Ricin – Ordningsvakten är inte lämplig

Vi väljer i nuläget att inte lägga ut vaktens personuppgifter eftersom det kan finnas risk för skada.

I Januari 2019 kastades en gravid kvinna av tunnelbanan i Stockholm. Hon hade inget giltigt färdbevis påstods det. Åka utan färdbevis måste betraktas som en mycket mild förseelse. Trots det kan ett filmklipp visa hur kvinnan hanteras på ett sätt som gravida kvinnor absolut inte skall hanteras. Man kan i ett filmklipp se andra personer som utsätts för vakternas våldsamma beteende. Det är oförlåtligt att bruka våld eller hota med att bruka våld mot en gravid kvinna. Det är ett betydligt värre brott än det kvinnan själv begått. Man förväntar sig att vakten eller vakterna som begick detta obefogade våldsbrott skulle straffas. Men icke! Eftersom Svenskt rättsväsende silar mygg och sväljer kameler läggs det ner. Saken kunde sluta här men för oss slutar det inte eftersom killen har ett konto på Flashback under alias “Ricin” och på Youtube under alias”lattepower. “Ricin” på Flashback:

Jag jobbar som ordningsvakt i tunnelbanan, och om ni bara visste vad för saker som händer i dessa tunnlar som media inte ens rapporterar om.

Kan vara fråga om rasism

Brottet mot kvinnan kan vara fråga om rasism. Det förstår man när gärningsmannen själv skriver rashat på forumet Flashback som användare Ricin. I Expressen uttalar sig vakten så här:

Jag har haft Flashback sedan 2009 och jag har säkert skrivit 1 000–2 000 inlägg, skulle jag gissa. Det finns säkert en massa saker som du kan hitta där som någon säkert kan ifrågasätta. Jag är inte felfri på något sätt
Källa: Expressen

Han har bland annat uttryckt sig så här på Flashback:

Vad hade egentligen hänt om polisen fick befogenheter att skjuta ihjäl aporna?
Källa: Flashback

Vakten säger om vakters lämplighet så här:

En ordningsvakt är väldigt granskad ifrån kund, länsstyrelsen, polisen och ifrån allmänheten. Det är ett lämplighetsjobb, vilket innebär att anses du inte lämplig så rycker du direkt, och du behöver inte begå något lagbrott för det.
Källa: Flashback

Nu när Länsstyrelsen ser att han postar rasistiska inlägg på Flashback skall naturligtvis hans lämplighet som vakt dras tillbaka. Det säger han ju i princip själv här ovan. Vidare skriver vakten på Flashback:

Tänk er själv, en rörmokare ska hem till dig, och du öppnar dörren. “Tjena ditt jävla fetto, jag ska in för att fixa toan!” är detta en person som ni skulle vilja bjuda in för att fixa problemet? Knappast, och samma princip är det här, för det handlar om att andra resenärer ska kunna åka tåg utan att behöva ha en sån här person omkring sig.
Källa: Flashback

Ja, han har helt rätt men det gäller vakter också. Vem skulle vilja ha en vakt nära sig som tycker att invandrare är “apor” och att polisen i princip borde skjuta dem. En sådan vakt borde plockas ut tjänst omedelbart! Vidare skriver han på Flashback:

hon har en son som är idiot och hon vägrar inse det
Källa: Flashback

Man kan fråga sig hur en vakt vet att ens son är en idiot? En vakt uttalar sig inte offentligt om resenärers barn, det är direkt olämpligt. Vid ett annat tillfälle blev en invandrare misshandlad av en svensk och om det skriver vakten så här:

Sen har jag väldigt svårt att tro att svartingen är helt oskyldig
Källa: Flashback

Bara att använda det nedsättande “svartingen” visar tydligt att denna vakt inte skall inneha det yrket. Fler fadäser:

den intagne hade betat sig så illa mot vakterna att han faktiskt förtjänade att få kiss över sig

Det finns mycket mer som denna vakt postat på Flashback men vi nöjer oss med detta. Det står helt klart att denna person inte uppfyller kraven för att få vara vakt och borde avsättas med omedelbar verkan. Vi är dock inte förvånade att han får jobba kvar. I våra ögon betyder det att arbetsgivaren delar hans uppfattning.

Om hanteringen av gravida kvinnor

Så länge inte liv är hotat skall man hantera gravida kvinnor med silkeshandskar. Det vill säga att man skall aldrig bruka våld mot en gravid kvinna, inte under några som helst omständigheter. Gravida kvinnor skall naturligtvis följa lagar och regler men när så inte gjorts eller man misstänker att regler inte följts skall en åtgärd vara mycket mjuk och försiktig. Gravida kvinnor reagerar starkt mot allt som kan tolkas vara hotfullt mot barnet hon bär på. Det är en medfödd reaktion och fullt naturligt. Om en gravid kvinna åker utan färdbevis och ertappas är det oerhört viktigt att detta åtgärdas med måttfullhet och så mjukt att inte kvinnan känner sig hotad. Om hon ändå känner sig hotad måste de som är hotet genast dra sig tillbaka. Det bästa man kan göra är faktiskt att släppa saken och låta henne åka vidare för hon bär på framtiden.

Den aktuella händelsen

Den händelse vi skrev om i början av denna artikel hanterades den gravida kvinnan så som gravida kvinnor ofta gör när de känner sig hotade. De skriker högt och viftar med armarna. De vägrar att föras bort precis som i det aktuella fallet. Det är en helt naturlig undermedveten reaktion för att skydda avkomman. Vakterna däremot gjorde alla fel de kunde. Deras beskrivning av händelsen kan vara rätt men det de beskriver är helt fel sätt att hantera en gravid kvinna på. Hon försvarade bara sin avkomma och det borde vakter i kollektivtrafiken veta. Vet de inte det skall de inte vara vakter. Det bäste de kunde göra efter att de skrivit ut kostnaden för att åka utan färdbevis skulle vara att lämna platsen. Istället för att lämna platsen försökte de tvinga den gravida kvinnan att ta emot färdbeviset. När hon slängde den på golvet tände vakterna till och drog av henne från vagnen och ut på perrongen. Där fortsatte tumultet när de istället bara kunde släppa det efter att färdbeviset skrivits ut. Åklagaren håller med oss:

möjligen hade varit bättre att låta henne få fortsätta sin färd

Om kvinnan inte tar emot färdbeviset är det hennes sak, betala måste hon ju ändå göra. Alltså, vakterna, om de hade lite bakom pannbenet, borde ha släppt detta redan på vagnen och låtit henne fortsätta resan efter att färdbevisboten skrivits ut.

På Flashback låter man rasisterna härja fritt

Eftersom kvinnan härstammar från Afrika måste naturligtvis de lågbegåvade extremhögerfolket hetsa mot kvinnan. Hade hon varit Svensk skulle de lagt skulden på vakterna istället. Mitt bland dessa postar också en bekanting för oss, dvs alias “BoyGoneBad” eller P** B***** som han egentligen heter och försöker att skriva som rasisterna. Han misslyckas dock totalt med att vara lika Flashback-PK som dem.

2 tankar på “Ricin – Ordningsvakten är inte lämplig

  1. Jasså, boddy heter Per Brandt. Han har förtalat mig. Nu skall jag ta tag i det.

  2. Qwerty:
    Jasså, boddy heter Per Brandt. Han har förtalat mig. Nu skall jag ta tag i det.

    Hälsa från oss!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer