Rättsväsendet och parkeringsvakter

Nya lagar

Från ca 2 år sedan har några av våra lagar skärpts. Tanken är att det skall vara lättare att komma åt näthatare och få stopp på stalking. Det är vad som ingick i uppdraget från dåvarande regeringen till lagrådet. Lagrådets ändringar av förorden till dessa lagar och förändringen av själva lagarna fick dock kritik från rättsväsendet. Kritiken bygger på att rättsväsendet vill vara den som avgör hur det skall vara och det är precis det som nu händer.

Kontaktförbud

Lagen som skall ge kontaktförbud för de som inte kan låta bli att klänga på andra förändrades. Man tog bort delen där det måste finnas risk för våld från den uppvaktande innan det kan delas ut något kontaktförbud. Domar efter att den nya lagen trädde i kraft visar att de fullständigt skiter i förändringen, de hävdar fortfarande i olika domar att kontaktförbud skall inte meddelas för det föreligger ingen risk för våld. Jag har sett resultatet av de som överklagat och visat att lagen är ändrad med svaret att “utredning inleds inte”.

Polisen ljuger

Vi har själva sett hur poliser ljuger i rättssalen. Vi har också mycket bra bevis för detta. Vi vet att ljuga i en rättssal är förenat med straff. Vi anmälde polisen som ljugit i rättssalen, “utredning inleds inte”. Vi överklagade beslutet att utredning inte skall inledas, “utredning inleds inte”. Vi överklagade till ytterligare en högre instans “utredning inleds inte”.

Förtal

Vad det gäller förtal vet vi sedan många fall att utredning inte inleds därför att förtalsfrågor får man sköta själv. Man måste alltså själv inleda en förundersökning och sedan själv leda det juridiska arbetet genom rättsväsendet. Förändringen av förtalslagarna för ett par år sedan innebar att det skulle bli lättare att fälla en som förtalat. Alla som försökt gå den vägen har ofta fått rådet att backa ur av rättsväsendet självt, “för det är nästan omöjligt att fälla någon för förtal”. Varför “gullar” rättsväsendet med näthatare på detta vis, deltar de själva i näthatet?

Media

Expressen har under en följd av år kallat en person för “Knarkkung”, “knarkbaron” och annat kränkande som pekat ut denne som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt som uppenbarligen var ägnat att utsätta  denne för andras missaktning. Lagen säger att det är olagligt att göra så och skall bestraffas:

att utpeka någon som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller att en uppgift på annat sätt är ägnad att utsätta en person för andras missaktning.

Det är EXAKT det som Expressen gjort, under flera år till och med. Alltså döms den ansvarige utgivaren till ett stort bötesbelopp, eller…
Nej, Expressen frias helt från brott trotts att lagen är så tydlig och trots att förändringen av lagarna tydligt visar att det skall vara lättare att fälla en gärningsman för förtal. Varför är det så?
I den utmärkta tidningen MagasinetParagraf kan du läsa mer om Expressens lagbrott.

Vad har parkeringsböter med detta att göra

Parkeringsböter, som egentligen heter parkeringsavgift, är till för att hålla ordning på parkerade bilar. Man vill få bort okynnesparkering och sådana som parkerar sina bilar på obestämd tid. Reglerna, precis som våra lagar, är klockrena. Parkerar du fel får du få du betala en avgift och det är nära nog omöjligt att slippa om parkeringsvakten kan bevisa att du gjort fel. Eftersom parkeringsvakter alltid fotograferar bilen kan man inte komma undan, det är bara till att snällt betala.

Parkeringsböter och rättsväsendet

Vad har parkeringsböter med våra lagar och rättsväsendet att göra? Det har med det att göra på så vis att våra lagar ofta är kristallklara, speciellt om man också läser förorden till lagarna. Man kan mycket tydligt se att syftet med lagen är att stävja exempelvis förtal. Kan man visa att någon förtalat någon annan då skall denne dömas för det precis som parkeringsvakten utfärdar parkeringsböter. Inget kan vara lättare än så. Men så gör inte rättsväsendet, de påminner om parkeringsvakten som inte finns, dvs en som ser felparkerade bilar och bilar som stått för länge men bara går förbi och skiter i att göra sitt jobb. Det är vad rättsväsendet gör, de skiter i att göra sitt jobb!

Prya

Vi föreslår att rättsväsendet får prya som parkeringsvakter. De skall alltså följa med en parkeringsvakt för att se hur det går till när man följer de regler som finns. Parkeringsvakter har mycket att lära ut till rättsväsendet för de skiter inte i reglerna, det vet alla och det är därför det är hårdare straff att parker fel än att peka ut en oskyldig person som “Knarkkung” under flera år.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer