Till Wildis på Flashback

Flashback planerar och genomför brott mot Romer

Brand i Romers läger

Vid 4-tiden på morgonen den 31 första augusti brann det i fyra skjul i Högdalen. Två personer fick då föras till sjukhus med brännskador. En av dem, en 41-årig man, avled i måndagen den 29-9.

Hatiska åsikter mot Romer

Denna hatattack mot Romer genomfördes efter att en hatisk diskussion på Flashback pågått en tid. För oss, och flera andra, råder det ingen tvivel att gärningsmännen är deltagare från diskussionen på Flashback. De upplät plats och möjlighet att diskutera tillslag mot Romernas läger under en längre tid.

2013-07-12-1143Ett förslag på hur man kan skrämma bort dem.

 

2013-07-12-1833Någon föreslår explosiva varor.

 

2013-12-05-1325Nu börjar förslag på mer ordnat angrepp växa fram.

 

2014-01-13-1606Ett förslag som handlar om att tända eld på deras läger.

 

Det brinner i fyra baracker

Förslagen tycks ha satts i verket där några personer brännskadades svårt och en person avled. Personen som avled var i Sverige för att hämta sin döde pappa som avled några dagar tidigare.

Det har påståtts att det var hemgjorda kaminer som var orsaken till bränderna men vad är oddset för att 4 bostäder börjar brinna samtidigt kl 04:00 på morgonen. Till detta kommer att Sveriges Radio rapporterat att flera attacker har ägt rum mot romska läger runt Stockholm tidigare. Bilar och husvagnar har bränts ner, tält blivit sönderskurna och stenar har kastats in i tältlägren. I stort sett alla de förslag som nämnts på Flashback har våldsverkarna använts sig av.

 

Denna Flashbackanvändare visar glädje över att lägret brunnit upp och att några personer brännskadats svårt. Någon empati verkar inte alls finnas.

 

Den här användaren erkänner indirekt att bränderna är anlagda.

 

2014-09-16-1757Fler börjar förstå att bränderna var anlagda.

 

2013-07-12-2113Dessa attacker föregicks av kartläggning och fotografering av lägren.

 

2013-07-13-1727

 

2013-12-06-1013

 

2014-02-08-1804

 

En av lägren flyttades till annan plats. Det skapade förvirring i hatarlägret:

2014-02-14-1535

 

Det är viktigt att det fotas…

2014-02-16-2257Fler foton och ett löfte om att det kommer mer (= det kommer att växa).

 

 

 

En kommunaltjänsteman i Huddinge, som jobbar med bygglov, visar sig vara en vanenäthtare. Han bedyrar att dessa läger skall bekämpas. Den personen skall letas fram och hans identitet skall lämnas över till arbetsgivaren som han så vänligt berättar för oss vem det är.

 

2014-02-16-2239Bilder från Högdalens läger för romer.

Planerat på Flashback

Våldsdåden har alltså planerats på Flashback och förmodligen genomförts av dess medlemmar. Flashback har därmed gjort sig skyldiga till medhjälp av mordbrand där några fick allvarliga brännskador och där en avled. Flashback visar med all önskvärd tydlighet att de inte kröker ens ett finger för att hejda denna utveckling. Underlåtenheten tillsammans med att de upplåter plats för dessa hatare gör Flashback till den mest skyldige för detta våldsdåd.

2014-02-14-0930
Ovanstående post för symbolisera underlåtenheten att hindra brott. Posten har inte tagits bort eller modererats som man skulle förvänta om moderatorn/Flashback hade någon form av rättstänkande.

Ansvaret

Normalt vilar ansvaret i första hand på den som anlade bränderna därefter kommer ansvaret på Jan Axelsson, som äger Flashback, och därefter den moderator som är ansvarig för vad som skrivs i trådar där Romer avhandlas. Om man inte kan koppla bränderna till en enskild person eller enskilda personer så vilar ansvaret tungt på Jan Axelsson och moderatorn NSO. Det är mot dem som eventuella skadestånd skall ställas. Tyvärr så kommer Jan Axelsson att glida ur ansvaret med juridiska krumbukter och låta sin moderator NSO ta allt ansvar.

Men detta är egentligen en avancerad form av “hets mot folkgrupp” så om myndigheterna inte ställer någon till svars för bränderna kan Jan Axelsson ställas till svars för “hets mot folkgrupp” likaså moderator NSO som är ansvarig för att moderera i dessa frågor.

Underlåtande poliser

Den första polispatrullen spärrade inte av området, poliserna förhörde heller ingen, trots att det fanns kvar romer i närheten.

Anna Silver, som leder organisationen “Hem” som hjälper hemlösa EU-migranter, säger att hon är “jättekritisk” mot polisens arbete. Det var först efter påtryckningar från aktivister i föreningen som polisen började att förhöra boende på platsen. De har förhört fem av hundratals boende och det tog 7 timmar innan området spärrades av.

Jag tänker applådera alla och envar som drar sitt strå till stacken

Som tidigare nämnts pågår en hatdebatt på forumet Flashback. Där kartläggs lägren dokumenterade med bilder, filmer och kartor. En anonym användare postar om hur han förstör romers bilar. En annan anonym skriver “Bränn ner skiten” medan någon annan anonym skriver “Sten, kniv, molotovcocktail eller kalasjnikov spelar ingen roll – jag tänker applådera alla och envar som drar sitt strå till stacken.”

Sveriges Radio träffade fem personer som var med i lägret där det brann:

Jag är säker på att det var någon som tände eld, precis på samma sätt som de skar sönder våra bilar, våra tält, och nu… det var ju nästa steg. Och det var också i Högdalen. Allt hände i Högdalen.

 En vacker dag hinner sanningen ifatt Flashback

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer