nätverket Info-14, och två andra av polisen när de var åhörare till mötet beväpnade med en skarpladdad handgranat. En av dem fick ett års fängelse. Partistyrelseledamot i Sverigedemokraterna och en annan person i samma parti använde hot och brukade våld 1997 mot fd SD:s kommunfullmäktigeledamot i Ekerö. De tvingade honom att överföra pengar från sitt eget personkonto till Sverigedemokraternas konto. De dömdes till fängelse. Hälften av styrelsemedlemmarna i partiets lokalavdelning i Gävle har dömts för brott, bland annat misshandel och hot mot tjänsteman. Järnrörsskandalen i Stockholm uppstod när högt uppsatta förtroendevalda från SD gick omkring och skrämde slag på folk, bla en känd komiker.
Övriga kända våldsaktioner:

Här börjar Sverigedemokraternas historia: i våldet och i rasismen
SD:s våldsbejakande politiker – vi listar de 20 värsta hoten och våldsuppmaningarna
SD-ordföranden i Göteborg hotar med våld i ljudinspelning
SD-politikerns misstänkta terror mot flickvännen
SD är det största hotet mot kvinnor
SD-kandidat förordade våld på nazistsajt
Frontfigur hos (SD) dömd flertal gånger

Sök på Google “SD våld” och du kommer hitta en massa mer våld från SD:are.

Rasism

SD började som ett öppet rasistiskt parti men det ger för lite röster och för mycket kritik så från ca 2010 och i vissa fall tidigare har de kört hårt med att de inte är ett rasistiskt parti. Men av de SD:are i ledande ställning som ertappats som näthatare har så gott som alla långt senare än år 2010 varit mycket rasistiska på nätet. De som säger sig vara SD-anhängare är om möjligt ännu värre rasister på nätet oavsett årtal. De skriver bla rasistiska inlägg nu när du läser detta. Det finns ingen anledning att tro SD:are i ledande ställning på olika nivåer förändrat sig på den punkten. Göran Dahl, professor emeritus i sociologi vid Lunds universitet säger så här till Metro på frågan om SD kan betecknas som ett rasistiskt parti:

Om jag skulle ge ett enkelt svar blir det, utifrån den definition jag och flera forskarkollegor världen runt använder, ja. Definitionen på fascism utgår ifrån att alla historiska och samtida former av fascism har en gemensam minsta nämnare. Denna är att (1) man är extrem- eller ”ultra”-nationalist. Vidare att (2) man anser att ”Nationen” (en etniskt homogen storhet) är hotad, att den (3) behöver räddas och återvinna sin forna storhet. All fascism innehåller rasism. Av tre möjliga kriterier uppfyller SD två (2 och 3) med råge. Och ett (1) ligger man väldigt nära.
Källa: https://www.metro.se/artikel/%C3%A4r-sd-ett-rasistiskt-parti-fem-experter-svarar-xr

Läs mer: Metro
Läs mer: Expo

Flera från SD har varit nazister eller stött nazistiska partier

SD startades i princip av nazister och i början var flertalet medlemmar fd nazister. Under åren efter detta strömmade det till vänner till de första medlemmarna och vänner till vännerna. Flertalet var nazister eller hyllade sådana grupperingar medan andra är uppväxta före detta “skinnskallar”. Många av dem är fortfarande medlemmar och en del är förtroendevalda i partiet och invalda i kommun, landsting och till Riksdagen. Partiet säger sig vara socialkonservativt med nationalistisk grundsyn vilket betyder att de är emot invandring, vill ha ett starkt försvar och en stark poliskår. Man vill tillbaka till 30-50 talets syn på staten, folket, Kyrkan och Kungen där de båda sista kommer få utökad makt. Risken är också att de vill slopa du-reformen och återupprätta påklistrade artigheter samt inte få hålla händerna o fickorna som då i praktiken var en oskriven lag som innehöll en slags civil kadaverdisciplin. Dessa bitar tillsammans med den socialkonservativa och nationalistiska grundsynen påminner om samma stycken i både fascismen och nazismen.  Fascismen har dock ingen offentlig önska att mota ut folk ur andra kulturer medan nazismen har sådan strävan. Därför kan man säga att Sverigedemokraterna i mångt och mycket tillsammans med mängder av medlemmars uttalanden samt partiets rötter i nazistiska ideologin ligger nära nazism med en präglad rasism oavsett vad den nuvarande ledningen i partiet säger. Vidare driver/drev Sverigedemokraterna idén om att Svenskar är utsatta för angrepp på “svenskheten” vilket skulle få vilken nazist som helst att glädjas. De har drivit kampanjen ”Stoppa svenskfientligheten” på Facebook. Sidan innehåller/innehöll bland annat länkar till nazistiska bloggar och inlägg som uppmanar till våld mot brottslingar. Denna form av aktiviteter känns igen från nazisterna i Tyskland med den skillnad att Facebook eller internet inte fanns då. På senare tid producerar man fake news och information om att Sverige står på avgrundens kant. Man tillåter/tillät kommentarer som är kränkande, rasistiska och nazistiska.
Läs mer här

Kultur

Jimmy Åkesson beskrev SD:s kulturambitioner mycket tydligt när han om Radions P3 sade att om han “bestämde skulle P3 stänga ner direkt för det är vänsterliberal smörja”. Det innebär i princip att varenda teater tvingas stänga i Sverige för alla har flera gånger haft pjäser under åren som både varit liberala och vänster. Den enda kultur som till slut blir kvar är förmodligen bingo.

Partimoral

En kvinna i SD var utsatt för ett våldtäktsförsök av en nära medarbetare  till Jimmy Åkesson. Hela historien mörkades men två partikamrater nöjde sig inte med det utan gick vidare. Det slutade med att båda blev politiska vildar, dvs inte längre var medlemmar i SD. Det märkliga är att den som utsattes för våldtäktsförsöket var Jimmy Åkessons fd. sambo och en av de politiska vildarna var kvinnans mamma. Hos “Skavlan” sade Jimmy Åkesson att svärmor hade skämt ut honom. Partikollegan som försökte begå övergrepp sitter i Riksdagen och är fortfarande vän med offrets dåvarande sambo, Jimmy Åkesson. Så här säger mamman till den utsatta kvinnan om mörkläggningen:

om ett parti har en moral internt och en ute i samhället då kan vi skrota rättssamhället, om det här partiet får makt, vilket jag är rädd för att det får. Det är som en sekt där alla är lojala och allt kan fortsätta i all oändlighet och de här människorna flyttar fram sina positioner.
Källa: www.robsham.se

Vidare:

När en människa har gått med i en sekt, har man köpt en sanning där vissa personer har det högsta förtroendekapitalet, det är dem man lyssnar på. Man tror på sanningen att man är de som ska rädda världen och alla andra är onda i princip. Man har en sorts Messiaskomplex. Och när man är med i den bubblan då skyddar man allt för partiet, från alla så kallade misstag som sker. Sekten måste skyddas. Man är beredd att stå ut med vilka övertramp och övergrepp som helst för den stora sakens skull.  /../ Alla som kritiserar de är konspiratoriska, de hämnas, de är bittra. Och när man bara har den spegeln framför sig så ser man inte nyansen.
Källa:www.robsham.se

SD:s väljare

Sd:sväljare har betydligt lägre förtroende för samhällsinstitutioner än andra partiers väljare. På nätet där en del SD-röstande hänger visar de mycket tydlig att de verkligen tror att samhällets kollaps är nära förestående eller till och med redan skett. Andra partiers sympatisörer har överhuvudtaget inte de tankarna. Verkligheten visar att vårt samhälle fungerar bra, har en stark ekonomi och någon kollaps syns inte till alls trots den allvarliga Corona-pandemin. SD:s väljare på nätet känner ingen förhoppning alls om en bra framtid, de ser bara död och elände framför sig om inte SD snart får makten. SD:s gruppledare, Mattias Karlsson, visar med all önskvärd tydlighet att SD:s ledning har exakt samma syn som deras väljare på nätet när han säger på sin Facebooksida att det är bara “seger eller död” som räknas. Retoriken är krigisk och innehållet handlar om att Sverige är på fall, “Sverige är riktigt illa ute” säger han. Mattias säger också att:

Vårt land har varit ockuperat av främmande stater, utländska fogdar har förtryckt befolkningen, vi har attackerats och stått ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter och befunnit oss i ett förkrossande numerärt underläge

Sverige har aldrig varit ockuperat eller styrts av utländska fogdar. Europas stormakter har aldrig någonsin attackerat Sverige. Däremot har andra länder försvarat sig från Svenska kungars anfall på dem. Syftet med denna vilseledning är att bejaka väljarnas syn på vårt land. Han skriver att landet står under det kaos som det citerade här ovan visar att någon skara måste göra något och att “Vi måste vara den skaran nu. Ödet har utsett oss denna gången”. Sådant passar SD-vännerna på nätet eftersom de tycker sig se ett Sverige i ruiner. Efter detta kommer det nazistliknande klimaxen:

våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död. Det finns bara en väg och det är framåt.

Allt detta visar tydligt att också SD:s ledarskap främst använder krigisk våldsretorik i sitt sätt att veva ut sina åsikter till väljarna, dvs väljare som är extremt mottagliga för just sådana åsikter eftersom de “vet” att de står mitt i ett Sverige “på fall”.
Med detta vet vi att SD:s vilsna väljare och SD:s ledarskap verkligen tycker att det mycket välmående Sverige står inför en kollaps. De tycker också samma om våra samhällsinstitutioner, “Om jag bestämde skulle P3 läggas ner”, som Jimmy Åkesson uttryckte det. Hela upplägget tycks andas fascistisk och nazistisk retorik.

Detta vill Sverigedemokraterna

Som vi tidigare noterat går alltid extremhögerpartier tillbaka till sina rötter strax efter de eventuellt fått någon betydande makt. Det har hänt så ofta att vi på goda grunder kan säga att det också gäller Sverigedemokraterna. Orsaken till att det är så beror på att de mycket väl vet att de inte kan vinna val med allt för högerradikala idéer. Därför polerar de sina idéer och lägger till några nya folkliga hjärtefrågor så att de blir mer smakliga för den stora massan. Men de glömmer aldrig sina rötter och de idéer de egentligen avser införa eller förändra. Så här står (2018-09-17) det på SD:s hemsida om partiprogrammet:

Partiet bildades 1988 med det övergripande målet att formera en demokratisk, politisk rörelse som skulle slå vakt om den gemensamma nationella identitet /../
Källa: http://partiprogram.se/sverigedemokraterna

De använder alltså SD:s bildande 1988 som en ledstjärna i sitt programskrivande. Det innebär i praktiken att de står för allt det som partiet skrivit sedan 1988 gällande deras politiska idéer. Här kommer ett utdrag ur Sverigedemokraternas politiska idéer och uttalanden under åren:

Uttalanden

Jag tror att också många svenskar skulle behöva utsättas för assimileringspolitik. Svenskarna måste återvinna sin egen identitet och stolthet över att vara svensk.
Källa: Jimmie Åkesson, partiledare, intervjuad i Dagens Samhälle

Som sverigedemokrat ser jag [den växande muslimska minoriteten] som vårt största utländska hot sedan andra världskriget.
Källa: Jimmie Åkesson, Aftonbladet

Våldtäkt är ett uttryck för islamisk kultur.
Källa:  Richard Jomshof, partisekreterare, Blekinge Läns Tidning

Islam hör inte hemma i det västerländska samhället. Islam hör inte hemma i Sverige! Det är den enkla och nakna sanningen enligt min uppfattning.
Källa:  Thoralf Alfsson, f d riksdagsledamot SD. Egen blogg

[Araberna] drivs av ett hat, en önskan om döden
Källa:  Kent Ekeroth, riksdagsledamot, blogg

Låt Araberna få betalt för att de våldtar feminister, så gör de lite nytta.
Källa: Markus Palmheim, f d kommunfullmäktigeledamot i Danderyd för SD

Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!
Källa: Gunilla Schmidt, f d kommunfullmäktigeledamot Åstorp för SD. uttrycket skede på Facebook 2015

Jo, alla muslimer är terrorister
Källa: En företrädare för SD, stå upp för Sverige

Jag utesluter inte att just islamofobi kan vara vårt säkraste sätt att skydda oss mot en satanisk och omänsklig ideologi.
Källa: Tommy Hansson, ledamot i Södertälje kommunfullmäktige för SD

Alltså, det är INTE invandrare som våldtar…det är MUSLIMER! Vart de än kommer så skapar det ALLTID problem!
Källa: Mikael Bystedt. Anonymt konto på ett forum. Var anställd av SD på riksdagskansliet som pressassistent. Har avgått.

Jäkla va bra gjort! Nu hoppas vi att detta sprider sig till sverige som en löpeld. [en Moské bränts ner i London]
Källa: Mikael Bystedt, Fria Tider.

judar och samer inte är svenskar
Källa: Björn Söder 2018

Hitler var inte dålig
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga, Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

Däremot ljög inte hitler om judarna
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga. Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

den internationella judendomen som törstade efter att förinta Europa. Det var inte end tyskland som startade andra världskriget det var judarna
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga. Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

humant sett ta bort den judiska plågan från Europa
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga. Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

om du börjar räkna med siffror kring förintelsen så stämmer inget [och att siffrorna] kryddar på så in i helvete för att snyftande skall börja
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga. Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

skulle göra sverige gott om ryssen tar över skiten tar bort vår skitregering och lär svensken lite ryskt
Källa: Martin Sihlén, SD örkeljunga. Facebookgruppen ”STOPPA MAKTMISSBRUKET”

är viktigt att alla nationalister samlas i kampen mot främlingsinvasionen och påtvingad mångkultur
Källa: Birgitta Carlsson SD i Norrkköping, I nazistiska nättidningen Nordfront

Vi måste kämpa tillsammans för att ta tillbaka vårt land igen. Bevara Sverige svenskt. Sverige åt svenskarna.
Hell seger
Källa: Birgitta Carlsson SD i Norrkköping, I nazistiska nättidningen Nordfront

Vi måste rädda Sverige innan det är försent vi borde stå enade och kämpa tillsammans.
Källa: Birgitta Carlsson SD i Norrkköping, Nazisten Stefan Jacobssons Facebooksida

landsförrädarna [borde] ställas inför rätta och avgå
Källa: Birgitta Carlsson SD i Norrkköping, Nazisten Stefan Jacobssons Facebooksida

Vad är skillnaden mellan en ko och Förintelsen? Du kan inte mjölka en ko i 70 år
Källa: Raghu Jacobsen, SD Stenungsund, I det Ryska forumet VK

Vi är däremot övertygade om att ett kulturellt homogent samhälle har bättre förutsättningar att genomgå en fredlig och demokratisk utveckling än en etnisk heterogen statsbildning.
Källa: Jimmy Åkesson, Insändare 1995, Wikiquote

Massinvandringen har omdanat ett etniskt homogent Sverige till ett mångkulturellt, med våld, droger och etniska motsättningar – ett land där framtiden ser allt mörkare ut
Källa: Jimmy Åkesson, Sölvesborgposten 1997, Wikiquote

Därför kommer jag i egenskap av kommunfullmäktigeledamot, så småningom att motionera om en liknande folkomröstning i Sölvesborg. Inte för att Sölvesborg är den mest mångkulturella kommunen, utan för att det måste till en förändring i hela samhället, för att Sverige inte skall utvecklas till en multietnisk statsnation, där svenskarna inte längre kan känna sig hemma i sitt eget land
Källa: Jimmy Åkesson, Sölvesborgposten 1998, Wikiquote

SD är en nationaldemokratisk rörelse, likt Frankrikes Front National, och tar avstånd från alla former av nazism, rasism, kommunism och andra demokratiska irrläror. Däremot är vi övertygade om att ett mångkulturellt samhälle inte har samma förutsättningar som ett etniskt homogent samhälle
Källa: Jimmy Åkesson, Sölvesborgposten 1997, Wikiquote

Du tar upp berikning, att de [invandrarna] säkert kan berika med ett och annat. Menar Du omskärelse, kvinnans ”värde”, barnmisshandel eller pizza? Visst kan vi ta efter andra kulturer i viss omfattning, men genom att begränsa invandringen kan vi också sortera bort avarterna
Källa: Jimmy Åkesson, Sölvesborgposten 1997, Wikiquote

Nej, det är Du som måste inse sanningen om ett mångetniskt samhälle, med hög brottslighet, droger, sjukdomar, rolöshet, segregation, våld etc.
Källa: Jimmy Åkesson, Sölvesborgposten 1997, Wikiquote

[Efter att SD godkänt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna 2005] Denna organisation godkändes inte av det Tredje Riket och därför kan vi ej heller den 8 maj 2005 skriva något i SD:s skrifter som hänvisar till denna brottsliga förening.
/Heil Hitler
Källa: Partik Ehn Sverigedemokraterna, Göteborg, Interasistmen

Historiskt har det blivit lite fel, men grunderna tycker jag är sunda. Jag ser det inte som ett hatets ideologi, jag ser det som kärlekens, naturens och djurens ideologi – där man lever i synergi.
Källa:  Eddie Påfvelsson fd, vice ordförande i Ale, Avgått, Om nazismen till Expo.se

Jag tror bara inte på det mångkulturella samhället, att människor från olika kulturer och bakgrund kan samsas under samma tak.
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

Det är väldigt vanligt att man blir rånad på sin mobiltelefon, kläder eller misshandlas av invandrargäng
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

De som vill och inte har något intresse av att anpassa sig till det svenska samhället. [=Vilka skall återvandra]
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

Jag vill stoppa all invandring under väldigt lång tid framöver.
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

Vi vill ha en restriktiv adoptionspolitik
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

Det passar inte [=moskéer], de är en symbol för ett mångkulturellt samhälle. Majoriteten är ju kristen.
Källa: Jimmy Åkesson, Aftonbladet 2006

I dag har de blivit maktfullkomliga och har kört landet i botten, svikit de äldre och kapitulerat för brottsligheten och undergrävt välfärdsamhället. [om Socialdemokraterna]
Källa: Jimmy Åkesson, Debatt mot Mona Sahlin 2007, Wikiquote

Det vi ser i Rosengård de senaste dagarna, bränder, attacker mot polis, misshandlar med mera. Det är inte unikt utan signifikant för invandrartäta områden i landet.
Källa: Jimmy Åkesson, Debatt mot Mona Sahlin 2007, Wikiquote

Etniciteten innefattar framför allt kultur, språk och religion, men man kan heller inte bortse från att utseendet också har en viss betydelse
Källa: Jimmy Åkesson, Sydsvenskan 2007, Wikiquote

Det är ju i första hand invandring från länder utanför Europa eller USA eller Australien. Totalstoppet kommer också att omfatta asylinvandringen
Källa: Jimmy Åkesson, TV-intervju 2007, Wikiquote

Islam vill ha ett samhälle vid sidan av det svenska
Källa: Jimmy Åkesson, Borås Tidning 2007, Wikiquote

Mona Sahlin hatar Sverige
Källa: Jimmy Åkesson, Sydsvenskan 2007, Wikiquote

Den som säger att han i första hand är muslim och i andra hand svensk, han är ingen riktig svensk
Källa: Jimmy Åkesson, Sydsvenskan 2007, Wikiquote

Jag är väldigt skeptisk till minareten. Den är främmande för svensk arkitekturtradition. För mig är den en symbol för mångkultur, för det främmande.
Källa: Jimmy Åkesson, Sydsvenskan 2007, Wikiquote

Mona Sahlin är den mest Sverigefientliga politikern vi haft i landet.
Källa: Jimmy Åkesson, Arbetarbladet 2008, Wikiquote

Jag tycker att det är mer fel på dig än på muslimerna. [= Till Maud Olofsson]
Källa: Jimmy Åkesson, SVT:s Gomorron Sverige 2009, Wikiquote

Ställ upp invandrare här på filmen o sätt en kula mitt mellan ögonen, lägg dem sen i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där dom hör hemma.
Källa:  Marie-Louise Enderleit SD i Trelleborg, Har avgått, Expressen

vänsterns blod ska flyta
Källa: Christer Schoultz, ledamot SD Karlskoga, Har avgått, Nyheter24

romer kan användas som supervapen
Källa: Christer Schoultz, ledamot SD Karlskoga, Har avgått, Nyheter24

Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon ‘Achmed’ och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det
Källa: Peer Pedersen, sitter i kommunfullmäktige för SD Östra Göninge, (påstår han varit utsatt för hackare som skrivit det), Nyheter24

Jag kan tänka mig att Breivik gärna skulle kastat pil om det varit en S-symbol i mitten. Svenska SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren
Källa: Patrik Ohlsson, sitter i kommunfullmäktige Ängelholm, Nyheter24

Utvisa ungdomarna och deras föräldrar. Då tar det stopp! Skolbränder och kravaller i Tensta
Källa: Jens Leandersson, regionråd och gruppledare i Region Skåne, Nyheter24

islam är ett större hot än nazismen
Källa: Richard Jomshof, riksdagsledamot, Nyheter24

som man bäddar får man ligga [om en skjuten invandrare]
Källa: Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, Nyheter24

Psykintyg gav ensamkommande flyktingbarn uppehållstillstånd
Källa: Henrik Agerhäll, ordförande SD Umeå, Nyheter24

Ankarbarn fixade uppehållstillstånd åt mamma och syster
Källa: Henrik Agerhäll, ordförande SD Umeå,  Nyheter24

Apatisk pojke gav hela familjen uppehållstillstånd
Källa: Henrik Agerhäll, ordförande SD Umeå,  Nyheter24

En neger är en neger, inget nedsättande
Källa: Annika Rydh, kommunpolitiker Älmhult. Nyheter24

traditionellt i Sverige så är neger en färg
Källa: Martin Kinnunen, Nyheter24

 [publicerade bilder på mördade Elin Krantz med rubriken] negervåldtäkten
Källa: Anders Leander, kommunpolitiker, har avgått, Nyheter24

Det vanligaste namnet för nyfödda pojkar i Malmö är Mohammed.
Källa: Jimmie Åkesson hos Trykkefrihedsselskabet , Sydsvenskan

75 procent av de dömda våldtäktsmännen i Gävle tingsrätt under 2009 kommer från Mellanöstern
Källa: Jimmie Åkesson, Gävle Dagblad

Jag anser att det finns en väsentlig skillnad mellan islam och kristendomen, därför att islam är inte bara en religion, det är också en politisk ideologi där de religiösa skrifterna reglerar i princip varenda detalj i människornas liv och det är väldigt väldigt svårt, menar jag, att förena detta med det svenska samhället.
Källa: Jimmie Åkesson, SVT:s Debatt 16 september 2010

Jag menar att svenskheten kan inte vara en sådan där allemansidentitet som vem som helst kan bli.
Källa: Jimmie Åkesson, Dagen

SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren.
Källa: Patrik Ohlsson, SD-kommunpolitiker, Ängelholm, Om Anders Behring Breivik mördande av 77 personer varav 69 st på ett ungdomsläger i Norge. Nyheter24

Hatet hos Wikström och inom SSU mot människor av annan politisk uppfattning bereder vägen för fler som Breivik
Källa: Patrik Ohlsson, SD-kommunpolitiker, Ängelholm, Interasistmen

Vad som föder nya Breiviks är nog i första hand det ”accepterande” och indirekt bejakande våldet mot SD inom ledningsetablisemanget
Källa: Patrik Ohlsson, SD-kommunpolitiker, Ängelholm, Interasistmen

Jag tror att Anders Behring Breivik har varit en ”nyttig idiot” som utnyttjas av den konspiratoriska Frimurarorden
Källa: Thomas Karlsén fd. SD-gruppledare, Trollhättan, Avgått,  Interasistmen

Negervåldtäkten på den 27-åriga Elin Krantz fortsätter
Källa: Anders Leanader fd. SD-kommunpolitiker, Mönsterås, På sin blogg, Avgått, Metro

Våldtäkter och mord på enskilda människor kommer att hända igen och anledningen är att  våra politiker och media vill ha det så.
Källa: Anders Leanader fd. SD-kommunpolitiker, Mönsterås, På sin blogg, Avgått, Expo

Det finns mycket mer av uttalanden som är rasistiska och nazistiska där man bla hyllar nazismen. Läs gärna länkarna längst ner.

33-punktsprogramet

År 2005 valdes Jimmie Åkesson till partiledare för Sverigedemokraterna. Samtidigt antogs partiets sk 33-punktsprogram. Här nedan lägger vi ut vad Jimmy Åkesson säger om 33-punktsprogramet:

punkt 7: “Snattar en 15-åring ska hela familjen utvisas.”
punkt 12: “Invandrare ska inte få gifta sig förrän de fyllt 24 år.”
punkt 16: “De måste arbeta för mat och husrum. De kan väl städa på flyktingförläggningen.”
punkt 21: “Utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige.”
punkt 25: “Burka är en politisk uniform för islamism och ska förbjudas.”

2018 stycken ur partiprogrammet

http://partiprogram.se/sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn

Den moderna demokratin har vuxit fram i intim symbios med nationalstaten. Demokrati betyder folkstyre och Sverigedemokraternas uppfattning är att man inte helt kan förbigå ordet ”folk” i begreppet folkstyre och att folkstyret i längden riskerar att bli mycket problematiskt att upprätthålla i en stat som bebos av flera folk

Vi ser således förekomsten av en gemensam nationell och kulturell identitet bland befolkningen i staten som en av de mest grundläggande hörnstenarna i en stark och väl fungerande demokrati.

/../ de flesta människor primärt identifierar sig med andra individer som påminner om en själv och att de flesta människor har lättare att visa solidaritet och empati med individer som man upplever är en del av samma gemenskap som man själv tillhör.

/../ en stark nationell identitet och ett minimum av språkliga, kulturella och religiösa skillnader har en gynnsam effekt på sammanhållningen, tryggheten och stabiliteten inom ett samhälle.

/../ den ideologiska inriktning som har bäst förutsättningar att bidra till skapandet och upprätthållandet av ett gott samhälle är en socialkonservatism på tydlig nationalistisk grund.

Signifikant för Sverigedemokraternas version av socialkonservatismen är att vi tydligt betonar vikten av en värdekonservativ och nationalistisk utgångspunkt.

I likhet med stora delar av den tidiga, europeiska socialkonservativa rörelsen ser Sverigedemokraterna nationalismen som det enskilt viktigaste verktyget i arbetet med att bejaka den gemensamma identiteten och samhällets inre solidaritet.

Som infödd svensk räknar vi den som är född eller i tidig ålder adopterad till Sverige av svensktalande föräldrar med svensk eller nordisk identitet.

Som assimilerad till den svenska nationen räknar vi den med icke-svensk bakgrund som talar flytande svenska, uppfattar sig själv som svensk, lever i enlighet med den svenska kulturen, ser den svenska historien som sin egen och känner större lojalitet med den svenska nationen än med någon annan nation.

Sverigedemokraterna förespråkar en långsiktigt ansvarstagande och begränsad invandring, i synnerhet ifrån länder där kulturen och värdegrunden starkt avviker ifrån den svenska.

Sverigedemokraterna skiljer på medborgarskap i den svenska staten och tillhörighet till den svenska nationen /../

Vi tror att det bästa för vårt samhälle är att en så stor andel som möjligt av statens medborgare också har en svensk identitet.

Grundläggande krav för att kunna erhålla svenskt medborgarskap skall vara att man varit bosatt i landet under en längre tid och att man under denna tid visat att man är lojal med Sverige, respekterar svenska lagar och övriga samhällsregler, att man lärt sig det svenska språket och skaffat sig grundläggande kunskaper om svensk historia och svenskt samhällsliv.

Den som är svensk medborgare skall inte kunna inneha annat medborgarskap utöver det svenska och endast svenska medborgare skall ha rösträtt i allmänna val.

Sverigedemokraterna är anhängare av den konstitutionella monarkin och anser därmed att Sveriges monark skall vara statschef.

Kulturimpulser som utan att anpassas till svenska förhållanden inympas i det svenska samhället av makthavare eller grupper som inte själva ser sig som svenska betraktar vi dock inte som en del av den svenska kulturen utan snarare som en form av kulturimperialism.

Varje samhälle behöver gemensamma normer och värderingar, kollektiva minnen, gemensamma myter, gemensamma högtider och traditioner, gemensamma seder och bruk för att i förlängningen kunna hålla samman.

Det är uppenbart så att vissa kulturer är bättre än andra på att slå vakt om grundläggande mänskliga rättigheter, skapa demokrati och materiellt välstånd, god sjukvård, hög utbildningsnivå och likhet inför lagen. Detta gör att dessa kulturer, i våra ögon är bättre än de kulturer som inte vill eller förmår att skapa goda levnadsvillkor för de människor som lever i dem.

Ett fullständigt livsfarligt parti

Författaren Per Svensson på Dagens Nyheter:

Vi har att göra med ett parti som tror att Sverige som nation står inför en avgörande strid som ska sluta i att landet återföds, enat, utan skillnader och konflikter. Det handlar alltså inte bara om att banta flyktingmottagandet. Socialdemokrati, liberalism, öppenhet och pluralism är främsta hatobjekt och vägen för att rensa ut motståndarna efter maktövertagandet har skisserats av olika företrädare:

  • oppositionella tjänstemän ska avskedas
  • föreningsliv och utbildningsväsende ska främja SD:s vision om nationell gemenskap
  • svenskheten ska villkoras
  • pressen ska underkasta sig politiska hänsyn

Källa: https://www.aftonbladet.se/ledare/a/8w88V2/jimmie-akesson-vill-att-du-anpassar-dig
[Indragningen med punkter är gjort av författaren]

När man vunnit i ett val kommer ovanstående att genomföras som ger SD en obestridlig makt och när ovanstående är genomfört går man vidare med att omforma det Svenska kulturlivet till SD:s påhejare. Efter några år har de sådan moralisk makt att man i princip kan styra och ställa som man vill.

SD – Hotet mot vårt land, kan krossa oss alla

Det finns dock ett stort “men” i detta som kan krossa SD och det är deras eget främsta krav: Att skicka ut invandrare ur landet. Om exempelvis en halv miljon invandrare på kort tid lämnar Sverige kommer marknadens kundunderlag minska så drastiskt att företag går omkull som skapar arbetslöshet som skapar ännu mindre kundunderlag som gör att fler företag går under osv. Till detta kommer att skatteunderlaget minskar kraftigt eftersom de flesta invandrare arbetar och alla betalar moms när de handlar, även de utan arbete. Det blir en snöbollseffekt som kommer att kasta Sverige in i en lågkonjunktur vi aldrig tidigare sett. Företag, sjukhus, ålderdomshem, transportsektorn och flera andra företagsgrenar kommer att sakna folk för SD har skickat dem utanför våra gränser. Den kollaps SD i alla år talat om Sverige står inför är den de själva kommer att skapa om de någon gång vinner valet.

Läs mer:

https://motargument.se
https://nyheter24.se
https://youtu.be/UaHYbchsP8A
https://expo.se/fakta/wiki/sverigedemokraterna
https://expo.se/2018/08/jan-bj%C3%B6rklund-om-sd-nazismen-finns-i-delar-av-partiet
https://www.interasistmen.se/irm-listar-sd/
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/a2oG74/sds-extremism-blir-allt-tydligare
https://www.expressen.se/nyheter/ex-nazisterna-som-kandiderar-for-sd/
https://expo.se/2018/09/fyra-%C3%A5r-av-hat
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/har-flyr-sd-politikern-fran-nazistfragorna-skitsnack/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/p6kegW/30-talets-rasbiologi-gar-igen-i-sds-kultur-rasism
https://sverigearkivet.wordpress.com/page/8/
https://motargument.se/tag/sverigedemokraterna/page/19/
http://intre.se/ifolkets/hogerextrema-vill-stoppa-yttrandefriheten/

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer