Samhället sviker unga engagerade som hotas

I ett allt hårdare debattklimat vittnar många om att hoten mot unga ökar och att samhället sviker när det kommer till att hantera dessa situationer. Det kan i längden leda till att de som engagerar sig inte vågar fortsätta, vilket är ett enormt hot mot demokratin. Jag var 15 år när jag fick det första mordhotet på sociala medier. Den gången kom det från en nazist, efter att jag varit med och arrangerat en demonstration för ensamkommandes rättigheter. Även de senaste åren som klimataktivist har jag räknat med ett hot efter varje debattartikel eller uttalande i media.
Min historia är tyvärr inte på något sätt unik, många av de samhällsengagerade unga jag känner har varit med om samma sak.

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/v5gGgl/samhallet-sviker-unga-engagerade-som-hotas

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer