Rättsväsendet döljer offentliga handlingar

Privata mejl

Vi har fått en samling zippade mejl skickade till oss av en anonym person. Mejlen har avsänts av folk inom rättsväsendet och innehåller tjänsterelaterad information. Mejlen är av typen @gmail.com och privata mejladresser. Mejlen är harmlösa i sig men det visar att man fuskar med offentlighetsprincipen på ett flagrant sätt. Detta ställer offentlighetsprincipen åt sidan efter behag. Frågan är hur mycket sådana här privata mejl som används i tjänsten.

Kontrollera makten

Offentlighetsprincipen är ett sätt för folket att kontrollera makten. Nu vet vi att det finns en subkultur inom rättsväsendet som åsidosätter folkets kontroll över makten eller, som i detta fall, över rättsväsendet. De olika myndigheterna borde börja kontrollera personalens datorer efter mejlkonton som används för att dölja vad de sysslar med.

0 Kommentarer on “Rättsväsendet döljer offentliga handlingar

  1. Kan du närmare gå in på vad “tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

  2. InternetPojken:
    Kan du närmare gå in på vad ”tjänsterelaterad information” betyder? Handlar mailen uttryckligen om myndighetens verksamhet? Låter intressant men det är knappast förvånande att så sker. Fortsätt uppdatera oss!

    De handlar om pågående fall! Mail som enligt offentlighetsprincipen skall vara offentliga. Det kommer mer skandaler inom ett annat område snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.