SIG-gruppen

Regeringen vill förbjuda uppmuntran till självmord

Bakgrunden är ett självmord som utfördes i “direktsändning” medans man postade om saken på Flashback. Flera skall ha uppmuntrade killen att begå självmordet vilket uppmärksammades med avsky över hela landet. Någon ringde polisen som lokaliserade platsen men när de kom dit var pojken redan avliden.  SVT skriver så här:

Hösten 2010 startade en 21-årig man en diskussionstråd på nätforumet där han berättade om sina planer på att ta sitt liv. Tråden fick snabbt flera hundra besökare och några av dem hetsade honom att fullfölja självmordet som direktsändes. ”Du kommer aldrig våga. Du är för feg” var en av kommentarerna.

Källa: SVT

Kan bara hända på Flashback

Sådant kan bara ske på Flashback. Ingen annanstans skulle man i yttrandefrihetens namn låta detta ske. Flashback har en syn på yttrandefrihet som medför att om man följde den ute i verkligheten skulle vi i princip ha ett laglöst land och i sådana länder är det våldsgängen som tar över. Vill vi ha det så?

Kriminaliseras

Nu vill alltså regeringen kriminalisera hets till självmord. Justitieministern Morgan Johansson säger till SVT om att uppmuntra eller hetsa till självmord:

Det är ett sällsynt sadistiskt beteende
Källa: SVT

och om en lag som kriminaliserar denna och liknade hets:

Det är ett bra förslag. Det är ett sällsynt sadistiskt beteende om man uppmanar en person som är skör psykiskt till självmord. Det kan inte gå opåkallat förbi, det måste samhället bestraffa
Källa: SVT

Detta är en välkommen lag som är till för att skydda människor som är psykiskt sköra. Man borde dock också ta tag i förtalslagarna och strama till dem för ett flertal psykiskt sköra som hängts ut och förtalats har tagit sina liv.

Källa: SVT

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer